IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Най-важното е какви са живущите в блока и дали поддържат. Ако са спрели парното, не се занимавай. Ако покрива на блока тече - не се занимавай. Ако има много празни апартаменти - не се занимавай.
    Във всеки вход си има поне едно говедо

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Преди имах удоволствието да разговарям с един от хората които са били пионери в панелното строителство в България и са го водили и развивали,човека вече е пенсионер ,живее в Слатина , дъщеря му живее в панелка в Слатина от новите с лоджиите за които ти говориш.
      Провокирах го за въпросните заварки които са слабото място в панелите и той ми отговори че дори и някоя да бъде компроментирана останалите държат.
      Сега обаче тук е много важно да разбереш блока как е строен от кой с какво качество защото всеки панелен блок е строен от различни хора и със сигурност има такива които не са качествено направени или някой някъде си е оставял ръцете /например по Люлин има такива които са с панели за брак понеже соц ръководителите са си гепили за вили/.
      Другото което е че като цяло в Германия им провериха заварките и ги санираха в тази си част ,в България това никога няма да се направи и ще се чака да паднат ,а те все някога че почнат да се разпадат поради простата причина че няма нищо вечно ,а не се поддържат както трябва.
      Другия най-важен също риск е че при панела всяка панела ,е носеща в конструкцията и сега си задай въпроса в един блок ,панален от както е издаден и построен,населен кой,как е разбивал и къртил,преустройвал вътре .
      Това са хиляди вибрации,нарушавания на конструкцията които са много голям риск за самата нея .
      Има и други въпроси които да си зададе за новото например
      1 С какво желязо се стои и слага ли се достатъчно
      2 С какъв бетон се строи
      3 С какъв пясък се строи
      4 Кой строи
      5 Има ли поне един българин на строежа
      6 Има ли изобщо улици да не говорим за училища детски градини ама нали е близо до мола
      7 Има ли някакъ вградски транспорт
      8 Какво е разпределението и колко са големи помещенията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
        Имам личен въпрос към всеки:

Да си взема ли изгоден панел (1986 г.) за лично ползване?
        Какво ви е мнението за 80-тарските панелки, колко според вас им остава като технологичен живот без саниране и колко години би добавило едно такова саниране на блока?

Или пък да зарежа панела като неперспективен и опасен в средносрочен план и да си купя тухла/ново/ЕПК.

Благодаря на всеки, който си каже мнението.
        Преди имах удоволствието да разговарям с един от хората които са били пионери в панелното строителство в България и са го водили и развивали,човека вече е пенсионер ,живее в Слатина , дъщеря му живее в панелка в Слатина от новите с лоджиите за които ти говориш.
        Провокирах го за въпросните заварки които са слабото място в панелите и той ми отговори че дори и някоя да бъде компроментирана останалите държат.
        Сега обаче тук е много важно да разбереш блока как е строен от кой с какво качество защото всеки панелен блок е строен от различни хора и със сигурност има такива които не са качествено направени или някой някъде си е оставял ръцете /например по Люлин има такива които са с панели за брак понеже соц ръководителите са си гепили за вили/.
        Другото което е че като цяло в Германия им провериха заварките и ги санираха в тази си част ,в България това никога няма да се направи и ще се чака да паднат ,а те все някога че почнат да се разпадат поради простата причина че няма нищо вечно ,а не се поддържат както трябва.
        Другия най-важен също риск е че при панела всяка панела ,е носеща в конструкцията и сега си задай въпроса в един блок ,панален от както е издаден и построен,населен кой,как е разбивал и къртил,преустройвал вътре .
        Това са хиляди вибрации,нарушавания на конструкцията които са много голям риск за самата нея .

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Всички сме работили с немци и всички сме ИТ, а пък "ебати парите" се правят в много бизнеси. Виж например най-богатите хора в България - не са в ИТ бизнеса. ИТ тук е готино като заплата, като бизнес не е нищо изключително. Румънците поне си имат уникорн.
          Впрочем и в България има поне един уникорн, дори по-скоро два. Просто не го знаете още.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Средна цена за Маями дажи в Нумбеото (където данните не са верни по принцип) е дадена 5400 долара. При поне 50% повече реална площ на квадрат. Не изглежда никак добре ситуацията в Гоцето ако питаш мен. Така че забрави за 10к-15к в която и да било сграда там.

А таксите са само доказателство, че имот се купува, за да се ползва и за да се поддържа. Така е в нормалните държави. Така трябва да стане и тук. Ако всеки пишман инвеститор с по 3-4 излишни апартамента плащаше по няколко хиляди Евра поддръжка за кофторите си, повечето от тези кофтори нямаше да ги има изобщо и на тяхно място щяхме да имаме зелени площи.
            Леко не те разбирам. Ти у нас не искаш да лащаш 50-100-200 лева за поддръжка / затва отсвири някои предложения като в Плазата например/, а там си съгласен 1500 да плащаш ?!
            Ти даде линка. Отвори си го пак и виж съседните обяви. Около 10К са ма квадрат, а Тройката ти каза как е средната цена и защо.
            Ама да потретя - всяка цена има причина да е такава каквато е. Като в София ти е неоправдано скъпо света е голям - Маями, Берлин, Тутракан ...варианти бежрай.... Никой не те кара насила да се забиваш в София :-)
            Има и още 1 вариант. Нали имаш мелеон - купуваш 1 парцел , строиш си каквото искаш и продаваш останалото с двойна печалба.....

Коментар

Всички сме работили с немци и всички сме ИТ, а пък "ебати парите" се правят в много бизнеси. Виж например най-богатите хора в България - не са в ИТ бизнеса. ИТ тук е готино като заплата, като бизнес не е нищо изключително. Румънците поне си имат уникорн.
              Както казах, не знаеш нищо за ИТ бизнеса. Най-богатите хора, които не са се закачили на държавна хранилка са там. Освен тях има сигурно над 1000 милионери, но всички те както и по други бизнеси предпочитат да не са на светло, по разбираеми причини.

