IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Даже не е лошо да има опция да имат право само помежду си да пишат, щото не се включват активно в представителните анкети по темата, а умишлено ги бойкотират заради позорящи ги факти от личното им житие и битие.
    е, голяма работа сега, че берфоксчо живее във ведомствения панел с майка си и баба си.
    поне никога не сяда гладен да оспамва темите.
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      кип калм, айде първо да си оправите бъговете с личните съобщения, па после да ги препоръчваш.
      и пак повтарям, не съм казвал, че искам да получавам лични съобщения от берфоксчо.
      та какво по дяволите може да ми пише той,? как гушка мечето ли?
      но мен това не ме интересува. ако иска да споделя с накавръка и евърчо.
      Даже не е лошо да има опция да имат право само помежду си да пишат, щото не се включват активно в представителните анкети по темата, а умишлено ги бойкотират заради позорящи ги факти от личното им житие и битие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Имам лошото мнение ,че ни чака още повишение, поне докато влезем в еврозоната, а и година-две след това. После да се молим цените да се задържат поне за известно време. Няма никакви причини цените да падат на този етап.
        при тая инфлация даже могат и да "растат" ...

Коментар

• кип калм, айде първо да си оправите бъговете с личните съобщения, па после да ги препоръчваш.
          и пак повтарям, не съм казвал, че искам да получавам лични съобщения от берфоксчо.
          та какво по дяволите може да ми пише той? как гушка мечето ли?
          но мен това не ме интересува.
          ако иска да споделя с накавръка и евърчо.
          Last edited by ratten; 22.11.2021, 23:48.
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
            още една анкета.

въпросът е: Докога очаквате, че ще се покачват цените на имотите?

1. До януари 2022-ра
            2. До към 2029-та
            3. По-скоро до към 2039-та.
            По отношение на ръстта 2029-та вече си е съвсем реалистична прогноза. Сега бацета и разклонения не им е кеф, но Блакаквариуса е примерен инвеститор , залага и на имоти и на злато, без да реве като карпатска мечка и срещу двата актива, щото цял живот е играл само виртуално, реален играч
            Last edited by 13ADROL; 22.11.2021, 23:37.

Коментар

още една анкета.

1. До януари 2022-ра
              2. До към 2029-та
              Имам лошото мнение ,че ни чака още повишение, поне докато влезем в еврозоната, а и година-две след това. После да се молим цените да се задържат поне за известно време. Няма никакви причини цените да падат на този етап.

Коментар

още една анкета.

1. До януари 2022-ра
                2. До към 2029-та
                По мой сметки още година и след това задържане без сериозен срив.
                Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• още една анкета.

1. До януари 2022-ра
                  2. До към 2029-та
                  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Малииии , страшния гумаджия се развихри .
                    Да не смее човек да каже по темата за имоти ,, че ИМОТИТЕ ЩЕ ПАДАТ и като цена и по време
                    Може и да поваканцуваме малко . Времето ме скъпо , пари си имам , наемите си вървят , диферсифицирали сме всичко ... Злато ...Кеш - както си му е реда .
                    КипКалмов да си се оправя с ratt-ko
                    Кой кой уважава и по колко пъти ...

Коментар

по темата:

Имам идея да направим една анкета резултатите от която ще ни покажат има ли потенциални купувачи на имоти за в бъдеще и оттам да си направим заключение за повишението на цените. Не знам само каква да бъде анкетата, явна или анонимна.
                      Въпроса в анкетата е: В какво жилище живеете в момента?

Възможните отговори са:

1. Живея под наем и нямам намерение да купувам.
                      2. Живея под наем, но ще закупя при възможност.
                      3. Живея при родител и нямам намерение да купувам.
                      4. Живея при родител, но имам желание да купувам.
                      5. Живея в наследствен имот.
                      6. Живея в собственозакупен имот, нямам други и не желая да купувам още.
                      7. Живея в собствен имот, но бих закупил и още (ваканционни или инвестиционни)
                      8. Строя собствен имот.

