IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от xshell

    Ако се намират пари и работа за провален брокер/тестер/икономист като тебе може би няма нужда да следиш черната икономическа хроника толкова изкъсо. Или като се знаеш какъв си икономист и търговец те е страх да не си 10-тия на опашката?
    Ха ха...не ме мисли ,тая криза освен че я предсказах съм се и подготвил за нея и като среда ,работа,и като пари,освен това най лошото мина,и тази година съм я сметнал даже ,и финансово и работа си имам,2 години от миналата съм финансово обезпечен без да пипам и стотинка от спестяванията си,+буфер за една година без работа...Точно защото съм умен и съм икономист не чакам да ме изненадат,два пъти лежах в болницата тая година,и се оперирах когато всички стояхте като шушумиги вкъщи с двеста маски ,треперейки от лошия вирус,аз бях на опврационната в Пирогов Останалите мърши дето ти пригласят ме пращаха в бюрото по труда,къде ли не ,без пари ме оставяха,НО в крайна сметка вървя напред,а не назад,защото виждам нещата и се подготвям за тях.А,на такива като теб желая много здраве !!!!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
      Повишителите са много некоректни и винаги подвеждат,на черното казват бяло.
      Те са комунисти
      Да, ама незнам защо се занимаваш така усилено със тях, така само ги дразниш да пишат драсканици.
      И децата разбраха как е пазара, половината тук са брокери, мисия невъзможна е.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

        Пич е, защото поне не обижда и е по-културен от някои други хубостници. Но за очевидни неща се прави на "ни лук ял, ни лук мирисАл". Обективност - нулева.
        Да,де и аз това казах за обективността ,защото е повишител,те никога не си менят нрава ,само кожата си сменят...така че имай едно наум.Нали помниш Седларов със 100 те ника ,какво правеше и как се бъзикаше със документите да си му качвал,и как те обвини в някакви си измислени лъжи...лоши,лоши хора са просто това ,винаги го помни..

        Коментар


        • https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/...-miasto.480145

          ТОП статията от Днес!!!

          Твърдата реалност!!!!


          Къде е Бони,онази шарлатанка дето обяснява как нямало безработица и всичко било на 6 според статистиката..
          Ей нагли,нагли и безочливи същества !!!

          Средно по девет души се състезават за едно свободно работно място у нас. Това сочат данните на Агенцията по заетостта към края на миналата година. Най-силна е конкуренцията в област Търговище, където 24 души се борят за една вакантна позиция, а най-малко са в област Русе - по четирима.

          Светослав днес е в Бюрото по труда за подпис. Губи работата си през ноември месец и се надява тук да излезе предложение.

          "На много малко места се търсят, много малко хора търсят, защото всеки се е отчаял. Просто няма възможност, никой не търси хора. Притеснявам се, защото имам жена и дете и в момента е много трудно", заяви мъжът.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение

            А не Берти, форума е място за обмяна на мисли, които се предават с постове. Кой какво е казал е единствения начин за проверка във времето и изграждане на доверие към автора, като делата (купил/продал) могат да подсилят доверието (казва и прави същото, skin in the game) или подкопаят (казва едно прави друго).
            всичко са приказки, но е важно да се пази приличие. иначе кой какво казал си е като обсъждане на спецове по време на световно...всички разбира...всички имат доводи...накрая става каквото е било писано да стане.

            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

            Коментар


            • Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение

              Ако е умен и работлив като тебе нищо чудно.
              https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/...-miasto.480145

              Кажи го на Светослав от статията ,мен не ме мисли,аз си имам и работа и пари...


              На много малко места се търсят, много малко хора търсят, защото всеки се е отчаял. Просто няма възможност, никой не търси хора. Притеснявам се, защото имам жена и дете и в момента е много трудно", заяви мъжът.

              Синдикатите обясняват големия ръст на безработни основно със затварянето на заведенията, които все още не смеят да наемат обратно служителите си, предаде Bulgaria ON AIR.

              "Несигурността в момента кога ще отворят и това, което като информация получават, ги кара да бъдат предпазливи и да не наемат персонал", посочи експертът от КНСБ Боянка Димитрова.

              Основните работодатели, които се обръщат към Бюрото по труда, за да намерят служители, са от сектора на промишлеността, автомобилните части и други, включващи основно физическа дейност или специални познания. Така търсенето не отговаря на предлагането.

              За да се преборят за място, хората променят квалификациите си или се съгласяват на условия, различни от тези, на които са работили.

