Първоначално изпратено от СтанчевА.
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Само след няколко месеца брокерчетата тук ще плачете с крокодилски сълзи. Заформя се нещо адски сериозно, ще се чудите откъде ви е дошло.
Засега няма да споделям какво точно имам предвид, защото инфото е от най-висока степен на секретност. Който е решил да купува нещо точно сега, ще направи огромна грешка. А за теглилите заем не ми се мисли просто.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Милионера немал 200 кинта за такса подръжка.Очевидно си имаме работа с измамници...
Коментар
-
Само след няколко месеца брокерчетата тук ще плачете с крокодилски сълзи. Заформя се нещо адски сериозно, ще се чудите откъде ви е дошло.
Засега няма да споделям какво точно имам предвид, защото инфото е от най-висока степен на секретност. Който е решил да купува нещо точно сега, ще направи огромна грешка. А за теглилите заем не ми се мисли просто.
Както казва ратко, айде зелените да спечелят изборите в Германия, че вече не се трае :-))
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Защо точно брокерчетата ще реват, а пък после намесваш и купилите като мен и с кредит в добавка? Сега, малко ти е объркан поста, брокерите по каква причина ще реват и купувачите по каква???
В твоя случай сумата е най-вероятно ниска (купил си малък евтин имот), така че можеш да спиш спокойно. Имаш и тлъстинки, които ще те спасят. Но любимото на Бонка "младо семейство, мечтаещо за собствен дом" и заблудено да изплаща нещо за 30+ години, ще остане на улицата с един сериозен остатъчен дълг и ще трябва да гладува.
А брокерите - освен очертаващите се нулеви сделки, ги чака и още един сериозен удар, който ще ги довърши.
Коментар
-
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнениеВижте какъв циклон е тръгнал насам:
https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...-ot-2007-nasam Цените на имотите в Обединеното кралство регистрират най-голям годишен ръст от 2007 насам
- 1 like
Коментар
-
Вижте какъв циклон е тръгнал насам:
https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...-ot-2007-nasam Цените на имотите в Обединеното кралство регистрират най-голям годишен ръст от 2007 насам
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
За някои неща се досещаш почти правилно. Тогава защо се цупиш на високите цени или пък защо Джонката не е навит да плаща таксата поддръжка на Естето ? Ще ви съборят ли 200 лева на месец за поддръжка ?! Изглежда искаш да живееш на място за което нямаш гориво.... Слез си на нивото и всичко ще е точно.... съседите няма да се оплакват от теб....:-)
Апартите се продават от подобни сгради без брокери не заради средата , а поради това че се предлагат на хора с възможности рано.... и те ги захлупват.... Писал съм, че Артекс ми предлагаха Апарт в сградата на ЦвЦв. Можех да го купя към онзи момент, но не го направих щото ми беше над нуждите като размер / прекалено голям/ и етажа не ми харесваше.....Т.е. бях един случаен тотално човек / селянче/ , което без малко да се отърка с елитО.... Извадих късмет и сега живея пак с по-богати от мен ама поне без да е драстична разликата.... Никой не ми прави забележка и подмятания за 30 годишната кола в гаража за 60 000 евро :-)
Накратко на строителите не им пука и продават на всеки който може да плати.... е при новите сгради над среден клас се избягват ипотечковци и толкова
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Що тенденциозно ги гледаш нещата винаги аз немога да разбера и що смяташ ,че инфлацията ще стои във въздуха .
Разбира се инфлацията може да стане и много по-голяма от тази в момента и по-трудна за прикриване....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Исландия не е част от ЕС нито ползва Евро....нито пък е вдигнали кой знае колко лихвата.... Може и във Венецуела, Русия и Турция примерно лихвите да растат все тая....
За Европа нещата са малко по-различни . Може да прочетеш и статията в Инвестор която някой беше пуснал преди около седмица... Едно към едно с тва дето аз написах.... Дай да видим как ще се обслужват 100% + от БВП кредити при 5%+ лихва.... Всъщност може , ако инфлацияте е примерно 20%.... Не е ядрена физика....Нека да го доизясня - лихвите може да са много по високи, ако инфлацията е неколкократно по-висока от тях = да има достатъчно марж за прецакване...
