IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Гледам във Витоша излизат доста такива. Не познавам София и тепърва ще обикалям да имам база за сравнение. На мен ми трябва за живеене сега, не след години, така че без акт 16 не е опция. Трябва да е удобно и комфортно за цялото семейство. Ако за 5-6 месеца не излезе нищо ще мислим за компромисите.

Коментар

• Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение
      За 550к в Мюнхен в центъра на хубаво място може да си вземеш една гарсониерка с гараж.
      Германия е в тотален упадък от няколко години насам. Минусите стават все по-вече, а в България плюсовете.
      Знам за какво говоря, дойдох тук като имаше още ДМ.
      И в България децата ще имат по-хубаво бъдеще!
      Това което търсих го имаше в Оборище за 500к и се продаде за около 2 месеца, но там не ми хареса за семейство с деца. Иначе супер уютни заведения, магазинчета и приятни хора.
      Евала Силистра. Виждам, че си се осъзнал и все повече хора ще са така.
      Прочети какво писах преди малко. Другият вариант а да обединяваш апарти при ново. Докато още е в строеж е възможно и не много трудно....

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение

Изискването за 4 стаи + отделно кухня/+-дневна и два гаража (надземни?) и тихом ясто е кауза пердута. Да не говорим за Лозенец където е строено без гаражи като цяло, малки кооперациики, около американското посолство съм виждал подобни имоти но цената е над 1млн лв. Положението е сходно и в другите хубави части на центъра - карето Пирогов-НДК, Вазов до НДК/парка, Докторски паметник не го коментирам, отделно лично на мен не ми харесва, като по-млад съм обикалял около библиотеката, по учебни въпроси до ректората и О! шипката с приятели и не е лошо. Отделно просто няма ново строителство и предлагането е много малко за тези райони, на ул. Тунджа при ОББ имаше нова кооперациика бутикова разпродаде се преди години на тъмно зелено към черно, даже и не разбраха много хора. Варианта за такъв имот е новострояща се сграда някъде си и да се вземе пентхауса, но цената пак ще е 500к евра за всички екстри и то на тъмно зелено в примерно Овча купел до метро... може би къща в Горна баня, но ще е на 15-20 мин пеша от метрото, близо няма такива, търсил съм за себе си, цената ще е пак над 400-500к евро.
        Вече ако гледаш към Надежда до Северен парк има таквиа имоти за по 280к евро, но си в Надежда... За Ботунец предполагам има избор, но съседите са индиици.
        Аз имам /живея/ в нещо подобно.. Детайла е че е в Южните райони. .. При това на среден етаж без тавани и покриви....
        За Силистрата да уточня , че го взех на много тъмно зелено още преди разрешение за строеж и разпределението се направи така както искам съответно. При стандартно ново няма почти никакъв шанс да се намери подобен размер .... правят се винаги по-малки освен ако не е некой таванен мезонет. И още едно уточнение чаках докато вляза около 5 години....
        Такова нещо готово при ново строителство вече построено да излезе на вторичен пазар е като 6-ца от тотото.
        Много близък приятел като се разбра че му местят офиса в Геритажа по същият начин си купи голям 4-стаен в Младост 4 . Пак чака 4-5 години докато се построи и нанесе....В момента с гаражите е над 500К евро дори и там. Не знам как ги мислите тези цени за по-желани райони....
        Старо строителство може да има някъде такива размери ама и гаражи и другите детайли нема начин....Та не знам как Силистрата я мисли освен ако не направи големи компромиси с нещо....

ПП- Преди 20-ина години бях капарирал едно зелено до Исул.... След това бързо установих, че макар че е удобно за жена ми / пеш до СУ/ кацащите самолети на няколко минути са ми в повече отделно че Южният парк без Събота и Неделя е несравним със Заимов и подобни...., а и Витоша е добре да е близо - тази година вече 4-5 пъти обикаляхме с децата.....

Коментар

• За 550к в Мюнхен в центъра на хубаво място може да си вземеш една гарсониерка с гараж.
          Германия е в тотален упадък от няколко години насам. Минусите стават все по-вече, а в България плюсовете.
          Знам за какво говоря, дойдох тук като имаше още ДМ.
          И в България децата ще имат по-хубаво бъдеще!
          Това което търсих го имаше в Оборище за 500к и се продаде за около 2 месеца, но там не ми хареса за семейство с деца. Иначе супер уютни заведения, магазинчета и приятни хора.

Коментар

Какво да разбирам под качествено строителство? Най-съмнително ми е строителството 1990-2010. Аз май дълго ще търся понеже искам да е с 3 спални и кабинет, или 4 спални, голям балкон, и два гаража и да е на тихо място.
            Лятото ходих да видя къде е докторски паметник и как е в Оборище. На 10 минути прелитаха самолети над главата ми, доста шумно, като за бохеми, не и за семейства с деца.
            А парка Заимов толкова голям, че за 10 магарета няма да има място да се отъркалят. Тепърва ще трябва да свиквам със столицата.
            След 2010 е още по-съмнително строителството. Няма такива боклуци, тези сгради никога няма да получат разрешение за обитаване ако бяхме нормална държава.
            Аз в периода 2017-2019 търсех подобен имот с твоите критерии. Голям 4-стаен стара тухла или с голям компромис ново с-во в определени микрорайони до Южния Парк. Няма абсолютно нищо такова на пазара. После излезе един имот, но вече се бях преместил обратно в немско, а и цената беше 550к Евро доколкото си спомням, за тези пари в Германия се купува къща.

