IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
    https://www.investor.bg/a/539-banki-...rotsent-do-304 Леко намаляване на основната лихва и от бнб-то
    Но както видяхме преди месеци, тази лихва търговските банки си я слагат да не казвам къде.Тя явно не означава нищо, а е само пожелателна, защото преди това се вдигна доста, но търговските банки не пипнаха лихвите по депозити/кредити.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Без да преувеличавам - сгради зарязани от 2008 незавършени по които да не се работи или вече да не са довършени от последните 3г се броят на пръстите на едната ръка. Като буквално се сещам за пет в момента - едната от тях е тази която спрягате че е негова. А може и там да има движение, не съм ходил скоро.

Даже има един факир - фалира един апарт-хотел тогава и го забатачи за 10-на години, взеха го ЧСИ-та сега го бил изкупил пак от ЧСИ-та преди няколко години и ще продава отново. Чак малко му се възхищавам.
      така е,
      въпросът е човек да успее да извлече максимум от ситуацията - като това може да коства доста допълнителни средства.

в последните години хайпа в големите градове е такъв, че сума хора с по 20-30-50К спестени си казват "дай да си взема една къщичка на село, едно студио на морето или едно студио до планината" - това доведе до едно съживяване на тези пазарни ниши, НО за готови и пуснати в експлоатация жилища/къщи.

съфорумци купиха на морето (тънко), под планината (тънко), из селата (тънко) - после вече се усети повишението и в тези пазарни ниши.

та ако се ползва текущия прозорец може да се реализра добра печалба (или поне да се избият разходите за довършването), но трябва да се действа и да се пусне в експлоатация, иначе има хиени обикалят и търсят недовършени, но те искат да приберат маржа...
      Last edited by bertram; 30.11.2024, 10:02.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Цените на имотите - 18% нагоре само за година

Хит са двустайни и тристайни апартаменти, търсенето е огромно

https://www.marica.bg/imoti/cenite-n...oogle_vignette

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

за сгради без акт16 в Банско повишението ще е 100%
          само споко
          Без да преувеличавам - сгради зарязани от 2008 незавършени по които да не се работи или вече да не са довършени от последните 3г се броят на пръстите на едната ръка. Като буквално се сещам за пет в момента - едната от тях е тази която спрягате че е негова. А може и там да има движение, не съм ходил скоро.

Даже има един факир - фалира един апарт-хотел тогава и го забатачи за 10-на години, взеха го ЧСИ-та сега го бил изкупил пак от ЧСИ-та преди няколко години и ще продава отново. Чак малко му се възхищавам.
          Last edited by pwise; 30.11.2024, 00:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
            Жокер, гнусно представилче на ИПИ, Васил Велев и оня Дацов.. минималната заплата да е малка според тези идиоти 1077лв. спрямо 1500 в Гърция и Румъния!
            прави са
            в България работинк на 8ч който да взима минималната няма, но тя се ползва като инструмент за осигурителната тежест и да се повишават заплатите на хрантутниците на държавна издръжка. реално повишаването на минималната е инструмент с който се помпат постоянно разходите за нереформираната държавна и общинска администрации

Коментар

пак ли те бавят с наема за магазинчето?

може пък колегата да е богато женен или да е продал някакво наследство.
              Мислиш, че е един ли, цяла армия са, обикаля из света

Коментар

Как страдат, с 3,5 обикаля света!!!!! А, аз съм с 500 отгоре, без получени наеми!!!
                пак ли те бавят с наема за магазинчето?

може пък колегата да е богато женен или да е продал някакво наследство.

Коментар

по принцип най-богатите са ок (еле пък в бананова република)
                  когато ножицата се разтваря страда средната класа и тези под нея.
                  Как страдат, с 3,5 обикаля света!!!!! А, аз съм с 500 отгоре, без получени наеми!!!

Коментар

• Жокер, гнусно представилче на ИПИ, Васил Велев и оня Дацов.. минималната заплата да е малка според тези идиоти 1077лв. спрямо 1500 в Гърция и Румъния!

Коментар

Общо взето, Бетера страда за най- богатите, а Бонвивана му казва, че в България има формирана средна класа, която може да си позволи да пътува из цял свят. Кой страда според вас?
                      по принцип най-богатите са ок (еле пък в бананова република)
                      когато ножицата се разтваря страда средната класа и тези под нея.

Коментар

• Общо взето, Бетера страда за най- богатите, а Бонвивана му казва, че в България има формирана средна класа, която може да си позволи да пътува из цял свят. Кой страда според вас?

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

всяко различно мнение е ценно

такива касаещи различна от традиционната ориентация
                          като на дантелата
                          също са ценни,
                          за гаври и насмешки
                          Този няма коментар за него, достатъчно ми беше за Атерата, за да го разбера.

Коментар

• Висшата класа на Бетера, закъсва по скъпите места, а средната(Бонвивана) се замогва и просперира, наистина се превръщаме в развита държава.. Не казвам, че Бонвивана не е в скъпата прослойка, държа да отбележа, просто той цитира средната класа....

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

До 01.01.2026
                              добре
                              но ти ще ме търсиш
                              не аз теб
                              препоръка е

Коментар

Според мен Бетера и Бонвивана имат диаметрално противоположно мнение за заможност на народонаселението . Бетера визира висше общество в най-скъпите хотели и ресторанти ( с което иска да се покаже какъв баровец бил), докато Бонвиван цитира замогването на средната класа, която наистина жъне яко в последните години. Имам колега , който взима 500лв. по- малко от мен, а разказваше за някакво прекачване в Шри Ланка...
                                всяко различно мнение е ценно

такива касаещи различна от традиционната ориентация
                                като на дантелата
                                също са ценни,
                                за гаври и насмешки

препоръка е

Коментар

Working...
                                X