Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by X_Y; 09.09.2024, 11:40.
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Имах колега който от 2015г. до 2017, живееше с приятелката си на квартира, в очакване на спад в цените. После като сметна колко пари е налял за квартирата, хранейки хазяина и като видя, че цените продължиха да катерят, захлупи ядосан. Помня как след няколко питиета, се жалваше, че разликата в цифри му е била, колкото почти нова сносна кола, заради това, че не е купил навреме. И това само за 2г. в чакане на голямото МЯУ, представям си тези със стаж от петилетка нагоре...
Но нали трябва и ландлордовете да ядат. Има бюджетни квартири, чистички, ремонтирани, със сносен наем, който не е проблем за една двойка.
Аз, например, споделям мнението за малката правда на Тато: и за големия да е добре, и за малкия да е добре,. Но при него е било само на думи.
Навремето един колега беше много икономичен, дори се радваше, че е спестил 1 лв от влак и е пътувал гратис.
Казваше, че няма намерение да изхранва софиянци с наеми и си купи апарт през 2006г на евтините цени.
Наскоро купи още един в затворените комплекси, луксозен. Въпреки че бяхме приятели и съм го черпил у нас с обяд няколко пъти (вече не помня колко, 3, 4 или 5), няма да ме покани на гости.Last edited by Evgo; 09.09.2024, 11:15.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Не е така, рекордьор е самия ментор. Проблема при колето е, че също никога не е купувал имот, но нито има кой да му дари, нито се очертава да купи някога изобщо.Last edited by X_Y; 09.09.2024, 10:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Е, всички знаем кой е рекордьор на перона с най-голям стаж и благодарение на кой ментор. Този мъченик към днешна дата, щеше да захлупва втори имот, а той влезе в авантюрите на Уолстрийт, където едва ли получава комфорт, предвид пословичната му предпазливост...Last edited by два_таралежа; 09.09.2024, 11:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Имах колега който от 2015г. до 2017, живееше с приятелката си на квартира, в очакване на спад в цените. После като сметна колко пари е налял за квартирата, хранейки хазяина и като видя, че цените продължиха да катерят, захлупи ядосан. Помня как след няколко питиета, се жалваше, че разликата в цифри му е била, колкото почти нова сносна кола, заради това, че не е купил навреме. И това само за 2г. в чакане на голямото МЯУ, представям си тези със стаж от петилетка нагоре...
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
Никак не ме интересува как ще се отрази, каквото е трябвало да купя съм купил вече. Който е под наем и тук и навън, той да му мисли. Не знам какво се прави като нямаш пари да го платиш по някаква причина. Ако не си имал да си купиш дом е ясно, но да си имал и от простотия да чакаш балони, рецесии и си слушал глупостите на кухи лейки и на 40 си под наем, това е вече трагично.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнениеДокато се бори да излезе от рецесията, Германия трябва да посрещне още една криза - на пазара на труда. Специалисти прогнозират масови съкращения на работни места. Много компании от различни сектори изостават по пътя на трансформацията към по-зелено бъдеще.
От Берлин разказва кореспондентът на Euronews Лив Щрауд.
Ко става ве гастъри бодри. Как ще ви се наложи да се връщате като наакани по някое време, хахахах…ще търсите тогаз кофтори ама и за бг няма да имате пари))
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Това как би се отразило на цената на имотите в Бг?
Вече чувам от приятели за оптимизации (т.е съкращения) в частни компании в Бг.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Фактологията: през последните 30-40 години - в зависимост от локацията - имотите увеличават цените си 5-10 пъти.
Дали изобщо съществува корелация с последните "оптимизации" (т.е. - съкращения) - от преди 30-40 години, когато цели производства бяха ликвидирани с основанието: "Държавата е лош собственик." ?
Излиза, че през следващите 30-40 години започва нов период на "оптимизация" - щом твоите приятели твърдят това със сигурност.
Ще разберем каква е корелацията с цените на имотите в Бг. Въпрос на време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Това как би се отразило на цената на имотите в Бг?
Фактологията: през последните 30-40 години - в зависимост от локацията - имотите увеличават цените си 5-10 пъти.
Дали изобщо съществува корелация с последните "оптимизации" (т.е. - съкращения) - от преди 30-40 години, когато цели производства бяха ликвидирани с основанието: "Държавата е лош собственик." ?
Излиза, че през следващите 30-40 години започва нов период на "оптимизация" - щом твоите приятели твърдят това със сигурност.
Ще разберем каква е корелацията с цените на имотите в Бг. Въпрос на време.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнениеДокато се бори да излезе от рецесията, Германия трябва да посрещне още една криза - на пазара на труда. Специалисти прогнозират масови съкращения на работни места. Много компании от различни сектори изостават по пътя на трансформацията към по-зелено бъдеще.
Ко става ве гастъри бодри. Как ще ви се наложи да се връщате като наакани по някое време, хахахах…ще търсите тогаз кофтори ама и за бг няма да имате пари))
Коментар
-
Докато се бори да излезе от рецесията, Германия трябва да посрещне още една криза - на пазара на труда. Специалисти прогнозират масови съкращения на работни места. Много компании от различни сектори изостават по пътя на трансформацията към по-зелено бъдеще.
- 1 like
Коментар
-
Темата се сведе до входа на Евго!! Такова отчаяние цари на перона ...?
https://youtu.be/MUx231qH2QQ?si=SozSPerkTTbT-90W
Според доцента, към 2029г. ще има корекция...както казват таралежите от 8000€м2, на 6500м2.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Отговорът на този въпрос е " Защо аз? "
Това е основната причина общи части масово да тънат в мизерия и мърсотия.
Всеки се е затворил в дупката си и си мисли, че е център на вселената, а някой друг трябва да му чисти, подържа и обновява. Същите тези като си вземат в комплекс с подържани общи части започват да бучат, че 'много скъпо', но иначе ако остане на тях една метла няма да ударят на общите части. Не знам това ще се оправи ли някога, но си е сериозен проблем на обществото ни.
Има един момент, че старите хора на 70+ и 80+ не могат да чистят общите части поради здравословни проблеми, а младите 20+, 30+ и 40+ много често са мързеливи и в къщи не поддържат както трябва.
Аз тази година чистих общите части и на двете места, и то доста, защото ме дразни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Прав си!
В тоя смисъл - може ли един млад човек да чака 15 години и да живее в мизерия?
А кой млад човек би се жалвал за това, че е дал за ремонт на общите части "цели 1000 лв."?
Това е основната причина общи части масово да тънат в мизерия и мърсотия.
Всеки се е затворил в дупката си и си мисли, че е център на вселената, а някой друг трябва да му чисти, подържа и обновява. Същите тези като си вземат в комплекс с подържани общи части започват да бучат, че 'много скъпо', но иначе ако остане на тях една метла няма да ударят на общите части. Не знам това ще се оправи ли някога, но си е сериозен проблем на обществото ни.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар