Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
3% им беше индикативната , ама е ясно, че няма кой да купува на 3%
лихвите на които се финансира държавата се качват плавно, но се качват.05:50 EUR German 2-Year Schatz Auction 2.730% 2.800%
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Други пък като ударят 50 и вече са се подсигурили, спират да работят и си гледат кефа.,макар и да са изкарвали далеч по-малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Има време, той сега е на заплата, за 31 годишен човек 10 хиляди лева месечно е повече от добре. Стига да ги остави да работят за него и да не ги харчи за необмислени неща.
Въпросът е да не набива всичко в имоти и то в пропаднала държава като БГ, а да инвестира разумно, най-вече в себе си и в развитието си. За собствен кабинет ще му трябват яко кинти като начална инвестиция. Тук той дава 300к+още 100к за обзавеждане само и само да угоди на жена си, която ще лапне половината. Това са реално пари, които той тепърва трябва да изкара, преди изобщо да има шанса да инвестира в бизнеса си. Един развод примерно може да го съсипе. Промяна на данъчната система също. За тези неща човек трябва да си прави сметката предварително, колкото и да са неприятни.
Познавам толкова много примери на хора с отлични доходи, които са бедни като мишки заради необмислени харчове. Прекалено скъпо жилище, кола, екскурзии, дрехи и прищевки на жената и децата - накрая тези хора стават роби на зависимостите си. За да ги финансират, бачкат до 67, понеже ако спрат са директно фалирали. Други пък като ударят 50 и вече са се подсигурили, спират да работят и си гледат кефа.,макар и да са изкарвали далеч по-малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеБлагодаря за съветите и предложенията. Вие сте с повече “стаж” в живота и знаете повече, а аз тепърва ще градя финансовата си независимост. Прави сте за бизнеса, но едното няма да попречи на другото. Дори и в най-лошия вариант, ще се върна на “село” у Варна и ще си отворя практика там. А за живеене дори няма какво да го мисля, кеф ти апартаменти, кеф ти къща, че и ако искам да строя имам и парцел на Манастирски Рид с гледка към морето и Калиакра.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Благодаря за съветите и предложенията. Вие сте с повече “стаж” в живота и знаете повече, а аз тепърва ще градя финансовата си независимост. Прави сте за бизнеса, но едното няма да попречи на другото. Дори и в най-лошия вариант, ще се върна на “село” у Варна и ще си отворя практика там. А за живеене дори няма какво да го мисля, кеф ти апартаменти, кеф ти къща, че и ако искам да строя имам и парцел на Манастирски Рид с гледка към морето и Калиакра.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОВЕДЕН АУКЦИОН ЗА ПРОДАЖБА НА ДЦК ОТ ЕМИСИЯ
№ BG 20 300 24 116/17.04.2024 г.
Цена на 100 лв. номинал
Годишна доходност
Минимална
98.19
3.74%
Максимална
98.68
3.54%
Среднопретеглена
98.44
3.64%
https://bnb.bg/FiscalAgent/FAGSAucti...20240722_A1_BG
лихвите на които се финансира държавата се качват плавно, но се качват.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОВЕДЕН АУКЦИОН ЗА ПРОДАЖБА НА ДЦК ОТ ЕМИСИЯ
№ BG 20 300 24 116/17.04.2024 г.
Цена на 100 лв. номинал
Годишна доходност
Минимална
98.19
3.74%
Максимална
98.68
3.54%
Среднопретеглена
98.44
3.64%
https://bnb.bg/FiscalAgent/FAGSAucti...20240722_A1_BG
Тази е идеална, търува се на номинала, т.е. си реалзираш цялата доходност с купонните плащания без нуждата да чакаш падежа задължително:
https://www.comdirect.de/inf/anleihen/XS2753429047
С румънските пък сега е моментът да си подсигуриш почти 6% доходност за 12 години:
https://www.comdirect.de/inf/anleihen/XS2770921315Last edited by ejonny2376; 23.07.2024, 19:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Нз какъв зъболекар си, но ако си ортодонт, тия 300 евра, за 3 год макс трябва да си ги изплатил и то без лишения. Стоматологичните услуги в момента са на световно ниво - цените също.
Въпросът е да не набива всичко в имоти и то в пропаднала държава като БГ, а да инвестира разумно, най-вече в себе си и в развитието си. За собствен кабинет ще му трябват яко кинти като начална инвестиция. Тук той дава 300к+още 100к за обзавеждане само и само да угоди на жена си, която ще лапне половината. Това са реално пари, които той тепърва трябва да изкара, преди изобщо да има шанса да инвестира в бизнеса си. Един развод примерно може да го съсипе. Промяна на данъчната система също. За тези неща човек трябва да си прави сметката предварително, колкото и да са неприятни.
Познавам толкова много примери на хора с отлични доходи, които са бедни като мишки заради необмислени харчове. Прекалено скъпо жилище, кола, екскурзии, дрехи и прищевки на жената и децата - накрая тези хора стават роби на зависимостите си. За да ги финансират, бачкат до 67, понеже ако спрат са директно фалирали. Други пък като ударят 50 и вече са се подсигурили, спират да работят и си гледат кефа.,макар и да са изкарвали далеч по-малко.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Нали беше гинеколог, или се бъркам?
И аз го гледам,че не му е чиста работата
......
Докторе,да не си от тая група ?
Повдигнаха обвинение на още трима пловдивски лекари за източване на Здравната каса
https://trafficnews.bg/krimi/povdign...lekari-317880/Last edited by danetha; 23.07.2024, 18:06.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Зъболекар на заплата съм и не съм ортодонт
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Има трева, инсталирана е поливна система и има гаражи под градинката, да. Но има и много хубав френски дренаж.
кефът е безмерен...... 'се е'но си в къща, ама друг ти оправя покрива
ще си позволя няколко съвета от гледната точка на опита:
- за тревата - често поливане и ТОРЕНЕ, защото почвата е малко, бързо се загрява, а и трудно задържа минерали (косенето и валирането е ясно);
- на мястото където ще се събирате отвън, ако няма навес си направи - не можеш да си представиш какви неща ЩЕ "посетят" дворчето ти от съседите ти отгоре.
с гаражите под градинката едва ли ще има някакви драми, има си и лесни/приемливи начини на лечение на спросмуквания на вода
и на края - С КЕФ ДА СИ ГО ПОЛЗВАТЕ!Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеНа 31 ще ставам скоро, и съм зъболекар. Две кризи съм видял с очите си- едната световна, другата лична след загубата на баща ми. Оттам и придобих опит с имотите, търсенето, купуването и менажирането им. С 5 годишния си доход ще мога да изплатя сегашния имот, а втори ще ми трябва за частен кабинет, не за да го отдавам под наем. Имах голям буфер, но сега след сделката ще изчезне. Ако имам нужда от кеш, имам откъде да взема. Прав си, че за имот натиска жената, защото аз мога и под наем, но след като идва и дете, нека да й е спокойно, за сметка на малко забавяне на други планове. Планове има резервни и за София и за Варна, работа има за целия китайски народ, да съм жив и здрав и да драпам, но и за това си има и застраховки живот
Ама и да ти бучи мастията вкъщи всеки ден не е живот
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар