Първоначално изпратено от marsianec1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не споря, манталитета ни може да е ужасен, а на Конгоанците и Мароканците приказен, просто не желая децата ми да растат и формират манталитет в такава среда.... Предпочитам нашата си мизерия и децата ми да израстат в нея като Българи....
Който е ок свръххубавият и изгоден Брюксел ще го приеме... и не само той днес потретвам света е голям и отворен за всички.... Всеки може да отиде, живее и работи където поиска.действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
Живял съм в Скарбек, това е квартал непосредствено до центъра, там живота започва след 22 00 часаИндикация за това какво е състоянието на едно място .. каквото и да е то, е нощния живот, който има там . А това се води една от най долните части в Брюксел,
Живял съм и в по елитните квартали, като Ган цурен ако не ме лъже паметта .. Живял съм и в други квартали, и на хостел съм живял, и по него време хостелска стая ми излизаше 700 лева, месец !!! при налични квартири от по 200 лева
но е различно да ти сменя чаршафите някой
Имам невероятни спомени от това място, сега вероятно нещата не са така, но най отчетливо помня, че най хубавия бизнес по него време беше имотния бизнес . Държавата поемаше 50 % от стойността на ремонта на един стар имот .. Купуваш стара къща, реновираш и с помоща на българи и други работници я правиш под стойността на това, което държавата плаща за реставрацията. После същите българи ги настаняваш във вече новата къща на наем и си господ, ако не поне полубожество
Дай да се върнем на тва с колко ще се надценят цените в София в близко време въпреки неприемането на реалността от доста колеги :-))))Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.05.2021, 19:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дървосекача Разгледай мнение
Белгия е колониална страна, има си доста емигранти от Конго. Като манталитет на нашата нацията пък много повече си приличаме с арабите и турците, отколкото с французите и германците. Затова и 2 от 3те български магазина в Брюксел са в гетата. И са наобиколени от мургави нашенци
Който е ок свръххубавият и изгоден Брюксел ще го приеме... и не само той днес потретвам света е голям и отворен за всички.... Всеки може да отиде, живее и работи където поиска.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.05.2021, 19:35.
- 1 like
Коментар
-
Ето, всичко е точно / и заплатите са добри без да работиш в ЕС/ . На всеки, който не му харесва София без проблеми може да заживее в Моленбек ли беше топ квартала ? Изток и Лозенец пасти да ядЪт, само Факултето е реална конкуренция или по-скоро Столипиново. и най-вече Пазарджишкият квартал поради социално извисената среда.
Както и да е не съм бил никога в града, камо ли да съм живял в него. Имам само приятел, който се прибра преди около година и все още му плащат куп пари без нищо да прави....Нека приемем, че е добро място много над София.
А ще ни кажеш ли защо цените на имотите са толкова ниски в Брюксел на фона на другите Европейски столици ? Или мислиш , че няма причина ?Индикация за това какво е състоянието на едно място .. каквото и да е то, е нощния живот, който има там . А това се води една от най долните части в Брюксел,
Живял съм и в по елитните квартали, като Ган цурен ако не ме лъже паметта .. Живял съм и в други квартали, и на хостел съм живял, и по него време хостелска стая ми излизаше 700 лева, месец !!! при налични квартири от по 200 лева
но е различно да ти сменя чаршафите някой
Имам невероятни спомени от това място, сега вероятно нещата не са така, но най отчетливо помня, че най хубавия бизнес по него време беше имотния бизнес . Държавата поемаше 50 % от стойността на ремонта на един стар имот .. Купуваш стара къща, реновираш и с помоща на българи и други работници я правиш под стойността на това, което държавата плаща за реставрацията. После същите българи ги настаняваш във вече новата къща на наем и си господ, ако не поне полубожество
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
И при тези данни нещата изглеждат значително по приемливи от това, което е в София. Когато бях там работих за един топ банкер, бял, също така работих и за един адвокат, тъмен, разлика не съм усетил нито като отношение към мен, нито в тяхно светоусещане, единствено топ банкера проявяваше по голям интерес към произхода и съдбата на хората, които работеха за него. Това е град в който за всеки има бизнес, от най простия до най умния и от най хитрия до най големия балък, даже търтеите, които нищо не искат и не могат да правят живеят относително по добре от нашите търтеи, но как и да е ... измести се малко фокуса от темата. Исках да кажа, че тук нещата по никой показател не изглеждат добре спрямо която и да е друга европейска столица . Желанието за бързо забогатяване и липса на конкретни регулации от страна на държавата води до тази ситуация. Тази саморегулация ще доведе до неочаквани резултати обаче , поне според мен. Много хора ще попищят и много вече са пропищели, но силните писъци тепърва предстоят и те няма да са от перонците мисля аз
За другото споделям мнението ти. Голяма тъпотия са регуациите и спазването им у нас за строежите. Не са само фалшивите квадрати, но например местата за паркиране. Какви ли не шмекерии се правят , за да се строят сгради без достатъчно места, отстоянията за нищо ги нямат, презастрояване, лоша инфраструктура и капацитет на канализацията примерно и т.н. Въобще трагедия и си прав , че се прави с целта за бързо забогатяване и без да има отговорност на отговорните....Надявам се да има воля за промени, но трябва да знаеш, че тези промени биха оскъпили значително строителството....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.05.2021, 19:28.
