Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение... Март - Април ще почнат статии колко е скъпо да спестяваш и къде какви са таксите.
https://www.segabg.com/hot/category-...pestyavaniyata
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Жони, нещо си се Убъркал отново :-) Защо даваш примери само с ново ? Да не би хората да не живеят в стари жилища ?.
Повече от 1/3 от жилищата са панелни с реални квадрати... Над половината са стара тухла и ЕПК , пак реални. 10% са ново строено преди 2010 където общите части никъде не са над 20%, а често са и под 10%. Има сериозен проблем само с новото ново от последните 5 години, което е едва няколко процента от целият жил фонд....Понеже Олимпийците искат тънки цени и строителите им намериха цаката с по 20-30% общи части....
Ся като тръгнеш да ми обясняваш за светлата площ отиваме в друго измерение....:-) И дори да е така в Германия / нямам представа дали е/ не е така в по-голямата част от света. Има места както е сега при нас дори за твой шок... скъпи места..., а стените са много субективно понятие - например аз имам загубени около 3 квадрата светла площ заради шумоизолацията и 1.5 квадрата защото една стена ми е с тухли четворки по широкото / дневна-към спалня/.... , ако сваля турбозола и лепна тапети на тухлата направо ще изкарам оше 5 квадрата в апарта....
Всичко това е въпрос на личен избор... мога и да нямам нито една стена в апарта вътре и тогава няма загуба....
Не ми стана ясно изащо за водата в Германия така ги скалъпи нещата ? Или и затва си прав щото не съм те питал за таксата на кубик за канала :-)))) 55 евро накубик е рекордната цена само за водата , без канала в една от общините....ТОП :-)
Мале сега погледнах ма те ти искат допълнително пари за дъждовнагта вода, за лампата пред блока и т.н..... Няма нещо за което да не ти искат пари.... Много подредени тея немци :-)
В старите нотариални актове са дава РЗП+половината тераса. Демек липсват общите части и половин тераса. По-малко е от новото, но пак е фалш.
На мен в нотариалния акт ми пише 84 квадрата застроена площ. Стаите съм ги мерил до сантиметър (вадейки чупки, комини и терасата) и излиза точно 68. В случая са си пак към 20% фалшиви квадрати.
Ако вземем новото строителство с 40-50% фалш, старото с 20-25% фалш и като цяло изкуствено надписаните квадрати в офертите (мазета, паркоместа, тавани и какво ли още не) ще дойдем средно на поне едни 40% фалш гаранция.
В Германия не само че не се смятат стените и терасите - даже ваните в банята не се смятат. Скосяванията и те. Паркоместата никой не ти ги таксува отделно- влизат в цената. А новото строителство се продава довършено до ключ - там понятието " на шпакловка" го няма, доста често в цената са включени даже дъбови подове, вградените кухни и всичко - правят ги по проект самите инвеститори.
За цените В Германия не знам откъде черпиш информацията си. Аз плащах последно общо по 200 Евро месечно за вода, отопление, електричество, боклук и какво ли още не и бях под наем в немалка къща. Накрая на годината даже ми върнаха нещо при изравнителните сметки.
Впрочем с теб не искам да споря повече, понеже каквито и аргументи да ти дам, не вдяваш и то нарочно. Ти даже на 500 метра казваш, че са 200 метра, при това измерени по карта и снимани на картинка.
За теб явно важи някаква друга математика и други мерни единици.
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.facebook.com/groups/kvar...5422850738218/
Нещо зачестиха спешните продажби ,напоследък...
СПЕШНО Продавам в София,квартал Надежда(бивш Връбница 1) 42 квадрата преустроена на двустаен Гарсониера. Самостоятелна кухня (бокс) 2 стаи и просторна баня с тоалетна. Разположение Югозапад. Блока срещу Лидл и до Кауфланд и Фантастико (блок 328) етаж 6 от 7 . Целия апартамент е на теракот и фаянс. Нова алуминиева дограма,ТЕЦ,САНИРАН! Апартамента се продава много изгодно поради изгоряло капаро от купувачи. Без комисионни и разходи. Цена 35000 евро плюс разходите по прехвърляне. Има всички нотариални актове оригинал ,всички необходими документи са извадени вече( УВТ,оценка, схема) Директно се продава без капариране. САМО ЗА КУПУВАЧИ С НАЛИЧНИ ПАРИ!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Охоо, аз оттогава на два влака се качих още.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
За безаварийно каране е бе балъкТук студентите почват с много, след всяка година без инциденти пада и то с бая.То и си е коментирано под статията, аз съм SF20+ вече (та няма значение колко точно реално) - инак за балъчета дето четете само заглавията - така, за вас по 700
Че тя щерка ми е с 890 евра първа кола ГО в момента хахахаха!
А застраховка за кончето да не ходи в съседските ягоди и да ги опасе сключил ли си ? :-))))
ПП Т.е. Нормалната стартова цена / средна/ е някъде между 8 и 10 пъти повече от у нас.... Нормално всички услуги в Германия са така....
ПП2 За вода разбрах че не плащаш, а за канал плащаш ;ли или имаш дупка в двора ? :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 15.02.2021, 21:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Крети, шапка ти свалям ! След като за вода не плащаш, количката с 50 евро не стига и трябва вртора, с 500 евро 4-ма цял месец в Италия , сега и за ГО утрепа рибата
https://automedia.investor.bg/a/0-na...ka-otgovornost
Ти плащаш 200 , но не знам за какво е тва ? Да не е за колело ? Или най-вероятно е за каруца :-)))) Хитрец си ти Крети, хитрец ! :-)Тук студентите почват с много, след всяка година без инциденти пада и то с бая.То и си е коментирано под статията, аз съм SF20+ вече (та няма значение колко точно реално) - инак за балъчета дето четете само заглавията - така, за вас по 700
Че тя щерка ми е с 890 евра първа кола ГО в момента хахахаха с 280 коня кола за 8 хил евра! Тук каруци няма, та като дойдеш с твоята, ще те наместят в застраховките някъде между ролковите кънки и скейтборда!
