IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аве кво става? По скъпите ресторанти няма никой, днес бяхме сами. Автосалоните за добър ден свалят 70 палки от новите коли.
    Май дойде време да се връщат онези 80 млрд кредити.....

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

7 кила и нещо злато. Нито са наполеон-два, нито са 0,3 коина.
      Къде ще го складира - не знам, Най-лесно е да издуха хурката на хартиено.

Коментар

• Кое не рабра, бре?! Казах следното: Отказах им сделка, тъй като не могат да се справят в срок с плащането!
        Документите са ми перфектни, ама влакогонци като теб нямат кинти и не могат да се справят с плащанията...

Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Толкова въртене а можеше просто да кажеш, че си им върнал депозита понеже не сте успели да изкарате документи в срок.
        Иначе този "депозит" брокер не го връща ако не е по негова вина.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

А когато достигнем ниво 4700 средна цена по накавръковата справка, на каква фаза ще сме? Щото тая балонна фаза я пишеш вече от 4 години. Много ти е мътна материята петърчоо.
          4 години само с последните два акаунта

Вероятно предрича крахове цяло деситилетие, от уюта на детската стаичка в Пловдив.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	Screenshot 2024-11-26 144209.jpg
Views:	1
Size:	49.5 КБ
ID:	4228582

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
              Ората минаха направо на кюлчета...

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...-owORybzglDq1g
              7 кила и нещо злато. Нито са наполеон-два, нито са 0,3 коина.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Абе в сравнение с него си милиардер Иначе много лош тайминг Мите за покупка.Баш на балонната фаза.Няма избиване близките 40г
                А когато достигнем ниво 4700 средна цена по накавръковата справка, на каква фаза ще сме? Щото тая балонна фаза я пишеш вече от 4 години. Много ти е мътна материята петърчоо.
                Last edited by два_таралежа; 26.11.2024, 14:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
                  Аз съм дребна риба и купувам на кредит Иначе благодаря за пожеланията.
                  Абе в сравнение с него си милиардер Иначе много лош тайминг Мите за покупка.Баш на балонната фаза.Няма избиване близките 40г

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение

Не разбирам тези ваши сметки, излиза супер рентабилно.

Пример студио, които купих за 43 К евро 2020 г. (вкарал съм само 20% самоучастие и ремонта), сега се оценява за 130 К евро (изкарал съм 80% от пазарната оценка рефинансирайки и съм реинвестирал другаде).

Ремонтът беше 40 К лв, тоест 63 К евро сумата на актива като прибавим капитализацията след покупка. За по-малко от 4 години имам 106% ръст нереализирана печалба.
                    Поне двама съседа искат да го купят, преди някой да каже, че не е ликвидно или реално.
                    В момента наемът там е 850 лв., което е 4% от СЕГАШНАТА стойност. Двойно върху първоначалната цена на закупуване, и още много повече счетено върху собствения вкаран капитал.

В цялата инвестиция съм вкарал сумарно 60 К лв. Изкарал съм рефинансирайки 200 К лв, които съм вкарал другаде и са ми на цена 2,5% ГПР.
                    Имам исвободен паричен поток всеки месец освен нереализираната печалба, която пък съм изкарал на смешна лихва рефинансирайки и без да плащам данъци

С по-скорошни покупки е нещо подобно, в по-малък порядък.

Та, не ви разбирам сметките.
                    2020-та имаше паника

направи го сега

е виж колегата ти ковид-19 разкешва
                    Last edited by bertram; 26.11.2024, 14:02.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

към момента схемата ипотека по-добре от наем - не излиза за апартаменти в софия, варна, пловдив
                      но е нормално защото сме в имотна еуфория в условия на щедро кредитиране.
                      не е казано, че ще продължи вечно.

ПП сметката не излиза от преди няколко години и съответно инвестицията с цел отдаване също не е добра схема, но има хора,които са ок и на малки проценти и се радват да имат много тухли.
                      Не разбирам тези ваши сметки, излиза супер рентабилно.

