https://blitz.bg/ikonomika/zashcho-k...ews796896.html Брокитата съвсем се оляха с поръчковите статии
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение
А наличния кеш' какво го правите или нямаш идея?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
а при отрицателно търговско салдо в условия на валутен борд (и не само), кеша си сменя собствеността, но в един момент е на външи сили, които не им дреме за тебе и мене, а са ок да овършеят една фалирала икономика и да оберат хубавите неща.
Чакаме приемането на еврото и свирим края на мача.
- 1 like
Коментар
-
Моля, пишете по темата или се преместете тук, където са и липсващите мнения:
https://forum.investor.bg/forum/%D0%...88%D0%BD%D0%B8रादोस्त
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
То е отрицателно, но емигрантските пари го покриват.... мисля....
Факт е че кеша в банките , а и като наличен расте сериознотова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
ЪЪЪЪ, добре щом казваш. Точно така е в банка винаги има ''сигурна'' доходност пък било то и отрицателна освен ако няма трагично събитие....
От друга страна банките не губят, кой в каквото и да си похарчи кеша той си седи в банките така или иначе. Не изчезва....
Колкото до банките и кешът, това е дълбока тема. За тях кешът не е нито печалба, нито загуба, а ресурсът, върху който се основава бизнес модела им. Например нещо като захарта за някое предприятие за сладки изделия.
- 1 like
Коментар
-
Не го знаех това, има вероятност да е нещо подобно защото беше от страната на бъдещ калкан / има къща/. Беше нещо като кръпка по средата на строежа / трябваше да го снимам/, но отново единичките бяха втора употреба, а не нови и бяха редени по дължина , т.е. дебелината на зида беше тънкото....На този калкан във високото имаше и един прозорец ?!?! , дограмата изглеждаше като нова и оградено с надписи на съответната фирма. Не знам дали не е било някакъв стар изостанал строеж , странно но в тази глуха уличка никога не съм ходил , а наблизо съм минавал хиляди пъти.....просто съм го пропуснал и не му знам историята....
В сградите на моите апарти няма подобни неща в зидарията , следил съм ги всичките от основи, а са топ наистина топ изпълнения без грам пестене на материали / всичко най-качествено се ползва само/ и технологии / има доста неща , които не се правят в масовото строителство щото са по-скъпи/
Но хайде да оставим как е при мен, не съм го виждал в нито един нов строеж от 20 години насам.... - преди това съм виждал да се ползват единички на места....
За тая стена най-вероятно апартамента е бил за строителя и си е позволил тая изгъзица, за кухненска стена примерно. И щом е тънката страна би трябвало да е вътрешна стена, не външна.
- 1 like
Коментар
-
Знам че не си на това мнение и Бони писа обширно по темата, но средата когато децата растат поне за мен е важна. В този смисъл някои места не са много ок. А примерно Перник е по-добро място от някои квартали на София , всеки по-голям град е така защото там има деца с родители , които искат да има ниво, докато някои квартали на София са населени с хора които или оставят децата на самотек или просто нямат физическият или друг багаж да посочат пътя на децата си...., а тях ги грабва кофти средата....
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеИмоти има и евтини и скъпи аз лично не разбирам защо е тоя вой.Жилища има и в Перник Ботунец Люлин Надежда.Ма не трябва да е непременно Изток Иван Вазов Лозенец.Аз не мисля че живеещите във Варна или в Стара Загора са второ качество хора.Ахнали са по един Южен парк като че ли други паркове няма не само има ами са и по хубавиLast edited by X_Y; 31.01.2021, 12:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax
Чета Ви, мога да кажа, че следя темата.
Ок,
Няма да споря!
Ти си знаеш.Last edited by X_Y; 31.01.2021, 12:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Опитвам се да мисля в перспектива 15+ години и виждам нуждата от по-голям апартамент за лично ползване. Идните години рядко ще съм в София и то за кратко (в такъв случай си имам студиото, където са ми голяма част от личните вещи в момента), но плановете ми са към 50-ата годишнина да спра да работя изцяло и тогава ще трябва да се установя за постоянно. Майка ми си живее в единия апартамент, баща ми и той чат-пат е там. Другият не е донаправен, а сега нямам време и нерви да се занимавам с майстори там. Освен това е малък за съвременните стандарти.
В момента кеш почти нямам, тъй като съм вложил всичко в последния апартамент и във фирмата. Принципно обаче едни 300к-350к не са ми проблем и мога да ги изплатя за около 3-4 години при сегашите ми доходи и при тези лихви. Лошото е, че не намирам абсолютно нищо в сграда и район, които да ми допадат.
Таксите са хубаво нещо, ако са в добро съотношение с ползите. Ако искаш жива охрана например, професионален домоуправител, някой да ти поддържа зеленината пред входа, подземните гаражи, да чисти стълбищата... Едни 100 лева месечно са напълно оправдани като разход. Оттам нагоре е глупост.
Ясно е мнението ми, че имотите ще поскъпват у нас генерално и след 15 години ще са повече пари, но колко повече и дали няма алтернатива за кеша през този период и тогава да се купи нещо ново... не съм сигурен кое е по-добре.
Как да напиша - ти си все още с главен приоритет кариера и правене на пари. Ще обикаляш света. Откъде знаеш къде ще те завее вятъра. Може некоя неспинозна зулуска да ти скрие шапката....
Накратко - правиш сериозни имотни планове, като имаш неясно бъдеще....
Коментар
-
а при отрицателно търговско салдо в условия на валутен борд (и не само), кеша си сменя собствеността, но в един момент е на външи сили, които не им дреме за тебе и мене, а са ок да овършеят една фалирала икономика и да оберат хубавите неща.
Факт е че кеша в банките , а и като наличен расте сериозно
Коментар
-
това вече е план, а не е просто криене на кеша - имам предвид, че си решил точно колко и какви имоти, че трябва да купиш.
успех
Седя и чакам кризата да удари яко хората и моят любим инвеститор да тръгне да прави някой люкс проект и да ме пита дали искам преди да го започне.... Всъщност съседа ми на етажа е също строителен инвеститор и ще строи в Панчарево и ще продава след Акт 16 само....няма проблем с кеша....
Накратко нямам пълна яснота в средносрочен план кое, как и какво ще се случи...каквото дойде станаха нещата малко....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеЪЪЪЪ, добре щом казваш. Точно така е в банка винаги има ''сигурна'' доходност пък било то и отрицателна освен ако няма трагично събитие....
От друга страна банките не губят, кой в каквото и да си похарчи кеша той си седи в банките така или иначе. Не изчезва....това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар