IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Преди малко си напазарувах малко акции. Като сме умножат по 4-5, а имотите станат наполовина, взимам двустайка.

Май така правят най-големите експерти

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
      Шес.....Шессс...Шес Шес.... Кой купил купил.....
      Що бе, нали милка ще става до месеци.
      Ако сега купя на 60к, едни 1700% не ми мърдат.

Коментар

• Шес.....Шессс...Шес Шес.... Кой купил купил.....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ха ха.
          Да ти кажа ли как е в Атина.
          Пускаш мигрант - 1 година държавата плаща, пей сърце.
          После спират помощите и талибана си остава и не можеш и с ядрена бомба да го изгониш нищо че не плаща ни тока ни водата, камо ли наема.
          10к тарамбуки вече ни докараха, до 1-2 години ще станат 100к и ВСИЧКИ ще ги настани държавата в ПРАЗНИ ИМОТИ само по 1г наем. Българите си имаме имоти и НИКОЙ няма да ти стъпи, камо ли да ти и плаща
          Тарамбуките се внасят еждневно с чартъри, а властта крие от хората и ги настанява във Военна Рампа. Вече почват да щъкат по Витошка, скоро ще наводнят цяла София.
          Дотук беше с радостта на повишителите как нямало такива в БГ. Планирано е цялата измет на Европа да я стоварят в БГ, а нашите идиоти са клекнали.

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение

На 30 и нещо съм и съм се отрекъл да ползвам държавна пенсия. Не мисля, че да разбирам от пенсии е мерило дали съм инвеститор или не. Несериозно твърдение от твоя страна.

Иначе само единия от апартаментите е на 1400-1600/месец, и са повече от два. Всички други фактори, които коментираш са ясни. Важното е да сме живи и здравите, другото е лесно.
            Не става дума да разбираш от пенсии, а че нямаш финансова грамотност.Не знаеш кои са необлагаемите доходи.Млад си и зелен .
            Last edited by nradev1111; 04.03.2024, 17:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Баси безхаберието.И ти си ми бил инвеститор.При пенсията няма данък,така че бруто=нето.За да вземаш 1600лв . требе да са големи апртаментите и обзаведени ,на добра локация и да нямаш празни месеци.При 1600 бруто едва ли остават 1200 нето.То само данъците са ти 12-13%. А ако ти се налага ремонт не ми се мисли.Има да го изибиваш поне 5 години.Освен това пенсиите от НОИ раста по 10-12 % на година а наема ич.
              На 30 и нещо съм и съм се отрекъл да ползвам държавна пенсия. Не мисля, че да разбирам от пенсии е мерило дали съм инвеститор или не. Несериозно твърдение от твоя страна.

Иначе само единия от апартаментите е на 1400-1600/месец, и са повече от два. Всички други фактори, които коментираш са ясни. Важното е да сме живи и здравите, другото е лесно.
              Last edited by direkto4eto2; 04.03.2024, 16:02.

Коментар

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/16658900

Пише 580 лева, предполагам е нето.

Стига бе, два имота, изплатени, са поне 1600 бруто на месец, речи ги 1200 нето.
                Ако си в собствен имот и без семейство, перфектно можеш да си живееш с това и по цял ден да пишеш по форума. Еххх, живот мечта.

Друга опция е да изнамеря как да си взема ТЕЛК пенсия и съм златен. Може би в някоя малка община? Някой има ли опит, ххаах.
                Баси безхаберието.И ти си ми бил инвеститор.При пенсията няма данък,така че бруто=нето.За да вземаш 1600лв . требе да са големи апртаментите и обзаведени ,на добра локация и да нямаш празни месеци.При 1600 бруто едва ли остават 1200 нето.То само данъците са ти 12-13%. А ако ти се налага ремонт не ми се мисли.Има да го изибиваш поне 5 години.Освен това пенсиите от НОИ раста по 10-12 % на година а наема ич.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ха ха.
                  После спират помощите и талибана си остава и не можеш и с ядрена бомба да го изгониш нищо че не плаща ни тока ни водата, камо ли наема.
                  10к тарамбуки вече ни докараха, до 1-2 години ще станат 100к и ВСИЧКИ ще ги настани държавата в ПРАЗНИ ИМОТИ само по 1г наем. Българите си имаме имоти и НИКОЙ няма да ти стъпи, камо ли да ти и плаща
                  Живееш в собствен свят. Като останат празни ще ги продам, нула грижи. Ама няма да се случи.

