IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Добре де човек, защо повтаряш едни и същи мантри, не мога да разбера? Как така реши, че нямало добри алтернативи. Несериозно е това да се пише в инвеститорски форум. Дали ти разбираш от алтернативи или риск толерантността ти е ниска, не означава, че "няма добри алтернативи". При ръст постигнат лично от мен над 25 % след началото на кризата с чужди акции, последното нещо, което може да се каже е, че липсват алтернативи. И това без данъци и такси по нотариуси и брокери на НИ. И, BTW, рискът не е висок, има си инструменти за неговото минимизиране от стопове до хеджиране, при това аз далеч не се пиша за разбирч.
    Наиситина странна работа е тази тема дето повишителите не купуват, направо избова на подпиране на егото колко са добри инвеститро щото са имали възмжност преди 4-5 години да купят и сега едва ли не са върха на сладоледа.
    От теб точно такъв пост не съм очаквал :-) Многократно съм писал в темата, че не купувам защото доскоро бях на нулата / буквално на една заплата/ , кредити не искам. Сега се посъбра нещо, но не е достатъчно за тва дето искам , а и го няма на пазара /мога да си позволя претенции и да не взимам каквото и да е/. Его ?!?! Сериозно ли ? Да, не съм сгрешил много с имотите, но ако бях вложил в акции или койни по същото време щях много повече да съм изкарал. Та с какво да се гордея ?!
    Избрах имоти неслучайно бъди сигурен в това. Правил съм лични анализи за всички алтернативи и за моята изходна позиция / съхраняване на активи, а не натрупване/. Това води само до ниско рискови варианти. Съжалявам , но ако някъде има балон то е на борсата.... и е много рисково, ама много. Знаеш ли каква е сумата гарантирана например ако посредника е лицензиран и се гътне ''случайно'' ? Колко пари са спечелили тези 200 човека от миналата седмица ? Попълваш ли си правилно данъчната декларация с всички сделки , акции и т .н. всяка година ? Всички неимоверно по-високи рискове при еднаква доходност в дългосрочен план / разбирай 25-50+ години/ Защо ми е това ?!
    И от мен да мине резултата от анализите ми беше че имоти и борса са на едно ниво исторически с детайла , че в индекса от преди 50 години 95% от компаниите са банкрутирали или изпаднали....След последните няколко години борсата вероятно е дръпнала малко пред имотите / анализите ги правих 2015-16/ като историческо представяне, но да ти кажа една тайна. Това е временно - те са скачени съдове. Като едното дръпне повече прелива в другото със забавяне и обратното....Та по този повод като сега си направил 25% от тях защо би се шокирал ако имотите поскъпнат с 25% за година ? С какво акциите са повече от имотите ?!
    Та така който е успял да направи от борсата добър процент последните години мога само да го поздравя. Особено ако го прехвърли в нещо реално и материално в подходящ момент купувайки повече от началото на броенето на проценти....Уви психологически се съмнявам , че някой който ''изкарва'' проценти на екрана ще бъде склонен да ги прехвърли в реалният свят....Почваш от 100К примерно, стават 200 след 3 години, тогава ще поискаш да станат милион и ще си кажеш няма проблем за няколко години и т.н.... няма излизане.... до зануляването....:-) Комар....Асака може да разкаже повече затва сигурен съм....

ПП Преди няколко месеца освежавах един апарт, та шпакловчика / изявен Швед/ ме питаше за съвет къде и как може да купи акции и койни.... №% бруто от наем не го интересуваха....
    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 04.04.2021, 18:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      заплатка, ти сега, последно бизнесмен ли си или пенционер?
      беше изтърсил една простотия за ддс-то, та категорично не си и чувал за него.
      какво остава?
      https://www.youtube.com/watch?v=vkLOvJxDMsA
      Аз съм пенсионер отдавна. Бизнеса ми е само за хоби.

