Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
https://www.investor.bg/po-sveta/453...puvane-341027/
ама....как....така
нали трябваше първо там да паднат цените а после и тукпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Чак сега видях че Песимиста се е изказал за Маями САЩ че локацията била в Латинска Америка ...при това изказване аз лично повече в такива дискусии не влизам понеже са безпредметниLast edited by pesimist4o na kvadrat; 03.12.2021, 16:58.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
За твоята порода, дето в Германия се бута сред мангустите - Маями е в Латинска Америка, не ви учат на география до 8клас явно, а после си бил на улицата вече с протегната ръка
За Маями ко речи ?! Флорида се е отделила от Щатите ли ? Е нормално то нема бели там :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 03.12.2021, 16:33.
- 2 Харесвания
Коментар
-
С твоя доход сигурно не е трудно
Коментар
-
За твоята порода, дето в Германия се бута сред мангустите - Маями е в Латинска Америка, не ви учат на география до 8клас явно, а после си бил на улицата вече с протегната ръка
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Кои факти бре Каврък ? Не четеш ли какво съм написал дипломатично, за да не засегна Джони ? Той е пуснал имот, който е на 20-30 минути с метро или влак от центъра на града ако имаше такова в предградие , което е все едно Елин Пелин, но за сметка на това е съвсем близо до адски натоварена магистрала и голямо кръстовище Като бонус за мобилност е на етаж където тук са ни мазетата и гаражите. Софийското метро и влакове и спирки са 100 пъти по-хубави и чисти. За центъра разбра само от етноса на Крети са, децата по училищата са пълни със забулени / 10 годишни/ , пълно е с открити пикалници и СМЪРДИ на урина по улиците, на всеки ъгъл просяци. Мрачен и влажен климат и поне в центъра мръсен град. Цените са космически - например такситата са 5 пъти по-скъпи.... Безкрай по-лоши неща от София/ Единствено доходите са добри, ама не за всички например през годините съм срещал БЪлгарчета по хотелите. Заплати нето 1300-1500 евро дори и в Мариот на едно момиченце беше толкова, но храната им е безплатна де.....:-) Моите познати, които си купиха къща в града / на 30км/ за 500К са меринджеи в застраховането.... случайност иначе НИКОГА не можеш да купиш дори и на 30 км от града. Сметни си на 900К / толкова е апарта на Джони с разходите/ и при 1% лихва колко ти е месечната вноска да речем за 30 години при ''голямата'' стандартна за наш обслужващ персонал заплата от 1500 ецро минус 300-500 евро месечно за поддръжка на апарта :-)
За Маями сме писали, ама ще ти повторя накратко. Там под 5% от хората са бели НЕлатиноси. Знаеш ли какво се случва с белите в Латинска Америка ? Имоти има всякакви обаче тези, които стават са по 10К квадратя. За сметка на това поддръжката и данъка са ти 2-3-5К на месец. На нашето море и в скъпите комплекси поддръжката ти и данъка са ти 1-2К макс на година, а в Красна Поляна си 5-10 лева на месец.... нема и хиляда пъти разлика.....Не защитавам нашето море щото не съм стъпвал на него от 25 години и е възможно да е надценено защото е малко, ама в Маями какво да правя бре човек ?! Знаеш ли колко пари харчи града на година за да предодврати потъването на града ? Погледай малко как са улиците след дъжд или някой от ежегодните урагани.
Та тъй , ако съм мултимилионер към милиардер и искам да пестя от данъци с радост бих се преместил в Маями ....ама не съм. На който му харесва никой не му пречи до ходи. Поне прави разлика между реклама и реалност особено като не си на даденото място като турист за 2 седмици....:-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
аз го закачам, но той искал е да помогне човека.
има и една поговорка
най-много може да ти навреди човек, който смята, че действа за твое добро.
един приятел отдавна гледаше да купи апартамент и все не можеха да намерят подходящ
миналата година, точно в началото на паниката, харесаха един и то скъп
много съм го мислил и съм му казвал, че сега /тогава/ не е добре да се купи.
един ден тамън да му звънна да го съветвам, да се откаже и той ми звъни и вика, капарирахме го.
направо ми се при...сра.
затраях си обаче, да не го натоварвам излишно.
и сега година и нещо по-късно си говорим и му викам
тогава ако ти бех казал и ти ми беше послушал, сега не знам къде щях да се дявам от срам.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЦветомирК Разгледай мнение
спасителю156,
Приятелите ти сигур са ти много благодарни и ти носят у село армагани секи ден.
има и една поговорка
най-много може да ти навреди човек, който смята, че действа за твое добро.
един приятел отдавна гледаше да купи апартамент и все не можеха да намерят подходящ
миналата година, точно в началото на паниката, харесаха един и то скъп
много съм го мислил и съм му казвал, че сега /тогава/ не е добре да се купи.
един ден тамън да му звънна да го съветвам, да се откаже и той ми звъни и вика, капарирахме го.
направо ми се при...сра.
затраях си обаче, да не го натоварвам излишно.
и сега година и нещо по-късно си говорим и му викам
тогава ако ти бех казал и ти ми беше послушал, сега не знам къде щях да се дявам от срам.
препоръка е
- 4 Харесвания
Коментар
-
Това е положението за всички ни които 4 години сме чакали....Всъщност аз съм го преживявал едно към едно 2003-7 докато не купих....Имаше години в които цените номинално бяха нараснали с повече от годишният ми заплатен доход без да отчитам разходите. Така е сега и през 2021 за огромното мнозинство хора. Среден апарт е 32К евро нагоре. И това че са дали 3-5К евро за наем е наистина капка от цялото . Освен това в тези пари има и амортизация....
Проблема е поскъпването номинално. Все по-малко хора ще могат да насмогнат заплатно/доходно на него....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Това е ясно, но все пак не е приятно на 1во число да превеждаш на някой пари, след като вече си претърпял такива загуби
- 2 Харесвания
Коментар
-
Това е положението за всички ни които 4 години сме чакали....Всъщност аз съм го преживявал едно към едно 2003-7 докато не купих....Имаше години в които цените номинално бяха нараснали с повече от годишният ми заплатен доход без да отчитам разходите. Така е сега и през 2021 за огромното мнозинство хора. Среден апарт е 32К евро нагоре. И това че са дали 3-5К евро за наем е наистина капка от цялото . Освен това в тези пари има и амортизация....
Проблема е поскъпването номинално. Все по-малко хора ще могат да насмогнат заплатно/доходно на него....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Като ми дойдеш на крака в забутаното село да ми се молиш ще те изгоня. От сега ти казвам голчо
Приятелите ти сигур са ти много благодарни и ти носят у село армагани секи ден.
- 1 like
Коментар
-
Нищо чудно че се е покрил на селоНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Скъп не скъп, представи си че преди 4 години си имал 60% от сумата за жилище с желаните параметри, 48 наема по-късно, имаш 40% (като междувременно си спестявал)
Коментар
Коментар