Първоначално изпратено от yalokin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Кой ги блокира? Рептилите-илюминати ли?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Стига с тези глупости. Поне 30% от жилищата в София са празни. Никой не се бута да живее в София. Блокират жилища за да създадат изкуствено търсене.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеДжонка, ако приемем че Докторска ми струва 250К€ в момента (слагам минимум към средна цена) то значи наем би трябвало да е поне 1200€ за да имам прилична доходност по вашите представи. А аз преценявам противно на вашите предписания че не го отдавам. Заради колежката която сама ми се обади го давам на 750€ за няколко месеца. Значи ли това че е по-добре да продадеш подобен имот? Това ли ви е логиката? И икономическата мисъл.
За другите ми имоти и капиталовата им и текуща доходност няма да говоря.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
На средната заплата никога не е имало спад. Имаше повишаване на безработицата ...
Вероятно не си бил в страната и не си следил добре нещата и не ми се занимава да търся данни за всяка година и месец за София / някой може и да знае къде са в сайта на НСИ ?/
Освен това се бъркаш с бруто и нето ....Въобще пълна каша ти е в главата. ВЕрвай ми няма нищо случайно в това, че все повече хора предпочитат да останат у нас / живота икономически става поносим/
Та набързо намерих за Декември 2012 - средна брутна за София 1074 лева
Декември 2020 - 2031 лева
Ето и една статия за страната :
https://3e-news.net/%D1%81%D1%8A%D0%...BD%D0%B8_74469
За Декември 2020 е 1468 лева.
Т.е. 4 пъти увеличение за 14 години. Разбираемо е защо преди 10-20 години хората са отивали да работят на Запад. Както е разбираемо защо сега се завръщат. Ако заплатите се увеличат с още едни 20-30% / което ще стане до макс 5 години/ заминаващите за чужбина ще паднат под 10К на година перманентно....И поне по 20К връщащи се....
Песимисте инфото го има много бързо. Лошото е че няма нищо общо с истината. Половината работещи все още вземат мин. осигурителен праг и още толкова поне под масата..
Лелеяния плосък данък че щял да изсветли бизнеса е ПЪЛНА ЛЪЖА.
Иначе си много прав че цените на имотите са в много по силна корелация с безработицата. Административното вдигане на доходите НЯМА нищо общоНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Допълнителен въпрос имам към песимиста. И той е , ако планираните от новите политически сили съкращения на администрацията бъдат реализирани в порядък 40% офф, какво ще се случи със статистиката ?! Отново да повторя една истина за африканска ни икономика , раздута администрация със заплати над средните спрямо наемния труд . Като говорим за персонал без ръководни функции,със ниска и средна квалификация ! Последното го добавям ,защото от плевенския край ги бъркат нещата и слагат магарето пред каруцата ,но от медицински чиновник ,толкоз !
- 1 like
Коментар
-
Ми аз си имам имоти там писал съм - с рекичка през средата на двора... Има достатъчно за семейството ми...Не ми трябват повече, а и не спекулирам с имоти та да продавам с печалба....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
За Вазов виждам към 2000 в момента (макар да са повече,към 2200 поне ако гледам офертните):
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...date=13.4.2021
За 2010 виждам 1330. Приемам, че са били около 1500 макс
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...date=13.4.2010
50% и нагоре е скокът, при инфлация под 20%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
За Вазов виждам към 2000 в момента (макар да са повече,към 2200 поне ако гледам офертните):
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...date=13.4.2021
За 2010 виждам 1330. Приемам, че са били около 1500 макс
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...date=13.4.2010
50% и нагоре е скокът, при инфлация под 20%.
Какво излиза - сегашния "балон" цените са се изравнили с балона от 2008ма? А инфлацията? А средната заплата в София? Май повече от 100% отгоре, а? Всъщност не видях за София каква е разликата но за България е почти 3 пъти - от 500 през 2008ма на 1400 през 2020та.Last edited by BobyB; 14.04.2021, 02:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеДжонка, ако приемем че Докторска ми струва 250К€ в момента (слагам минимум към средна цена) то значи наем би трябвало да е поне 1200€ за да имам прилична доходност по вашите представи. А аз преценявам противно на вашите предписания че не го отдавам. Заради колежката която сама ми се обади го давам на 750€ за няколко месеца. Значи ли това че е по-добре да продадеш подобен имот? Това ли ви е логиката? И икономическата мисъл.
За другите ми имоти и капиталовата им и текуща доходност няма да говоря.
Коментар
-
На средната заплата никога не е имало спад. Имаше повишаване на безработицата ...
Вероятно не си бил в страната и не си следил добре нещата и не ми се занимава да търся данни за всяка година и месец за София / някой може и да знае къде са в сайта на НСИ ?/
Освен това се бъркаш с бруто и нето ....Въобще пълна каша ти е в главата. ВЕрвай ми няма нищо случайно в това, че все повече хора предпочитат да останат у нас / живота икономически става поносим/
Та набързо намерих за Декември 2012 - средна брутна за София 1074 лева
Декември 2020 - 2031 лева
Ето и една статия за страната :
https://3e-news.net/%D1%81%D1%8A%D0%...BD%D0%B8_74469
За Декември 2020 е 1468 лева.
Т.е. 4 пъти увеличение за 14 години. Разбираемо е защо преди 10-20 години хората са отивали да работят на Запад. Както е разбираемо защо сега се завръщат. Ако заплатите се увеличат с още едни 20-30% / което ще стане до макс 5 години/ заминаващите за чужбина ще паднат под 10К на година перманентно....И поне по 20К връщащи се....
Ти знаеш ли колко много са 2031 лева в София ехей!
Коментар
-
[QUOTE=pesimist4o na kvadrat;n3745947]Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Аз съм Българин и при достатъчни условия за съществуване и през акъла ми няма да мине да обикалям по света за къшей хляб. Сега ако не мога да се реализирам у нас или мога да получа многократно повече пари / не проценти/ бих жертвал определени години като Левчо....
Не виждам защо един немец или какъвто и да е чужденец би дошъл у нас и какво би търсил... Макар и да имаше някакви...пенсионери ..., които им е сложен живота в Германия....
И точно това е причината за цифрите от миграцията - не че сме изгрели, но финансовата част става просто търпима и всичките тези милиони Българи няма нужда вече да ходят на майната си, за да оцелеят.... И тази част ще се подобрява все повече всяка година....спрямо Запада...
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Че то евтини жилища тук колкото искаш, ама всичките се бутат да живеят на пъпа на София, пък искат и да им ги подарят.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROLНе се надувай бе...отгледал ли си дете завършило елитна гимназия от 0 до 18? Колко струва, сметни празноживотни гастаре.
Аз в моето образование съм инвестирал досега поне колкото за 1 апартамент в центъра (което е малко в интерес на истината). И продължавам да го правя.
Ако беше наистина инвестирал в образованието на твоето дете, вместо да купуваш ненужни имоти, може би сега нямаше да ти се налага да теглиш кредити изобщо.Last edited by ejonny2376; 14.04.2021, 02:05.
- 1 like
Коментар
Коментар