If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ееххх, да се бях осмелил да купя у Лулин, кога ме ръчкаше студентката. Сега ни апартамент в Лулин, ни студентка... Важното е, че японския климатик работи и вече свикнах с мургавите съжители от входа в Дружба.
Да беше ама с гол гъз не се купува.А в Оброчище по сатистика мургавите са 33% реално над 50%.И кога ще узакониш къщата?
Тез дет купуват имоти са 90% КРАДЦИ. Я от обществени поръчки, я подкупчета, я се възползват от служебното положение. Абе те от един селски театър крадат по 1млн годишно, от училище, от болница от всичко ЯКО СЕ КРАДЕ. Невдянков прати 8000 деца на лагер в тръни - даваха по ТВ 10 метра непроходим трънак. НЯКОЙ ДА Е УВОЛНЕН, за осъден КРАДЕЦ не може и да се мисли
Не са само те. Тези купуват в Лозенец и на Витошка ако излезе нещо читаво.
Масовият боклук из Вади и Ливади обаче се купува от разни тъпунгери с ниски доходи, нулеви спестявания и на ипотека с потребителски, както и от разни самозабравили се ИТ-та, които си мислят че още 20 години някой ще е луд да им плаща 2-3 пъти по-високи заплати от средното и съответно многократно надскачат възможностите си, теглейки кредити за по 200, 300,400к и нагоре.
Ееххх, да се бях осмелил да купя у Лулин, кога ме ръчкаше студентката. Сега ни апартамент в Лулин, ни студентка... Важното е, че японския климатик работи и вече свикнах с мургавите съжители от входа в Дружба.
През 1994 г. , януари, баща ми продаде голям тухлен апартамент в кв. Бели Брези, над 100 кв.м., недовършен, защото нямаше пари да се справи с последните вноски за 50 000 долара - продажна цена. Апартаментът беше с 2 спални, голям балкон пред тях, голям хол, кухня, а между кухнята и хола имаше малка, квадратна трапезария (отразява вижданията на архитекта от онези времена). Не помня дали имаше втори балкон към кухнята (май имаше).
Едни роднини го подучиха и подлъгаха да го продава, а те си запазиха техния двустаен апартамент в същия блок. И лъжеха, че и те ще го продадат. ( И през 2002 г. наложих забрана да не ги каним у нас, )
Та в тази връзка ми се струва, че на Витошка са били по-скъпи апартаментите.
Преди години една позната от квартала ми (беше продавачка на НИ) показа договор, че през 1994 г е купила за 70 000 лв двустаен, панелен апартамент. Обаче отново не се знае на какви пари е минала сделката, сумата 70 000 лв е за пред нотариуса.
За 6 000 долара в края на 1994 г. баща ми купи вила на морето (за ремонт, без екстри).
Дори по онова време за 20 000 долара не можеше на Витошка да се купи. За толкоз пари в Младост тристаен панел за ремонт
Ако имаше рационално мислене у тъпаците, щяха да купуват на борсите извън БГ, съответно отлив на ликвидност и да ги видя тогава банките как щяха да дават на хорица с 2000-3000 лева заплатка ипотеки по 200к-300к Евро...
Другият проблем е държавата - емитира нови и нови дългове, които се финансират отвън, за да плащат пенсии и залати/ДМС-та на търтеите в държавния сектор. Това се налива директно в резервите. Оттам -срещу всеки нов лев ликвидност се отпускат няколко лева нова и нова ипотека...
Вървим към гръцкия сценарий с бясна скорост (само дето няма кой да ни спаси). Държавата ще колабира в един момент внезапно и неочаквано.
Тез дет купуват имоти са 90% КРАДЦИ. Я от обществени поръчки, я подкупчета, я се възползват от служебното положение. Абе те от един селски театър крадат по 1млн годишно, от училище, от болница от всичко ЯКО СЕ КРАДЕ. Невдянков прати 8000 деца на лагер в тръни - даваха по ТВ 10 метра непроходим трънак. НЯКОЙ ДА Е УВОЛНЕН, за осъден КРАДЕЦ не може и да се мисли
Ако имаше рационално мислене у тъпаците, щяха да купуват на борсите извън БГ, съответно отлив на ликвидност и да ги видя тогава банките как щяха да дават на хорица с 2000-3000 лева заплатка ипотеки по 200к-300к Евро...
Другият проблем е държавата - емитира нови и нови дългове, които се финансират отвън, за да плащат пенсии и залати/ДМС-та на търтеите в държавния сектор. Това се налива директно в резервите. Оттам -срещу всеки нов лев ликвидност се отпускат няколко лева нова и нова ипотека...
Вървим към гръцкия сценарий с бясна скорост (само дето няма кой да ни спаси). Държавата ще колабира в един момент внезапно и неочаквано.
Не се притеснявай, Швабия ще плати колкото е нужно това да не се случи. Там има достатъчно гастъри които да плащат данъци и с тези данъци през ЕС да се плащат борчовете. Платиха за Гърция, ще платят и за други когато се наложи.
Е хайде де още 3 евро останха до новото ниво на свикване. А какви времена бяха... колето се мръщеше на 850, а берджо му пригласяше: "МЯУ, ластици, ножици, балон"
Ами така се получава, когато средната цена лети нагоре. Сега започват атаките към сайта от страна на влакогонците. Или пък просто заявките от страна на търсещите собствен дом са скочили изведнъж.
цЪ!
Продавачите пак са задръстили фунията ! Страх ги е да не изпуснат последния влак.
Imot.bg се срина. Имотите паднаха. Балона се наду. Брокерите на борсата. Трудовата.
Ами така се получава, когато средната цена лети нагоре. Сега започват атаките към сайта от страна на влакогонците. Или пък просто заявките от страна на търсещите собствен дом са скочили изведнъж.
Коментар