Last edited by redcretin; 15.02.2021, 21:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Какво ще правиш с толкова вода, ще пълниш олимпийски басейн ли? Тук никой не плаща вода, влиза в Небенкостен (дето са и за ремонти и алейки), над 80 евро на човек никъде не съм виждал такива. Аз плащам 80 ток и не живея сам, газ е малко повече 90-100, ГО 200 евро и т.н. - айде ти да не ги пишеш ей така щото си само един посран зрител
https://automedia.investor.bg/a/0-na...ka-otgovornost
Ти плащаш 200 , но не знам за какво е тва ? Да не е за колело ? Или най-вероятно е за каруца :-)))) Хитрец си ти Крети, хитрец ! :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 15.02.2021, 21:28.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Значи моите числа са преиначени, а твоите не са, така ли?
Намери ми една оферта в Люлин на цена 800 върху реалните квадрати! Със скица на стаите и площ на всяко помещение без стени и без да броиш терасите.
Например 70 квадрата светла площ в Люлин за 56.000 Евро. Хайде да видим.
Нещо от този сорт:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6dm8mt&f1=1
Тук например квадратите са 48,7, а цената е 1053 на квадрат. При това не забравяй, че говориш за средна цена 800, т.е. реално по-големите дупки трябва да са по 600 примерно.
В кварталите които ми харесват (и конкретно малката част от тях) повтарям са по 4000 и нагоре цените.
Повече от 1/3 от жилищата са панелни с реални квадрати... Над половината са стара тухла и ЕПК , пак реални. 10% са ново строено преди 2010 където общите части никъде не са над 20%, а често са и под 10%. Има сериозен проблем само с новото ново от последните 5 години, което е едва няколко процента от целият жил фонд....Понеже Олимпийците искат тънки цени и строителите им намериха цаката с по 20-30% общи части....
Ся като тръгнеш да ми обясняваш за светлата площ отиваме в друго измерение....:-) И дори да е така в Германия / нямам представа дали е/ не е така в по-голямата част от света. Има места както е сега при нас дори за твой шок... скъпи места..., а стените са много субективно понятие - например аз имам загубени около 3 квадрата светла площ заради шумоизолацията и 1.5 квадрата защото една стена ми е с тухли четворки по широкото / дневна-към спалня/.... , ако сваля турбозола и лепна тапети на тухлата направо ще изкарам оше 5 квадрата в апарта....
Всичко това е въпрос на личен избор... мога и да нямам нито една стена в апарта вътре и тогава няма загуба....
Не ми стана ясно изащо за водата в Германия така ги скалъпи нещата ? Или и затва си прав щото не съм те питал за таксата на кубик за канала :-)))) 55 евро накубик е рекордната цена само за водата , без канала в една от общините....ТОП :-)
Мале сега погледнах ма те ти искат допълнително пари за дъждовнагта вода, за лампата пред блока и т.н..... Няма нещо за което да не ти искат пари.... Много подредени тея немци :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 15.02.2021, 21:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от никол Разгледай мнение
Не,не си сбъркал цените на водата.Ето инфо. Всъщност варира между 6,94 и 7,23Евро за кубик на месец. https://www.statistik-bw.de/Umwelt/W...sserpreise.jsp
Прочетох набързо 2-3 статии в нета на Английски от Немски не отбирам, та се оказа, огромна забава с водата.... Освен двойната такса канал спрямо цената на водата / има ли водомер на канала ?/ всяка община е с различна цифра.... рекорда е 55 евро за кубик в една.....не 2, не 7 , а 55 :-))) УАУ !
Но скъпият канал обяснява защо във Франкфурт имаше открити пикални ....и навсякъде беше леко ароматизирано... Явно пестеливият Немец предпочита навън да върши работа от скъпото вкъщи....:-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеза мен се смешен и жалък целият този сетъп - кой какво бил казал... важно е кой какво е купил, какво е продал, какво е постигнал и как се чуства.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнениеИлюстрация колко е непродаваем центъра дори под 1300 https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...60518270763405
Всички дето чакат на 1800 и нагоре да си правят сметката. Направи х си труда да преброя тристайните в центъра днеска отвъд лимита на имот.бг, стигнах до 1500 и се отказах. Сещай се како, както казва Седларов.
За ремонт всичко. Представи си къде ти отива цената след ремонт. И остава в стара сграда. Ще се продава когато за същото в друга сграда трябва да броиш по 2500€.Last edited by bulgarian lev; 15.02.2021, 19:37.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение
Уроците са живи в wayback machine https://web.archive.org/
Един бърз цитат на счетито от средата на 2017
https://ibb.co/crp3D90Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение
Ти си продал на дъно' тва е ясно' за тва и този вой по луната от няколко години
Все на такова дъно да продавам. Ако си забравил ТАКИВА ВИСОКИ ЦЕНИ И СЕГА НЯМА 1200€ суха река или хаджи димитър за 50г тухли
Вид имот: 2-СТАЕН,
Под райони: ХАДЖИ ДИМИТЪР, СУХАТА РЕКА,
Особености: Тухла
Година на строителство: до 2000 г., Да не се показват обяви, докладвани за проблем, Без оферти на АГЕНЦИИ ОТ ЧЕРНИЯ МИ СПИСЪК,
Средна цена на имотите в извадката: 67312 euro
Средна цена на кв.м: 1044 euro.
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар