IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Берти на всички ни е ясно, че Ратко ги чатка яко нещата в имотната сфера. Дори продажбата на маломерката едва ли е чак толкова голяма грешка - убеден съм че е продал най-тъпата, която му генерира само проблеми с наемателите.... Ама причината не е икономическото образование, а личността....
    Относно тва дето ни чака. Ще се опитам накратко - то НЕ Е плод на случайност и не естествени процеси. Всичко е планирано и програмирано какво и как да стане и се манипулира. Ако РЕШАТ след година могат и хиперинфлация да направят, може и 20 години да сме Япония. Това е въпрос на политически решения на ГЛОБАЛНО ниво / не на местно/. Има си инструменти за всяко възможно желано от ТЯХ бъдеще и да прогнозираме какво ги чеше е малко като лотария и само констатираме фактите. При локдауните и безспорната криза нормалното беше всичко да потъне, а се оказа е потъването беше само за едно мигване яко кешовиците да напазаруват тънко. На някои им е било ясно какво ще последва - срив...бла бла и изсипване на кеш за изкупуване.... Просто 95% от хората обедняха без да СЕ усетят разбира се.... Обедняването е под форма на възможност да имаш акции, имоти , метали ..., по-малко храна и т.н. Всичко ще можем да си купуваме по-малко каквото и да било в бъдеще това на мен ми се струва като единственото сигурно нещо.
    У нас ситуацията с имотите също е кристална. Кеша се трупа , няма добри АЛТЕРНАТИВИ , чужди акции са драма за измама , данъци / онези 200 човека с по 100К до 1М сега си скубят косите що не са купили тухла/, банките нямат лихва и не са сигурни / след като фалират по 5-10% от тях на 10 години/. Просто няма какво да се прави кеша.... Твоят вариант в земя е добър защото ти се занимава ама представи си ако 100К хора като теб решат да се занимават със земеделие...., ами акулите и протекции и субсидии. Земята след арендаторите не е ясно колко струва - изтощена и птровена и т.н....Затва който се види в пари масово избира тухлата. И наема ама въобще не е задължителен при това положение.... Тъмно е достатъчно добре и без ядове...Е как да паднат цените при тва положение ?!
    то всеки си мисли, че разбира, докато е в тренда

бях слушал преди около година джим рикардс, според него трябваше първо да дойде дефлация, после яко печатане и голяма инфлация.
    ама май прескочихме елемента с дефлацията.
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Усещането ми е че ни чака не само криза а може би коренна промяна на финансовата система...и тотален контрол.Ще изчезнат хартиените пари...не съм икономист ама си мисля примерно извикваш някой да сложи плочки в банята как ще му платиш като почне да се следи всяка транзакция
      даваха по телевизията говорителя на нап на скоро.
      та той обясняваше как да си спестим 200лв данък, като представим бележка от "майстора"
      още преди да каже другото, вече се бях сетил.
      и освен това, казва, ще можем да видим, кой работи частно и не плаща данъци

ще стане като по 'развитите" страни, за ремонт - само фирма, демек 30-40% поне по-скъпо.

