IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• кееп калм,
    накавръков тук публикува свое писмо, след като го изпрати на ецб ако не се лъжа.
    и там точно бяха засегнати аспекти, като лихви, цени на ни и потребителска кошница.
    освен това, каза, че ще ни държи в течение на случая.
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Пак ти казах, нямаш представа как се движи ИТ бизнес. Има хора, които са го задвижили толкова добре, че за 1-2 часа на ден нагледат само кое как е, отговори тук и там и машинката си върви. А той е съдружник и мениджър на софийския офис, времето го прекарва основно в онлайн митинги. Много се заблуждаваш ако си мислиш, че собствениците и високото ниво мениджъри се счупват от работа.
      Сигурно и в други браншове е така ако стигнеш до такова ниво, но за там не знам от първа ръка.
      ИТ бизнеса е като всеки друг бизнес, трябва да го развиваш, да търсиш нови възможности, клиенти, продукти, инвеститори, партньори, персонал. Иначе те задминават. Това може да не е работа на собствениците, но със сигурност е на "високото ниво мениджъри". Мениджър в софийски офис на немска компания звучи като сериозно натоварване. Немците търсят резултати, планове, отчети, срокове, ВИНОВНИ за туй или онуй. Виж отговорник за сървъра по може да скатае и да се прави на натоварен.

Пък и легълце мое да си сложи, некоя виртуална кака да "покани"...
      Last edited by BONI; 18.11.2021, 10:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Джони, ако случайно си проспал
        месечната такса поддръжка е бая повече от наема който ще платиш в Гоцето, като добавиш и данъка стъпва горе долу на наема за 3 апарта в Гоцето... обзаведени....Колко яко е да си собственик на апарт и в същото време като такъв да плащаш троен наем.... Измислил го е Американеца :-)
        Разбира се никой не те спира да си го купиш щом ти харесва. Ама питай преди това Бота защо този е на 4К квадратя, а в съседните сгради са по 10-15К....А пък Крети ще купува цела къща за 100К......Все тая - за всяка цена си има причина / и за тези в Гоцето/....
        Сега като почнат да ни управляват падуанчетата на мустафа дали ще вкарат американските порядки ака данъци.
        Аз съм 1000% за - трябва да се СПРЕ безумното трупане на НЕНУЖНИ тули и битонь
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• https://www.banker.bg/finansov-dnevn...imotniia-pazar
          ЕЦБ предупреди за уязвимост на имотния пазар

В свой доклад ЕЦБ споменава уязвимости на имотните и финансовите пазари, като изтъква, че рисковете при небанковите институции и при увеличаващите се държавни и корпоративни дългове се натрупват. Конкретно за имотния пазар централната банка посочва, че в средносрочен план може да има корекции на цените на имотите, които се повишиха драстично и дори вече се забелязват надценки.

Коментар

Е да, онзи ми звучеше невероятно щото не познавам неговия бизнес, но ИТ бизнеса го познавам. Ще се учудиш колко много милионери има, включително и такива които сами си движат бизнес без нито един човек персонал.
            Е как бе Бобка и той е в ай ти бизнеса....Вичко кадърно прибра в неговата фирма купува имоти на Московска с намерени пари в някакво чекмедже раздава петцифрени заплати...Лошото беше на сутринта когато Замаушката се събуди щото всичко това го нямаше нещо като каляската на Пепеляшка.Аз да ти кажа вчера рових по чекмеджета дома и намерих пари...Сто лева от ония жълтите преди доста години..

Коментар

Пак ти казах, нямаш представа как се движи ИТ бизнес. Има хора, които са го задвижили толкова добре, че за 1-2 часа на ден нагледат само кое как е, отговори тук и там и машинката си върви. А той е съдружник и мениджър на софийския офис, времето го прекарва основно в онлайн митинги. Много се заблуждаваш ако си мислиш, че собствениците и високото ниво мениджъри се счупват от работа.
              Сигурно и в други браншове е така ако стигнеш до такова ниво, но за там не знам от първа ръка.
              и джонката е точно от тях.
              така е, прав си.
              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
                Те това май не е лошо. Ценово се конкурира с Гоцето:

https://www.zillow.com/homedetails/1...2062156_zpid/?

100-квадратовите Софийски кутийки изглеждат наполовина големи.

А това?
                https://www.zillow.com/homedetails/7...4861434_zpid/?

