Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ever Разгледай мнениеНаправих си труда да прегледам наемите в София.
Положението е надолу, надолу и още по-надолу.
Има обяви, които си смъкват по 40-50 лева през 2 седмици от месеци.
Преди по-малко от 2 години беше абсурд да намериш 3-стаен в центъра, Лозенец, Изток под 900 лева. Сега, като гледам, намират се дори по 600 и нещо. И пак си стоят.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...wby&f1=1&fe7=1
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ever Разгледай мнениеНаправих си труда да прегледам наемите в София.
Преди по-малко от 2 години беше абсурд да намериш 3-стаен в центъра, Лозенец, Изток под 900 лева. Сега, като гледам, намират се дори по 600 и нещо. И пак си стоят.Last edited by bertram; 26.10.2021, 22:33.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
от месеци го пиша Ever
наемите изобщо не се възстановиха след март 2021
и няма да го направят
посоката е надолу и само надолу
а наемите ще повлекат и цените на имотите неминуемо
но си трябва време за изпълнението на срива
" инвестираш" в имот в София в момента. Или наемите трябва да догонят цените( но при тези заплати не знам как ще стане) или цените да спаднат за да догонят наемите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian levкогато вложиш половин милион евро в имоти още през 2014-2015, .Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Вече 5 години вземам наем от апарта, втория не отдавам и си го ползвам. Студиото и гаража откакто съм ги купил са под наем директно с наемателите. Даже да паднат цените не продавам. А купувам още. Това е Резюме
Брей човек , това са два твой поста за два дена . Искаш да кажеш , че си купил апартамент , студио и гараж през 2014 за 500 000 € ли ???
Явно сделките силно са намалели и някой брокери не издържат психически . Статистиката ще го покаже , но ще бъде чак през декември.
Направете си софтуер за ключови думи в постовете . Бива ли такава излагация .
Last edited by Bearfox; 26.10.2021, 21:16.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Преди по-малко от 2 години беше абсурд да намериш 3-стаен в центъра, Лозенец, Изток под 900 лева. Сега, като гледам, намират се дори по 600 и нещо. И пак си стоят.
наемите изобщо не се възстановиха след март 2021
и няма да го направят
посоката е надолу и само надолу
а наемите ще повлекат и цените на имотите неминуемо
но си трябва време за изпълнението на срива
Коментар
-
Направих си труда да прегледам наемите в София.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Цeнитe нa нoвитe жилищa в Kитaй пaдaт зa пъpви път oт 6 гoдини
Цeнитe нa имoтитe в Kитaй пaднaxa зa пъpви път oт шecт гoдини пpeз ceптeмвpи. Πpичинaтa зa тoвa ca тpyднocтитe пpeд ceĸтopa, cлeд ĸaтo в cилa влязoxa пpaвитeлcтвeни oгpaничeния зa няĸoлĸo гoлeми cтpoитeлни пpeдпpиeмaчи във вpъзĸa c ĸpизaтa Еvеrgrаndе.
Дopи имoтнитe пaзapи в нaй-гoлeмитe гpaдoвe в Kитaй ca зaceгнaти. Цeнитe нa нoвитe имoти пaдaт зa втopи пopeдeн мeceц
Oбиĸнoвeнo ceптeмвpи ce cчитa зa пиĸoв пepиoд зa пoĸyпĸи нa жилищa в cтpaнaтa. Eтo зaщo и дaннитe зa мaĸap и лeĸия cпaд ca oбeзпoĸoитeлни зa иĸoнoмиĸaтa.
хихихихихи
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
хихихихи
за 30 -40 % ''инерционни '' ще има да чакаш като
митко колчагов от банско за продажба на коптора си
тавана на цените е достигнат още началото на есента
а понижението може и след месеци да се отключи
хихихих
и ти ли се арменче, че вашите понятия са с малко различно тълкувание
ще има мяу, ама то било изразено в свиване на предлагането
ще има дискаунт но той бил в посока 30-40% нагоре
препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
поне ще може да злорадстваш и да прибираш наеми
не виждам повод да си нещастен.
Ако изобщо са верни форумните легенди и сказания, че въпросния имал бил 2 маломерки в тръстиката , де. Тук са доста разтегливи понятията, 13Адрол пък се хвалеше и занимаваше аудиторията с получаван наем 150 лева.
Някак , несериозно се получават изказванията на такива инвеститори с такива приходи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
да, да това са инерционните 30-40%, после плато и чакание.
а вчера имотиту не е поскъпнало и с лев, янко ги сравнява цените, като цените на цвеклото на открития пазар, почти ежедневно.
тавана на цените е достигнат още началото на есента
а понижението може и след месеци да се отключи
хихихихLast edited by mibova; 26.10.2021, 18:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Е как къде да вървят. В акции, коини и злато разбира се. Ти чакаш да ти паднат имотите, продаваш, и с парите купуваш още злато...нали това чакаш? Или не можеш да продадеш, или не ти се продава, или няма какво да продадеш...щипе ти нещо...изчакай още 5 години и ще купиш - пак в окръжния си 20 хил град. . Къв ти е проблема, с един хой три апарта ще хлопнеш.
явно трябва да ти се обяснява и по друг вербален начин
хихихихих
не - не чакам да паднат за да продавам
само глупак може да си помисли такова нещо
това че пиша че имотите ЩЕ ПАДНАТ - не означава
че го чакам с някаква цел
просто пиша това което ЩЕ СТАНЕ
дотук - разбра ли
злато съм купил достатъчно имоти - също
сега със КЕШ се чака ( нищо не се прави ) от тези
които мислят като мен
а ти с апарта и гаражчето не знам какво да правиш
никога не съм бил толкова малоимотен
хихихихихиххи
Коментар
-
Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
айдее сега, сигурно разбиранията ни и за 40% дискаунт при имотите ни са различни.
Знам как се вари жаба, какво става когато ластика е опънат, колко могат да се разтварят ножици, какво се вижда когато се отдръпне вълната и тн…
Инфлацията като мине един процент рано или късно удря потреблението. Мисля, че съм го писал 100 пъти,но да го напиша 101 - имотите ще поевтинеят с повече от 40%, но не е задължително да е спрямо прясно напечатани фиатни пари.
Спрямо енергия, гориво, ценни метали, базови суровини, редки метали, определени производствени активи - спрямо това ще поевтинеят.
Ако ЦБ спрат да печатат пари може и да във фиатни пари да има намаления, но това спиране на печатането е все по-тудно заради дефицитите и популизма.
и да не кажеш, че си седя на ръцете и въртя синджирчето докато КЕШ-а ми виси в банката...мисля, че съм го написал няколко пъти - купувам си активи, с които мога да произвеждам - това е изборът ми в момента от горецитираните възможности.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
разбиранията ни за 'мяу' са различни явно, но тепърва нищо не сме видели от интересните времена, които предстоят.
това е личното ми убеждение, а какво ще се случи е съвсем друга работа.
понеже според теб всичко е супер в момента да те питам :
нали знаеш как се вари жаба
Знам как се вари жаба, какво става когато ластика е опънат, колко могат да се разтварят ножици, какво се вижда когато се отдръпне вълната и тн…
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
да, да това са инерционните 30-40%, после плато и чакание.
а вчера имотиту не е поскъпнало и с лев, янко ги сравнява цените, като цените на цвеклото на открития пазар, почти ежедневно.
Коментар
Коментар