If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
50 000 избягаха от Германия, за да живеят в България
Уж идват милиони и милиони и все "интелигентни" и "богати",пък в кочината матряла от 9 млн на 5.5 млн и половината селяни-новософиянци и цигани.
Нещо не излиза математиката
Dear....
thanks for your message and kindness.
We have already downloaded the document with the instructions for checking -in. Everything clear.
So we will wait for your news next Sunday night about the possible early check-in. Just another thing, could you recommend us some authentic traditional Bulgarian restaurants in Sofia, not the ones for tourists?
Thank you!,
John Paterson
Колега Бетърчо, на вниманието и на Сегато!
Виждате ли клиента който идва следващата седмица и наема апарта за 7 нощувки кво пише? Обръща се към мен, разбираш ли защо и аз, и хората които управляват имота имат достъп за отговор, насоки, може да е свързано с детайл по имота който няма как управляващите го да го знаят. Нито пък аз имам време да следя десетки въпроси и да пиша. Акаунта е мой обаче. Така се прави. В случая американеца пита за ресторант в София с традиционна българска кухня, но нещо специално, не просто за гащник турист.
Абе за кво го правиш това? Първо що го държиш тоя в Докторската. Като те слушам може да го продадеш за 400-500к. Сега не знам как вървят по Ривиерата ма двустаен сигурно е там някъде , макс. да трябва да додадеш 100к отгоре. Лятото прави 8 к останалото време е слабо ма ако искаш да се занимаваш сигурно ще дава 1.5-2к това са към 50к евро на година. Дай 30% на някой да се занимава а ти си гледай твоята работа. Е затова Ви се чудя що се морите. По твоите сметки всичките ти имоти правят 2.5к евро на месец, 30к , на година и то ти се разправяш. Не знам колко са по капиталова, ма сметай колко губиш че си купил на места където наемите са ниски. Не знам ти колко искаш , ма сега в София нощувките са сигурно макс. 80-100 евро. Нощувката по други държави със сходни цени на апартаменти е средно 300 евро а макс може и да е 700-800. ( е, сигурно ще стои празен повечето време ма те и в София стоят празни). Тия аномалии естествено са временни и показват че цените са високи. Щом 500к носят 10% на едно място и 3% на друго място значи на другото място не са 500к ами са 300. Така че … абе мисли си там, щом си стигнал където си , явно имаш нещо в главата. Аз не знам какво е решението. Преди мислех , че имотите ще сринат ма България е като анимационен филм, всичко е възможно и зависи само от аниматорите. В общия случай законите на физиката горе долу важат , ма икономиката и математиката много зависят от епизода.
Е, то и от тук някой, който живее в некое село в Луизиана може да отиде в България . Какво от това? При 2-3 милиона българи напуснали България за последните 30 години да ми даваш пример с две семейства пенсионери е малко смешно. Явно са бедни. Ако имаха по 1000 евро пенсия щяха да могат да живеят в Италия
По едно време в България се местеха англичани. Какво стана с тях?
Чудя се теб какво те бърка повишението или понижението на имотите. Доколкото знам имаш бунгало или фургон в някакво село и разбирам че се радваш че има къде да спиш, ма за какво следиш цените на имотите ?
Същия въпрос съм задавал на познат, който зяпа обявите за екзотични автомобили. Питал съм какво го греят цените на неща, които не може да си позволи. Теорията му беше за някакви проекции на ума, които впоследствие ставали реалност.
Умолявам рутачите да престнат да рутят цените така, че повишението не се трае.
===2029===
Чудя се теб какво те бърка повишението или понижението на имотите. Доколкото знам имаш бунгало или фургон в някакво село и разбирам че се радваш че има къде да спиш, ма за какво следиш цените на имотите ?
основният фактор за пазара в София си остава икономиката и лихвите по кредитите.
мисля , че лихвите по депозитите и липсата на алтернативно спасение движи пазара ........... до такава степен ,че много от парите са взети на високи % през потребителски кредити , като купувачите изобщо не се притесняват дори от 7-8% лихва , само да се спасят
Брокерите са наемни работници да разбишкват кошера от време на време. Политиците определят цените на имотите. Като си изперат кнтите ше се нормализират нещата.Ама докато стане София може да мине и Париж и Ню Йорк по цени
От 4 годишна работа с брокерите и следене на пазара в София мога да ти кажа, че и брокерите в съчетание с както казва един приятел" нефелни" клиенти бутат цените леко нагоре. Въпреки, че основният фактор за пазара в София си остава икономиката и лихвите по кредитите. За да подпише ексклузив( само той да продава даден имот) брокера омайва клиента как може да продаде " този слънчев имот" а всъщност тотална дупка за цена над пазарната. Тази обява я вижда Пенчо и решава и той да " актуализира" цената на имота си за да " не се мине" и така по веригата. Тоест имаш цени на които стават сделки и такива дето трябва да изчакат няколко години възходящ пазар за да могат да се продадат( а при обръщане на пазара може и десетина години да трябва да изчакат)
Ми той и за брокер го не бива. Нали ги видех в Пловдив брокерчета дето съм учил с бащЪ им - по на 20 и малко отгоре години, нищо не абарисват и ги пуснали за наеми да бръмчат, продажби не...но те като катерици, напред-назад, километраж навиват, ми и се у преебават взаимно. Тва е брат, трябва да се оцелява.
Ам не ме бива, признавам си. Но и вас не ви бива. Мн плитки лъжи, на които и децата не вЕрват.
Коментар