Първоначално изпратено от Пишман Investor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 3 Харесвания
-
Тъй като инфлационният натиск нараства в световен мащаб, паричните пазари се подготвят за ценово агресивно повишаване на лихвените проценти, като в повечето случаи се залага, че политиката ще бъде затегната много по-рано и с много по-бързи темпове, отколкото се очаква, пише "Ройтерс".
Цените на енергията са при многогодишни върхове и безмилостните забавяния на веригата на доставки предизвикаха опасения от бъдещ скок на инфлацията, докато Норвегия и Нова Зеландия станаха първите развити страни, които вдигнаха лихвите, след като икономиките се възстановиха от пандемията.
Промените в настроенията на членовете на Английската централна банка и Федералния резерв на САЩ карат инвеститорите да смятат, че повишаването на лихвите също е неизбежно.
Това, което пазарът е научил за Фед или АЦБ е, че те имат своите насоки, но когато се стигне до натиск, те се връщат към мантрата за повишаване на лихвите“, каза Питър Шафрик, глобален макро стратег в RBC Capital Markets.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Ха ха ха ха и преди и сега мераците ти да се натрисаш на чужда маса безплатно получават среден пръст.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение...У нас главната причина са въглеродните квоти и далаверите с фотоволтаиците.Като прибавим подарените Топлофикации и далаверите нещата си идват на мястото....Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не иска ,а преди нали си спомняш как отклоняваше поканите ни за гости.
Само пред една Революция ще склони .
Аз имам един роднина (свако), мъж на леля ми. Той е от село Средище, Силистренско. През годините все се хвали с кайсиеви градини, с плодородни градини, домати, чушки, животни за клане, не съм чувал селянин да се хвали така, от старото поколение си бачкаха и си траеха. Не се хвалеха какво произвеждат и колко. Обаче е уникално стиснат и прибран, всичко обира, няма ли надзор. Дори обра една торба гълаби от нашия таван, въпреки че фризера му е пълен с меса. А би трябвало като е от богато село да е ларж.
Не го харесвам и избягвам да контактувам с него. Отделно е преслушал баща ми с големи суми пари - колкото за една хубава джипка, втора употреба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Доколкото знам и Китай се вързаха на мечтите за зеления преход и също се мъчат да постигнат заложени цели в намаляването на емисиите, което принципно не е лошо но ми се струва че технологиите още не са узрели за да се случи реално.
https://news.bg/int-politics/kitay-s...ni-emisii.html
https://www.investor.bg/aziia/336/a/...dobiva-331036/
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не иска ,а преди нали си спомняш как отклоняваше поканите ни за гости.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Знаеш ли какво трябва да ти се случи щом проповядваш насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеРадев да изкара армията и да наложат мораториум на цените с държавни декрети .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Доколкото знам и Китай се вързаха на мечтите за зеления преход и също се мъчат да постигнат заложени цели в намаляването на емисиите, което принципно не е лошо но ми се струва че технологиите още не са узрели за да се случи реално.
https://www.investor.bg/aziia/336/a/kitai-ogranichava-emisiite-ot-izgariane-na-vyglishta-no-kakvo-se-sluchva-s-dobiva-331036/
Света ще плати сметката....буквално....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Като е облачно съвсем нищо ли не произвеждат ?
Бай Пеше ,по твоята част нещо не мога да си обясня. Ти дали си наясно. В Китай от скоро има режим на тока , някои производства са почти затворени, но и за частните лица има ограничения. Та там е планова икономика , не им дреме за емисии и т.н..... Струва ми се абсурдно да не са разчели колко ток ще им трябва и да не са построили централи....
Та дека избега токо ? Или пък потреблението е скочило, толкова рязко че не могат да наваксат ? Или пък всичко е театър ?
https://www.investor.bg/aziia/336/a/...dobiva-331036/Last edited by markov; 12.10.2021, 14:04.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
я пущи една локация на зимника
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
я пущи една локация на зимника
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Като е облачно съвсем нищо ли не произвеждат ?
Бай Пеше ,по твоята част нещо не мога да си обясня. Ти дали си наясно. В Китай от скоро има режим на тока , някои производства са почти затворени, но и за частните лица има ограничения. Та там е планова икономика , не им дреме за емисии и т.н..... Струва ми се абсурдно да не са разчели колко ток ще им трябва и да не са построили централи....
Та дека избега токо ? Или пък потреблението е скочило, толкова рязко че не могат да наваксат ? Или пък всичко е театър ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Ха ха ха ама това все още са ниски цени...За ноември отиваме на 300-350 евро на мегават час...Аз да питам фотоволтаиците коло произведоха за последната седмица?????
Та дека избега токо ? Или пък потреблението е скочило, толкова рязко че не могат да наваксат ? Или пък всичко е театър ?Last edited by pesimist4o na kvadrat; 12.10.2021, 13:27.
Коментар
Коментар