Стой си в немско и не се занимавай с държавата на абсурдите, тепърва ще патят много завърналите се.

Коментар

Какво да разбирам под качествено строителство? Най-съмнително ми е строителството 1990-2010. Аз май дълго ще търся понеже искам да е с 3 спални и кабинет, или 4 спални, голям балкон, и два гаража и да е на тихо място.
              Лятото ходих да видя къде е докторски паметник и как е в Оборище. На 10 минути прелитаха самолети над главата ми, доста шумно, като за бохеми, не и за семейства с деца.
              А парка Заимов толкова голям, че за 10 магарета няма да има място да се отъркалят. Тепърва ще трябва да свиквам със столицата.
              Изискването за 4 стаи + отделно кухня/+-дневна и два гаража (надземни?) и тихом ясто е кауза пердута. Да не говорим за Лозенец където е строено без гаражи като цяло, малки кооперациики, около американското посолство съм виждал подобни имоти но цената е над 1млн лв. Положението е сходно и в другите хубави части на центъра - карето Пирогов-НДК, Вазов до НДК/парка, Докторски паметник не го коментирам, отделно лично на мен не ми харесва, като по-млад съм обикалял около библиотеката, по учебни въпроси до ректората и О! шипката с приятели и не е лошо. Отделно просто няма ново строителство и предлагането е много малко за тези райони, на ул. Тунджа при ОББ имаше нова кооперациика бутикова разпродаде се преди години на тъмно зелено към черно, даже и не разбраха много хора. Варианта за такъв имот е новострояща се сграда някъде си и да се вземе пентхауса, но цената пак ще е 500к евра за всички екстри и то на тъмно зелено в примерно Овча купел до метро... може би къща в Горна баня, но ще е на 15-20 мин пеша от метрото, близо няма такива, търсил съм за себе си, цената ще е пак над 400-500к евро.
              Вече ако гледаш към Надежда до Северен парк има таквиа имоти за по 280к евро, но си в Надежда... За Ботунец предполагам има избор, но съседите са индиици.

Коментар

След 3 месеца като се преместя в София ще започна да оглеждам кварталите. Засега съм се спрял в района на долен Лозенец, до метростанция Европейски съюз. Какво мислите за района?
                Мислим, че трябва да излезеш от града. Особено с тия нагли претенции за 3-4 спални, гаражи че и върхът на наглостта - къде да спреш на улицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

добър район е
                  в момента е и скъп (за качественото строителство с нормални съседи).

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Днес влезе дивидентът от БМВ...
                    Тази година по-малко от миналата, но пак доволно.

Едно е такива компании да ти плащат дивидент, друго е да чакаш от разни въшльовци наемче в БГ.
                    A Амунди са те прецакАли зверски (или по-скоро посредникът, който ти е пробутал фонда и е взел комисионна), но ти си знаеш.

Ето ти еврпейски само за 7 бипса разходи:
                    https://www.boerse-frankfurt.de/etf/...c?currency=EUR

И американски за 10 бипса:
                    https://www.boerse-frankfurt.de/en/e...g?currency=EUR

Гледай Амунди България каква свинщина предлагат:

https://www.amundi.bg/retail/product/view/LU1883311653
                    1,78% Управление, 0,08% Разход сделки, 4.5% Първоначална такса...

Няколко хиляди Евра досега са те окастрили без да се усетиш.
                    Верно голема свинщина.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Коня направи 4-5х, за има няма година и половина, като в момента е на ATH. Какъв е шансът близките година и половина, до две, да направи 4-5х? Нищожен.
                      Според мен не е зле част от порфолиото да е в конове - 5~10%, ако си млад (под 30г) и повече.
                      мислех, че си ол ин
                      препоръка е

Коментар

След 3 месеца като се преместя в София ще започна да оглеждам кварталите. Засега съм се спрял в района на долен Лозенец, до метростанция Европейски съюз. Какво мислите за района?
                        добър район е
                        в момента е и скъп (за качественото строителство с нормални съседи).

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• След 3 месеца като се преместя в София ще започна да оглеждам кварталите. Засега съм се спрял в района на долен Лозенец, до метростанция Европейски съюз. Какво мислите за района?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ако не се бъркам нещо беше писал, че ще продаваш в Германия - продаде ли?
                            Още не съм.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

хитрец си ти, бетерчо
                              Коня направи 4-5х, за има няма година и половина, като в момента е на ATH. Какъв е шансът близките година и половина, до две, да направи 4-5х? Нищожен.
                              Според мен не е зле част от порфолиото да е в конове - 5~10%, ако си млад (под 30г) и повече.
                              Last edited by better; 22.05.2024, 22:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
                                Ей таз бонка бе. Като ви говореше през ковид че ще скачат цените и се смеехте. И ко стана ве, орли финансови
                                К'о стана ли?

Пак ли не си разбрал?

Ми ние летим, а вие - пълзите!

Коментар

Working...
                                X