Или пък прочети мненията от форума на Ялокин за Щатите, инфлацията и лихвите....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Песимиста каза ,че лихва няма да се вдига ако ще и камъни да падат . Нали тъй песи ?
За Европа нещата са малко по-различни . Може да прочетеш и статията в Инвестор която някой беше пуснал преди около седмица... Едно към едно с тва дето аз написах.... Дай да видим как ще се обслужват 100% + от БВП кредити при 5%+ лихва.... Всъщност може , ако инфлацияте е примерно 20%.... Не е ядрена физика....Нека да го доизясня - лихвите може да са много по високи, ако инфлацията е неколкократно по-висока от тях = да има достатъчно марж за прецакване...
Или пък прочети мненията от форума на Ялокин за Щатите, инфлацията и лихвите....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ernan Kortes Разгледай мнениеhttps://m.investor.bg/evropa/334/a/c...litika-328131/
Централната банка на Исландия стана първата в Западна Европа, която затегна паричната си политика след пандемията, като повиши лихвените проценти, за да овладее скока на инфлацията.
Седемдневният лихвен процент по срочните депозити беше вдигнат с четвърт пункт до 1% в отговор на растящите потребителски цени, нарастващите разходи за труд и по-високите разходи за жилища. Увеличението е първото за институцията от 2 години и половина, пише Bloomberg.
Централната банка на Исландия първа в Западна Европа затегна паричната политика
Инфлацията, която е 1,5 пъти над целта на институцията, притеснява финансистите
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Основни неща не можете да проумеете. В жилищния сектор един от най-определящите фактори са съседите. В луксозния сегмент това е критерии номер едно. Ако напълним Естето с боклуци като тебе и наематели на 5 евро квадрта мислиш ли че ще струва нещо? Съседите определят цената. За това нищо свясно не можеш да намериш през брокер щото през брокер пазаруват само балъците без контакти, а никой не иска случайни провинциални балъци за съседи и ги бокират чрез офертните цени. Напротив даже ще ти плащат да живееш в по-добрите места за да вдигаш цената на сградата. Изобщо цялото мислене как ТИ като скъсаняк ще купуваш през броки за да отдаваш под наем на още по-голям скъсаняк пак намерен чрез друго броки и ще направиш пари е смешна.
Апартите се продават от подобни сгради без брокери не заради средата , а поради това че се предлагат на хора с възможности рано.... и те ги захлупват.... Писал съм, че Артекс ми предлагаха Апарт в сградата на ЦвЦв. Можех да го купя към онзи момент, но не го направих щото ми беше над нуждите като размер / прекалено голям/ и етажа не ми харесваше.....Т.е. бях един случаен тотално човек / селянче/ , което без малко да се отърка с елитО.... Извадих късмет и сега живея пак с по-богати от мен ама поне без да е драстична разликата.... Никой не ми прави забележка и подмятания за 30 годишната кола в гаража за 60 000 евро :-)
Накратко на строителите не им пука и продават на всеки който може да плати.... е при новите сгради над среден клас се избягват ипотечковци и толкова
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Основни неща не можете да проумеете. В жилищния сектор един от най-определящите фактори са съседите. В луксозния сегмент това е критерии номер едно. Ако напълним Естето с боклуци като тебе и наематели на 5 евро квадрта мислиш ли че ще струва нещо? Съседите определят цената. За това нищо свясно не можеш да намериш през брокер щото през брокер пазаруват само балъците без контакти, а никой не иска случайни провинциални балъци за съседи и ги бокират чрез офертните цени. Напротив даже ще ти плащат да живееш в по-добрите места за да вдигаш цената на сградата. Изобщо цялото мислене как ТИ като скъсаняк ще купуваш през броки за да отдаваш под наем на още по-голям скъсаняк пак намерен чрез друго броки и ще направиш пари е смешна.
Като цяло усета ти за хората е като този за пазара на имоти.
Да приемем че си прав, уреди ми ги на 1000 евро/м2, аз ти обещавам че няма да живея там и ще препродавам/отдавам само на отбрани представители на "елита"
- 1 like
Коментар
Коментар