IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• от 21 000 през 1990 година на 184 000 през 2020 година.

https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/680...sta-kompromisi

Даааа, демографията е фактор. Перонци, чакайте да свършат хората, хахаха
    Last edited by Bailor; 25.05.2025, 12:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
      Виждам че има колебания - да купувам или да продавам. Шаш и шах с пешката за чакалите. Нема кво да продадат, а купуване след охлаждането което предвиждам но чак след година след приемането ни в ЕЗ пак няма да има.
      Охлаждане след приемане на еврото ще има, но не година след това, а три години по-късно. През...

2029-та

Коментар

• Виждам че има колебания - да купувам или да продавам. Шаш и шах с пешката за чакалите. Нема кво да продадат, а купуване след охлаждането което предвиждам но чак след година след приемането ни в ЕЗ пак няма да има.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Пак не разбрахме, жилище някога купувал ли си? "Купувал" е различно от "придобивал" (дарен), както и от "участие в покупко-продажба" (да прахосваш дареното)!

Иначе си тежкар в съветите към перонците - стойте си под наем и не се набутвайте. Вижте ме к'ви стекове ям и къф тузар съм по Чалгидики!

От друга страна, на такива като Краси, Юлката и теб се дължи бумът при наемите. Признавам го, но същевременно ви презирам.
          Разбира се, че не е купувал . Очевиден е страхът му от провал, който произтича от дълбоко вкоренен комплекс за малоценност – най-вероятно формиран в резултат на постоянното сравнение с баща му или от липса на неговото одобрение и емоционална валидация.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
            Поради сериозните цени на имотите, един познат се зачуди дали да продаде двустайния до Баня Мадара. Как мислите, колко да иска на 70 квадрата стара тухла на втори етаж?
            Скоро професията "Брокер на Н.И. ще изчезне Гответе се
            ------------------
            Анализ на пазара и препоръка за продажба на двустаен до Баня Мадара

Локация: бул. „Тунджа“, между „Борис“ и „Станчев“, до баня Мадара, София

Актуални цени и тенденции
            • В района около баня Мадара и НДК офертните цени за двустайни и тристайни апартаменти варират между 1 800 и 2 300 евро/кв.м, според последните оферти за 2024 г.6
            • Има активен интерес към имоти в този сегмент, като тристайни апартаменти в непосредствена близост се предлагат около 2 134 – 2 247 евро/кв.м, а по-малките площи и по-старите сгради са в долната граница на този диапазон6.
            • Конкретна оферта за тристаен апартамент на метри от НДК и близо до баня „Мадара“ (90 кв.м, обзаведен) потвърждава високото търсене и ценови нива в района5.
            Пазарна динамика след 2024 г.
            • През 2024 и началото на 2025 г. се наблюдава стабилизиране на цените на имотите в централните райони на София, като се запазва високото търсене за добре локацирани и поддържани апартаменти.
            • Липсата на ново строителство в района и ограниченото предлагане допълнително поддържат цените високи.
            Препоръка
            • Ако познатият ви обмисля продажба на двустаен апартамент в този район, моментът е изключително подходящ поради:
              • Високите цени на квадратен метър, които са близо до исторически върхове за този сегмент6.
              • Стабилното търсене на имоти в централната част на София, особено около НДК и баня Мадара5.
              • Ограниченото предлагане на подобни имоти в района.
            Съвет: Препоръчвам да се направи професионална оценка на имота спрямо текущото му състояние и етажност, за да се определи максимално реалистичната пазарна цена. При добра презентация и правилна ценова стратегия, продажбата може да се реализира бързо и на отлична цена.
            „В момента пазарът в района около баня Мадара е изключително активен, а цените остават устойчиви на високи нива.“65
            Обобщение

Продажбата на двустаен апартамент до баня Мадара през 2024–2025 г. е икономически обоснована стъпка, ако целта е максимизиране на реализираната стойност. Ако няма спешна нужда от жилището, сега е подходящ момент за излизане на пазара.
            --------------------
            Средната цена за имоти в района около бул. „Тунджа“ (централна София, близо до баня Мадара) към май 2025 г. варира между 3 000 и 4 000 евро/кв.м за двустайни апартаменти в най-атрактивните локации и сгради, но реално сключваните сделки са основно в диапазона 2 200 – 3 000 евро/кв.м в зависимост от състоянието, етажността и конкретната локация3. Оферти за двустайни апартаменти в съседни улици и булеварди (като бул. „Васил Левски“, ул. „Гургулят“, ул. „Княз Борис I“) показват цени от 225 000 до 300 000 евро за площи между 60 и 75 кв.м, което потвърждава средните стойности в посочения диапазон3.

За по-стари сгради или по-малки апартаменти цените може да са малко по-ниски, но в централната градска част рядко падат под 2 200 евро/кв.м3.
            -------------------------
            ...
            Last edited by barbaron; 24.05.2025, 13:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

това е лесно

отиваме на изипей двамцата и по егн - към софийска община
              аз плащам твоя данък
              ти моя

ПП ще проверя да не съм го платил , но не помня да съм го плащал тази година. Ти гледай да си трезвен и ще ти кажа колко пари да си носиш, че 100лв на цяло знаем не носиш ще ти трябват мисля около 800, ама айде вземи 900. Аз ще ти донеса 2 литра чиста грозова с 50% отел (аромат), че да може да не се набутваш после за ракия
              Пак не разбрахме, жилище някога купувал ли си? "Купувал" е различно от "придобивал" (дарен), както и от "участие в покупко-продажба" (да прахосваш дареното)!