Коментар

За дългата опашка подготвям столчето и ще си взема една хладилна чанта с крафт сайдерчета. Звучи като чудесен старт на моето ранно рентиерско пенсиониране.
                    ха ха.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Ако отдаваш през платформите за краткосрочни наеми си задължен да минеш по ДДС дори като физическо лице. Много хора миналата година изгоряха от незнание.
                      Така, че умната, това не е бизнес за всеки.
                      Не си в час.Има и такива дет са навъртели оборота за регистрация, ама Лорда едва ли ще е от тях.Ама данък върху дохода ще плати.

https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/...raciq-po-zdds0

Коментар

• Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение

Аз ще ви кажа от първо лице като редовно посещавам роднини във Велинград в квартал Каменица, преди 15-20 години улиците бяха пълни и игаехме сумати деца. Сега на нашата улица над половината къщи са празни, в останалата част свети приземния етаж с по един пенсионер в него и все пак има една-две по-големи фамилии, които си живеят постоянно там. Градът е пълен със роми. Единствено си струва, ако ходиш на почивка, да се барикадираш в хотела и да не си покажеш носа навън, а при напускане никакво спиране докато не се отдалечиш на 20км от табелата.
                        Като всеки малък град/село. Тъжна работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Из Велинград се разхождат тълпи шведи, като същите са доста агресивни. Клептуза както и ти каза е...уникална мизерия и опасна за посещения. Изобщо, трябва да си луд дори да минеш транзит през града, камо ли да почиваш там, да не говорим пък да платиш цитираните суми.
                          Аз ще ви кажа от първо лице като редовно посещавам роднини във Велинград в квартал Каменица, преди 15-20 години улиците бяха пълни и игаехме сумати деца. Сега на нашата улица над половината къщи са празни, в останалата част свети приземния етаж с по един пенсионер в него и все пак има една-две по-големи фамилии, които си живеят постоянно там. Градът е пълен със роми. Единствено си струва, ако ходиш на почивка, да се барикадираш в хотела и да не си покажеш носа навън, а при напускане никакво спиране докато не се отдалечиш на 20км от табелата.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Че тя минималната пенсия от НОИ по- голяма от 2 тухлени пенсии.(има предвид ако даваш 2 апртамента под наем).
                            https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/16658900

Пише 580 лева, предполагам е нето.

Стига бе, два имота, изплатени, са поне 1600 бруто на месец, речи ги 1200 нето.
                            Ако си в собствен имот и без семейство, перфектно можеш да си живееш с това и по цял ден да пишеш по форума. Еххх, живот мечта.

Друга опция е да изнамеря как да си взема ТЕЛК пенсия и съм златен. Може би в някоя малка община? Някой има ли опит, ххаах.

Коментар

За дългата опашка подготвям столчето и ще си взема една хладилна чанта с крафт сайдерчета. Звучи като чудесен старт на моето ранно рентиерско пенсиониране.
                              Че тя минималната пенсия от НОИ по- голяма от 2 тухлени пенсии.(има предвид ако даваш 2 апртамента под наем).

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Любимото ми е Арте Виладжио - точно срещу Артето, едни бетонови къщички. 480к. От едната страна са камионите за през Юндола, от другата - плацикащи се зърнари. Клептуза прилича на Припят без преувеличение, а циганската махала на входа откъм София вляво е станала тройна.
                                Но Артето искат 640 лв за две нощувки със закуска и вечеря. Щях да припадна.
                                ​​​
                                Из Велинград се разхождат тълпи шведи, като същите са доста агресивни. Клептуза както и ти каза е...уникална мизерия и опасна за посещения. Изобщо, трябва да си луд дори да минеш транзит през града, камо ли да почиваш там, да не говорим пък да платиш цитираните суми.

Коментар

Working...
                                X