IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Според имот.бг тогава цената на кв.м в Иван Вазов е била 1700 евро а сега е 2080. Сметката е повече от точна. Успех с чакането на качествено в център на 1000-1500 евро.
    За Вазов виждам към 2000 в момента (макар да са повече,към 2200 поне ако гледам офертните):
    https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...date=13.4.2021

За 2010 виждам 1330. Приемам, че са били около 1500 макс
    https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...date=13.4.2010

50% и нагоре е скокът, при инфлация под 20%.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Сметни общо инфлацията след 2010 колко е - според НСИ май около 20%. Оттогава цените са скочили с над 50%. Пак имаме едни 30% въздух.
      Според имот.бг тогава цената на кв.м в Иван Вазов е била 1700 евро а сега е 2080. Сметката е повече от точна. Успех с чакането на качествено в център на 1000-1500 евро.

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Такива мнения са типични за еуфорията. Цялата "здравословна инфлация" и локации и всичко друго са отразени в цената вече десетократно. Цените на имотите отразяват 20-30% инфлация а не 2-3%. Не знам на коя планета живееш но популизма надделява с всеки ден, и високите цени на жилищата не са много популярни. Натиска за евтини жилища е огромен. Неделя имаше интервю с шефа на Фед и му показваха бездомници в палатков лагер на една пряка от сградата на Фед където работи в Ню Йорк. Досега никой не е смеел да му показва лоши неща, но се обръща палачинката много бързо. Това е в добрия случай, в по-лошия случай директнен милиционесрки комунизъм и конфискация.
        Че то евтини жилища тук колкото искаш, ама всичките се бутат да живеят на пъпа на София, пък искат и да им ги подарят.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL

Кой го боли за твоите щения бе комплексар гастарбайтер? Нещастник!
          Май тебе те боли, защото ти предстои да изплащаш дългогодишен кредит за сума, която аз правя за месец време макс.Ако не те болеше, нямаше да се занимаваш с мен повече.

Коментар

Както беше писал бертрам - пазара е мястото където се срещат реалността и мечтите, а твойте мечти за 1000 евро на локациите които гледаш няма да се сбъднат. Поне не без невиждана криза, война или катаклизъм, а никой не иска това и не му е до имоти при такива събития.

Аз не знам как човек с iq повече от една цифра може да си мисли, че имотите някога ще тръгнат надолу. Да пазара е на приливи и отливи, да има спадове на цените, но тренда както и на почти всичко друго ще е винаги на горе. Пак зависи от локацията, но центъра на столица което гледаш ти няма как да има спад. Виж в западащи градове/райони е друга тема.
            И това е много лесно обяснимо - в сегашния икономически строй е заложена минимална инфлация от 2-3% на година, или толкова смятат централните банки че трябва да е "здравословната" инфлация. Защото кеш-а трябва да се върти а не да седи по банките според техните теории.
            Не знам за колко умен се смяташ, но цените от 2500-3000 евро който ти гледаш не мисля че някога ще паднат повече от 30% - колкото са паднали през най-голямата рецесия на имоти в америка 2008.
            А вариант за нова голяма депресия като през 20-те вече не е възможен заради централните банки просто няма кой да остави това да се случи.
            Виж хиперинфлация като в Германия през 20-те е по-вероятен сценарии, но ще трябват може би още 1-2 години за да се разгърне.

Имотите не са панацея защото има разходи по тях, но да чакаш да паднат повече от 50% в центъра на столица е повече от наивно.
            Сметни общо инфлацията след 2010 колко е - според НСИ май около 20%. Оттогава цените са скочили с над 50%. Пак имаме едни 30% въздух.

Коментар

Както беше писал бертрам - пазара е мястото където се срещат реалността и мечтите, а твойте мечти за 1000 евро на локациите които гледаш няма да се сбъднат. Поне не без невиждана криза, война или катаклизъм, а никой не иска това и не му е до имоти при такива събития.

Аз не знам как човек с iq повече от една цифра може да си мисли, че имотите някога ще тръгнат надолу. Да пазара е на приливи и отливи, да има спадове на цените, но тренда както и на почти всичко друго ще е винаги на горе. Пак зависи от локацията, но центъра на столица което гледаш ти няма как да има спад. Виж в западащи градове/райони е друга тема.
              И това е много лесно обяснимо - в сегашния икономически строй е заложена минимална инфлация от 2-3% на година, или толкова смятат централните банки че трябва да е "здравословната" инфлация. Защото кеш-а трябва да се върти а не да седи по банките според техните теории.
              Не знам за колко умен се смяташ, но цените от 2500-3000 евро който ти гледаш не мисля че някога ще паднат повече от 30% - колкото са паднали през най-голямата рецесия на имоти в америка 2008.
              А вариант за нова голяма депресия като през 20-те вече не е възможен заради централните банки просто няма кой да остави това да се случи.
              Виж хиперинфлация като в Германия през 20-те е по-вероятен сценарии, но ще трябват може би още 1-2 години за да се разгърне.