Коментар

Какво ви е мнението за 80-тарските панелки, колко според вас им остава като технологичен живот без саниране и колко години би добавило едно такова саниране на блока?

Или пък да зарежа панела като неперспективен и опасен в средносрочен план и да си купя тухла/ново/ЕПК.

Не се връзвай на брокерските приказки за лимитиран живот на панелките. Приказват го за да стресират хората и да ги насочват към новото строителство, което в доста случаи е зле( ниски тавани, неправилни форми, нереална квадратура....) Аргумента им е че заварките между панелите корозирали след определено време и панелите щяли да се разпаднат като кула от карти. Ако заварките са направени добре( а те са) , циментирани са отгоре( тоест няма достъп на въздух до тях и възможност за корозия могат да си изкатат стотици години без проблем. Виж примерно заварките на лостовете за тупане на килими пред блоковете в по- старите квартали- от колко години са, вали ги дъжд, духа ги вятър и нищо им няма. ВСЯКА новопостроена сграда има предвиден определен експлоатацион срок независимо дали е панел, епк, тухла, гредоред.... обикновенно се дават 50 години, но ако сградата е построена добре и правилно експлоатирана може да изкара и 1000 години.

Коментар

Ми разходи се до някой строеж и се загледай хубаво колко и какво желязо се слага колко и какви колони шайби?Не е нужно да си строителен инженер за да разбереш че новото е пълен ташак...Иначе за пенелките съм убеден че ще надживеят новото..Шанса да ги санират всичките с пари от ЕС е голям.На панела можещ да му разкриеш заварките но на новото няма как да увеличиш желязото.Вчера минах покрай един строеж и се хванах за главата.Гледам шайба некъде три метра дълга 25 санта широка в двата края по четири железа фи12 все едно е колона а в самата шайба в два реда фи 6 през 50 санта....Сградата според табелата на 6 етажа.Та ти си решаваш.За разпределението и големината на помещенията няма смисъл дори да коментирам

Коментар

Най-важното е какви са живущите в блока и дали поддържат. Ако са спрели парното, не се занимавай. Ако покрива на блока тече - не се занимавай. Ако има много празни апартаменти - не се занимавай.

Коментар

панелите имат и плюсове и недостатъци.
                      как ги виждам аз нещата като живял в панел :

- отвратителна шумоизолация
                      - отвратителна топлоизолация
                      - доста често има течове в бани и тоалетни, които слизат няколко етажа надолу и е мъка да се оправиш със съседите над теб.
                      - съществена част от обитателите не са материално добре хора с последващите от това проблеми
                      - много наематели, но това си е тенденция и в новото.
                      - липса на закрити гаражи/парко места
                      - много хора във вход, което води до голямо текучество особено покрай наематели

+ правилна форма на помещенията, което за малко жилище е много важно
                      + добри отстояния от съседните блокове
                      + възможност за паркиране пред блока (поне за повечето места)
                      + изградена инфраструктура - улици, площадки и тн.
                      + тец (в повечето софийски панели)

Всичко зависи от бюджета, който си отделил, защото при панела при равни други условия може да получиш повече площ за парите си, но с съответните недостатъци.

Повечето ми познати с панели, които имат възможност купуват тухла старо/ново строителство и панела го пускат под наем или за продан.

ПП относно дълговечността - ако не са компроментирани връзките е дълговечно. Що се касае до устойчивост на земетръс - панелът като конструкция издържа повече от тухлата с условието да не са компроментирани връзките между панелите.
                      Last edited by bertram; 18.11.2021, 11:08.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Имам личен въпрос към всеки:

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Виж сега, знам че това е едно готино самоуспокоение, как те правят ебати парите ама поне се счупват от работа. Не е така в действителност, обаче, като изключим първите няколко години. А за немците не ми обяснявай, аз съм работил с такива. Митовете за немското здраво бачкане са останали някъде далеч в миналото.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Да де, ама е средна цена в Маями, на плажа може да са и по 10 000 $/м2 а в блатата и по 1000 $/м2. Провери.
                            Блатата на Маями и блатата в Манастирски ливади са доста различни локации

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Средна цена за Маями дажи в Нумбеото (където данните не са верни по принцип) е дадена 5400 долара. При поне 50% повече реална площ на квадрат. Не изглежда никак добре ситуацията в Гоцето ако питаш мен.
                              Така че забрави за 10к-15к в която и да било сграда там.

А таксите са само доказателство, че имот се купува, за да се ползва и за да се поддържа. Така е в нормалните държави. Така трябва да стане и тук.
                              Да де, ама е средна цена в Маями, на плажа може да са и по 10 000 $/м2 а в блатата и по 1000 $/м2. Провери.

Коментар

ИТ бизнеса е като всеки друг бизнес, трябва да го развиваш, да търсиш нови възможности, клиенти, продукти, инвеститори, партньори, персонал. Иначе те задминават. Това може да не е работа на собствениците, но със сигурност е на "високото ниво мениджъри". Мениджър в софийски офис на немска компания звучи като сериозно натоварване. Немците търсят резултати, планове, отчети, срокове, ВИНОВНИ за туй или онуй. Виж отговорник за сървъра по може да скатае и да се прави на натоварен.
                                Виж сега, знам че това е едно готино самоуспокоение, как те правят ебати парите ама поне се счупват от работа. Не е така в действителност, обаче, като изключим първите няколко години. А за немците не ми обяснявай, аз съм работил с такива. Митовете за немското здраво бачкане са останали някъде далеч в миналото.

Коментар

Working...
                                X