Ха сега Бонка и Песимиста да ми обяснят колко са достъпни имотите в София.
                Джони, ако случайно си проспал
                месечната такса поддръжка е бая повече от наема който ще платиш в Гоцето, като добавиш и данъка стъпва горе долу на наема за 3 апарта в Гоцето... обзаведени....Колко яко е да си собственик на апарт и в същото време като такъв да плащаш троен наем.... Измислил го е Американеца :-)
                Разбира се никой не те спира да си го купиш щом ти харесва. Ама питай преди това Бота защо този е на 4К квадратя, а в съседните сгради са по 10-15К....А пък Крети ще купува цела къща за 100К......Все тая - за всяка цена си има причина / и за тези в Гоцето/....

Коментар

• Хампарцумян: Би било тревожно жилищата в София да гонят цените на тези във Виена

“Пандемията накара много млади хора да искат да си купят по-голямо и удобно жилище. От друга страна има и такива, които купуват недвижими имоти с цел спекулация, но трябва да се има предвид, че тя може и да няма успешен край. В момента се надува един балон, който има голям шанс да доведе до крах, и трябва да сме внимателни.” Банкерът заяви, че реално няма причина апартаменти в София да струват колкото тези във Виена или Атина и ако цената на жилищата у нас стигне до тези нива, то това би било сериозна червена лампа.
                  “В моментът, в който централните банки започнат да се борят с инфлацията, то лихвите ще скочат.''
                  Хампарцумян също заяви, че сегашната ситуация в страната, комбинация от множество кризи, се дължи най-вече на културен упадък на обществото, а не толкова на грешки на управляващите.

Много културен упадък , много . Извадка , е излишно да давам .

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

а мен ме учудва, как въпреки, че обикаля света да развива бизнеса, намира време да огледа всички апартаменти в центъра, лозенец и вазов.
                    познава ги и то в детайли, квадратура, изложение, документи, собственици, разпределение и дори ги цитира за произволни обяви.
                    за мен си е брокер и ако много държиж да е ИТ, може и да отговаря за качването на снимките в сайта

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

А за тия петстотин май се обърках. Смятах ги върху продажна цена, а данъчната оценка е всъщност два пъти по-малка.
                      сега и мен много ме обърка
                      как ги смяташ върху продажната цена тия 500$ месечно?
                      данъчната оценка от кое е 2 пъти по-малка?
                      Last edited by ratten; 18.11.2021, 10:06.
                      препоръка е

Коментар

Е да, онзи ми звучеше невероятно щото не познавам неговия бизнес, но ИТ бизнеса го познавам. Ще се учудиш колко много милионери има, включително и такива които сами си движат бизнес без нито един човек персонал.
                        а мен ме учудва, как въпреки, че обикаля света да развива бизнеса, намира време да огледа всички апартаменти в центъра, лозенец и вазов.
                        познава ги и то в детайли, квадратура, изложение, документи, собственици, разпределение и дори ги цитира за произволни обяви.
                        за мен си е брокер и ако много държиж да е ИТ, може и да отговаря за качването на снимките в сайта
                        Last edited by ratten; 18.11.2021, 09:43.
                        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

бобка, тук във форума таван на заплатата няма
                          единствено границите на въображението могат да я лимитират.

не знам, дали следиш темата, но тук имаше един ник, дето имаше апартаменти на всяка централна улица в софия
                          московска, славянска и тн. а забравени по чекмеджетата си намираше акции на негови клиенти, с които си купуваше ресторанти в центъра.

Коментар

• бобка, тук във форума таван на заплатата няма
                            единствено границите на въображението могат да я лимитират.

не знам, дали следиш темата, но тук имаше един ник, дето имаше апартаменти на всяка централна улица в софия
                            московска, славянска и тн. а забравени по чекмеджетата си намираше акции на негови клиенти, с които си купуваше ресторанти в центъра.
                            Last edited by X_Y; 18.11.2021, 09:39.
                            препоръка е

Коментар

• Може човека да не е инвестиционен банкер или вижда прекалено добре недостатъците при всеки актив в момента.
                              Като гледам, има си достатъчно в имоти. Сега да влиза на борсата точно, ако вдигнат лихвите дали е добре? Може да си взема злато за 50000 евро и да чака да види, какво ще стане догодина.
                              Last edited by X_Y; 18.11.2021, 09:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

В Германия зависи в коя част, при мен данък няма.

А за тия петстотин май се обърках. Смятах ги върху продажна цена, а данъчната оценка е всъщност два пъти по-малка.
                                Last edited by X_Y; 18.11.2021, 09:36.
                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X