Добре ще бъде да има и уточнения дали за къща става въпрос или за апартамент.

Какво мислите? Добра ли е идеята за подобна анкета? Резултатите от нея ще покажат нагласите към закупуването на имоти.
                      По анкетата, етаж от къща в София, апартамент в София, два търговски обекта в София, вила на 55км. от София и апартамент в Бургас

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid

То ако направиш това което си описал е сигурен начин винаги тока да ти е скъп..А пък ако имаш късмет да запаралелиш фотоволтаик без позволение ще ти сложат една хубава глоба.
                        Не може ли да ползваш и ако нямаш собствен да превключва на ЕРП-то. Обратно на ЮПС. За какво да ги питам?
                        Иначе съм съгласен че за 50-те дена дето ще ползваш ЕРП-то ще ти вземат като за 500 дена нормално ползване. По добре ще е генератор и ще правим мини годишно запаси и изравняване на потреблението. Все си мисля че това трябва да се прави на ниво село, каре от квартал, блок тип ЕПК или с 6-10 входа
                        Last edited by bota156; 22.11.2021, 18:40.
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid

Песи не се безпокой наясно съм с всякакви новости но лошото е че никой не ще да се откачи от ЕРП то щото НЕК ме притежава мрежата а само няколко големи веца и се занимава с търговия.Технически е възможно да се захрани къща ама що ли не го правят а само се канят със средни пръсти?Ако беше лесна и проста тая работа отдавна да са се откачили
                          Скъпо е все още спрямо цената на тока у нас, но либерализира ли се цената за частните потребители и съответно стане по 5....и цените на батериите продължат надолу за човек с къща е вариант. и доста ще го приложат Разбира се кабела към ЕРП-тата ще остане за мъгливите и облачни дни....
                          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 22.11.2021, 18:20.

Коментар

Дано си наясно, че и пазара в БГ ще се развива като останалите пазари. Т.е. къщите ще са винаги по-скъпи от кофторьете. Не продавай Радомир в никакъв случай! Едно време се разменяше вноска за Лада срещу 3-стаен, днес се смеем на това. След време ще е така и за къщите. Няма по-хубаво от свободата и самостоятелните решения. Ще правиш когато и каквото решиш, никакви етажни собствености няма да имат думата. Давам ти пример: утре се вдига цената на токО с 300% примерно (като за фирмите) ти у кофторо немаш избор - плащаш като поп. Язе имам избор: или плащам също като поп или мога да сложа фотоволтаична система и да покажа среден пръст на НЕК. Това е само един пример, мога да ти дам още 20. Свободата Санчо... да решаваш сам... Абе така или иначе вече немаш работа, земи та ми ела на гости.
                            Радомир ще го пазя. Единствено в края на Бота ще разкарам една къща след няколко години поради демографската ситуация...., но това не променя нещата ... Къщата си сака яка работа....

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Левчо ако знаеш само колко народ показва среден пръст на НЕК ама досега не съм видел некой да ги е прецакал.Така че тва с фотоволтаиците го остави няма да е в тоя живот.Къщата е хубаво нещо ама да има кой да поддържа...
                              Бай Пеше, зависи каква е цената на токо, ама мисля че си малко назад във времето с нещата дето се появяват. За около 15К долара , нека са 20К докато дойде у нас може да се изгради система в къща която ще е самодостатъчна за 90-95% от времето = панели инвертер и батерия. С още батерии за 10К доларес сигурно ще съм ок за 99% от времето....Ще работи за 10-15 години без стинка екстра разход.... Та ако токо от НЕК стане 3-5 пъти по-скъп и съм в къща одма режем кабело към НЕК :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Левчо ако знаеш само колко народ показва среден пръст на НЕК ама досега не съм видел некой да ги е прецакал.Така че тва с фотоволтаиците го остави няма да е в тоя живот.Къщата е хубаво нещо ама да има кой да поддържа...
                                бай Пеше, язе па съм видел. Имам 3-ма приятели на off-grid. Отрезаха НЕК за много по-леки издънки.
                                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Working...
                                X