IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Никакви недостатъци няма. Собственикът на земята не може да ти навреди по никакъв начин. Мисля (без да съм сигурен), че върху земята се начислява данък само ако е общинска, т.е. при частен собственик не дължиш дори данък.
    Интересното при моя случай, че собствениците на земята, които са уредили суперфицията са арменци....дано не е и Берти там да ме напъди от паркоместата, владение на четирима

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
      Не се намесвам в спора, явно е на тема къде е по изгодно да се купува..аз никога не съм бил в такава дилема, но е интересно какви са скритите недостатъци при наличие на лендлордове. Аз купих през април, без земя но с право на строеж.
      Никакви недостатъци няма. Собственикът на земята не може да ти навреди по никакъв начин. Мисля (без да съм сигурен), че върху земята се начислява данък само ако е общинска, т.е. при частен собственик не дължиш дори данък.

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Имат проблем с времето

Ето миналата година са можели да купят на днешни цени чисти квадрати - Тоест на цени минус 20-30% от сегашните

Сега вместо да си извадят поуката и да купят по днешните цени чисти квадрати спрямо цените от следващата година те ревът че миналата я били проспали

Понижители Сър
        Не са понижители. Понижителите са в състояние да понижават. Местните са, : нулеваци, олимпийци, перонци, влакогонци, квартиранти, обитатели на деЦки и въобще нямащи нищо общо с имотите. Те са само публика на имотния пазар или най-много песове коио лаят подир преминаващия керван.

Коментар

• Не се намесвам в спора, явно е на тема къде е по изгодно да се купува..аз никога не съм бил в такава дилема, но е интересно какви са скритите недостатъци при наличие на лендлордове. Аз купих през април, без земя но с право на строеж.

Коментар

Изобщо не си прочел какво съм писал досега.
            В общи линии имаш 3 модела:

- Собственост и върху земята, и върху сградата
            - Собственост върйу сградата с учредено право на строеж.Тук общите части са изцяло твои и лендлордът може да те хване за дедовия.
            - Никаква собственост (твоят случай), със срочен договор за ползване. Тук си си дефакто наемател, просто срокът е фиксиран.

Мен този трети вариант не ме интересува изобщо, защото това изобщо не може да се определи като покупка и да се съпоставя с Българския вариант.
            А ти пропускаш най важното над 99% от апартите в УК са по схемата leasehold

и "собствениците" нямат правата, който имат хората купили в БГ и платили за общи части и за идеални части от земята

Такива "чисти" квадрати можете да си ги заврете отзад

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
              Охххх, добре, че кризата подмина имотите

https://www.economic.bg/bg/a/view/kr...irat-da-rastat

Продължаваме напред и нагоре
              Две случки от днес

Дадоха ми оферта за дограма 2100лв за която преди няколко месеца ми бяха искали 1500лв

Мой познат изрева че фирмата с която беше сключил договор да му изгради сглобяема къща му е казала че при сегашните цени на материалите не може да постороят къщата и ще чакат цените да се нормализират, а той ако иска да ги съди

В тия времена да си понижител е истинско приключение, както казвам само за истински мъже - железни нерви, големи топки и излишни пари

Коментар

Непознаването не английската специфика те прави за смях

Ма как така ма нали беше собственик на общите части ма нали беше собственик на земята

Нямаш ли собственост върху земята и общите части си безгласна буква. Ето това е горчивата истина за чистите ти квадрати в УК

Вероятно е така и в доста от западните страни които хвалиш с чисти квадрати

И за капак само да ти кажа че над 99% от апартите в УК са по тази схема и е по скоро изключение да имат права върху общите части и земята

Изобщо не си прочел какво съм писал досега.
                В общи линии имаш 3 модела:

- Собственост и върху земята, и върху сградата
                - Собственост върйу сградата с учредено право на строеж.Тук общите части са изцяло твои и лендлордът може да те хване за дедовия.
                - Никаква собственост (твоят случай), със срочен договор за ползване. Тук си си дефакто наемател, просто срокът е фиксиран.

Мен този трети вариант не ме интересува изобщо, защото това изобщо не може да се определи като покупка и да се съпоставя с Българския вариант.

Коментар

• Охххх, добре, че кризата подмина имотите

https://www.economic.bg/bg/a/view/kr...irat-da-rastat

Продължаваме напред и нагоре

Коментар

Here the buyer is not the owner of the property or the land it is situated upon
                    -Ма как така ма нали беше собственик на общите части ма нали беше собственик на земята

Непознаването не английската специфика те прави за смях

Нямаш ли собственост върху земята и общите части си безгласна буква. Ето това е горчивата истина за чистите ти квадрати в УК

Вероятно е така и в доста от западните страни които хвалиш с чисти квадрати

И за капак само да ти кажа че над 99% от апартите в УК са по тази схема и е по скоро изключение да имат права върху общите части и земята

Last edited by ledosvetlenie; 20.07.2021, 22:21.

Коментар

Хаха, човек, който не може да напише и едно изречение без грешка на Български Език тръгнал да ми дава уроци по английска грамотност.
                      Проблемът ти е, че не можеш изобщо да схванеш разликите в тези модели. Изобщо няма да споря с теб повече, ходи и ги разправяй тези лакърдии на колежките брокерици.

.........
                      What does leasehold property mean?
                      In case you have purchased a leasehold property, then you have the right to live in a property for a stipulated period of time. Here the buyer is not the owner of the property or the land it is situated upon. In case of a leasehold property, you will have to pay ground rent to the owner or the leaseholder.
                      .........