Иначе си тежкар в съветите към перонците - стойте си под наем и не се набутвайте. Вижте ме к'ви стекове ям и къф тузар съм по Чалгидики!

От друга страна, на такива като Краси, Юлката и теб се дължи бумът при наемите. Признавам го, но същевременно ви презирам.

Коментар

това е лесно

аз плащам твоя данък
                ти моя

ПП ще проверя да не съм го платил , но не помня да съм го плащал тази година. Ти гледай да си трезвен и ще ти кажа колко пари да си носиш, че 100лв на цяло знаем не носиш ще ти трябват мисля около 800, ама айде вземи 900. Аз ще ти донеса 2 литра чиста грозова с 50% отел (аромат), че да може да не се набутваш после за ракия
                Хахаха, 900 лв.за стърнища. На мен само Бургас ми е 400лв. Баси палячото...само баня Мадара данъка лепи хилядарка, още едно доказателство, че изобщо не е на твое име.
                Last edited by Bailor; 24.05.2025, 00:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

За определени локации, нищо страшно, поне в София и Бургас, където ти нямаш имоти на твое име.
                  това е лесно

аз плащам твоя данък
                  ти моя

Last edited by bertram; 23.05.2025, 22:38.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

виж статистиките - рекорд след рекорд в ипотечното кредитиране
                    не купува сал твоят колега - масово е. дългосрочно изборът на 'тълпите' не е най-добрият като тайминг и перспектива, но пък е мощна сила, която може да помете и най-адекватните оценки и прогнози... факт.

я си представи, че всички наематели изтеглят ипотеки - това означава брутално разместване на пазара и няма да доведе до нищо добро.
                    За определени локации, нищо страшно, поне в София и Бургас, където ти нямаш имоти на твое име.

Коментар

не купува сал твоят колега - масово е. дългосрочно изборът на 'тълпите' не е най-добрият като тайминг и перспектива, но пък е мощна сила, която може да помете и най-адекватните оценки и прогнози... факт.

и стига с това 'перонобитатели' - вероятно по-голямата част обитават по-качествен имот от приземие, но под наем.
                      я си представи, че всички наематели изтеглят ипотеки - това означава брутално разместване на пазара и няма да доведе до нищо добро.
                      Приземието за което пишем, може да бъде само мечта на наемателя! Така е обзаведено. Два реда лунички, пералня и сушилня, уред за обезвлажняване...
                      Last edited by Bailor; 23.05.2025, 22:12.

Коментар

Този, който визираш в масовия случай е за лично ползване. Мой колега купува за 140 000€ за лично ползване. Млад е и дохода му е 4000, с този на с жена му- общо 7

и стига с това 'перонобитатели' - вероятно по-голямата част обитават по-качествен имот от приземие, но под наем.
                        Last edited by bertram; 23.05.2025, 22:03.

Коментар

• Хората живеят, купуват апартаменти, само перонообитателите чакат с години и накрая пак купуват

Коментар

това няма значение - значение има, че не е ок да изсипеш 2 торби пари/кредит за един апартамент, от който да взимаш 2-3% наем ..ако всичко ти е наред..

един пичага евронещо си си беше загубил онзи ден сигурно един час да ви напише анализ, който беше смислен.. даже беше пропуснал презастрояването.
                            Този, който визираш в масовия случай е за лично ползване. Мой колега купува за 140 000€ за лично ползване. Млад е и дохода му е 4000, с този на с жена му- общо 7
                            Last edited by Bailor; 23.05.2025, 21:51.

Коментар

Дали ще се чуди или ще се счупи! Два различни термини.
                              това няма значение - значение има, че не е ок да изсипеш 2 торби пари/кредит за един апартамент, от който да взимаш 2-3% наем ..ако всичко ти е наред..

един пичага евронещо си си беше загубил онзи ден сигурно един час да ви напише анализ, който беше смислен.. даже беше пропуснал презастрояването.

Коментар

Конкретно за столицата еврозона-зарядът е най-силен. Очаквам политически да ни вземат от 2026-та и съм за това да се случи, че глупостите за силния лев до нищо добро няма да ни докарат ( ще ни издърпат въпреки Шиши, въпреки издънения бюджет, въпреки радев и копейките, които не са хич малко като % о населението...)
                                Дали повишението е смислено или не - народът търси да си набута спестяванията. Ясно е, че нещата се преекспонираха, но банките подпират с ипотечно кредитиране и се надъхват за зоната. После ще жънат, защото много се раздаде, но това е после... сега се раздава.

Докато има стабилно кредитиране цените ще са плавно нагоре. В момента, в който се заговори, че рискът, че нещо си и тн и кредитирането намалее - ще последва покачване на лихвите по ипотеките и пазара ще започне да се чуди... дали ще сгъне рязко или плавно ще зависи до голяма степен от европейската макроикономическа среда.

Виж, че всичко (САЩ,ЕС,УК и тн) е 'иди ми дойди ми' литкане..

Дали ще се чуди или ще се счупи! Два различни термини. Ние, които имаме избор, може да шетаме с работа из цяла Европа....
                                Last edited by Bailor; 23.05.2025, 21:28.

Коментар

Working...
                                X