промяна ще има, прав си.
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

У нас ситуацията с имотите също е кристална. Кеша се трупа , няма добри АЛТЕРНАТИВИ , чужди акции са драма за измама , данъци / онези 200 човека с по 100К до 1М сега си скубят косите що не са купили тухла/, банките нямат лихва и не са сигурни / след като фалират по 5-10% от тях на 10 години/. Просто няма какво да се прави кеша.... Твоят вариант в земя е добър защото ти се занимава ама представи си ако 100К хора като теб решат да се занимават със земеделие...., ами акулите и протекции и субсидии. Земята след арендаторите не е ясно колко струва - изтощена и птровена и т.н....Затва който се види в пари масово избира тухлата. И наема ама въобще не е задължителен при това положение.... Тъмно е достатъчно добре и без ядове...Е как да паднат цените при тва положение ?!
        Добре де човек, защо повтаряш едни и същи мантри, не мога да разбера? Как така реши, че нямало добри алтернативи. Несериозно е това да се пише в инвеститорски форум. Дали ти разбираш от алтернативи или риск толерантността ти е ниска, не означава, че "няма добри алтернативи". При ръст постигнат лично от мен над 25 % след началото на кризата с чужди акции, последното нещо, което може да се каже е, че липсват алтернативи. И това без данъци и такси по нотариуси и брокери на НИ. И, BTW, рискът не е висок, има си инструменти за неговото минимизиране от стопове до хеджиране, при това аз далеч не се пиша за разбирч.
        Наиситина странна работа е тази тема дето повишителите не купуват, направо избова на подпиране на егото колко са добри инвеститро щото са имали възмжност преди 4-5 години да купят и сега едва ли не са върха на сладоледа.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Ратко е с икономическо образование и един от малкото тук, които наистина правят бизнес с НИ и съответно усеща кога нещата са преекспонирани и не чака на нас да му кажем.
          И аз очаквах по-бързо да започне meltdown-а на икономиката ни, която е доста залитнала за пореден път към сектор НИ, но пазарът може да остане по-дълго нерационален отколкото ние рационални.
          ...
          Берти на всички ни е ясно, че Ратко ги чатка яко нещата в имотната сфера. Дори продажбата на маломерката едва ли е чак толкова голяма грешка - убеден съм че е продал най-тъпата, която му генерира само проблеми с наемателите.... Ама причината не е икономическото образование, а личността....
          Относно тва дето ни чака. Ще се опитам накратко - то НЕ Е плод на случайност и не естествени процеси. Всичко е планирано и програмирано какво и как да стане и се манипулира. Ако РЕШАТ след година могат и хиперинфлация да направят, може и 20 години да сме Япония. Това е въпрос на политически решения на ГЛОБАЛНО ниво / не на местно/. Има си инструменти за всяко възможно желано от ТЯХ бъдеще и да прогнозираме какво ги чеше е малко като лотария и само констатираме фактите. При локдауните и безспорната криза нормалното беше всичко да потъне, а се оказа е потъването беше само за едно мигване яко кешовиците да напазаруват тънко. На някои им е било ясно какво ще последва - срив...бла бла и изсипване на кеш за изкупуване.... Просто 95% от хората обедняха без да СЕ усетят разбира се.... Обедняването е под форма на възможност да имаш акции, имоти , метали ..., по-малко храна и т.н. Всичко ще можем да си купуваме по-малко каквото и да било в бъдеще това на мен ми се струва като единственото сигурно нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнение

То и сега се следи.Пробвай да продадеш нещо онлайн.НАП услужливо ще ти го попълни в декларацията.
            Нещата могат/ЩЕ да ескалират до огромни размери. С новите технологии могат да ни следят изцяло и навсякъде. След 20 години например няма да е изненада да ми броят колко розАви домата имам в градината и дали съм платил данък за отглеждането им....
            Всяка година се отрязват права и свободи по малко.... за свикване.... Спомням си че преди 30 години баба ми имаше в чифлика си / да през комунизма/ крава и теле, прасе, кокошки...други са имали овце и кози. Единственото, което купуваше беше хляб...Всеки можеше да живее изцяло независимо от ''системата''... А сега се опитай да гледаш една крава, теленце, че и прасетата ги избиха в името на по-добра кауза....
            А сега с вируса ВСИЧКИ промени ще се ускорят многократно и дисквалификацията на хартиените пари е една от важните стъпки / при натурална размяна - затвор като за убийство !/

Коментар

Усещането ми е че ни чака не само криза а може би коренна промяна на финансовата система...и тотален контрол.Ще изчезнат хартиените пари...не съм икономист ама си мисля примерно извикваш някой да сложи плочки в банята как ще му платиш като почне да се следи всяка транзакция
              То и сега се следи.Пробвай да продадеш нещо онлайн.НАП услужливо ще ти го попълни в декларацията.

Коментар

Ратко е с икономическо образование и един от малкото тук, които наистина правят бизнес с НИ и съответно усеща кога нещата са преекспонирани и не чака на нас да му кажем.
                И аз очаквах по-бързо да започне meltdown-а на икономиката ни, която е доста залитнала за пореден път към сектор НИ, но пазарът може да остане по-дълго нерационален отколкото ние рационални.

