IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение

аз ходя по търгове от години !
    защо купих .. защото трябваше, а не защото е изгодно или защото очаквам ръст или с цел инвестиция .

по отношение на ценообразуването, което всъщност влачи пазара на имоти нагоре .. да ти споделя ..
    ценообразува се на база средна цена свалена от няколко сайта, офертна цена, и се намаля с 20% ,
    а във въпросните сайтове от години стоят едни и същи имоти непродавами .. на същите имоти непродаваеми циклично им се повишава цената ..
    това рефлектира върху началната цена и на търга няма никой .. ето това става ! после .. съдиите си имат някой с който играят партия и с процесуални врътки си правят каквото си решат .

само ти споделям, че миналата година къща е оценена от банков оценител експерт на 146 000 евро, а тази година, същата къща е оценена на 125 000 евро .
    ако тренда беше нагоре както на много хора им се иска да е .. нямаше да има пречка тая година оценката да е 166 000 , обаче нещо май пречи ..
    в същото време офертните на непродавамите имоти от години продължава да расте ..
    и не се хващайте за това, че оценителите срещу някой лев ти правят оценката такава каквато искаш .. защото всичко е в някакви граници .
    дано да си ме разбрал
    Кучето от гледане не е станало касапин

Тази материя ти е много далечна и самият факт че си мислиш че с 30 имота на месец можеш да клатиш пазара е показателно за нивото ти

А ръзсъжденията ти за оценителите и оценките будят само съжаление

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Картинката не ми харесва, така показана. Май скоро няма да съм участник на турския пазар.
      Дори и да се решах, изскача въпроса, защо да купувам сега, щом дъното се копае и още не е стигнато?
      И тука чакане му е майката . Аз чакам ердоган да го линчуват. Ние свалихме и боко освен ДОГАН онез още се кумят с ерДОГАНЯ
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Какво искаш да кажеш с това, че са ги надули имотите? Кои са тези, които са го направили? Ако може да ми обясниш твърденията си, че не схващам.

Иначе, за имотите през ЧСИ - все се говори за тях, само дето в последните години никой не ги е виждал.
        обясних в общи линии, а че хубави имоти при ЧСИ няма да видиш е ясно, защото ЧСИ тата имат механизми с които още преди да пуснат за продан имота да уредят сделка . те имат контакт с този, който е изпаднал в невъзможност да плаща, а имат контакт и с купувачи и ако изникне нещо апетитно до търг не се стига, просто се уговарят предварително нещата и те така
        действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
          [/B][/COLOR]

анджък спасявал е кеша
          Неееееееее моля ти се не ми казвай че е вярно

The game over

Егати и шестото чуство От няколко седмици се назландисвам на един изгоден етаж от къща и не им звъня - Преди година вече щях да съм направил сделка явно шестото ми чуство все още работи

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Колко мъка има по тоя свят Господи колко мъка

Нивото ви е толкова отчайващо ниско че даже не буди смях а съжаление

https://sales.bcpea.org/properties?c...=&type=&price=

Първо - В София град при ЧСИ има за следващият един месец да се продадат КОЛОСАЛНИТЕ 107 имота в това число парцели, магазини, гаражи, парко места и апартаменти в недовършени сгради

От тези 107 имота едва 30-тина стават за живеене тоест на годишна база през ЧСИ не минават и 500 годни за живеене жилища ама те щели да оправят цените на имотите

Второ какъв ти е проблем с ценообразуването след като те са на търг и началната цена от която започват почти винаги е бита с по няколко стъпки - А имотите които са надценени и не се продадат на следващата продажба стартират на по ниска цена и така докато цената си дойде на място

Трето - Тия дни четох пак едно твое изказване как си продал па си купил - Като очакваш срив на имотите защо купи???
            С Митенцето станахте двама за нобелова награда - Инвеститори които купуват с мисълта че цената ще се срине

Колко мъка има по тоя свят Господи колко мъка
            аз ходя по търгове от години !
            защо купих .. защото трябваше, а не защото е изгодно или защото очаквам ръст или с цел инвестиция .

по отношение на ценообразуването, което всъщност влачи пазара на имоти нагоре .. да ти споделя ..
            ценообразува се на база средна цена свалена от няколко сайта, офертна цена, и се намаля с 20% ,
            а във въпросните сайтове от години стоят едни и същи имоти непродавами .. на същите имоти непродаваеми циклично им се повишава цената ..
            това рефлектира върху началната цена и на търга няма никой .. ето това става ! после .. съдиите си имат някой с който играят партия и с процесуални врътки си правят каквото си решат .

