IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Не мисли на едро, мисли с готови пари. Не е осъзнал, че пари наоколо има колкото иска - стига да може да изкарва с тях. Няма и да осъзнае, гастар.
    Би ли се изразил по-точно, че гастарът от това което каза не те разбра.
    Кредит да взема ли ме подтикваш?
    Готови? Намерих ги на улицата. Спънах се в едно куфарче.
    А готовите кво да ги правя? Искаш ли да ти ги дам да реинвестираш в хана си.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Не, признавам. С Песи изпуснахме, особено аз... отличен имот като локация и пипнат, обзаведен. Цената беше 157К обявена. 70 кв с 11% общи части. Отнесоха го преди да си отворим устата.
      Наемните нива развалиха работата и разколебаха маневрата.
      Сумата е 30К евро. Още 7К и съм вкарал всичко. Ще се набия с още 30К този път накуп.
      Набий се, точно като те четох как ще допълваш като спадало и ми стана ясно какъв си нулевак

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Все по трудно ще става влизането на пазара, цените отидоха много хард на горе. Читави имоти почти не се предлагат

Аз ако сега трябваше да купувам просто не виждам какво бих могъл да купя щях и аз да стискам кинтите и да разправям колко е кисело гроздето
        Да, разбирам ги перона. Но сами са си виновни. Ние не можем всичко да изкупим, купихме когато трябваше, можем да си позволим лукса да нервничим и да чакаме. Няма читави или са на умопомрачителни цени.

Коментар

Не, признавам. С Песи изпуснахме, особено аз... отличен имот като локация и пипнат, обзаведен. Цената беше 157К обявена. 70 кв с 11% общи части. Отнесоха го преди да си отворим устата.
          Сумата е 30К евро. Още 7К и съм вкарал всичко. Ще се набия с още 30К този път накуп.
          Все по трудно ще става влизането на пазара, цените отидоха много хард на горе. Читави имоти почти не се предлагат

Аз ако сега трябваше да купувам просто не виждам какво бих могъл да купя щях и аз да стискам кинтите и да разправям колко е кисело гроздето

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

мислиш на едро без идея да имаш от нещата, идея !!!нормално за човек на заплата, то нали се сещаш ,че е начин на мислене и не не би ме разбрал !!!
            ПП мания имаш да осмиваш събеседника. комплекс очевиден породен от успешен живот най вече .гледам сдушили сте се тук няколко индивида , по признак кой ли, не е ясно на аудиторията !
            Не мисли на едро, мисли с готови пари. Не е осъзнал, че пари наоколо има колкото иска - стига да може да изкарва с тях. Няма и да осъзнае, гастар.

Коментар

Има неща, които няма как да ги разберете

Просто хората предпочитат да сложат дебела цена и да не продадът от колокото да продадът и да се чудят какво да правят парите

В момента няма закъсали строители над 90% от тях са в стихията си

В момента няма фалирали ипотекари и поне още 6 месеца няма да има

Та от къде точно очаквате да дойде поевтиняването?
              В каква стихия са бре, като секторът се е свил с 90% и седи така 13та година вече ? То няма живи хахахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение

аз до някъде мога да се съглас с това, но креативен не значи да играеш по свирката на големите, а да си антистемен играч, тоест да виждаш пролуките и да успяваш да се възползваш от тях .. само такива хора могат да изникнат от нищото .. не говорим да станат фактор в некви огромни мащаби .. щото дори да си иноватор някакъв .. ще се намери някой да ти вкара прът в спиците за да си счупиш главата, но ако не скачаш много на едро и не се набиваш на очи .. може навсякъде ... особено там където населението има покупателна способност .. българия не отговаря на този основен критерии .. тук всичко се случва много по трудно от колкото в развитите икономики
                Глупости на търкалета, да си антисистемен има смисъл само в Б-стан и подобните В белия свят като Германия си играеш по правилата и всичко си върви, никой не се напъва да ти пречи. На оня малкия глъмпер да му подскажа - сума ти народ си живее рентиери от наеми и то със стандарт в пъти над тоя на софийския планктон. Висят по курортите и не им дреме.