              През януари месец има леко увеличение на намерилите работа, но все пак се запазва трайната тенденция броят на новорегистрираните безработни да е двойно по-голям

              Коментар


              • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                Песимиста е върл повишител в овча кожа на понижител,пич е ,но не забравяй никога че е повишител,той е от другия отбор,а с тях винаги трябва да си имаш едно наум.Повишителите са много некоректни и винаги подвеждат,на черното казват бяло.Те са комунисти,повечето и дори Март като обявиха локдауна,пак не паднаха по гръб или с половин уста признаха поражение в прогнозите им.Инерцията от миналата година им даде малко гориво,нонтова е в миналото ,безработицата и безпаричието удрят пазара на имоти вече.
                Пич е, защото поне не обижда и е по-културен от някои други хубостници. Но за очевидни неща се прави на "ни лук ял, ни лук мирисАл". Обективност - нулева.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                  И все повече статии за безработни и хора с намаляващи доходи,и фалирали бизнеси.

                  https://btvnovinite.bg/bulgaria/covi...ostigna-7.html

                  Виж добре снимката на статията с младежа и джобовете му ..
                  Ако е умен и работлив като тебе нищо чудно.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                    Мерси Никол, Явно е така както и предполагах Жонката ОТНОВО послъгва УМИШЛЕНО :-) Не разбирам какво ще спечели от това :-)
                    Прочетох набързо 2-3 статии в нета на Английски от Немски не отбирам, та се оказа, огромна забава с водата.... Освен двойната такса канал спрямо цената на водата / има ли водомер на канала ?/ всяка община е с различна цифра.... рекорда е 55 евро за кубик в една.....не 2, не 7 , а 55 :-))) УАУ !
                    Но скъпият канал обяснява защо във Франкфурт имаше открити пикални ....и навсякъде беше леко ароматизирано... Явно пестеливият Немец предпочита навън да върши работа от скъпото вкъщи....:-)
                    Добре че е Никол, че Кретухов е построил Комунизма в Де и яростно го защитава. Ма то с хан в село кво ли и плаща толкоз.
                    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                    Коментар


                    • https://www.banker.bg/upravlenie-i-b...-se-uvelichava

                      И милиардите не спират ръста на безработицата...

                      Коментар


                      • Всеки шести млад човек в ЕС е изпаднал в безработица...


                        https://www.investor.bg/evropa/334/a...-covid-322063/

                        Всеки шести младеж в Европейския съюз (ЕС) е загубил работата си заради икономическите последици от COVID-19, съобщават от Европейската конфедерация на профсъюзите (ЕКП).

                        Според данните, цитирани от КНСБ, през септември 2020 г. равнището на безработица сред младежите в ЕС е 17,1% и е нараснало значително в няколко страни. Сред тях са Испания (40,5%), Италия (29,7%), Франция (19,6%). В България процентът на безработните младежи е 18,3%.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение
                          И все повече статии за безработни и хора с намаляващи доходи,и фалирали бизнеси.

                          https://btvnovinite.bg/bulgaria/covi...ostigna-7.html

                          Виж добре снимката на статията с младежа и джобовете му ..

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                            Нито старата тухла, нито панелът, нито ЕПК-то са на реални квадрати. Това много добре го знаеш, само се правиш на гръмнат за пореден път.
                            В старите нотариални актове са дава РЗП+половината тераса. Демек липсват общите части и половин тераса. По-малко е от новото, но пак е фалш.
                            На мен в нотариалния акт ми пише 84 квадрата застроена площ. Стаите съм ги мерил до сантиметър (вадейки чупки, комини и терасата) и излиза точно 68. В случая са си пак към 20% фалшиви квадрати.

                            Ако вземем новото строителство с 40-50% фалш, старото с 20-25% фалш и като цяло изкуствено надписаните квадрати в офертите (мазета, паркоместа, тавани и какво ли още не) ще дойдем средно на поне едни 40% фалш гаранция.

                            В Германия не само че не се смятат стените и терасите - даже ваните в банята не се смятат. Скосяванията и те. Паркоместата никой не ти ги таксува отделно- влизат в цената. А новото строителство се продава довършено до ключ - там понятието " на шпакловка" го няма, доста често в цената са включени даже дъбови подове, вградените кухни и всичко - правят ги по проект самите инвеститори.
                            За цените В Германия не знам откъде черпиш информацията си. Аз плащах последно общо по 200 Евро месечно за вода, отопление, електричество, боклук и какво ли още не и бях под наем в немалка къща. Накрая на годината даже ми върнаха нещо при изравнителните сметки.

