IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

най-хубавите често заминават по направление обезщетение.
    Едно време друго беше! Най-хубавите - скосени мезонети с камини, отиваха за обезщетение. В момента това са ебати гадните жилища. Това, че са обитавани по 20 години от клети обезщетени аграри също не им помага
    Last edited by Дебнем на замаушка; 02.12.2021, 10:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Погледна ли в чаршафа на завивката да не би в некоя гънка да е изостанала некоя пачка ? :-)
      Как мина продажбата на върха на ненужният апарт в Стрелбище ? Съседа доволен ли е ?
      Изостават тук-там, но от бизнеса. Бутам малко в инвестиции да диверсифицирам, но повечето отива за още програмисти и екипи.

Не съм го виждал от тогава да го питам доволен ли е, но щом е тръгнал да купува в същата сграда, предполагам, че не е недоволен пак си казвам, аз на жилищата съм гледал винаги като колекционер, не като инвеститор и като взема нещо, което съм наумил, че харесвам и искам или ми трябва се кефя, не гледам толкова цените накъде са отишли. Но имотните ми амбиции поприключиха. Не смогвам да нагледам всичко - децата като влязат, да им се кефят.

Пак казвам, обаче, на база сентимента ми се струва, че нещата са вЕлико натопорчени.
      Last edited by Дебнем на замаушка; 02.12.2021, 10:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

това е схема, да не си посягат на активите.
        виж безос и зука, ушили са се в потребителски и бързи кредити.
        Те друга схема правят американските милиардери. Примерно Мъск има кредитна линия от над 500 милиона долара, и не само той а почти всички го правят- ако продаде акции или обяви печалба ще плати доста като данъци, а кредита е без данък, плаща си само лихвата от 2- 3 процента

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Единият го открих. С Пеевски не ми се занимава. Остава този третия дето го следиш. Наистина ще ми е любопитно къде ще се изхвърлят с цените за това място.
          Обикновено на зелено винаги попадам на сграда, която вече е почти завършена, което е плюс до някъде за сигурността, но определено не са налични най-добрите апартаменти. Дори строежа на последния НИ, който взех и беше на дупка, пак най-хубавото беше заминало още на ниво проект.
          най-хубавите често заминават по направление обезщетение.
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

E уж мелеонер пък по кредити.
            това е схема, да не си посягат на активите.
            виж безос и зука, ушили са се в потребителски и бързи кредити.
            препоръка е

Коментар

Погледна ли в чаршафа на завивката да не би в некоя гънка да е изостанала некоя пачка ? :-)
              Как мина продажбата на върха на ненужният апарт в Стрелбище ? Съседа доволен ли е ?
              Сега остава и фениксчо да се върне от някой от швейцарските си апартаменти и да ни навести в темата за да стане пак интересно и да разберем, че за полета на въображението граници не съществуват.
              Last edited by ЦветомирК; 02.12.2021, 10:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Тези печалби са от таксите,само че и таксите си имат граници,лихвения марж го няма отдавна.
                лихвения марж го няма, но той е компенсиран от учетворени такси /прочети днешните новини с колко са се вдигнали печалбите на банките, това без маржовете/

Коментар

Тези печалби са от таксите,само че и таксите си имат граници,лихвения марж го няма отдавна.
                  Такси, вакси на банките не им дреме за инфлацията По един или друг начин тя прибира своето. При повишаване на лихвите временно ще прибере повече защото кредита ще поскъпне по-бързо от депозитите в нея, но е все тая. ВИНАГИ сметката плащат депозитарите защото банката работи с техните пари. Собственият капитал на банката е нищо на фона на депозитите....
                  Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.12.2021, 10:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                    Ехаа, от кога не съм писал тук. Какви страсти се вихрят. Каква я мислихме, а каква излезе.

С моята покупка на жилище 2020, цената му хвръкна почти двойно... Не, че ще тръгна да го продавам, защото си го взех за нас. Виж, с заведението засега се набутах - тъкмо го нагласихме, аха, аха отворихме, то не бяха локдауни, то не бяха глупости. Замразих проекта засега там, преглътнах, плюнах - ще го проверя след някоя година

НО е факт, че в момента всички продавачи, купувачи и кърлежи (брокери) са напълно убедени, че 100%, без съмнение, няма как цените на имотите да не растат безкрайно и завинаги... Та тая работа започва едно такова... да понамирисва

Коментар

Всъщност, бие депозитарите, а не банката. Банката през периода е много доволна и си щрака с пръсти - рекордни печалби за банките през годината като хинт....

Коментар

Иска да бие банката с инфлацията като тегли кредити и я прецака,само че не знам какво мисли банката по този въпрос.
                        Всъщност, бие депозитарите, а не банката. Банката през периода е много доволна и си щрака с пръсти - рекордни печалби за банките през годината като хинт....

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Иска да бие банката с инфлацията като тегли кредити и я прецака,само че не знам какво мисли банката по този въпрос.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                            Ехаа, от кога не съм писал тук. Какви страсти се вихрят. Каква я мислихме, а каква излезе.

С моята покупка на жилище 2020, цената му хвръкна почти двойно... Не, че ще тръгна да го продавам, защото си го взех за нас. Виж, с заведението засега се набутах - тъкмо го нагласихме, аха, аха отворихме, то не бяха локдауни, то не бяха глупости. Замразих проекта засега там, преглътнах, плюнах - ще го проверя след някоя година

НО е факт, че в момента всички продавачи, купувачи и кърлежи (брокери) са напълно убедени, че 100%, без съмнение, няма как цените на имотите да не растат безкрайно и завинаги... Та тая работа започва едно такова... да понамирисва

Двойното хвръкване ,на жилището крещи като фактор за ситуацията в момента...

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Съотношението цена-качество е водещият фактор. Ако преценя, че за високата цена получавам нещо стойностно насреща, не бих се колебал. В момента ми се предлагат тотални боклуци на немски цени. Никакъв шанс
                              Единият го открих. С Пеевски не ми се занимава. Остава този третия дето го следиш. Наистина ще ми е любопитно къде ще се изхвърлят с цените за това място.
                              Обикновено на зелено винаги попадам на сграда, която вече е почти завършена, което е плюс до някъде за сигурността, но определено не са налични най-добрите апартаменти. Дори строежа на последния НИ, който взех и беше на дупка, пак най-хубавото беше заминало още на ниво проект.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Без да сме се чували с Кристин, миналия ми кредит беше на 6,8% в Allianz + надбавка основния лихвен на БНБ, който през последните 3г. на погасяване беше 0,00. Сега съм на 4,28 ГПР към ССВ от 1 май. Инфлацията избуши лятото, а основния ми доход качи оттогава с 25% от размера на вноската. Наемите, които прибирам-константа величина.

Коментар

Working...
                                X