Последно: При Leasehold ти само сключваш договор със собственика, че имаш право да живееш в сградата. Ти не купуваш нищо и не ставаш собственик на нищо освен на този договор. Този модел няма нищо общо с учреденото право на строеж, при което си собственик на цялата сграда.
                      що се абиш ?!
                      Last edited by X_Y; 20.07.2021, 21:17.

Коментар

Да си неграмотен не е престъпление, но поне може да не се хвалиш с този факт

Първо leasehold - Е точно това човек купил имот (обикновено апартамент) без земята за разлика от freehold - Когато си купил имот (обикновено къща) със земята

Второ ако беше наемател щяха да му кажат че рентва - rented

Трето и да е наемател и да е собственик на апарта ясно му заявяват кой е собственик на коридора (общите части) Лендлорда

Хаха, човек, който не може да напише и едно изречение без грешка на Български Език тръгнал да ми дава уроци по английска грамотност.
                        Проблемът ти е, че не можеш изобщо да схванеш разликите в тези модели. Изобщо няма да споря с теб повече, ходи и ги разправяй тези лакърдии на колежките брокерици.

.........
                        What does leasehold property mean?
                        In case you have purchased a leasehold property, then you have the right to live in a property for a stipulated period of time. Here the buyer is not the owner of the property or the land it is situated upon. In case of a leasehold property, you will have to pay ground rent to the owner or the leaseholder.
                        .........

Последно: При Leasehold ти само сключваш договор със собственика, че имаш право да живееш в сградата. Ти не купуваш нищо и не ставаш собственик на нищо освен на този договор. Този модел няма нищо общо с учреденото право на строеж, при което си собственик на цялата сграда.
                        Last edited by X_Y; 20.07.2021, 21:17.

Коментар

.
                          Ето отговора от заветния форум:

"....
                          You have leased your flat, and can have exclusive use of that which is inside your flat from the front door inwards.
                          The corridor will not be leased by you. It will be a common area, owned by the landlord, and not yours to steal, or have exclusive access to.
                          Keys to the door are not not required as someone, without permission, commandeered an area that is not theirs to commandeer.
                          The landlord, via the agent is within their right to tell you to remove the offending door, and put right the decoration, and you should be getting that letter shortly.
                          "...

Случайно да ти прави впечатление, че човекът е дългосрочен наемател на апартамента и не собственик? Това е т.нар. Leasehold или "Право на ползване" на книжовен Български. Лендлордът пък очевидно е собственикът на апартамента и на сградата, съответно и на общите части. Нищо общо с правото на строеж, където ти си собственик на сградата.
                          Да си неграмотен не е престъпление, но поне може да не се хвалиш с този факт

Първо leasehold - Е точно това човек купил имот (обикновено апартамент) без земята за разлика от freehold - Когато си купил имот (обикновено къща) със земята

Второ ако беше наемател щяха да му кажат че рентва - rented

Трето и да е наемател и да е собственик на апарта ясно му заявяват кой е собственик на коридора (общите части) Лендлорда

Last edited by X_Y; 20.07.2021, 20:45.

Коментар

Отричането на фактите няма да промени истината. Също като и отричането на поскъпването няма да направи имотите по евтини

Преди няколко седмици ти пуснах линк към английси форум където на един като тебе ясно му обясниха че общите части на сградата са на лендлорда.

Не видях да го коментираш

Вече може би е масова практика в БГ сградите да се строят с отстъпено право на строеж, едната фирма на строителя отстъпва правото на строеж на другата му фирма, като по този начин новите собственици нямат права към земята, а само към общите части

След това тази земя се продава под формата на паркоместа или което е още по лошо под прозорците ти изниква нова сграда за която ти не можеш да кажеш гък както се случи с една моя позната

Крайно време е да проумеете че плащането на общите части и на сградата и на земята е във ваша полза но струва пари

Ето отговорът от заветния форум:

"....
                            You have leased your flat, and can have exclusive use of that which is inside your flat from the front door inwards.
                            The corridor will not be leased by you. It will be a common area, owned by the landlord, and not yours to steal, or have exclusive access to.
                            Keys to the door are not not required as someone, without permission, commandeered an area that is not theirs to commandeer.
                            The landlord, via the agent is within their right to tell you to remove the offending door, and put right the decoration, and you should be getting that letter shortly.
                            "...

Случайно да ти прави впечатление, че човекът е дългосрочен наемател на апартамента и не собственик? Това е т.нар. Leasehold или "Право на ползване" на книжовен Български. Лендлордът пък очевидно е собственикът на апартамента и на сградата, съответно и на общите части. Нищо общо с правото на строеж, където ти си собственик на сградата.
                            Last edited by X_Y; 20.07.2021, 20:33.

Коментар

Знам че ви е много мъчно за тези дето ще си загубят парите. Да не забравите Петък 10ч на Римската стена там ще можете групово да поплачете за нещастните инвеститори

После от 12 ще има кафе пауза и от 1ч почват да ревът тези за биткойните а от 4ч са тия за фондовата борса
                              Да ,ти единствен пиеш от извора на ......пърцуцата . Стига с тия масови мантри" аз съм номер 1 другите са абдали" .

Коментар

Имат проблем с времето

Ето миналата година са можели да купят на днешни цени чисти квадрати - Тоест на цени минус 20-30% от сегашните

Сега вместо да си извадят поуката и да купят по днешните цени чисти квадрати спрямо цените от следващата година те ревът че миналата я били проспали

Понижители Сър
                                няма такова нещо

няма имоти които миналата година
                                е можело да се купят с 20-30 % по евтино

сега могат да се купят имоти със нормален пазарлък
                                на миналогодишни цени
                                въпроса е че и те
                                не са за купуване
                                защото ще има по евтини и надолу

Last edited by X_Y; 20.07.2021, 20:33.

Коментар

Working...
                                X