Няколко милиарда в кредити седят във фризера и започват да ги вадят на части (според подаденото и одобрено заявление) от април месец та до декември. Мисля, че към края на годината ще стане ясно сбъркал ли е Ратко или не (не знаех, че има още една продажба). Съгласен съм, че нещата започват да мязат на 2008-ма, когато тук викахме кризата няма да се отрази на имотите имаме много да гоним западна европа в цените и няма място за притеснение. Еврочленството ще ни изстреля в космоса. Сега е нещо сходно с чакалнята мантрата, но по-различното е, че навън печатат много здраво и са омазани повече от 2008-ма... пълна боза е.

Кризата, която ти чакаш е доста по-сериозна от тази, която аз ( а както се оказа не само аз) чакаме. Дано не ни застига и да излязат прави повишителите, които очакват ръст на имотите тази и следващите няколко години. Растящи имоти, инфлация под контрол, малко фалити и съответно ниски цени на ценните метали и стабилни валутни курсове са най-добрият сценарии, които бъдещето може да ни предложи. Дали ще е така ще видим като стане ясно как ще излезе икономиката след 3-тата вълна (дано да няма по-силна 4-та).

и понеже тук много се върти 60/40 наематели собственици (или обратното) главно от така наречените повишители искам да им кажа, че такива съотношения се получават, когато периодично (веднъж в живота) част от 'стадото' собственици бива заколено - разбирайте гръмнали ипотеки. Големите собственици на много имоти кълват имоти точно в такива моменти и трупат десетки-стотици, че и хиляди жилища, които после рентват. В България таква криза с масови продани сме нямали в последните 70-80 години. 2008-ма не беше нищо и там банките с техните буферни фирми за имоти покриха и стабилизираха нещата. Та ако наистина си мислите, че ще се пръкнат мега-рентиери без да има яко брулене на крушата сте в грешка. Мисля, че тепърва ще има промотиране на ипотеките и собствеността и процента наематели няма да нараства...докато не им приберат ипотеките, но това ще свързано с големи сътресения на пазара на НИ.

Коментар

Няколко милиарда в кредити седят във фризера и започват да ги вадят на части (според подаденото и одобрено заявление) от април месец та до декември. Мисля, че към края на годината ще стане ясно сбъркал ли е Ратко или не (не знаех, че има още една продажба). Съгласен съм, че нещата започват да мязат на 2008-ма, когато тук викахме кризата няма да се отрази на имотите имаме много да гоним западна европа в цените и няма място за притеснение. Еврочленството ще ни изстреля в космоса. Сега е нещо сходно с чакалнята мантрата, но по-различното е, че навън печатат много здраво и са омазани повече от 2008-ма... пълна боза е.

Кризата, която ти чакаш е доста по-сериозна от тази, която аз ( а както се оказа не само аз) чакаме. Дано не ни застига и да излязат прави повишителите, които очакват ръст на имотите тази и следващите няколко години. Растящи имоти, инфлация под контрол, малко фалити и съответно ниски цени на ценните метали и стабилни валутни курсове са най-добрият сценарии, които бъдещето може да ни предложи. Дали ще е така ще видим като стане ясно как ще излезе икономиката след 3-тата вълна (дано да няма по-силна 4-та).

и понеже тук много се върти 60/40 наематели собственици (или обратното) главно от така наречените повишители искам да им кажа, че такива съотношения се получават, когато периодично (веднъж в живота) част от 'стадото' собственици бива заколено - разбирайте гръмнали ипотеки. Големите собственици на много имоти кълват имоти точно в такива моменти и трупат десетки-стотици, че и хиляди жилища, които после рентват. В България таква криза с масови продани сме нямали в последните 70-80 години. 2008-ма не беше нищо и там банките с техните буферни фирми за имоти покриха и стабилизираха нещата. Та ако наистина си мислите, че ще се пръкнат мега-рентиери без да има яко брулене на крушата сте в грешка. Мисля, че тепърва ще има промотиране на ипотеките и собствеността и процента наематели няма да нараства...докато не им приберат ипотеките, но това ще свързано с големи сътресения на пазара на НИ.
                  Оценки: 6-ца за красноречие и 2-ка по макроикономика. Седни си. (както би казал радев)

Last edited by Арменския пoп; 04.04.2021, 12:06.