Пример студио, които купих за 43 К евро 2020 г. (вкарал съм само 20% самоучастие и ремонта), сега се оценява за 130 К евро (изкарал съм 80% от пазарната оценка рефинансирайки и съм реинвестирал другаде).

Ремонтът беше 40 К лв, тоест 63 К евро сумата на актива като прибавим капитализацията след покупка. За по-малко от 4 години имам 106% ръст нереализирана печалба.
                      Поне двама съседа искат да го купят, преди някой да каже, че не е ликвидно или реално.
                      В момента наемът там е 850 лв., което е 4% от СЕГАШНАТА стойност. Двойно върху първоначалната цена на закупуване, и още много повече счетено върху собствения вкаран капитал.

В цялата инвестиция съм вкарал сумарно 60 К лв. Изкарал съм рефинансирайки 200 К лв, които съм вкарал другаде и са ми на цена 2,5% ГПР.
                      Имам исвободен паричен поток всеки месец освен нереализираната печалба, която пък съм изкарал на смешна лихва рефинансирайки и без да плащам данъци

С по-скорошни покупки е нещо подобно, в по-малък порядък.

Та, не ви разбирам сметките.
                      Last edited by direkto4eto2; 26.11.2024, 13:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                        Како сте банда ? Минавам съвсем набързо не следя много и темета и цените напоследък, че приоритет ми станаха чаветата / едното е на път да го дават по новините след някоя година и трябва да го съпортвам/. Цените са станалЕ мани бегай и с тея неколко процента дето прая от кеша с други инструмента мога да гоня само пушека на парният локомотив на тулата... Ама тва е кат съм тъпичък шъ си плащам за акълот или липсата на такъф....
                        И една история - далечни познато беха дълги години на сгоден наем - задръстена хазяйка не им актуализираше цифрите май около 600 лева за двустаен на прилично място / сега наема е 600 ама евро на това място... поне/ Та смени се собственика и наемът биде актуализиран / не знам до колко точно/ та тези герои решиха разбираш ли да накажат новата хазяйка като си купят на зилену , а хазяйката ще отдаде на пазарна цена на други за седмица.... Та как си купиха схемата е топ - платиха първоначалната вноска с потребителски кредит и кеш от родата на РЪКА на строителя , като стане почти готово но не съвсем ще изтеглят ипотечен кредит , а за дУвършването ще вземат още 1 потребителски кредит. Само лихвените плащания без главниците към момента на трите кредита ще бъдат 1500-2000 лева / взимат маломерка тип Ратко на по-смотано място от наема сега с Шведско мигрантски привкус/... това в случай че не им вдигнат лихвите...., но евентуално тулата ще бъде тяхна след 30 години. Това съпоставено на 1000 лева наем примерно....
                        Странни времена....и чак сега разбирам защо наемателите по големите западни градове са по 80-90%.... нема купуване туй...кой купил купил ама не слушахте като ви разказвахме ко иде....
                        към момента схемата ипотека по-добре от наем - не излиза за апартаменти в софия, варна, пловдив
                        но е нормално защото сме в имотна еуфория в условия на щедро кредитиране.
                        не е казано, че ще продължи вечно.

ПП сметката не излиза от преди няколко години и съответно инвестицията с цел отдаване също не е добра схема, но има хора,които са ок и на малки проценти и се радват да имат много тухли.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Нищо не ограничава - човекът си взема предпазни мерки.
                          Продавачът явно е осъзнал, че в тези смутни времена виртуални цифрички написани на хвърчащ лист от някаква тъпа банка не са безопасно място за съхраняване на богатство. По простата причина, че някоя сутрин неочаквано може да осъмнеш с хлопнати кепенци от въпросната банкова институция и повече никога да не си видиш парите.

Като преживял фалита и разграбването на КТБ, и то от същите измекяри, които днес пак са на власт, знам какво е усещането да се събудиш една сутрин и да видиш банката в която са всичките ти пари е хлопнала кепенци, а правителство, което да поеме отговорност цяла година няма...

