IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Дано си наясно, че и пазара в БГ ще се развива като останалите пазари. Т.е. къщите ще са винаги по-скъпи от кофторьете. Не продавай Радомир в никакъв случай! Едно време се разменяше вноска за Лада срещу 3-стаен, днес се смеем на това. След време ще е така и за къщите. Няма по-хубаво от свободата и самостоятелните решения. Ще правиш когато и каквото решиш, никакви етажни собствености няма да имат думата. Давам ти пример: утре се вдига цената на токО с 300% примерно (като за фирмите) ти у кофторо немаш избор - плащаш като поп. Язе имам избор: или плащам също като поп или мога да сложа фотоволтаична система и да покажа среден пръст на НЕК. Това е само един пример, мога да ти дам още 20. Свободата Санчо... да решаваш сам...
    ама то апартаментите са за бедняците - да има там къде да спят и да си притоплят снощната поръчана пица.
    най кофти е да слушаш дъскорезницата на комшията, или па семеен скандал, айде като чука се преживява. Па и като питаш жена му на другия ден добре ли е че много пъшкала снощи и почервеняват до петите и гък не се чува после
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Дано си наясно, че и пазара в БГ ще се развива като останалите пазари. Т.е. къщите ще са винаги по-скъпи от кофторьете. Не продавай Радомир в никакъв случай! Едно време се разменяше вноска за Лада срещу 3-стаен, днес се смеем на това. След време ще е така и за къщите. Няма по-хубаво от свободата и самостоятелните решения. Ще правиш когато и каквото решиш, никакви етажни собствености няма да имат думата. Давам ти пример: утре се вдига цената на токО с 300% примерно (като за фирмите) ти у кофторо немаш избор - плащаш като поп. Язе имам избор: или плащам също като поп или мога да сложа фотоволтаична система и да покажа среден пръст на НЕК. Това е само един пример, мога да ти дам още 20. Свободата Санчо... да решаваш сам... Абе така или иначе вече немаш работа, земи та ми ела на гости.
      Левчо ако знаеш само колко народ показва среден пръст на НЕК ама досега не съм видел некой да ги е прецакал.Така че тва с фотоволтаиците го остави няма да е в тоя живот.Къщата е хубаво нещо ама да има кой да поддържа...

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Наясно съм с всичко това :-) Затва предпочитам апартите с всичките им недостатъци, а жената ми е забранила да ми минава през главата мисъл за къща.... Страхотно е , няма спор, но има работа по нея непрекъснато....
        Дано си наясно, че и пазара в БГ ще се развива като останалите пазари. Т.е. къщите ще са винаги по-скъпи от кофторьете. Не продавай Радомир в никакъв случай! Едно време се разменяше вноска за Лада срещу 3-стаен, днес се смеем на това. След време ще е така и за къщите. Няма по-хубаво от свободата и самостоятелните решения. Ще правиш когато и каквото решиш, никакви етажни собствености няма да имат думата. Давам ти пример: утре се вдига цената на токО с 300% примерно (като за фирмите) ти у кофторо немаш избор - плащаш като поп. Язе имам избор: или плащам също като поп или мога да сложа фотоволтаична система и да покажа среден пръст на НЕК. Това е само един пример, мога да ти дам още 20. Свободата Санчо... да решаваш сам... Абе така или иначе вече немаш работа, земи та ми ела на гости.
        Last edited by bulgarian lev; 22.11.2021, 17:33.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

А също. Тази година бях спазарил една къща, но продавачката се оттегли от сделката. Още я псувам, но от друга страна днес като знам, че съм изхвърлил около 2 тона листа и клони от градината се чудя как щях да поддържам 2 къщи, при положение, че вече само с тази ми е доста зор. Тук когато ми идват гости всеки се кефи яко на гледките и природата, но рядко някой се замисля как се поддържа градината и се подрязват дървета и храсталаци. Да, всеки обича смокини, райски ябълки, грозде, череши, круши, сливи, праскови, кайсии, орехи, бадеми, но никой не се сеща, че тия дървета искат грижи, тревата трябва да се коси и полива редовно и т.н. За свикналите на живот в София, къща или вила не е опция, кофтора си е супер. Да си кютат там у панелката и това е. Купите ли си къщи мислете и за градинари.
          Наясно съм с всичко това :-) Затва предпочитам апартите с всичките им недостатъци, а жената ми е забранила да ми минава през главата мисъл за къща.... Страхотно е , няма спор, но има работа по нея непрекъснато....

Коментар

Ей, завиждам ти благородно. Бях в тази ситуация преди 1-2 години и се чувствах прекрасно....
            Сега нема покой....:-)
            А също. Тази година бях спазарил една къща, но продавачката се оттегли от сделката. Още я псувам, но от друга страна днес като знам, че съм изхвърлил около 2 тона листа и клони от градината се чудя как щях да поддържам 2 къщи, при положение, че вече само с тази ми е доста зор. Тук когато ми идват гости всеки се кефи яко на гледките и природата, но рядко някой се замисля как се поддържа градината и се подрязват дървета и храсталаци. Да, всеки обича смокини, райски ябълки, грозде, череши, круши, сливи, праскови, кайсии, орехи, бадеми, но никой не се сеща, че тия дървета искат грижи, тревата трябва да се коси и полива редовно и т.н. За свикналите на живот в София, къща или вила не е опция, кофтора си е супер. Да си кютат там у панелката и това е. Купите ли си къщи мислете и за градинари.
            Last edited by bulgarian lev; 22.11.2021, 16:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
              А иглата на вакЦината виси като дамоклев меч!

