IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

А после попълваш ли си в данъчната декларация и къде там?

Аз съм си продавал преди скрап - сребро, 2 сребърни юбилейни монети и 2 лота с монети (сплав) и не са ми искали данните и не съм декларирал нищо.
    Приложение 5.

Коментар

Ако човек продаде малко физическо злато (скрап, не монети) в Тавекс или при Крум, възниква ли задължение за деклариране в годишната данъчна декларация?

Ако не ти вземат данните, не възниква нищо.
      Вземат ти ги За сериозни неща изисквай фактури. И си ги пази.
      Last edited by Selena2024; 30.08.2024, 15:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
        Личи си, че доста хора не са продавали злато или сребро. Разбира се, че се иска лична карта.
        А после попълваш ли си в данъчната декларация и къде там?

Аз съм си продавал преди скрап - сребро, 2 сребърни юбилейни монети и 2 лота с монети (сплав) и не са ми искали данните и не съм декларирал нищо.
        Last edited by Evgo; 30.08.2024, 15:44.

Коментар

• Личи си, че доста хора не са продавали злато или сребро. Разбира се, че се иска лична карта.

Коментар

Ако човек продаде малко физическо злато (скрап, не монети) в Тавекс или при Крум, възниква ли задължение за деклариране в годишната данъчна декларация?

Искат ли лична карта ако продаваш?

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

НАП ич не могат да се занимвават с такива дребни спекуланти изкарали 1000-2000лв от злато.Не е икономически оправдано.Ревизии има само в главата на Бонвивана

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Не са ти актуални нито знанията, нито практиката, чиче. Светът се променя, а ти си останАл 15г. назад.
                Това в същност си има и добри страни и цените му са от преди петнаесе го̀дин

Корав сприхав деди излезе радльо

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Не са ти актуални нито знанията, нито практиката, чиче. Светът се променя, а ти си останАл 15г. назад.
                  Toва че светва че имаш доход не е ревизия кака.След като светне те канят да си подадеш декларация.Актуализирай си знанията
                  Last edited by nradev1111; 30.08.2024, 14:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Колега ти сигурен ли си че знаеш какво е ревизия на ФЛ и как се прави.Ревизия на ФЛ е по скоро изключение.НАП си имат достаъчно фирми по ДДС .Или требе да караш Майбах и да си декларирал малки доходи или да има сигнал.Мен за 2 години като ревизор не са ми възложили нито една ревизия на ФЛ

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                      Пари на пазара има. Кредитите са евтини. На много хора бизнесът им върви. Купувачи има. Нормално е цените да са високи.

https://fakti.bg/imoti/908530-novoto...vijimite-imoti

има и доста пари по дюшеци и каси
                      а идва време за превалутиране
                      банките знаят и много промениха условията за внасяне на пари по сметка
                      само наш господин балкански чака да падне имотиту, че да захлюпи и той накрая
                      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Точно така, и флагва. Един познат (моряк) изгоря само заради една кола - среден клас, и то на лизинг. Друг познат се оплака, че му почукали на вратата заради покупка на жилище, обърни внимание - с кредит, при това, за не толкова голяма сума - около 250 000 лв.
                        и за какво точно са изгорели?
                        препоръка е

Коментар

• Пари на пазара има. Кредитите са евтини. На много хора бизнесът им върви. Купувачи има. Нормално е цените да са високи.

https://fakti.bg/imoti/908530-novoto...vijimite-imoti

Коментар

Тц, не следят, а правят ревизии. Има система, която следи автоматично.. В нея има заложени маркери. Ако по някое ЕГН има приходи от наложени платежи и приходи от лицензираните търговци на благородни метали, които заедно с куриерите всяка година предоставят данни, и няма подадена декл. светваш в червено.
                            Съответно се очаква ревизия:-)))
                            Разбира се за 500-1000 лв получени суми за година няма да светне системата, но положението се затяга и скоро време и праговете се свалят.
                            Колега ти сигурен ли си че знаеш какво е ревизия на ФЛ и как се прави.Ревизия на ФЛ е по скоро изключение.НАП си имат достаъчно фирми по ДДС .Или требе да караш Майбах и да си декларирал малки доходи или да има сигнал.Мен за 2 години като ревизор не са ми възложили нито една ревизия на ФЛ
                            Last edited by nradev1111; 30.08.2024, 12:45.

Коментар

Информирай се. От 2-3 години НАП създадоха изцяло нов отдел, който само това следи. Наложени платежи, доходи от продажба и т.н. за ФЛ.
                              Повярвай ми, работят много усилено:-)
                              сега гонят т.н. инфлуенсъри. Вече за няколко такива знам а аз таквиз не познавам
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Информирай се. От 2-3 години НАП създадоха изцяло нов отдел, който само това следи. Наложени платежи, доходи от продажба и т.н. за ФЛ.
                                Повярвай ми, работят много усилено:-)
                                Работил съм в НАП.Така че не ми обяснявай как работи системата.Видял съм я отвътре.И сега си имам доста комункация с НАП.На стар караставичар караставици продаваш

Коментар

Working...
                                X