Имотите не са панацея защото има разходи по тях, но да чакаш да паднат повече от 50% в центъра на столица е повече от наивно.
              Такива мнения са типични за еуфорията. Цялата "здравословна инфлация" и локации и всичко друго са отразени в цената вече десетократно. Цените на имотите отразяват 20-30% инфлация а не 2-3%. Не знам на коя планета живееш но популизма надделява с всеки ден, и високите цени на жилищата не са много популярни. Натиска за евтини жилища е огромен. Неделя имаше интервю с шефа на Фед и му показваха бездомници в палатков лагер на една пряка от сградата на Фед където работи в Ню Йорк. Досега никой не е смеел да му показва лоши неща, но се обръща палачинката много бързо. Това е в добрия случай, в по-лошия случай директнен милиционесрки комунизъм и конфискация.

Коментар

Имаше доста свободни жилища, поне половината. Това беше миналата година, сега нямам идея какви са цените там. Може и да са ги вдигнали още, ако е получен Акт 16.

Коментар

• Песимиста искам да ми намери статистика какъв е процента с който заплатите на държавните служители участват в средна заплата за София която е 1к евра ! Като намери съотношението ще разбере ,че 1300лева бруто на касиерката в лидъл не и стагат да потребява нормално ,което обаче не е релевантно на 2к евра квадрата в обеля ! Ако може да направи свръзката между тези взаимно противоположни елементи от африканския ни модел на икономика има уиски от мен,каквото пожелае . Единственото което липсва в картинката на продънената ни татковина е лихва на паричките, тогава ще лъснат налъмите на сите инвеститоре в имотиту !
                  Last edited by pa4anga; 14.04.2021, 00:40.

Коментар

Аз не гледам такива сгради защото не искам да живея в София и защото не мога да си го позволя, може и да мога де, не съм сигурен.
                    И какво тази сграда празна ли е на тези цени които си гледал?
                    Имаше доста свободни жилища, поне половината. Това беше миналата година, сега нямам идея какви са цените там. Може и да са ги вдигнали още, ако е получен Акт 16.

Коментар

Ще получи той, момчето даже не разбира и не може да дефинира качество. Качество на какво? На общите части, на довършителните работи, на проекиране, на конструкцията, на материалите? Че на него гола излята колона или плоча да му покажеш няма да различи качествена от некачествена, дори в случайте когато това е видимо. Качеството може да се гарантира само ако строиш ти или имаш познат надзор да наблюдава строителните работи. Той нито знае какво иска, нито може да си го позволи, просто убива време тук и хората даже му се връзват.
                      Точно това искам да му кажа. Че и плоча може да не види, а помещенията за тази цена която говори ще го депресират. Да не говорим за общите части, локациите, населението наоколо. Определението за гето - там където ти не си приет е гето, където твоите лайф стайл и желано обкръжение са в разрез. За да оцениш хубавото трябва да умееш да сравняваш, да гледаш подробностите. Така мисля аз, може той да е решил че цените да високи, но като го гледам избира най-топ микрорайоните в София. И цена им определил.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Имам някакви елементарни познания, но достатъчни. Когато влезеш в сграда с цени от 2300 бес ДДС и видиш кривите стени и некадърните разпределения (а навън няма и тротоар даже, да не говорим за зелени пространства наоколо), мисля че и твоята реакция ще бъде същата. Нагледал съм се на боклуци.
                        Аз не гледам такива сгради защото не искам да живея в София и защото не мога да си го позволя, може и да мога де, не съм сигурен.
                        И какво тази сграда празна ли е на тези цени които си гледал?

Коментар

Ще получи той, момчето даже не разбира и не може да дефинира качество. Качество на какво? На общите части, на довършителните работи, на проекиране, на конструкцията, на материалите? Че на него гола излята колона или плоча да му покажеш няма да различи качествена от некачествена, дори в случайте когато това е видимо. Качеството може да се гарантира само ако строиш ти или имаш познат надзор да наблюдава строителните работи. Той нито знае какво иска, нито може да си го позволи, просто убива време тук и хората даже му се връзват.
                          Имам някакви елементарни познания, но достатъчни. Когато влезеш в сграда с цени от 2300 бес ДДС и видиш кривите стени и некадърните разпределения (а навън няма и тротоар даже, да не говорим за зелени пространства наоколо), мисля че и твоята реакция ще бъде същата. Нагледал съм се на боклуци.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Ти ходил ли си да получиш качество в замяна съизмеримо с твоите цифри в столици по света. Даже и не столици. Нема да казвам Париж, че ще кажеш София не е даже и Берн.
                            Last edited by pwise; 14.04.2021, 00:22.

Коментар

Как бе джони, ето едно бързо търсене и веднага намерих нещо подходящо като за теб.
                              Едно леко ремонтче и ще се върже почти в бюджета.
                              Квартала е знаков за София, много уважавани личности са тръгнали и свършили там, смятам е подходящо за титан като теб.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...59894829585033
                              Страхотно е. Как не се бях сетил точно там да търся. Благодаря, още утре отивам на оглед. Даже ще им наддам до 1500, 1250 ми се виждат малко.

Коментар

Признавам само това, че няма как имот в София да струва повече от 1000-1500 Евро. За каквито и трендове да говорим, не мога да си позволя да похарча 2 годишни нетни дохода за жилище. Това са много пари, твърде много за толкова ниско качество, което получавам в замяна.
                                Как бе джони, ето едно бързо търсене и веднага намерих нещо подходящо като за теб.
                                Едно леко ремонтче и ще се върже почти в бюджета.
                                Квартала е знаков за София, много уважавани личности са тръгнали и свършили там, смятам е подходящо за титан като теб.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...59894829585033

Коментар

Working...
                                X