IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Ами ако съм от първите 10 % от доходи, значи трябва веднага да дам 300 К евра за копторите дето се продават във Вазов и Стрелбище ли? Това някаво обществено задължение ли се явява да се пълнят гушите на тарикат-мафиот строители, брокери и алчни собственици. Дай пример един апартамент, който според теб си заслужава да се купи на тези пари и тогава ще говорим на кой какво му е в главата. Иначе само си говорим за вечен ъп и как други смислени инвестиции нямало.
    Това е столица пич, свиквай, писал съм го още 2014 ама ти си чакал тогава. Все още не се налага да броиш 300К€ за дупка от 30 кв. Мисли в перспектива.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Вместо да сте благодарни на абсолютно студения и безапелационен анализатор Купата който не влага чувства в прогнозите си, бил години наред навън далеч от инфо блатото в което сте затънали, нямащи база сравнение, само плочи и филми гледали и слушали и листещи вестниците и остарелите шедоьври на което са ви учили в пуца по пазари сте седнали да не се съгласявате в това което даже и вие разбирате ама нямате топки да признаете...че влака за имоти замина поне за 30 години.
      Те това е моята прогноза...освен ако не сте част от сериозни потоци на кинти или лидъл касиерки. Само те ше купят.

Коментар

• Пероноочаквателите любители на спонтанно падащи звезди се увеличават в аритметична прогресия, ще предложа текст за песен, химн на пазара за недвижими имоти. Ако са толко отворени като при Бит коините ще разберат колко са бити след годинка.
        https://youtu.be/nrmhAvwBfig
        имам мечта...следвам я. Но в любовта.
        Last edited by bulgarian lev; 27.06.2021, 05:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Айде пак на лична основа го обръщаш Станчева. Кажи като купиш апарт от 100 квадрата на цена от 1000 евро за квадрат, а вместо 100 квадрата получиш 70 реални дали цената е 1000 евро на квадат?
          Дай ми апарт 100К за 70 кв в София да го отнеса заедно с поста ти в историята.

Коментар

• Първоначално изпратено от the Judge

Повече сме платените. Ледчо, Левчо, Дъри, песимиста, Лордиевич, шел, пепе, аквариус, ялокин и аз. Сега се успокой и си пий хапчетата.
            Я го остави тя да си мисли че сме един Асо драскач - повече кат него да има не е зле, ще вземат всички да се набият да купуват и хептен ще вдигнат цените за 2 години поне напред, ми и наемателите ще почнат да сучат кънките.

Коментар

• Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение

Вярно познахте с Леда.
              Не само че познаха, даже мен умерения реалист повишител разочароваха, ако ги бях послушал щях да запечатам всяко пени в тула на възлови места. Да, с локацията щях да се съобразя и никакви компромиси. Сега мога само да броя шумата под одеялото наум за какво ми стига.

Коментар

Айде пак на лична основа го обръщаш Станчева. Кажи като купиш апарт от 100 квадрата на цена от 1000 евро за квадрат, а вместо 100 квадрата получиш 70 реални дали цената е 1000 евро на квадат?
                Ако са 70 е добре , обикновено са 60 и няколко Яко спамъри има в темата но то и в живота е така, яко с помиари се е напълнило !

Коментар

• Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение

ма ти си бил панелообитател бе ипотечковец. Що не каза по-рано та да не ти обръщам внимание. В 2021-ва година драги зрители, ето нагледен пример, взема се ипотечка за да се купи… какво? панелна душегубка и не къде да е, а в Лулин. То верно, че и там хора живеят.

Коментар

Това е истината, без значение харесва ли ти или не- реалният софийски квадратен метър е 30- тина процента по- скъп от обявеното защото в Словакия, Гърция и т.н. квадратурата е чиста жилищна площ без " общи части" . Ето ти и нагледен пример- последния маломерен панеляк който взех е 42,6 квадратни метра по нотариален акт и е по- голям от " двустаен" ( с холокухня) ново строителство обявен за 62 квадрата който гледах преди това, да не говорим, че и таваните са по- ниски при новото строителство
                    ма ти си бил панелообитател бе ипотечковец. Що не каза по-рано та да не ти обръщам внимание. В 2021-ва година драги зрители, ето нагледен пример, взема се ипотечка за да се купи… какво? панелна душегубка и не къде да е, а в Лулин. То верно, че и там хора живеят.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Мнението на Митко 2848 купувач на 2 маломерки в Люлин е в спор с
                      Явор Славов -магистър по бизнес администрация от WU Executive Academy, Виена. Финансист с над 10-годишен опит в сферата на корпоративното банкиране.
                      Това е истината, без значение харесва ли ти или не- реалният софийски квадратен метър е 30- тина процента по- скъп от обявеното защото в Словакия, Гърция и т.н. квадратурата е чиста жилищна площ без " общи части" . Ето ти и нагледен пример- последния маломерен панеляк който взех е 42,6 квадратни метра по нотариален акт и е по- голям от " двустаен" ( с холокухня) ново строителство обявен за 62 квадрата който гледах преди това, да не говорим, че и таваните са по- ниски при новото строителство

Коментар

За да си обективен махни 30 процента общи части в бг. обявите тоест добави 30 процента към цената на софийския квадрат и тогава го сравни с цените в останалите европейски столици.
                        Мнението на Митко 2848 купувач на 2 маломерки в Люлин е в спор с
                        Явор Славов -магистър по бизнес администрация от WU Executive Academy, Виена. Финансист с над 10-годишен опит в сферата на корпоративното банкиране.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
                          За да определим достъпността на жилищните имоти в София, ще използваме коефициента "цена към доход" (price to income ratio), който е основен показател, отнасящ средната цена на апартамент от 90 кв.м към средния годишен доход на домакинство
                          https://www.capital.bg/biznes/imoti/...ceni_v_sofiia/

жилищните имоти са най-достъпни в София, следвана от Атина, Сараево и Букурещ, където цената на стандартно жилище се равнява на около 10-годишен доход на домакинство.
                          За да си обективен махни 30 процента общи части в бг. обявите тоест добави 30 процента към цената на софийския квадрат и тогава го сравни с цените в останалите европейски столици.

Коментар

• За да определим достъпността на жилищните имоти в София, ще използваме коефициента "цена към доход" (price to income ratio), който е основен показател, отнасящ средната цена на апартамент от 90 кв.м към средния годишен доход на домакинство
                            https://www.capital.bg/biznes/imoti/...ceni_v_sofiia/

жилищните имоти са най-достъпни в София, следвана от Атина, Сараево и Букурещ, където цената на стандартно жилище се равнява на около 10-годишен доход на домакинство.
                            Last edited by 13ADROL; 27.06.2021, 00:29.

Коментар

• колко процента "ръст" се наблюдава от 600 000 евро до 320 000 евро, че аз не мога да смятам ...
                              действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

Защото както Яндокса написа, а и аз преди съм писал тук пишат няколко човека с по 5 ника всеки едни и същи глупости( ако е за някой лев ги разбирам, ако не е е трагично) Върни 20 страници назад в темата и пак ще прочетеш " ама как така",
                                " зашо ручахме жабетата" , " не мога да свикна с новите цени" " детската стая" " перона" " кеша ми пари".... Ако ги нямаше спамерите темата да е отишла на 3- та страница .....
                                мите, що не си гледаш ипотечката, ами пише простотии?

Коментар

Working...
                                X