Първоначално изпратено от Trakatrak
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ever Разгледай мнение
Още няма официална статистика, но наскоро хванах предаване, в което се коментираше, че наистина е имало по-голяма раждаемост през първото тримесечие на 2021-а, която рязко пада след това. Така че се очаквало 2021-а година да е антирекорд или близо до това - около 55 хил., но да видим.
Откъм смъртност нещата са много зле - имаше 130 хил. починали до началото на ноември с прогнози за 145-155 хил.
Нещата не изглеждат никак добре.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Зелените в Германия спечелиха и са в правителството. Край отидоха цените на имотите у киреча.
ей ся ...
първо спират ниско тарифните полети
веднага след това вдигат пенсионната възраст
после идват и конфискациитепрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеме мога повече да крия, колко много ме кефи инвестиционната стратегия на бота.
през цялото време защитава теорията, че имота се купува за да носи наеми.
но, от последните 2 купени единя е тъмен прозорец а другия е отдаден на социално слаб за около 200евро.
другия стълб в стратегията му е, че имота капиталова няма. въпреки, че е реализирал 500% такава. в миналото.
и сега гвоздея на програмата ебанско е кенеф, но и там щял да купи.
аплодисменти, дами и господа!
за записване час за консултация, моля на лични.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin
Шъ Шъ - гледам как лекувате, в гроба... щото сте много грамотни сигурноАма първо шЪ ви гласуваме поредните Харварди, да ви вземат имотите и да ви оставят с още кредити!
да се спре тоя цирк с изнесените секции и да се въведе принцип на уседналост.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеМного бебета има от както почна короната, няма да се учудя ако на края на годината кажат че сме били някой соц рекорд.
Не че това ще играе каквото и да е роля в близко бъдеще, просто да го отбележа в темата. Даже може да се разровя после в НСИ да видя има ли данни за тази година.
Откъм смъртност нещата са много зле - имаше 130 хил. починали до началото на ноември с прогнози за 145-155 хил.
Нещата не изглеждат никак добре.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Сега разбирам що си повишител... ти си скаран с аритметиката бреизкара нацията 30млн дотук ПОНЕ. Ама тя няма и 5млн, като махнем хората в чужбина, които все още имаме БГ-документи и се броим някъде
Ся още малко реалност - след 50 години ще сте 3млн всичките. 500 хил в София, останалите по землянките като Пешкунти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Близките 50 години на България ще бъдем 2 милиона в София, 1 милион в да речем 10 значими града, 500К в останалите не знам как ги казват сега областни градове и още няколко по-големи и 500К до макс 1М за малките градчета и всички села.
Тъй да се каже София ще е половин България....Не знам дали е добро или лошо, но така виждам нещата. Просто няма живот и поминък за обикновен човек в провинцията. Не може с 600 лева заплата да си построиш къща, да гледаш деца, да си позволиш каквато и да било екстра и колкото и да е гадно в София ще са принудени да дойдат....или в чужбина. Чужбина обаче вече беше на кантар / миграцията/ и преди вируса, а сега вече няма никакъв начин да е атрактивна. Приключи..... и остава София и морето донякъде ако има туризъм....Пловдивските и ишлемета не са добро дългосрочно решение и няма да са толкова атрактивни.изкара нацията 30млн дотук ПОНЕ. Ама тя няма и 5млн, като махнем хората в чужбина, които все още имаме БГ-документи и се броим някъде
Ся още малко реалност - след 50 години ще сте 3млн всичките. 500 хил в София, останалите по землянките като Пешкунти.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеМного бебета има от както почна короната, няма да се учудя ако на края на годината кажат че сме били някой соц рекорд.
Не че това ще играе каквото и да е роля в близко бъдеще, просто да го отбележа в темата. Даже може да се разровя после в НСИ да видя има ли данни за тази година.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Все си мисля, че има логика в мислите ти драги ми песимисте. НО могат да се случат събития, които точно обратното на очакванията, ще подкарат стадото към къщите. Така си мисля аз де, ама кой съм аз, че да давам мнения. Наскоро ти подметнах нещичко за токО и ти сам каза, че +400% сметка за ток би те върнала у Радомир. Споко, не е само токО. Нале се сещаш за водата у Перник. При 2-2,5 млн у столицата, че ми пиете вОда от чучуро. Да не отварям дума за задръствания, шум, боклуци, въздух, престъпност и тн. Иде време в което разстоянията от по 100-200км ще се считат за къси.
Пази Радомир!
Технологиите се развиват и дори само след 20 години ще се смеем на сегашните реалности и сигурно няколко процента ще са ок да са на село, но парите ще ходят в София и хората след тях....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Близките 50 години на България ще бъдем 2 милиона в София, 1 милион в да речем 10 значими града, 500К в останалите не знам как ги казват сега областни градове и още няколко по-големи и 500К до макс 1М за малките градчета и всички села.
Тъй да се каже София ще е половин България....Не знам дали е добро или лошо, но така виждам нещата. Просто няма живот и поминък за обикновен човек в провинцията. Не може с 600 лева заплата да си построиш къща, да гледаш деца, да си позволиш каквато и да било екстра и колкото и да е гадно в София ще са принудени да дойдат....или в чужбина. Чужбина обаче вече беше на кантар / миграцията/ и преди вируса, а сега вече няма никакъв начин да е атрактивна. Приключи..... и остава София и морето донякъде ако има туризъм....Пловдивските и ишлемета не са добро дългосрочно решение и няма да са толкова атрактивни.
Пази Радомир!Last edited by bulgarian lev; 24.11.2021, 20:31.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Не че това ще играе каквото и да е роля в близко бъдеще, просто да го отбележа в темата. Даже може да се разровя после в НСИ да видя има ли данни за тази година.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 24.11.2021, 20:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение+1
и аз си мисля, че моментни пикови стойности в офертните цени не са невъзможни, но в дългосрочен план идва фактор ДЕМОГРАФИЯ
https://yurukov.net/blog/2015/radaemost-68-14/
предвид на това как пада раждаемостта в последните 30г ми е интересно от къде ще дойде този глад за жилища.
като сложим в това и изнасянето към чужбина, като сложим към това и печалната ковид статистика от 20-21-ва (дано не продължи и 22-ра)... се чудя откъде е този оптимизъм в очакващите тъмните прозорци да светнат и поскъпнат до небесата.
Тъй да се каже София ще е половин България....Не знам дали е добро или лошо, но така виждам нещата. Просто няма живот и поминък за обикновен човек в провинцията. Не може с 600 лева заплата да си построиш къща, да гледаш деца, да си позволиш каквато и да било екстра и колкото и да е гадно в София ще са принудени да дойдат....или в чужбина. Чужбина обаче вече беше на кантар / миграцията/ и преди вируса, а сега вече няма никакъв начин да е атрактивна. Приключи..... и остава София и морето донякъде ако има туризъм....Пловдивските и ишлемета не са добро дългосрочно решение и няма да са толкова атрактивни.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение+1
и аз си мисля, че моментни пикови стойности в офертните цени не са невъзможни, но в дългосрочен план идва фактор ДЕМОГРАФИЯ
https://yurukov.net/blog/2015/radaemost-68-14/
предвид на това как пада раждаемостта в последните 30г ми е интересно от къде ще дойде този глад за жилища.
като сложим в това и изнасянето към чужбина, като сложим към това и печалната ковид статистика от 20-21-ва (дано не продължи и 22-ра)... се чудя откъде е този оптимизъм в очакващите тъмните прозорци да светнат и поскъпнат до небесата.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар