Първоначално изпратено от ledosvetlenie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Глупи, кой ликвидира кредити с лихви под инфлацията? Ми само глупак като тебе, дето се е нагърмял на 17% хахаха Точно такива задължително скачате само като видите - и после има олеле кво станА?! Ми 17% ГПР стана хахахаха
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Точно - и държавата трябва да пресича когато се нароят много малоумници. А тя напротив не им събира и данъци.
После нямаме улици, градинки, детски градини, училища а от това и АЗ страдам. Имаме струпани купчина бетон и тули непотребни никому
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Сблъсъкът с реалността е неизбежен и все по-осезаем. Въпросът е колко по-рано ще го разберем. Горепосочените цифри не са огромни доходи, но осигуряват определен комфорт за сем. с две деца, да речем. Сега... дори и да спестиш половината на година, пак си на никъде за покупка на имот на желана локация в София( според общоприетото мнение тук). Вариантите са.. спестяване няколко години ( с риск цените да изпреварят темпа и сумата на спестяването) или ~40-50% кредит. И пак.. имоти на добри ( не топ) локации остават трудно постижими за изплащане/събиране в рамките на 4-5 години. А кредит с хоризонт 20+ г. е немислим риск.
Добрите новини за вас са , че аз се отказах да гледам на тези локации, поради прекомерния финансов риск. Лека по-лека отпадаме и така ще има по-малко желаещи, та може и да успеят понижителите да захлупят и да спрат да мрънкат.
Иначе 10К месечен доход за семейство у нас е постижим за не повече от 2-3% от хората , така че е много.
Обаче изплащане на апарт за няколко години това е несериозно и младежки полюции... Нормалният срок от нулата е над 10 години , какъвто и да ти е дохода.... Това е жилище, ....не се купува всеки ден...
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Не прави сметка на чуждите пари...Всеки сам си решава как да си харчи кинтата.
После нямаме улици, градинки, детски градини, училища а от това и АЗ страдам. Имаме струпани купчина бетон и тули непотребни никомуНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Откога да си плащаш за малоумието е управление на голтака?
Щото за мен е малоумие да купуваш котури и да ги държиш на ШЗ 30 години. Още по голямо малоумие е да строиш котури и да стоят като паметници на глупоста. Из софията са Хиляди, из бамско половината. Ей така загробени ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ, а се молим за няколко милиона инвестиция
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
Именно тези приказки за средната заплата в София показват колко много повишителите са скъсали с реалността. В София масово се взимали по 4k, касиерките взимали по 2k, храната на месец била 300 лв. на човек, оставали по 1500 лв. на месец за ипотечка на семейство касиери ...
... въобще живеем в град на милионери, които работят за хоби и дори не подозираме ...
Затова в София никнат магазини за дрехи втора употреба, аптеки и заложни къщи, а най-големите опашки са пред дюнерджийните ... от охолство и чудене къде да отиват излишните пари от заплатите ...
Не отричам, че в София има много хора с много пари. Нито обаче са стотици хиляди, нито не е вече да не са се включили на имотния пазар, нито пък да ги е нямало и 2009, когато имотите изтриха 40% от стойността си.
- 1 like
Коментар
-
Влез в реалността бе човек.В коя държава управляват голтаците и безимотните???Нима си вярваш че богатите ще си сложат такива данъци за кефа на голтаците.....никога не е било и няма да бъде.Като вдигнат данъка кой ще го шлаща нали пак голтака...Другата му алтернатива е цигански катун от кашони
Щото за мен е малоумие да купуваш котури и да ги държиш на ШЗ 30 години. Още по голямо малоумие е да строиш котури и да стоят като паметници на глупоста. Из софията са Хиляди, из бамско половината. Ей така загробени ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ, а се молим за няколко милиона инвестицияНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Че кога обикновен човек е можел с доход от заплати да живее и да си купи имот за 4-5г?Кога и къде е било това?Минимум 9-10 г.С доход 10000 на месец за 3-4г може да се получи при по скромен живот...Понижителите никога няма да спрат да мрънкат.Не мога да разбера защо всеки цървул иска да е на жълтите павета или в къща лукс в Банкя.Като си цървул няма да мрънкаш отиваш в Ботунец ако и за там нямаш си налягаш парцалите на село
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Можеш да имаш висок стандарт и без да си крадец, изнасилвач и убиец
Приеми, че има и хора, които просто са по-умни, работливи и инициативни от теб.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Сблъсъкът с реалността е неизбежен и все по-осезаем. Въпросът е колко по-рано ще го разберем. Горепосочените цифри не са огромни доходи, но осигуряват определен комфорт за сем. с две деца, да речем. Сега... дори и да спестиш половината на година, пак си на никъде за покупка на имот на желана локация в София( според общоприетото мнение тук). Вариантите са.. спестяване няколко години ( с риск цените да изпреварят темпа и сумата на спестяването) или ~40-50% кредит. И пак.. имоти на добри ( не топ) локации остават трудно постижими за изплащане/събиране в рамките на 4-5 години. А кредит с хоризонт 20+ г. е немислим риск.
Добрите новини за вас са , че аз се отказах да гледам на тези локации, поради прекомерния финансов риск. Лека по-лека отпадаме и така ще има по-малко желаещи, та може и да успеят понижителите да захлупят и да спрат да мрънкат.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Но това е живота - или си нищожество крадливо и имаш 30 апартамента и 10 лимузини, или си свестен добър човек и бачкаш 30 години за тристайка в Младост и слушаш първия да ти се подиграва колко си смотан.
История, стара като света. И все чакаме ефективни присъди горе-долу оттогава.
Приеми, че има и хора, които просто са по-умни, работливи и инициативни от теб.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Тъй де, те и наемите по 100 лева
От кога почна да разбираш от европейски страни па и ти, гледай си там под опашките на камилите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Защо у нас трябва да е различно ?! Ми не е ....посоката на цените го показва. Ето вече и за хора с огромни доходи за нашите нива / примерно 10К месечно семейно/ е сложно да се класират на сгодно място, а ще става и все по-сложно . Преди няколко години си мислех че ще захлупвам по апарт на година, сега се оказва че не е ясно дали и за няколко мога да взема.... / във Връбница мога ама не искам/
Коментар
-
Те и сега данъците ми потъват в нищото (ей го днеска се оказа, че 9 млн. връщаме само по проекта за Ларгото). Те тия данъци изчезват, то тройните за какво ... за да може още нискочели бандити да имат по 30 апартамента, без да са изкарали честно две стотинки в живота си?
Моята логика е обратната - нека първо жилищата си заслужат парите, а после да им се искат.
Но, както съм казвал неведнъж и в тази тема, не очаквам да се случи каквото и да е поевтиняване. Ей сега идват Ковид парите ... за инфлация не знам, ама такова крадене ще падне на тия милиарди ... а крадящите ги знаят три неща: коли, плеймейтки и имоти. По последното ще отиде най-много пара.
Ще има да гледаме мутрафони и крадци - "инвеститори", които да дават акъл на младите честни момчета и момичета как да бачкат усърдно за едната ипотека ... отсега ми се гади.
Но това е живота - или си нищожество крадливо и имаш 30 апартамента и 10 лимузини, или си свестен добър човек и бачкаш 30 години за тристайка в Младост и слушаш първия да ти се подиграва колко си смотан.
История, стара като света. И все чакаме ефективни присъди горе-долу оттогава.
Коментар
Коментар