Коментар

• заплатка, ти сега, последно бизнесмен ли си или пенционер?
        беше изтърсил една простотия за ддс-то, та категорично не си и чувал за него.
        какво остава?
        https://www.youtube.com/watch?v=vkLOvJxDMsA
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Арменския пoп Разгледай мнение

ратко, недей така бе синко! какви са тия +40%?! Стряскаш яко фауната. Те чакат -40% дискаунти след гоУемо МЯУ. Само аз съм им казал +30%, но моята прогноза не била обоснована. А това, че труд, данъци и материали наддават ежедневно, перонЯ не го интересува. Сещат се чак като идат у Бриколаж.
          Попе, тия +40% ти се явяват допълнителен данък за притежаването на имот (на дребно, голмите бизнеси могат да икономисат със мащаб). Допълнителните данъци не оскъпяват имота а напротив. Ти вече от отчаяне се радваш на всичко дето има + знак отпреде.

Коментар

Ами на база колкото един тристаен в нормален софийски квартал. Това достатъчно ли е?
            Бива.

Коментар

• Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение

25% но на каква база? Щото и в Лидъл можеш да изкараш 30% с купи 2 вземи 3, но мащаба е важен все пак.
              Ами на база колкото един тристаен в нормален софийски квартал. Това достатъчно ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Как сладко си говорите днеска. Разходите на дребно за имоти ще растат. Данъци ще се плащат. Хвърлих днеска един глас за БСП и аз . Имотките как яко ще дадат нагоре. Гответе се за ляво управление, с доста ограничения да перат пари в България поне.
                Наемите в София - Форум Инвестор.БГ (investor.bg)

добави си линка във фаворитите и не влизай в грешната тема.

Коментар

даваха по телевизията говорителя на нап на скоро.
                  та той обясняваше как да си спестим 200лв данък, като представим бележка от "майстора"
                  още преди да каже другото, вече се бях сетил.
                  и освен това, казва, ще можем да видим, кой работи частно и не плаща данъци

ще стане като по 'развитите" страни, за ремонт - само фирма, демек 30-40% поне по-скъпо.

промяна ще има, прав си.
                  ратко, недей така бе синко! какви са тия +40%?! Стряскаш яко фауната. Те чакат -40% дискаунти след гоУемо МЯУ. Само аз съм им казал +30%, но моята прогноза не била обоснована. А това, че труд, данъци и материали наддават ежедневно, перонЯ не го интересува. Сещат се чак като идат у Бриколаж.

Коментар

Добре де човек, защо повтаряш едни и същи мантри, не мога да разбера? Как така реши, че нямало добри алтернативи. Несериозно е това да се пише в инвеститорски форум. Дали ти разбираш от алтернативи или риск толерантността ти е ниска, не означава, че "няма добри алтернативи". При ръст постигнат лично от мен над 25 % след началото на кризата с чужди акции, последното нещо, което може да се каже е, че липсват алтернативи. И това без данъци и такси по нотариуси и брокери на НИ. И, BTW, рискът не е висок, има си инструменти за неговото минимизиране от стопове до хеджиране, при това аз далеч не се пиша за разбирч.
                    Наиситина странна работа е тази тема дето повишителите не купуват, направо избова на подпиране на егото колко са добри инвеститро щото са имали възмжност преди 4-5 години да купят и сега едва ли не са върха на сладоледа.
                    25% но на каква база? Щото и в Лидъл можеш да изкараш 30% с купи 2 вземи 3, но мащаба е важен все пак.

Коментар

чУек, тука е тема за туули, това с акциите не го разбират и се плашат от яко пропадане ала 2007 - БФБ.
                      Те иска да си запазят парите, белким капиталова печалба и малко наеми.
                      Това е, не моат те разберат, а човека се плаши от неизвестното.
                      Хеле пък ако новото гладно коалиционно правителство подгони нелегалните наемодатели, дето не обявяват рентването, ще има доста рев и продажби.

Коментар

та той обясняваше как да си спестим 200лв данък, като представим бележка от "майстора"

ще стане като по 'развитите" страни, за ремонт - само фирма, демек 30-40% поне по-скъпо.