Коментар

Венко респект.Ти си от малкото дето си признават грешките.Не съжаляай пари както се губят така се и изкарват.Важното е да си жив и здрав

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

не ми прЕчи. бъртрам се упражнява в прогнози и красноречие тук и гледам да го имам предвид.
                      давал ми е и полезно инфо, няма да си кривя душата.

а за това, че продадох втората маломерка си е чисто моя грешна преценка на ситуацията с вируса миналата пролет.
                      имах шанс и да скоча пак на зелено, не е х2 ама 1:1,5, но още се водех от грешната преценка и пропуснах.
                      сега гледам като в далечната 2008-ма цените на зеленото се изравняват с готовото /което много го няма/.
                      в 2008-ма по-едно време зеленото стана по-скъпо от готовото, после крашна.
                      но няма да се учудя ако тоя път не стане точно така.
                      Венко респект.Ти си от малкото дето си признават грешките.Не съжаляай пари както се губят така се и изкарват.Важното е да си жив и здрав

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Дедо попе, забрави да споменеш и караваната към имотите
                        За тебе караваната може и да е имот.

Караваната за дедо поп синко е едно от хобитата. Защото дедо поп обича да пътува по света. С караваната дедо поп е изръшкал почти цяла Европа. Ти както разбирам каравана нямаш и затуй няма как да знаеш какво е усещането когато пътуваш.
                        Нищо, дано поне собствен имот купиш някога и напуснеш квартирата.
                        Караваните синко са за хора с пари, не са за шушляци, освен това се иска знания и можене. Не всеки може да отиде навсякъде с каравана. Ти поне кола имаш ли, да не се окаже, че и ти като Домат ага се присмиваш, а сам по-далеч от Драгоман не си виждал?

Странно му е на дедо поп как някой си квартирант се опитва да го подиграва за хобито от квартирата или чаткайки по телефона докато пътува в трамвая.
                        Даже маминия човек, който имаше претенциите да разбира от яхти и каравани се оказа, че само е чувал от познати за тези хобита. После престана да се прави на сведущ по тези въпроси.
                        Last edited by Арменския пoп; 04.04.2021, 10:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Арменския пoп Разгледай мнение

Аз живея в жилища купувани с мои собствени пари. Едното на морето, другото на планината. Не живея в жилище дарено ми от мами и тати или в деЦката. При майка ми гостувам по няколко дни в годината заради мекичките. Кажи ни ти, апартамента в който живееш сега, сам ли си го купувал?
                          Дедо попе, забрави да споменеш и караваната към имотите

Коментар

• Ето с колко скача месечният ипотечен заем - ᐉ Новини от Fakti.bg - Имоти | ФАКТИ.БГ

Още една от надеждите на перонЯ се сгромоляса. цитат на последното изречение от статията: Публикувано във факти.бг: Над 90% от кредитополучателите обаче ще успеят да се справят с плащанията след мораториума.

Чеканьето на гоУемото МЯУ изглежда ще продължи до 2029-та.

Коментар

Не продаваш ли? Нали писа тук за гаражите и някакъв апарт. Това е точно по темата ръст до 2029
                              В Банско сградата не е ли за продан.
                              ​​​​​защо не изчака 2029 пък мен ме писа с користни цели
                              ПП моментът за продан в София е добър, за Банско си мисля,че цените трудно може да паднат повече и там не е за продан на всяка цена. Лично мнение . Не е препоръка!

Спирам Това е загуба на време.
                              Лека
                              това е по-различен подход г-н мамин,

Сега поне започна да задаваш въпроси, наместо да забождаш уж невинни констатации от последна инстанция.

абеее... ще те науча аз на комуникация, но защо трябва да е по трудния начин...

дано поне си научил нещо та и аз да не съм си изгубил времето напразно

лека

Коментар

• Не продаваш ли? Нали писа тук за гаражите и някакъв апарт. Това е точно по темата ръст до 2029
                                В Банско сградата не е ли за продан.
                                ​​​​​защо не изчака 2029 пък мен ме писа с користни цели
                                ПП моментът за продан в София е добър, за Банско си мисля,че цените трудно може да паднат повече и там не е за продан на всяка цена. Лично мнение . Не е препоръка!

Спирам Това е загуба на време.
                                Лека
                                Last edited by bertram; 04.04.2021, 01:40.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X