                            Впрочем с теб не искам да споря повече, понеже каквито и аргументи да ти дам, не вдяваш и то нарочно. Ти даже на 500 метра казваш, че са 200 метра, при това измерени по карта и снимани на картинка.
                            За теб явно важи някаква друга математика и други мерни единици.
                            Песимиста е върл повишител в овча кожа на понижител,пич е ,но не забравяй никога че е повишител,той е от другия отбор,а с тях винаги трябва да си имаш едно наум.Повишителите са много некоректни и винаги подвеждат,на черното казват бяло.Те са комунисти,повечето и дори Март като обявиха локдауна,пак не паднаха по гръб или с половин уста признаха поражение в прогнозите им.Инерцията от миналата година им даде малко гориво,нонтова е в миналото ,безработицата и безпаричието удрят пазара на имоти вече.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение
                              ... Март - Април ще почнат статии колко е скъпо да спестяваш и къде какви са таксите.
                              Статия първа:

                              https://www.segabg.com/hot/category-...pestyavaniyata

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                                Жони, нещо си се Убъркал отново :-) Защо даваш примери само с ново ? Да не би хората да не живеят в стари жилища ?.
                                Повече от 1/3 от жилищата са панелни с реални квадрати... Над половината са стара тухла и ЕПК , пак реални. 10% са ново строено преди 2010 където общите части никъде не са над 20%, а често са и под 10%. Има сериозен проблем само с новото ново от последните 5 години, което е едва няколко процента от целият жил фонд....Понеже Олимпийците искат тънки цени и строителите им намериха цаката с по 20-30% общи части....
                                Ся като тръгнеш да ми обясняваш за светлата площ отиваме в друго измерение....:-) И дори да е така в Германия / нямам представа дали е/ не е така в по-голямата част от света. Има места както е сега при нас дори за твой шок... скъпи места..., а стените са много субективно понятие - например аз имам загубени около 3 квадрата светла площ заради шумоизолацията и 1.5 квадрата защото една стена ми е с тухли четворки по широкото / дневна-към спалня/.... , ако сваля турбозола и лепна тапети на тухлата направо ще изкарам оше 5 квадрата в апарта....
                                Всичко това е въпрос на личен избор... мога и да нямам нито една стена в апарта вътре и тогава няма загуба....
                                Не ми стана ясно изащо за водата в Германия така ги скалъпи нещата ? Или и затва си прав щото не съм те питал за таксата на кубик за канала :-)))) 55 евро накубик е рекордната цена само за водата , без канала в една от общините....ТОП :-)
                                Мале сега погледнах ма те ти искат допълнително пари за дъждовнагта вода, за лампата пред блока и т.н..... Няма нещо за което да не ти искат пари.... Много подредени тея немци :-)
                                Нито старата тухла, нито панелът, нито ЕПК-то са на реални квадрати. Това много добре го знаеш, само се правиш на гръмнат за пореден път.
                                В старите нотариални актове са дава РЗП+половината тераса. Демек липсват общите части и половин тераса. По-малко е от новото, но пак е фалш.
                                На мен в нотариалния акт ми пише 84 квадрата застроена площ. Стаите съм ги мерил до сантиметър (вадейки чупки, комини и терасата) и излиза точно 68. В случая са си пак към 20% фалшиви квадрати.

                                Ако вземем новото строителство с 40-50% фалш, старото с 20-25% фалш и като цяло изкуствено надписаните квадрати в офертите (мазета, паркоместа, тавани и какво ли още не) ще дойдем средно на поне едни 40% фалш гаранция.

                                В Германия не само че не се смятат стените и терасите - даже ваните в банята не се смятат. Скосяванията и те. Паркоместата никой не ти ги таксува отделно- влизат в цената. А новото строителство се продава довършено до ключ - там понятието " на шпакловка" го няма, доста често в цената са включени даже дъбови подове, вградените кухни и всичко - правят ги по проект самите инвеститори.
                                За цените В Германия не знам откъде черпиш информацията си. Аз плащах последно общо по 200 Евро месечно за вода, отопление, електричество, боклук и какво ли още не и бях под наем в немалка къща. Накрая на годината даже ми върнаха нещо при изравнителните сметки.

                                Впрочем с теб не искам да споря повече, понеже каквито и аргументи да ти дам, не вдяваш и то нарочно. Ти даже на 500 метра казваш, че са 200 метра, при това измерени по карта и снимани на картинка.
                                За теб явно важи някаква друга математика и други мерни единици.

                                Коментар

                                Working...
                                X