Изобщо, ама изобщо не е приятно да го изпиташ това на собствен гръб...
                          Е, как не. Ограничава поне с 1 бройка: аз не бих се занимавал.
                          А колко банки дават ипотеки в злато според теб. Айде де.

За няколко дни да имаш пари по банка докато купиш злато е миниатюрен трансакционен риск, който да бъде поет. Особено на фона на риск-възнаграждението (както казах, по-голям контингент купувачи).

Естествено човекът има пълно право да продава както иска. За мен лично ми се струва, че си поставя дори мишена на гърба като потенциален държател на злато и добра мишена. Не мисля, че е разумен ход цялата работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                            Како сте банда ? Минавам съвсем набързо не следя много и темета и цените напоследък, че приоритет ми станаха чаветата / едното е на път да го дават по новините след някоя година и трябва да го съпортвам/. Цените са станалЕ мани бегай и с тея неколко процента дето прая от кеша с други инструмента мога да гоня само пушека на парният локомотив на тулата... Ама тва е кат съм тъпичък шъ си плащам за акълот или липсата на такъф....
                            И една история - далечни познато беха дълги години на сгоден наем - задръстена хазяйка не им актуализираше цифрите май около 600 лева за двустаен на прилично място / сега наема е 600 ама евро на това място... поне/ Та смени се собственика и наемът биде актуализиран / не знам до колко точно/ та тези герои решиха разбираш ли да накажат новата хазяйка като си купят на зилену , а хазяйката ще отдаде на пазарна цена на други за седмица.... Та как си купиха схемата е топ - платиха първоначалната вноска с потребителски кредит и кеш от родата на РЪКА на строителя , като стане почти готово но не съвсем ще изтеглят ипотечен кредит , а за дУвършването ще вземат още 1 потребителски кредит. Само лихвените плащания без главниците към момента на трите кредита ще бъдат 1500-2000 лева / взимат маломерка тип Ратко на по-смотано място от наема сега с Шведско мигрантски привкус/... това в случай че не им вдигнат лихвите...., но евентуално тулата ще бъде тяхна след 30 години. Това съпоставено на 1000 лева наем примерно....
                            Странни времена....и чак сега разбирам защо наемателите по големите западни градове са по 80-90%.... нема купуване туй...кой купил купил ама не слушахте като ви разказвахме ко иде....
                            Пре тебе какво става, хванаха ли те съкращенията в САП? Чух, че изгонили 30% и сега наемали на по-ниска заплата. Вярно ли е или са само слухове?

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
                              Интересно.

Не знам дали е удачно да ограничаваш контигента от купувачи до такъв, където кандидатите биха склонили да платят в злато.
                              Сякаш би било по-удачно да бъде нормална сделка и след това да се закупи златото. ЯВно човекът иска да си спести таксите за закупуване на злато.

В случая ще бъде бартерна сделка (както би било един имот срещу друг имот с доплащане, примерно).

Не знам дали е правено с биткойни в БГ за имоти. Навярно да.
                              Нищо не ограничава - човекът си взема предпазни мерки.
                              Продавачът явно е осъзнал, че в тези смутни времена виртуални цифрички написани на хвърчащ лист от някаква тъпа банка не са безопасно място за съхраняване на богатство. По простата причина, че някоя сутрин неочаквано може да осъмнеш с хлопнати кепенци от въпросната банкова институция и повече никога да не си видиш парите.

Като преживял фалита и разграбването на КТБ, и то от същите измекяри, които днес пак са на власт, знам какво е усещането да се събудиш една сутрин и да видиш банката в която са всичките ти пари е хлопнала кепенци, а правителство, което да поеме отговорност цяла година няма...

Изобщо, ама изобщо не е приятно да го изпиташ това на собствен гръб...
                              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

този е някой ненормален

ама не е само той
                                луди обяви бол
                                Мисля, че в случая си прав. Най-добре ще е да си направят взаимни дарения. Ти си специалист по даренията, ти ще кажеш.

Коментар

Working...
                                X