Коментар

Ипотечковците този път ще изтеглят дългата клечка а късата ще остане за тези с кеша

Макар и да очаквам срив на цените в края на следващата година има един факт който ме кара да мисля че може и да не се случи толкова скоро

От това лято ще започне да се отпускат парите от ЕС за борба с последиците от корона вируса 7 милиарда евро за 7 години при сегашната обстановка е много вероятно парите да не се откраднат и за първи път да стигнат до хората. Това ще генерира огромен инфлационен натиск и е възможно срива на имотите да се отложи за неопределено време

7 милиарда евро дори и като нисколихвени кредити на фирми да ги раздават пак са внушителните 140 000 кредита от по 100 000лв

що сте толкова наивни вие бе ? повече от 30 години преход , половината са в съюза , кога видяхте някой да даде пари на обикновен човек, работник .. има елементарни неща, които могат да доведат населението до просперитет и тези неща не са пускане на хиликоптерни пари .. едно е да нахраниш гладния с риба веднъж .. съвсем друго е да го научиш да лови риба .. няма да се случи това ... има да се оправя междуфирмената задлъжнялост .. икономика трябва работеща за тая работа 1 милиард е едно голямо нищо, няма 1 % от бвп .. това е капка в морето
                  действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

Казвах ти тогава че с тези малки суми не си заслужава играчката

Купи ли поне някой имот че ние се смееме на перонците ама да не се окаже че си седял във влака а гарата се е местила, а ти си мислел че се движи влака

Коментар

Доходността се движи много добре, Ледчо. Но може би е грешка че не влязох с цялата сума наведнъж във всички фондове, а на части. Но пък имаш предимството при колебанията надолу да влезеш на по-ниски нива. Все пак аз съм с малка сума. И не пипам поне 5 години.
                      Казвах ти тогава че с тези малки суми не си заслужава играчката

Купи ли поне някой имот че ние се смееме на перонците ама да не се окаже че си седял във влака а гарата се е местила, а ти си мислел че се движи влака

Коментар

Тоест и ти си купил на върха като Митенцето и чакаш имотите да се сринат ?

Егати и филантропите сте се навъдили напоследък

Като си толкова сигурен че имотите ще се сренат що не стисна кълки да почакаш малко его къде е голямото Мяу зад ъгъла даже мустаците му стърчат та се виждат
                        стискам, тази цена е под пазарна днес .. тоест при спад мога пак да съм на нула .. освен това имота не е взет за инвестиция .. няма такива качества имота .. взет е по необходимост .. иначе точно в този момент не бих купил имот
                        въобще аз не мога да разглеждам имота като инвестиция, ако нямам необходимост от него ..
                        бих взел за да живея в него или офис, магазин, който аз да експлоатирам, но не и да печеля от наеми или да чакам цената да порасне за да взема разликата .
                        това могат да го правят хора които или от никакъв бизнес не разбират или хора с много пари, които не знаят какво да ги правят ..
                        бизнес с имот мога да правя само ако взема нещо за "без пари" да кажем някакво срутище, направя го бутиково изпълнение и сгъна парите за труда да кажем като разлика .. това говорим за няколко месеца реализирано .. аз така виждам нещата
                        за друго очи нямам .. такива инвестиции за по 10-20 години не са ми по вкуса
                        действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

Ипотечковците този път ще изтеглят дългата клечка а късата ще остане за тези с кеша

Макар и да очаквам срив на цените в края на следващата година има един факт който ме кара да мисля че може и да не се случи толкова скоро

