Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
За такива тераси не е ли най-добре да се сложи навес и ще реши проблема с хидрото и със силното слънце лятото. Ще си стане терасата обитаема за теферичи през лятото.
Аз заради такива неразбории не понасям апартаменти, това е само малка демонстрация на безбройните проблеми и неудобства от съжителството на твърде много и различни хора твърде наблизо в тримерното пространство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Пауър тук не става въпрос кой на какво е фен, а кой какво очаква да се случи
Аз както и преди съм казвал за мен най удачно е цените на имотите да поскъпват с по 1-2% на година, ако толкова е инфлацията
Тук много се бърката като си мислят че понеже казвам че имотите ще поскъпнат с 20% тази година съм фен на поскъпването - пълна щуротия просто съм реалист
Относно ипотеките ръста на имотите от доста време изпреварва ръста на заплатите и взимането на ипотека е единственият шанс за над 80% от хората да си купят жилище за собствено ползване не говорим за инвестиция макар че то пак си е някакъв вид инвестиция
Тука сега много ще скочат че съм банкераст не не съм просто съм реалист, а дали голяма част от тези с ипотеките ще се удавят това вече си зависи от тях дали са си премелили кокала преди да го лапнат
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
От жилищни имоти се излиза само при форсмажорни обстоятелства - лични или по имота....
Например до няколко месеца близък приятел ще продава 2-стаен на над средно място около 10-годишен щото му тече терасата над дневната на съседа му отдолу. Няколко пъти го е ремонтирал - плочки, изолация, покри си и терасата и това продължава...не може да го оправи и ще чисти друг да се бори.... Е в обявата тва инфо няма да го има...
Аз заради такива неразбории не понасям апартаменти, това е само малка демонстрация на безбройните проблеми и неудобства от съжителството на твърде много и различни хора твърде наблизо в тримерното пространство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Ба си мамата да не бликнала е минерална вода от плочата некой нов минерален извор...Да не те послъгва нещо твоя приятел
Коментар
-
Безсмислено е да се водят спорове с хора дето не могат да различат балон от презерватив
А нещата са по-сложни при балоните - не е достатъчно цената да расте номинално..., а има съотношения които да са извън нормата... Най-лесният пример са Щатите през 70те години, когато имотите са нараствали всяка година с по 10% или повече , но балон съмнително....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 09.06.2021, 12:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
От жилищни имоти се излиза само при форсмажорни обстоятелства - лични или по имота....
Например до няколко месеца близък приятел ще продава 2-стаен на над средно място около 10-годишен щото му тече терасата над дневната на съседа му отдолу. Няколко пъти го е ремонтирал - плочки, изолация, покри си и терасата и това продължава...не може да го оправи и ще чисти друг да се бори.... Е в обявата тва инфо няма да го има...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от iceto Разгледай мнение
Дали е на плюс или минус инвестицията, ще се разбер в момент, в който излезеш от нея, тъй като в уравнението освен наеми има и промяна на цената на имота.
Например до няколко месеца близък приятел ще продава 2-стаен на над средно място около 10-годишен щото му тече терасата над дневната на съседа му отдолу. Няколко пъти го е ремонтирал - плочки, изолация, покри си и терасата и това продължава...не може да го оправи и ще чисти друг да се бори.... Е в обявата тва инфо няма да го има...Last edited by pesimist4o na kvadrat; 09.06.2021, 12:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнениеКрушка, слез от метлата моля ти се. Специално съм те сложил в игнора да не те чета показваш пълно неразбиране на основни неща. Но като те цитират колегите и пак целата страница ми е с твои бисери. От седмица две гледам доста активност. Кой те жегнА така не знам.
Мястото за инвестиция са офиси и магазини и предпочиташ да плащаш наем за жилищен имот. 1-2 години по-късно се оказа че си купил жилище....
И всичко в този стил без връзка / или противоположна/ на писане и действия.... Е не си единственият във форума има и други, които правят точно това против което пишат.... Не че е проблем а просто факт начело с кумира на младежите Мъск....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
20 иляди му е годишната...
Преди двайсетина години имаше един лаф на Боби Турбото - 6 хиляди марки заплата. Беше си висока летва тогава, та имаше лаф - всички вземаме 6 хил. ама за различно време.
- 1 like
Коментар
-
Колеги предлагам да запалим кладата и да слагаме Лшдчо на нея. Той е виновен за всичко - ей го купил е 3 имота тази година и надува балона ! Виновен и за рекордният ръст в Щатите и по целият свят. Заради него пуснаха вируса и напечатаха 40% от сичкото долар в обръщение за година....
А реалността за хиляден път е че всички които очакваме покачване НЕ ГО ИСКАМЕ ! Не разбрахте ли че ние купуваме най-много / не еднократно/. Как ще искам да ми е по-скъпо да купувам бре ?! И не, със 100 или хиляда поста в тема която я четат 100 човека, които имат изградено мнение за очакванията си вече цените не могат да се повлияят/ Пазара в София е 20 000+ годишно....
А главният ви проблем е че не сте на същата вълна на мислене с т.н. ''повишители'' . Не че не мислите правилно, а имате различни цели и идеи - някои се борят за първо и единствено жилище, други искат да правят дабъл всяка година и са разочаровани че имотите не са биткойн или поне Тесла/// Ми не са....
Ние сме хора , които по някакъв начин са изкарали по нещо на което искаме да му запазим стойността доколкото е възможно. Нищо повече... по план. Никой не мисли да продава в който и да е момент, дори е възможно да купим на върха.... Така че ''печалба'' не може да се реализира. От наемите стига само за амортизацията дори не винаги - еърите са били на плюс мисля ама умряха...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Аз пък не мога да разбера хора с 20 000 заплата що не могат да си купят и реват по форумите
Разни хора разни идеали
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Аз пък не мога да разбера защо такива крупни инвеститори са седнали у форума и се вбесяват на хора които отказват да купуват на исторически връх на цените. Какъв ти е интереса сега аз да тръгна например и да изкупя всичко, като за тебе нищо няма да остане и после ще стоиш беден?
Като си толкова велик инвеститор, почвай да купуваш и после ни гледай балъците как се пържим. От къде това свирепо желание да вкараш повече конкуренти в пазара? Тези приказки имат смисъл само ако реално продаваш или посредничиш.
Разни хора разни идеали
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
да - определено звучиш като да си се предал (уморен), но не виждам смисъл да убеждаваш другите, че 'инвестиця' в НИ на тези цени в софия е оправдана и рационален ход. мисля, че по-скоро себе си опитваш да убедиш, че е така.
За пореден път повтарям - Казвам какво очаквам да се случи а не на мен какво ми се иска
За тази година казах че ръста на имотите ще е над 20% и ми се смеехте - Сега гледам вече не ви е толкова смешно
Миналата години купих февруари и го написах във форума в началото на март когато почна кризата - Тогава пак ми се смеехте - Сега нещо не ви е толкова смешно
Та така Берти пилците се броят на есен - В случая очаквам да е най рано следващата есен
- 1 like
Коментар
-
Проблема е че вие същата песен за срива я пеехте и на друга цена
За вас беше балон и преди 5 години на половин цена
Сега чакате мега срив -50% та зорлем да се върнете на цените дето викахте че са балон преди 5 години
Колко мъка има по тоя свят господи колко мъка
Като си толкова велик инвеститор, почвай да купуваш и после ни гледай балъците как се пържим. От къде това свирепо желание да вкараш повече конкуренти в пазара? Тези приказки имат смисъл само ако реално продаваш или посредничиш.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар