Първоначално изпратено от direkto4eto2
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение
Какъв процент годишна доходност е реалистичко да се докара от акции, идекси и т.н. ? Чудя се дали си заслужава да инвестирам време да чета и да се уча на подобна търговия/инвестиция.
Реално ако вземем SP500, то огромния дял от доходността е поради големите тех компании. Другите са плоски или на загуба.
CAGR за ЯНУАРИ-2014 до ДЕКЕМВРИ-2023 е 13,17%
http://www.moneychimp.com/features/market_cagr.htm
Звучи много добре, но тайната е, че монетарната инфлация на долара е средно изчислена 8-12% на година. 60% от доларите са създадени през последните 5 години. Та реално едвам успява да бие инфлацията.
Повечето хора и дори професионалисти, които търгуват с акции не успяват да бият индекса. Има много статистики, които го показват.
И самата дейност изисква време. Ако е хоби ОК да си търгуваш активно с акции.
Ако не, много е под въпрос дали има смисъл. Най-ефективното е индексни фондове.Last edited by direkto4eto2; 01.08.2024, 12:01.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение
Какъв процент годишна доходност е реалистичко да се докара от акции, идекси и т.н. ? Чудя се дали си заслужава да инвестирам време да чета и да се уча на подобна търговия/инвестиция.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Това и аз го писах с трансферите още 2015, Джонка, като вип гастарбайтер и аз. Така е, паричните потоци бяха огромни тогава от трансфери, и сега не са малки, но помисли колко от тях отиват и за покупки, изплащане на кредити и пр. Но вече колко години продължава това. Помисли как и кога ще спре, и дали няма да има покупки именно и от наши хора в чужбина. Ето, моите хора от Канада вече купиха, оглеждат и за къща в Родопите. Я стой ти 7 месеца на -40 градуса в Канада, балдъзето пострада от една лицева болезнена атония на мимическата мускулатура, миалгия от студовете. Фибромиалгия се казва.
Страда от много силна хронична умора и понякога болки.
Ще съм много благодарен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Наздраве Радев, днес съм нагоре с 2% за деня. Колко е номинално няма да казвам, че тук някои брокерази ще умрат от завист и злоба. Почти цялата корекция е в историята. Тук някой разправяше за сривове...
Най-хубавото чувство е да имаш активи с реална пазарна цена, която може да се реализира за секунди - не някакъв си надценен кофтор, за който си "мислиш" че е натрупал някаква "капиталова" и който утре може я да се подпали, я да го освинят наематели...
Коментар
-
Абе то и на +40 не е работа да стоиш. Климатът в България вече става непоносим - Юли и Август човек вместо да почива трябва да бяга на север. Канада има страхотна природа.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Евала. Значи си с голяма тежест в технологичния сектор. Аз съм по-широко диверсифициран. Днес по-малко, но пък корекцията беше по-лека преди това.
Кефя се,че японските се възстановиха, както и пасифика и малките капсове.
глей кво става
Коментар
-
Евала. Значи си с голяма тежест в технологичния сектор. Аз съм по-широко диверсифициран. Днес по-малко, но пък корекцията беше по-лека преди това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Аз към 3%
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Това и аз го писах с трансферите още 2015, Джонка, като вип гастарбайтер и аз. Така е, паричните потоци бяха огромни тогава от трансфери, и сега не са малки, но помисли колко от тях отиват и за покупки, изплащане на кредити и пр. Но вече колко години продължава това. Помисли как и кога ще спре, и дали няма да има покупки именно и от наши хора в чужбина. Ето, моите хора от Канада вече купиха, оглеждат и за къща в Родопите. Я стой ти 7 месеца на -40 градуса в Канада, балдъзето пострада от една лицева болезнена атония на мимическата мускулатура, миалгия от студовете. Фибромиалгия се казва.
Коментар
-
Стига с тези умрели ИТ-та бе човек. Нищо ама нищо няма да остане от това недоразумение.
Без споменатите от мен трансфери отвън и без кредитиране на сульо и пульо 1 лев няма да има в държавата за заплати.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
А за почивки по родното Черноморие само давам пример след разговор тази вечер с познато семейство. Поморие, почивали 8 дена. Няма място на паркингите, търсиш, ако намериш намериш. Цялата градска зона е синя зона и не можеш да прекараш повече от 4 часа там с автомобила на ден. Гъз до гъз, напрежение, това не е почивка. А и Гърция вече не е толкова евтино, само една Турция остана засега с некви оферти в жегите и влагата.Last edited by bulgarian lev; 31.07.2024, 22:28.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Наздраве Радев, днес съм нагоре с 2% за деня. Колко е номинално няма да казвам, че тук някои брокерази ще умрат от завист и злоба. Почти цялата корекция е в историята. Тук някой разправяше за сривове...
Най-хубавото чувство е да имаш активи с реална пазарна цена, която може да се реализира за секунди - не някакъв си надценен кофтор, за който си "мислиш" че е натрупал някаква "капиталова" и който утре може я да се подпали, я да го освинят наематели...
Коментар
-
Коментар
Коментар