От това лято ще започне да се отпускат парите от ЕС за борба с последиците от корона вируса 7 милиарда евро за 7 години при сегашната обстановка е много вероятно парите да не се откраднат и за първи път да стигнат до хората. Това ще генерира огромен инфлационен натиск и е възможно срива на имотите да се отложи за неопределено време

7 милиарда евро дори и като нисколихвени кредити на фирми да ги раздават пак са внушителните 140 000 кредита от по 100 000лв

Точно това мислех да напиша на Марсианеца. Първо ще опапат кинтите на навалицата, едва тогава ще им предложат сринати цени на имотите. И колко чак пък сринати?...Но как ще купят тогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Снимката ако е истинска кърти :-) Таксите в банката са по-големи, но въпроса е принципен - променят условията към щавене при всяко посещение.
                            Човек понякога избира по-малкото зло.... и все още не съм решен.... добре е и че нямам достатъчно кеш ....
                            Обаче на този ми опит се чудя как ли цакат ипотечковците...., а те не могат да гъкнат....

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

мислиш на едро без идея да имаш от нещата, идея !!!нормално за човек на заплата, то нали се сещаш ,че е начин на мислене и не не би ме разбрал !!!
                              ПП мания имаш да осмиваш събеседника. комплекс очевиден породен от успешен живот най вече .гледам сдушили сте се тук няколко индивида , по признак кой ли, не е ясно на аудиторията !
                              Никого не осмивам и не ми пука кой какво мисли. Казвам ти защо не развивам бизнес. Ако си ме разбрал добре.
                              А и нямам време да се занимавам с простотии, дори да имаше как. Трябва да чета ежедневно и го правя. Всичко се променя много бързо и трябва да си в час...ако се топиш в големите неща де, ако мяташ крачоли само да забавляваш пациенти не ти трябва хич.
                              Last edited by bulgarian lev; 08.06.2021, 01:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
                                ок. да приемем, че няма закъсали строители .. както всички знаят строителя и инвеститора продават на зелено още ... за да са сигурни че ще продадат .. така че това въобще не е критерии ..... имотите на зелено се купуват от такива като теб да кажем или от големи брокерски къщи .. те са основна брънка от схемата .. и основните манипулатори
                                ипотекари фалирали има .. аз преди месец взех точно от такъв .. имот за 37 000 евро .. 4 чси-та .. вече няма накъде повече да ходи човека . и ще стават все повече такива .
                                от къде точно ще дойде поевтиняването ?! не могат да държат толкова дълго време толкова много имоти скрити от пазара и да чакат цените им да растат до безкрай . банките всеки месец чакат вноската да влезе .. тези хиликоптерните пари и те не са безкрай .. като спрат да дават от тия късите .. няколко месеца след това очаквай първите писъци .. после нещата ще се превърнат в лавина ... освен всичко друго не е толкова важно, че няма фалирали ипотекари, а че няма много нови такива .. трябва покупателна сила да има българина .. и не искам да слушам как коефицента заплата квадрат бил нам си къв .. днеска говоря с едно младо момиченце .. стюардеса .. на летището работи за 450 лв чисти .. и дава нощни смени , смехотворни са тези статистики защото един човек с доход 100000 месечно приравнява грубо минималния доход на 100 към средния доход за страната .. реално процента на хората със средния за софия доход са нищожен % сметката на спекулантите с имотите ще излезе крива .. даже тези потенциалните клиенти от провинцията, които искат да дойдат в софията няма да могат да го направят не от нежелание, а от невъзможност .. на кого ще се продават тези имоти .. да не говорим за това че предстои законодателна политика в това отношение
                                Тоест и ти си купил на върха като Митенцето и чакаш имотите да се сринат ?

Егати и филантропите сте се навъдили напоследък

Като си толкова сигурен че имотите ще се сринат що не стисна кълки да почакаш малко его къде е голямото Мяу зад ъгъла даже мустаците му стърчат та се виждат
                                Last edited by ledosvetlenie; 08.06.2021, 01:50.

Коментар

Working...
                                X