Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Арменския пoп Разгледай мнение
Ужаст!!! Локацията е ОК, квадратурата също но мебелите могат да си ги вземат, кухнята също, спалните също и да си изкъртят плочките. Абе направо да влиза булдозера и да изрине всичко.
- 1 like
Коментар
-
това лично впечатление ли е или по преразказ? м? Чул си нещо за гръцката махала и плещиш простотии. Както и изказът "център" ми то и в София има център и център. На Мария Луиза никой не ще, а е център (защо ли?) Те така и в Бургас, ма като нито си ходил, нито ги познаваш тия 2 града па затрай баре един път, че започваш да дразниш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеЕто нещо буквално без пари на топ-локация във Варна. Ако имах път натам, щях направо да го захлупя.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6gthar&f1=1
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеджонка, питай го и за някоя маломерка, дали не продава.
Коментар
-
Ето нещо буквално без пари на топ-локация във Варна. Ако имах път натам, щях направо да го захлупя. Давам няколко хиляди само за картината над спалнята.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6gthar&f1=1Last edited by ejonny2376; 11.03.2021, 00:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Абе не знам. Тристаен в Южния Парк (поне 120 квадрата по българските фалшиви мерки) с довършването и таксите ще излезят минимум едни 300к Еуро от раз. И то без паркомясто. Ако въпросните индивиди извадят незнайно откъде 30к самоучастие, при 30 годишен кредит и 3% лихва им иде вноска към 2200 лева.
Това ако са да речем едни максимум 30% от месечния доход (колкото е редно), би трябвало двамата да докарват барем едни 7к-8к общо месечно.
Бива, но ако мъжът е опитен Java програмист със 7к чисти (тоест реално в топ 5% от програмистите в БГ), а жената е касиерка в Била-Лозенец с 1000 лева чисти. И пак - трябва да имат баба да им даде 30к Еуро и идните 30 години заплатите да им растат повече от лихвите.
Средното софийско семейство изкарва около 3000 лева чисти на месец. 2000 Лева си му трябват само за едното ядене и пиене. С останалите 1000 лева могат да финансират максимум 140к апартамент. И то ако нямат деца (щото тогава 3000 лева не стигат за сметките само) и ако имат някоя баба да им даде 10% за самоучастие.
Ако пък решат да са разумни и да изберат срок от максимум 15 години, тогава падаме на 80.000 Евро - колкото за двустайка в Света Троица.
Чакам сега Бонка да се включи и да почне да спори как всеки клошар може да изплати собствено жилище с кредит щото било толкова евтини имотите и кредитите толкова достъпни. Реалността обаче е друга.
Всичко живо е задлъжняло до гуша и брои стотинките, само и само да остане за вноската по кредита. До кога ли ще е така?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Тоест искаш да купиш, а сега плащаш наем? Или си купил, но си го отдал?
Както и да е, ще питам баща ми и ще ти кажа.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Имам. Под наем. Искам гараж за себе си. Много ли искам?
Както и да е, ще питам баща ми и ще ти кажа.
Коментар
-
Ти нали си имаше гараж към апартамента на Шейново?
Ще разпитам бащата, всичко е дал под наем. Той се занимава с гаражите и с наематели.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
На 1050 ще му кажа да ти продаде панела си, навит?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Там е въпроса, че поне в София цените е нормално да са по-силите на едва първите няколко процента от хората по доходи. От там нататък останалите са или наследство или наем или предградие
От лична гледна точка нещата които ме интересуват макар и доста по-умерени от твоите пак ми изглеждат непосилни и неизгодни....
В същото време едно семейство касиерка и касиерин от Лидъл с 2-3 години стаж + кредит може да си купи в ЖК Южен Парк с вноска до 2К на месец. Нали не мислиш че е нормално това ? Все едно касиерка от Уолмарт да си купи пентхаус в Манхатън.... Та има доста неща да се изглаждат и напасват у нас....
Иначе за конкретните цифри в Ливадите запад покрай България има поне няколко сгради които са около 2000 евро не 1300....В Стрелбище преди 2-3 години имаше някои интересни неща на тъмно зелено на около 1200-1300 - например една сграда на Нишава до Фантастико току що започната.... Сега съжалявам че не се включих там.
Но колко да струва в Стрелбище след като по Ливадите и Вадите са такива цените ? Има аномалии по цените по кварталите . които ще се коригират с времето....
Това ако са да речем едни максимум 30% от месечния доход (колкото е редно), би трябвало двамата да докарват барем едни 7к-8к общо месечно.
Бива, но ако мъжът е опитен Java програмист със 7к чисти (тоест реално в топ 5% от програмистите в БГ), а жената е касиерка в Била-Лозенец с 1000 лева чисти. И пак - трябва да имат баба да им даде 30к Еуро и идните 30 години заплатите да им растат повече от лихвите.
Средното софийско семейство изкарва около 3000 лева чисти на месец. 2000 Лева си му трябват само за едното ядене и пиене. С останалите 1000 лева могат да финансират максимум 140к апартамент. И то ако нямат деца (щото тогава 3000 лева не стигат за сметките само) и ако имат някоя баба да им даде 10% за самоучастие.
Ако пък решат да са разумни и да изберат срок от максимум 15 години, тогава падаме на 80.000 Евро - колкото за двустайка в Света Троица.
Чакам сега Бонка да се включи и да почне да спори как всеки клошар може да изплати собствено жилище с кредит щото било толкова евтини имотите и кредитите толкова достъпни. Реалността обаче е друга.
Всичко живо е задлъжняло до гуша и брои стотинките, само и само да остане за вноската по кредита. До кога ли ще е така?Last edited by ejonny2376; 10.03.2021, 23:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
"Явор" почват строителство в Чайка. Мисля от високите етажи ще има гледка към морето. Можеш да се по интересуваш за зелено. Стабилна компания със здрав гръб са.
Коментар
-
Абе не знам, аз също се прехласвах по гръцката махала, но ми се отщя именно заради теснотията. Затова се замислих за Чайка и Бриз.Last edited by polax; 11.03.2021, 00:11.
Коментар
Коментар