Няма сън, няма покой......
              Затва съвсем не ми се приказва ...:-)
              Добре поне че случих на сгодна тъща, та 1 кахър по-малко :-)))

Коментар

Ей, завиждам ти благородно. Бях в тази ситуация преди 1-2 години и се чувствах прекрасно....
                А иглата на вакЦината виси като дамоклев меч!

Няма сън, няма покой......

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                  За мен разновидност на 7, няма да купувам допълнително, защото вече съм си купил и съм ликвидирал кеша.

Коментар

Сигурно е така, ти по я разбираш тази материя. Аз от ипотеки не разбирам, нямам такава, нито имам намерение да сключвам ипотечен заем. Доколкото знам има една малка особеност, а тя е, че при продажба на ипотекиран имот, договорената цена може да е по-малка от ипотеката върху имота. Т.е остава още някаква сума за погасяване. И нали митко е радетел за по-ниски цени на имотите, то подобен развой на събитията е доста вероятен.
                    Подобни разсъждения приличат повече на свободни съчинения.

При твоята хипотеза излиза, че:
                    1. Банката е финансирала покупката на 100%, което е много, много...... много малко вероятно! (не че е невъзможно, но обикновено финансирането е до 80%. За да е финансирано на 100% излиза, че пазарната цена е била завишена, така че 80-те % на банката да са = 100% от реалната. А банките обикновено работят с оценители и най-високо се котират тия дето дават по-ниски пазарни оценка ) изненадани?

2. Излиза, че го продаваш почти веднага след покупката - тъй че да не е имало почти никакви погасявания по ипотеката и за да може Продажната цена да е близка или дори по-малка от Покупката! Не че и това е невъзможно - но в този случай банката, за да одобри ипотеката ще иска незабавно погасяване на разликата (за да може ипотеката да продължи да е <= 80% от стойността на имота)!

p.s.
                    А и покупната цена не е задължително да е = реалната пазарна. Оценките обикновено се правят по няколко различни метода и се гледа пазарната стойност (квартал, съседни сгради, прочее). Цената на сделката може умишлено да е занижена, било с цел избягване на плащане на данъци, било нещо друго. Варианти в реалността - бол.....

Коментар

• За мен разновидност на 7, няма да купувам допълнително, защото вече съм си купил и съм ликвидирал кеша.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                        Такава опция по принцип не мисля, че съществува.
                        Имотът си е на ипотекаря - спокойно може да го продаде с учредената в/у него ипотека (или да я погаси с парите от продажбата) - само че ако ипотеката ще се прехвърля е нужно и съгласието на кредитора! Т.е. ипотеката може да се прехвърли в/у новия собственик след оценка на риска и одобрение от страна на банката (но ако риск факторът е по-висок - може да има промяна нагоре в % за новия собственик).
                        Сигурно е така, ти по я разбираш тази материя. Аз от ипотеки не разбирам, нямам такава, нито имам намерение да сключвам ипотечен заем. Доколкото знам има една малка особеност, а тя е, че при продажба на ипотекиран имот, договорената цена може да е по-малка от ипотеката върху имота. Т.е остава още някаква сума за погасяване. И нали митко е радетел за по-ниски цени на имотите, то подобен развой на събитията е доста вероятен.

Коментар

... няма опция "имам имот, който все още е на банката докато не изплати ипотеката по него"
                          Такава опция по принцип не мисля, че съществува.
                          Имотът си е на ипотекаря - спокойно може да го продаде с учредената в/у него ипотека (или да я погаси с парите от продажбата) - само че ако ипотеката ще се прехвърля е нужно и съгласието на кредитора! Т.е. ипотеката може да се прехвърли в/у новия собственик след оценка на риска и одобрение от страна на банката (но ако риск факторът е по-висок - може да има промяна нагоре в % за новия собственик).

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Добави и опция номер 9- Имам хотел в Банско, за да може и съдията да гласува
                            Благодаря но опцията вече я има, само може да се уточни за какъв имот става въпрос. По-скоро ти ме подсещаш, че няма опция "имам имот, който все още е на банката докато не изплати ипотеката по него"

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Не разбирам защо се заяждаш ? Когато е необходимо си плащам данъците без да роптая ама не виждам причина сама да си причинявам да плащам допълнително данъци. Няма да продавам известно време и толкова без да е необходимо да плащам.
                              Само конфискации и кражби са ви в главите на някой хора в този форум ! Ужас !!!
                              Честно казано, на мен ми се ще да има конфискации на изоставени и запуснати имоти в нежелани части на страната, като например в северозападна България. Но условието да е да се стегнат и развиват. Но НЕ, нашите познати радетели за конфискация искат в София. И това го искат да стане утре защото до 2029-та ще имат други притеснения.

Коментар

по темата:

Имам идея да направим една анкета резултатите от която ще ни покажат има ли потенциални купувачи на имоти за в бъдеще и оттам да си направим заключение за повишението на цените. Не знам само каква да бъде анкетата, явна или анонимна.
                                Въпроса в анкетата е: В какво жилище живеете в момента?

Възможните отговори са:

1. Живея под наем и нямам намерение да купувам.
                                2. Живея под наем, но ще закупя при възможност.
                                3. Живея при родител и нямам намерение да купувам.
                                4. Живея при родител, но имам желание да купувам.
                                5. Живея в наследствен имот.
                                6. Живея в собственозакупен имот, нямам други и не желая да купувам още.
                                7. Живея в собствен имот, но бих закупил и още (ваканционни или инвестиционни)
                                8. Строя собствен имот.

Добре ще бъде да има и уточнения дали за къща става въпрос или за апартамент.

Какво мислите? Добра ли е идеята за подобна анкета? Резултатите от нея ще покажат нагласите към закупуването на имоти.
                                Добави и опция номер 9- Имам хотел в Банско, за да може и съдията да гласува

Коментар

Working...
                                X