само ти споделям, че миналата година къща е оценена от банков оценител експерт на 146 000 евро, а тази година, същата къща е оценена на 125 000 евро .
            ако тренда беше нагоре както на много хора им се иска да е .. нямаше да има пречка тая година оценката да е 166 000 , обаче нещо май пречи ..
            в същото време офертните на непродавамите имоти от години продължава да расте ..
            и не се хващайте за това, че оценителите срещу някой лев ти правят оценката такава каквато искаш .. защото всичко е в някакви граници .
            дано да си ме разбрал
            действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

[/B][/COLOR]

анджък спасявал е кеша
              двустайно епк = гараж + жълтица
              препоръка е

Коментар

па не виждаш ли по снимките, че всичко е с решетки (даже на 3-ти и 4-ти етаж), нашия спасител156, ще им е като сервиран за десерт
                по-добре да спасява гърците тогава
                там и на сутеренно ниво са по-безопасни.
                ей го кратунчо и той на сутерен па още не е изревал с високите октави
                препоръка е

Коментар

Картинката не ми харесва, така показана. Май скоро няма да съм участник на турския пазар.
                  Дори и да се решах, изскача въпроса, защо да купувам сега, щом дъното се копае и още не е стигнато?
                  Ето това нещо им куца на понижителите - Тайминга

Те искат да купят на абсолютното дъно което е невъзможно защото не знаеш дали не следва ново дъно - Падащ нож с голо дупе се не лови

Като изпуснат дъното те почват да реват как това е балон и така до следващият път не случайно са изпуснали по една две кризи

На тях никога няма да им увре главата че имот се купува когато видиш сигурен тренд нагоре на икономиката, а това са си поне едни 10% нагоре след дъното

Както се казва много по приятно е да се возиш по вълната "тренда" от колкото да пикаш срещу вятъра

Коментар

Абе вече не е чак толкова евтина по скоро ако имаш усет все още можеш да направиш изгодна сделка

Цените на имотите са в балон надут до средата, а до края на следващата година ще скочат с още 20% и ще е въпрос на време нещата да влезнат в корекцията за която мечтаят от над 5 години перонджиите

Покупателната способност на населението рязко се влошава и ако новото правителство не поеме яки дългове с които да се подпомогне икономиката или ако не дойдат средствата от ЕС нищо добро не ни очаква

А това за гаража съм го пропуснал да не би някой дето е търсил двустайно ЕПК да са му стигнали парите само за гараж?

анджък спасявал е кеша
                    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Абе вече не е чак толкова евтина по скоро ако имаш усет все още можеш да направиш изгодна сделка

Цените на имотите са в балон надут до средата, а до края на следващата година ще скочат с още 20% и ще е въпрос на време нещата да влезнат в корекцията за която мечтаят от над 5 години перонджиите

Покупателната способност на населението рязко се влошава и ако новото правителство не поеме яки дългове с които да се подпомогне икономиката или ако не дойдат средствата от ЕС нищо добро не ни очаква

А това за гаража съм го пропуснал да не би някой дето е търсил двустайно ЕПК да са му стигнали парите само за гараж?
                      Всъщност казаха, че ще поемат много дългове / за мен поне 4.5% от БВП на година за 2 години е много/. Т.е. сега пари ще има. Виж след 5-10 години като вече сме в Еврозоната се чудя дали няма да се озовем в Гръцката ситуация като дълг.... и после всички друго....
                      Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.11.2021, 11:25.

Коментар

Ледчо, по мое мнение в БГ все още е евтина, изгодна и с голяма позволимост покупката на имот. Но това няма да трае още дълго.
                        А един наш форумен познайник е купил 1бр. златна жълтица и един гараж по препоръка и от познат на Лавандулчо. Уговорката е, че Лавандулчо ще изкупи обратно жълтицата и гаража веднага щом нашия познайник си намери мечтаното ЕПК. Смех, немат свършване балъците в тая държава.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

От това което съм наблюдавал - новото в предградията е с 50% по високи цени в лири - 200 на 300к, ама в евро си е все същото.
                          Старото обаче не расте с такива темпове и излизат бих казал на старите цени.
                          Във фатих че само там гледам и преди и сега са по 500-600к лири офертите с ниски цени, а имотите са си повече от прилични.
                          Казаха ми в НИКАКЪВ случай сутерен, че и 1-ви етаж да избягвам
                          На тези които пусна се виждат решетките. Явно има защо.
                          Има графика отдолу на онзи линк за района около 45% беше нагоре. На други места може да е повече или по-малко. Предполагам че обобщава ново и старо. Но дори валутата да е паднала с толкова спрямо еврото в същото време в Европа цените в ЕВРО са нараснали с 10%, така че в Турция си е изгодно отвсякъде....
                          Разбира се аз не бих купил там....
                          Същото го наблюдавах в Украйна като бях там. Гривната като рухна след събитията имотите станаха без пари. Едвам се сдържах да не купя нещо.... А преди рухването в Киев бяха примерно поне 2 пъти по-скъпи от София.
                          Та в такива страни където има обезценяваща се местна валута с повече от 10% е добре да се гледат имоти....
                          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.11.2021, 11:18.

Коментар

• Лично мнение - балонът ще продължи да се надува още 2-3 месеца, след което ще последва леко изпускане

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

да не прескачат нощно време?
                              па не виждаш ли по снимките, че всичко е с решетки (даже на 3-ти и 4-ти етаж), нашия спасител156, ще им е като сервиран за десерт
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

От това което съм наблюдавал - новото в предградията е с 50% по високи цени в лири - 200 на 300к, ама в евро си е все същото.
                                Старото обаче не расте с такива темпове и излизат бих казал на старите цени.
                                Във фатих че само там гледам и преди и сега са по 500-600к лири офертите с ниски цени, а имотите са си повече от прилични.
                                Казаха ми в НИКАКЪВ случай сутерен, че и 1-ви етаж да избягвам
                                да не прескачат нощно време?
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X