промяна ще има, прав си.
                        Как сладко си говорите днеска. Разходите на дребно за имоти ще растат. Данъци ще се плащат. Хвърлих днеска един глас за БСП и аз . Имотките как яко ще дадат нагоре. Гответе се за ляво управление, с доста ограничения да перат пари в България поне.

Коментар

промяна ще има, прав си.
                          Дано и на политиците им стане по-трудно да крият пари.Ама надали.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Берти на всички ни е ясно, че Ратко ги чатка яко нещата в имотната сфера. Дори продажбата на маломерката едва ли е чак толкова голяма грешка - убеден съм че е продал най-тъпата, която му генерира само проблеми с наемателите.... Ама причината не е икономическото образование, а личността....
                            Относно тва дето ни чака. Ще се опитам накратко - то НЕ Е плод на случайност и не естествени процеси. Всичко е планирано и програмирано какво и как да стане и се манипулира. Ако РЕШАТ след година могат и хиперинфлация да направят, може и 20 години да сме Япония. Това е въпрос на политически решения на ГЛОБАЛНО ниво / не на местно/. Има си инструменти за всяко възможно желано от ТЯХ бъдеще и да прогнозираме какво ги чеше е малко като лотария и само констатираме фактите. При локдауните и безспорната криза нормалното беше всичко да потъне, а се оказа е потъването беше само за едно мигване яко кешовиците да напазаруват тънко. На някои им е било ясно какво ще последва - срив...бла бла и изсипване на кеш за изкупуване.... Просто 95% от хората обедняха без да СЕ усетят разбира се.... Обедняването е под форма на възможност да имаш акции, имоти , метали ..., по-малко храна и т.н. Всичко ще можем да си купуваме по-малко каквото и да било в бъдеще това на мен ми се струва като единственото сигурно нещо.
                            У нас ситуацията с имотите също е кристална. Кеша се трупа , няма добри АЛТЕРНАТИВИ , чужди акции са драма за измама , данъци / онези 200 човека с по 100К до 1М сега си скубят косите що не са купили тухла/, банките нямат лихва и не са сигурни / след като фалират по 5-10% от тях на 10 години/. Просто няма какво да се прави кеша.... Твоят вариант в земя е добър защото ти се занимава ама представи си ако 100К хора като теб решат да се занимават със земеделие...., ами акулите и протекции и субсидии. Земята след арендаторите не е ясно колко струва - изтощена и птровена и т.н....Затва който се види в пари масово избира тухлата. И наема ама въобще не е задължителен при това положение.... Тъмно е достатъчно добре и без ядове...Е как да паднат цените при тва положение ?!
                            то всеки си мисли, че разбира, докато е в тренда

бях слушал преди около година джим рикардс, според него трябваше първо да дойде дефлация, после яко печатане и голяма инфлация.
                            ама май прескочихме елемента с дефлацията.
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Усещането ми е че ни чака не само криза а може би коренна промяна на финансовата система...и тотален контрол.Ще изчезнат хартиените пари...не съм икономист ама си мисля примерно извикваш някой да сложи плочки в банята как ще му платиш като почне да се следи всяка транзакция

промяна ще има, прав си.
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

У нас ситуацията с имотите също е кристална. Кеша се трупа , няма добри АЛТЕРНАТИВИ , чужди акции са драма за измама , данъци / онези 200 човека с по 100К до 1М сега си скубят косите що не са купили тухла/, банките нямат лихва и не са сигурни / след като фалират по 5-10% от тях на 10 години/. Просто няма какво да се прави кеша.... Твоят вариант в земя е добър защото ти се занимава ама представи си ако 100К хора като теб решат да се занимават със земеделие...., ами акулите и протекции и субсидии. Земята след арендаторите не е ясно колко струва - изтощена и птровена и т.н....Затва който се види в пари масово избира тухлата. И наема ама въобще не е задължителен при това положение.... Тъмно е достатъчно добре и без ядове...Е как да паднат цените при тва положение ?!

Коментар

Working...
                                X