Първоначално изпратено от Dury
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Много са смешни хората, дето пръскат луди пари за почивки, а мрънкат че не могат да съберат 1000 лева на месец за жилище. После се чудят що техния влак е от Гара Бов, а не от гара Пионер. Ако заделяш по 5 стотинки от всяка изпушена цигара, от всяка чаша бира или ракия, от всеки километър шляене, от всеки лев по кръчмите, ще събереш достатъчно.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BlackRock Разгледай мнениеЕдно четиричленно семейство (двама възрастни и две деца) би могло при необходиост да живее съвсем нормално с 2000 лв. месечно (без да включвам екскурзиите и наем/изплащана на жилище или кола).
Храна - 600 лв.
Транспорт - 200 лв.
Сметки - 350 лв.
Лични средства - 400 лв.
Други разходи - 450 лв (поддръжка на жилище/автомобил, медицински, дрехи и т.н.).
Всяко семейство на база наличния ресурс и доходи определя какви приоритети има и в каква посока и в каква степен да насочи своя ресурс. Най-важното е да може да си прави правилна СМЕТКА кое колко му струва и от какво би се лишил, ако го купи. Защото ако няма приоритети, шансът парите да отидат за по-маловажни неща е много голям. Затова според мен най-важното нещо е да се съставят и подредят приоритетите.
Моите приоритети са да отгледам здрави и образовани деца, да пътуваме много и след около 10 години да мога да се пенсионирам (на 50 г. възраст). В листата на приоритетите ми притежанието на скъпа копа/предмети на лукса и честото ходене по барове и ресторанти са по-надолу.
И за да отговоря на потребителя, който питаше за ипотеката - ЕДжони го е описал доста добре. Съветът ми е да седнеш за 10 мин пред компютъра си, да отвориш един ексел и да сметнеш колко би ти излязло всичко в рамките на въпросните 35 години. Напарави същата сметка и в случай, че решиш да живееш под наем. Аз тази сметка съм я правил и единият вариант печели с много....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Шокирана съм да си призная. Явно много хора не могат да си правят сметка на парите ! В България, все още е много евтина храната и не знам какво купувате за тези пари, че и всеки ден !Last edited by X_Y; 21.04.2021, 12:06.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Много са смешни хората, дето пръскат луди пари за почивки, а мрънкат че не могат да съберат 1000 лева на месец за жилище. После се чудят що техния влак е от Гара Бов, а не от гара Пионер. Ако заделяш по 5 стотинки от всяка изпушена цигара, от всяка чаша бира или ракия, от всеки километър шляене, от всеки лев по кръчмите, ще събереш достатъчно.
профила на преуспелия наемател е такъв, един от друг гледат и го копират.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Шокирана съм да си призная. Явно много хора не могат да си правят сметка на парите ! В България, все още е много евтина храната и не знам какво купувате за тези пари, че и всеки ден !
та тук едни 30% парите ги немат за нищо.
всеки тука прескача с бизнес клас до залцбург, когато жена му му намигнепрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнение
BONI - вие може да сте способни да живеете в мизерия от заплата до заплата на буркани и препечен хляб с маргарин, но някои от нас предпочитат като каже жената "хайде да идем до Залцбург" аз да отговоря - "Добре, паля колата!" вместо "оф, трябва да теглим заем..." За всеки влак си има пътници
- 1 like
Коментар
-
Едно четиричленно семейство (двама възрастни и две деца) би могло при необходиост да живее съвсем нормално с 2000 лв. месечно (без да включвам екскурзиите и наем/изплащана на жилище или кола).
Храна - 600 лв.
Транспорт - 200 лв.
Сметки - 350 лв.
Лични средства - 400 лв.
Други разходи - 450 лв (поддръжка на жилище/автомобил, медицински, дрехи и т.н.).
Всяко семейство на база наличния ресурс и доходи определя какви приоритети има и в каква посока и в каква степен да насочи своя ресурс. Най-важното е да може да си прави правилна СМЕТКА кое колко му струва и от какво би се лишил, ако го купи. Защото ако няма приоритети, шансът парите да отидат за по-маловажни неща е много голям. Затова според мен най-важното нещо е да се съставят и подредят приоритетите.
Моите приоритети са да отгледам здрави и образовани деца, да пътуваме много и след около 10 години да мога да се пенсионирам (на 50 г. възраст). В листата на приоритетите ми притежанието на скъпа копа/предмети на лукса и честото ходене по барове и ресторанти са по-надолу.
И за да отговоря на потребителя, който питаше за ипотеката - ЕДжони го е описал доста добре. Съветът ми е да седнеш за 10 мин пред компютъра си, да отвориш един ексел и да сметнеш колко би ти излязло всичко в рамките на въпросните 35 години. Напарави същата сметка и в случай, че решиш да живееш под наем. Аз тази сметка съм я правил и единият вариант печели с много....
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Прав си, аз живея на 10 мин от Софийския университет, до спирка на метрото, но и в моя блок и в блока на родителите ми също няма хубави отношения, както имаше преди промените. Просто светът е различен и при капитализма "човек за човека е вълк",
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнение40-60 лева на ден което е тоталния минимум.
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнение
Според мен компромис с квартала не е добра идея. Ненапразно на квартали от типа на Ляолин, Обеля или Дружба им се носи славата - впрочем бих включил и Младостите към квартали населени със селтаци с претенции. За мен това са квартали населени с озлобени от живота хора които само се чудят как да отровят нечии друг живот за да си оправят настроението. Именно понеже голяма част от тях са направили "компромис" за да си купят така лелеяното жилище "по софията" и сега мразят света заради това си решение - но никога не биха си го признали. Тука нагазваме в дълбокото блато на българщината, чиито ярки представители са хилядите профили леещи жлъч и злоба в темата и едва ли има какво смислено да се каже по въпроса освен да се наблюдават и да се забавляваме.
BONI - вие може да сте способни да живеете в мизерия от заплата до заплата на буркани и препечен хляб с маргарин, но някои от нас предпочитат като каже жената "хайде да идем до Залцбург" аз да отговоря - "Добре!" вместо "оф, трябва да теглим заем..." За всеки влак си има пътници
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Въпросът е, че човекът може с парите от наема да изплати един апарт, въпреки че трябва да направи компромис с квартала и строителството.
Да сравнява оферти на банки, да се интересува и да спре цигарите и алкохола (както писах вчера).
По мои наблюдения, като изключим младите образовани българи с добри професии и доходи над 2 000 лв, болшинството българи са стиснати, купуват подарък за бебе от Лидъл за 10-15 лв, като отиват на бал или сватба също се стискат, не канят гости вкъщи, рядко купуват скъпи и маркови дрехи, но харчат много за бензин и GSM и за екскурзии в Гърция.
BONI - вие може да сте способни да живеете в мизерия от заплата до заплата на буркани и препечен хляб с маргарин, но някои от нас предпочитат като каже жената "хайде да идем до Залцбург" аз да отговоря - "Добре, паля колата!" вместо "оф, трябва да теглим заем..." За всеки влак си има пътнициLast edited by fsck; 21.04.2021, 10:44.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар