Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Преувеличаваш и то много.
В Иван Вазов наскоро слагахме хидроизолация на покрива. Някакви 2500 лева мисля, които си се бяха събрали в касата, защото плащаме по 5 лева на месец за "фонд ремонт и обновяване" и не се наложи даже да се събират пари допълнително. Има май 3 апартамента, които не са плащали с години нищо - двата са на изчезнали по чужбините наследници, третият е на една луда бабка. Ами търпим ги и плащаме останалите - няколко лева месечно повече голям праз. Нищо чак толкова сериозно не е. Повечето семейства в тези райони са ако не богати то поне средна класа и са все разбрани хора. 1-2ма да създават проблеми при вход от 20-30 апартамента е нищо и се търпи.
В панелката в Люлин или в ЕПКто в Света Троица ми е ясно, че нещата са трагични. Там обаче не ходим нито ти, нито аз да търсим.
Мен пък при новото строителство ме дразнят разни млади келеши на по 30 с номера РК, КН и ВР, които масово живеят под наем или на които татко им е платил жилището, а дори името си не могат да кажат на книжовен Български Език.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Жонка ама послъгваш бе пак.Дори и да имаш човек в НАП той може да ти каже само осигурителният доход.Казах ти че содта тъпичък и не можеш да лъжеш
На целия АЕЦ мога да искарам заплатите по ЕГН, заедно с платения ДОД и осигуровки за колкото искаш години назад. Стига да поискам.
- 1 like
Коментар
-
Преувеличаваш и то много.
В Иван Вазов наскоро слагахме хидроизолация на покрива. Някакви 2500 лева мисля, които си се бяха събрали в касата, защото плащаме по 5 лева на месец за "фонд ремонт и обновяване" и не се наложи даже да се събират пари допълнително. Има май 3 апартамента, които не са плащали с години нищо - двата са на изчезнали по чужбините наследници, третият е на една луда бабка. Ами търпим ги и плащаме останалите - няколко лева месечно повече голям праз. Нищо чак толкова сериозно не е. Повечето семейства в тези райони са ако не богати то поне средна класа и са все разбрани хора. 1-2ма да създават проблеми при вход от 20-30 апартамента е нищо и се търпи.
В панелката в Люлин или в ЕПКто в Света Троица ми е ясно, че нещата са трагични. Там обаче не ходим нито ти, нито аз да търсим.
Мен пък при новото строителство ме дразнят разни млади келеши на по 30 с номера РК, КН и ВР, които масово живеят под наем или на които татко им е платил жилището, а дори името си не могат да кажат на книжовен Български Език.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Абе ти малоумен ли си? Защо да надхитрявам НАП, просто си опазих парите, това си е мое право и законът е на моя страна. Имах опция да купувам акции с 40% отстъпка, използвах я.
Дреме ми за Виметата в момента, аз моя период в САП си го изкарах с песен и го затворих преди 10 години вече, ама мелеони, ама апартаменти - винаги има и по-голяма риба, че и се отнася за единични позиции - дай сега да им броя парите, а? Да седят в София, да дишат с пълни гърди, да ги мори шум и трафик - ако ще милиардери да са, пак ще съм по-здрав и усмихнат от тях, ще живея 10ина години отгоре и накрая всички ще ни закопат без пари.
ПП: $27.43 на акция е дивидентът на Виметата и то в джобовете на ДЕЛ еднократно при това, леко бачкерите във фирмата да не видят апартамент дивидент. Пак си спал отвит.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Да уточним все пак, че ВМВАРЕ акцията никога не е стигала 1000 долара, а 200 и то преди пандемията. Освен това познавам доста хора оттам и дори съм привличал техен човек да работи за нас. Заплатите им изобщо ама изобщо не са в топ 5 на IT-компаниите даже. Понеже са големи и са име, много хора се бутат да ходят там, акълът им обаче идва доста бързо и се махат. Всичко е побългарено, а американците ги третират като последни прошляци и черноработници.
Хората с пакети, каквито ти споменаваш, са малко и са все хора на някого. Впрочем твърде лесно е да получиш списък с точните заплати на която и фирма в България се сетиш. Все пак сме България. Повечето сериозни фирми имат такива списъци и това им е основното оръжие при борбата за привличане на тези 1% кадри, които правят 99% от оборота. Имам човек във НАП - както се пее в една велика песен.
Виждам как всячески се опитваш да изкараш България с по-високи заплати от Германия, САЩ и Швейцария, но си далеч от истината. В един друг форум имаше подробна анкета за заплати и бонуси - разтърси се и ще го намериш. Отразява истината на 100%.
- 1 like
Коментар
-
Ще ще ще ама някой друг път...То е ясно че висиш на гърба на чаветата.Пенсия се дава на хора които са работили а не просяци дето са на социалпрепоръка е
Коментар
-
Аз след 9 се пенсионирам с 2 български максимални заплати бре смешникБуди ме да, през ден в 10 сутринта, че имам мийтинги онлайн хахахаха, дай боже тая каторга всекиму
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ако те успокоява може да си вярваш в каквото искаш :-), ама реалността е друга дори и за тестерите / имах наемател тестер от САП преди години и взимаше 5К.... без бонусите, колата и т.н./
Относно мЕлеона в акции аритметиката е елементарна като сметнеш за хора , които от 10 години взимат акции и отчисляват от заплатата от тогава и са ги получавали на база 40$ примерно, а сега са 150 да речем.... Не им завиждай само моля те, не са те виновните за твоите решения :-) Чудя се Канон колко акции са ти дали ? Нула или зиро ? :-))))
Коментар
-
Мпа на теб на 70 ще ти трябва само опело, на мен на 59 - и яхтичка ще ми ходи - таман средно на 65 идваНе ми прави сметката ти на мен, блъскай до умирачка и се трови в Б0стан.
Коментар
-
Той Левчо постоянно има нещо негово в тебе...Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
ако ще си говорим с 'любопитни факти ' -
знаеш ли че камилите на които си ринал
ще те надживеят
ако си помагал на главния камилски дофтур
при някое камилско раждане малкото има
40 години пред него
ти - не. Кога ще купиш пък ти имот? В следващия живот може, ама ако не си толкоз Олиго.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
То по селата ще има да подаряват / не че сега няма подобни/, ама в повечето е трудно да отгледаш деца и изкарваш пари по съвременните разбирания, а ако трябва линейка да викнеш може и няколко часа да си изчакаш.... Как ще смогнеш да караш детето всеки ден до близкият град на 20 км за училище, да работиш в ишлеме фабрика за 6-700 лева 12 часа на ден и с тези пари да поддържаш старата къща / да строиш нова абсурд/.... Затва колкото и да е чисто и да има добра храна хората се местят към големите градове и чужбина....Не че е ного убаво в Софията ама трябва да се оцелява.... Ей го децата в детските градини в София пак не стигат с много....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin
Селски, бачкането е само за роби като теб, ей туй съм схванал прекрасно - те затова и си бил гастар в средата на нищото, а дори най-черните около теб са си живяли на твой гръб
Мен ме вълнува дохода. Ти си работи, не ми пречиш - луд умора няма.
Коментар
Коментар