Първоначално изпратено от pwise
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ето съгласих се.... естествени процеси .... всичко расте /без БВП-то т.е. икономиката назад ама кеша напред глей ти чудо естествено/ Хората се запасяват с налични ама в същото време и кеша в банките расте с рекордни темпове....Кеша станал запасняк :-)
Не ме разбирай погрешно - нямам предвид, че БНБ просто ей така е напечатала 3 млрд. Те са резултат на естественото им търсене = народа поне като пари в пандемичната година е яко забогатял по всички фронтове.... и това има последствия в частност и за имотите....Растеше и в кризисните години. Това си е една устойчива тенденция, а не само в пандемичната година. Просто говорим за различни движещи сили при него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Който купил, купил, къде 2027г., очаквам цена на панеляка, около 123000€
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Това не е някаква политика на централната банка, а естествени процеси. Расте търсенето на наличните пари от страна на хората и бизнеса. А търсенето расте главно заради икономическото и социалното развитие. Отделно има и други фактори, които ускоряват или забавят тези процеси. Сега покрай епидемията (а и не само тя) нарастването на парите се засили заради запасяването на хората.
Не ме разбирай погрешно - нямам предвид, че БНБ просто ей така е напечатала 3 млрд. Те са резултат на естественото им търсене = народа поне като пари в пандемичната година е яко забогатял по всички фронтове.... и това има последствия в частност и за имотите....
Коментар
-
Тази функция от какви причини е провокирана , че вместо парите да намалеят с 3 млрд за година те са се увеличили с толкова ? Има ли причина за подобно поведение на БНБ ?
''Парите в обращение се увеличили с 15.4% (2,825 млрд. лв.) за година и в края на март са възлизали на 21,2 млрд. лева.''
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
От печатане и печатане разликата е голяма. "Печатане" в смисъл на производство на банкноти (и монети) е едно, а "печатане" в смисъл на монетизиране на дълг е съвсем друго. Първото е задължителен ежегоден процес и основна функция на централната банка, а второто не се случва у нас заради Борда. Например количествените улеснения на ЕЦБ са второто "печатане". А това увеличение, което виждаш на графиката не се дължи на монетизиране на дълг.
''Парите в обращение се увеличили с 15.4% (2,825 млрд. лв.) за година и в края на март са възлизали на 21,2 млрд. лева.''
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнениеКой каза, че България не печата пари:
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Съвременните монолитни конструкции, ако са добре изпълнени, спокойно устояват на земетръси. По-рискова е почвата, на която са строени. Както вика Пешето, у вадите си е леш. Гледам, в Малинова долина-юг им дават до кота 8.50. Там подпочвените води са на 2 метра от повърхността.
Няма никакво значение колко са здрави основите, материала или заварките. Ъгловите подпорни елементи във всички посоки правят разликата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
Аз лично не съм сигурен какво точно изразява тази графика, пари от обращение излизат постоянно и постоянно се печат нови, но в обръщение би трябвало поради борда да има не повече от еквивалента на 20 милиарда ерво +- 15 % корекция би могло да има, ако има инфлация някаква сериозна в бг или инфлация на еврото. Така знам аз .. може и да бъркам нещо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
Е хубаво де, аз като говоря с брокери приятели ... казват, че положението с наемите е трагично .. цитирам, имам повече от 300 имота, които трябва да дам, а нищо не върви .. всичко светти на червено, нищо не мога да гарантирам и т.н приказки. Друг брокер, доста по дребен с 5-6 имота, които трябваше да даде под наем, ги обяви за продажба и двата му имота са топ оф дъ топ за по над 300 к евра всеки , на топ локации и няма, нито наеми, нито да ги продаде, близо година е така .. Къде е истината ? Да купим и да даваме под наем и да чакаме да се вдигне цената иле да продаваме кот можем, ако въобще можем .. аз като гледам се реализират сделки в повечето случаи ненадхвърлящи 60 к евро и вървят някакви изоставени офис помещения, магазинчета и т.н. На някой му хрумва да прави нещо дребно и се хвърля .. такива по скъпи имоти трудно .. на кого да продадеш имот за половин мельон примерно .. всичко пищи на умряло .. де да знам
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнениеКой каза, че България не печата пари:
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Така де ,ти даваш лични наблюдения и факти . Други дават лични съждения върху ситуация погледната от ъгъл подкрепящ съжденията им. Разликата я осъзнаваш нали ?Last edited by marsianec1; 07.05.2021, 23:12.действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от СтанчевА. Разгледай мнениеМалийййй, стигнахме до там, че вече понижителите взеха да се съмняват в мечтаното понижение, а то повишението едва сега започва. Цените още доста по-високи ще стават. Как ли ще реве Жони след 2-3 години??? Мдааа, май съотношението 40% собственици - 60% квартиранти ще дойде доста по-бързо отколкото си мислех. Новините не са никак добри за олимпийците-нулеваци. Сори, само съобщавам фактите, не ги правя аз.действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
- 2 Харесвания
Коментар
-
Малийййй, стигнахме до там, че вече понижителите взеха да се съмняват в мечтаното понижение, а то повишението едва сега започва. Цените още доста по-високи ще стават. Как ли ще реве Жони след 2-3 години??? Мдааа, май съотношението 40% собственици - 60% квартиранти ще дойде доста по-бързо отколкото си мислех. Новините не са никак добри за олимпийците-нулеваци. Сори, само съобщавам фактите, не ги правя аз.
Коментар
-
Мммм , не знам....Може и да стане по 2 за лев, ама по-вероятно е обратното.... Да напомня - цените премерени през доходите не са били толкова ниски от десетилетия....
Относно инвестициите в панелки мисля че по-добре нищо да не пиша....:-)
Ще видим, времето ще покаже аз не мога да съм категоричен поради простата причина, че се нагледах на всякакви аномалии и нелогични ситуации ... в които човек с лупа да търси закономерност не може да намери, но знам ли ...действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
Коментар