Първоначално изпратено от AMG2023
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
За града нз, аз съм около морето, и имам наблюдения за моя район, където цените са 2.2~2.5 к, а наема 5~6 еу/кв, - 1, 1.5 еу такса подръжка.
За твоя район може би 1800 еу продажба, 3~4 еу наем, гаража 200~250 лв наем.Last edited by MorskiShop; 28.07.2024, 18:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Освен ако не отдаваш луксозен имот за чуждестранни мениджъри пратени за по 1-2-3 години със семействата си в България. А другия готин луксозен сегмент за наеми е за дипломати- там дори няма нужда от обзавеждане различни от добра кухня, защото те си идват направо с мебелите за 4 години и плащат х2 цената, на която би отдал на някой от БГ.
Коментар
-
Освен ако не отдаваш луксозен имот за чуждестранни мениджъри пратени за по 1-2-3 години със семействата си в България. А другия готин луксозен сегмент за наеми е за дипломати- там дори няма нужда от обзавеждане различни от добра кухня, защото те си идват направо с мебелите за 4 години и плащат х2 цената, на която би отдал на някой от БГ.
- 1 like
Коментар
-
Ами къде да паркирам, когато отида?
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Това е твоята гледна точка, моята е друга. 1-2 колички от Кауфланд х 500 лева всяка, както ти обичаш да казваш са си пари от небето. Бетон и тухли не се хабят. Сега ако си се набълбукал с врати х3000лв бройката и мебели лак е друга бира. За под наем препоръчвам дуракоустойчиви и евтини мебели виденов и техника беко или горение с 5 год гаранция. Повярвай ми изплащат си се многократно, а срещу вандали си има други клаузи в договора.
Просто дизайнерски мебели и обзавеждане трудно се вписва в графата под наем и инвестиция рентиерство.
Коментар
-
Ето ще ти дам една задачка- имот във Варна, район Окръжна болница, квадратура 150кв, 3 спални, две бани, гараж, 2 жилищен етаж, южно и югозападно изложение, Строителство 2008г. Каква цена му определяш ако днес трябва да го продадеш и каква цена за дългосрочно отдаване под наем му слагаш?
За твоя район може би 1800 еу продажба, 3~4 еу наем, гаража 200~250 лв наем.
Коментар
-
Е гаража пък защо?Last edited by better; 28.07.2024, 17:42.
Коментар
-
Е гаража пък защо?
Всъщност аз много харесвам такива "инвеститори" купуват, но неотдават. Не са ми конкуренция.
Качват продажната цена на имотите, но не влизат в пазара на рентиерството:-)
Коментар
-
Не си търся оправдание, понеже не съм го правил за да го давам, имах намерение да го ползвам повече, но не стана. Въпреки това, не бих го дал под наем, за мен не си струва.
П.с дори гаража не го давам под наем.
Просто дизайнерски мебели и обзавеждане трудно се вписва в графата под наем и инвестиция рентиерство.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не си търся оправдание, понеже не съм го правил за да го давам, имах намерение да го ползвам повече, но не стана. Въпреки това, не бих го дал под наем, за мен не си струва.
П.с дори гаража не го давам под наем.
- 1 like
Коментар
-
Цената на придобиване е на база твърденията на морския, а на отдаването - на лева. И според мен не са адекватни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Тука ме спечели...това със сигурност, но като дойде повода за черпене.
За живота на жената и гнезденето на спокойствие съм напълно съгласен, но в разумни граници. Именно с такава цел беше предходния ми пост, че лакомията при хората започва да взима превес и е нужна твърда/мъжка ръка да балансира нещата.
Повечето жени разсъждават спрямо моментната ситуация, която в сегашните динамични времена, може много бързо да се заоблачи. Затова гледат да нагърбят мъжете. В което няма нищо лошо, защото създават движеща сила. Проблемът е, че лоялността на майките и бабите ни, вече я няма и стане ли напечено, повечето ще си бият камшика, нали не са нарамили те хомота и тогава всеки да се спасява поотделно. Силно се надявам при теб ситуацията да не е такава.
А историята с бащата е досущ като на моята изгора - демек от нейната рода не очаквай нищо и че си сам на фронта.Картите са раздадени, важното е да ги изиграем добре.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеТи май си търсиш оправдание защо толкова години си държал имота заключен и не ти е носил приходи, а само разходи:-)
Повярвай ми, няма по сладък доход от рентиерският:-)
П.с дори гаража не го давам под наем.Last edited by better; 28.07.2024, 17:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Кръчмарски сметки. Нито цената на придобиването е адекваттна, нито на отдаването.
Ти май си търсиш оправдание защо толкова години си държал имота заключен и не ти е носил приходи, а само разходи:-)
Повярвай ми, няма по сладък доход от рентиерският:-)
Коментар
Коментар