Първоначално изпратено от MorskiShop
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Повярвай ми, няма по сладък доход от рентиерският:-)
Даваш 200 палки, после чакаш 12к на година (ако нямаш празни месеци), от които 1200 са ти данък и др разходи, амортизациите не ги броим, разправии (само не казвай, че всички наематели са честни почтенни хора)
Същите пари, ги слагаш на прост индекс и забравяш. Средната доходност е около 20% за последните 10 год, ади сложи го 15% т.е 30 палки.
Къде 10 палки и разправии, къде 30 без разправии.Last edited by better; 28.07.2024, 19:56.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
А касови бележки даваш ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеНай-обикновен зъболекар съм, но с афинитет към недвижимите имоти.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
специалността ти е такава, че ако ти се бачка до няколко години ще си 'оправил' ипотеката.
най-трудно ще ви бъде в началото ( бебе(та), следродилна депресия, междувременно майстори и перипети) - настрой се да избуташ идните 3-4 години и ще си ок.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Под “най-обикновен” имам предвид, че не практикувам други професии хаха. Иначе импланти и протетика ми е силата.
най-трудно ще ви бъде в началото ( бебе(та), следродилна депресия, междувременно майстори и перипети) - настрой се да избуташ идните 3-4 години и ще си ок.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
останах с впечатление, че си се насочил към импланти и тн.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеНай-обикновен зъболекар съм, но с афинитет към недвижимите имоти.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Тоз дет ми го предложиха бил от някакво посолство, щял да го ползва рядко - вероятно има държанка, знам ли. Нз ква е схемата, даваха ми 1000 евра тогава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AMG2023 Разгледай мнение
А бе ти зъболекар ли си или брокер ?
Коментар
-
За града нз, аз съм около морето, и имам наблюдения за моя район, където цените са 2.2~2.5 к, а наема 5~6 еу/кв, - 1, 1.5 еу такса подръжка.
За твоя район може би 1800 еу продажба, 3~4 еу наем, гаража 200~250 лв наем.Last edited by MorskiShop; 28.07.2024, 18:47.
Коментар
-
Освен ако не отдаваш луксозен имот за чуждестранни мениджъри пратени за по 1-2-3 години със семействата си в България. А другия готин луксозен сегмент за наеми е за дипломати- там дори няма нужда от обзавеждане различни от добра кухня, защото те си идват направо с мебелите за 4 години и плащат х2 цената, на която би отдал на някой от БГ.
Коментар
-
Освен ако не отдаваш луксозен имот за чуждестранни мениджъри пратени за по 1-2-3 години със семействата си в България. А другия готин луксозен сегмент за наеми е за дипломати- там дори няма нужда от обзавеждане различни от добра кухня, защото те си идват направо с мебелите за 4 години и плащат х2 цената, на която би отдал на някой от БГ.
- 1 like
Коментар
-
Ами къде да паркирам, когато отида?
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Това е твоята гледна точка, моята е друга. 1-2 колички от Кауфланд х 500 лева всяка, както ти обичаш да казваш са си пари от небето. Бетон и тухли не се хабят. Сега ако си се набълбукал с врати х3000лв бройката и мебели лак е друга бира. За под наем препоръчвам дуракоустойчиви и евтини мебели виденов и техника беко или горение с 5 год гаранция. Повярвай ми изплащат си се многократно, а срещу вандали си има други клаузи в договора.
Просто дизайнерски мебели и обзавеждане трудно се вписва в графата под наем и инвестиция рентиерство.
Коментар
Коментар