- 1 like
Коментар
-
According to Statbel, the Belgian statistical office, in 2020, taking into account the nationality of birth of the parents, 74.3% of the population of the Brussels-Capital region was of foreign origin and 41.8% was of non-European origin (including 28.7% of African origin). Among those aged under 18, 88% were of foreign origin and 57% of non-European origin (including 42.4% of African origin)
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
Да. Парцелите, и те напредват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
Тотално е променен фокуса на пазара още след 05 - 08..2020 г. След шока, последва осъзнаване на случващото се и нова реалност.
Дали някой си задава въпроса защо наеми падат, офиси се затварят, но жилищно расте...?
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Пак лъжеш запри се най накрая
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Яд ме е, че не намирам реални цени на стоки и услуги от 2008 година, за да направим сравнение. На официалните статистики не вярвам хич.
Парно, ток, бензин, лизинг на колата (стара, не нова), застраховки, храна, услуги, ресторанти, екскурзии....Много ми е интересно това удвояване на заплатите дали може да покрие огрномното поскъпване на горните. Според мен никакъв шанс, поне не и за средната класа българи. За бедните пък изобщо не може да се говори.
В момента цените на всичко в Българския Лидъл са с 30% по-високи от цените в немския Лидъл, при значително по-ниско качество. Преди 13 години не беше така.
Гледайте немски цени. Само можем да мечтаем за такива.
https://www.discounter-preisvergleich.de/LIDL-Preise/
- 1 like
Коментар
-
Чичо гугъл помага за просветлението, макар и в Брюксел да е по-скоро протъмнението....Града е топ отСекъде....
According to Statbel, the Belgian statistical office, in 2020, taking into account the nationality of birth of the parents, 74.3% of the population of the Brussels-Capital region was of foreign origin and 41.8% was of non-European origin (including 28.7% of African origin). Among those aged under 18, 88% were of foreign origin and 57% of non-European origin (including 42.4% of African origin)действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Най-важното в един град са хората.
В Брюксел тъмните субекти стават преобладаващи и не паркират по тротоарите (защото нямат коли), но се изхождат навсякъде.
А да, и за разлика от София, не е безопасно да се разхождаш сам по тъмно.
According to Statbel, the Belgian statistical office, in 2020, taking into account the nationality of birth of the parents, 74.3% of the population of the Brussels-Capital region was of foreign origin and 41.8% was of non-European origin (including 28.7% of African origin). Among those aged under 18, 88% were of foreign origin and 57% of non-European origin (including 42.4% of African origin)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнениеТука представителите на моноспекатакъла (превеждам ви, щото иначе надали ще схванете - брокера с хилядата регистрации) може ли да ми преведете следния когнитивен дисонанс - уж всичките имоти поскъпвали, а в същото време обявите излизат с все по-ниски цени?
Давам примери:
Редута тристаен за 107 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=1
Редута тристаен чисто НОВ за 125 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=2
Изток тристаен за 115 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=1
Големо поскъпване, големо чудо... само че в посока надолу.
Да не говорим, че ако човек отиде с желание да купува и пари сто процента ще има яка отстъпка в сегашния глад на брокерчетата.
ортодоксче, не се напъвай излишно. Поскъпването на всичко е ОЧЕВАДНО. Е заравянето на кратуната ти в пясъка не променя посоката на поскъпването. До края на годината ще отчетем +... (виж аватара ми)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дървосекача Разгледай мнениеЗащото правителството е решило да не стимулира спекулантите и цената на прехвърляне на имот е сравнително висока - между 15 до 25 % от цената на имота. Отделно имаш данък върху капиталовата печалба, наемът се смята като доход и се облага чрез прогресивната скала. Изобщо рай за живущите собственици и ад за спекулаторите.
На разясненията не споделям мнението защо е така, но това е дискусионно.
ПП Въпреки неблагоприятната инвестиционна среда / и с наемоотдаването също/ цените все пак са двойни на Софийските...дори повече. 260К средна цена на апарт в Брюксел спрямо половината за София.
ПП2 Само да добавя, че разходите за прехвърляне на имот са вторите най-високи в СВЕТА след Русия....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.05.2021, 17:53.
- 1 like
Коментар
Коментар