IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
    https://www.investor.bg/po-sveta/453...puvane-341027/
    ама....как....така
    нали трябваше първо там да паднат цените а после и тук
    То си е написано в учебниците ,имаш стока ,има и пазар,нямаш стока ,нямаш и пазар,ако са високи цените пак губиш,хем нямаш стока хем еластичността на търсенето спрямо цената корелира в посока на спад на търсенето ,поради хем високата цена,и никаквото предлагане ,и в един момент всичко си идва на мястото .

Коментар

• https://www.investor.bg/po-sveta/453...puvane-341027/
      ама....как....така
      нали трябваше първо там да паднат цените а после и тук
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Чак сега видях че Песимиста се е изказал за Маями САЩ че локацията била в Латинска Америка ...при това изказване аз лично повече в такива дискусии не влизам понеже са безпредметни
        Хаха, Каврък научи се да четеш не само заглавието, а и текста. Населението на Маями е 75% латиноси и 20% черни и съм задал въпрос знаеш ли как живее бял човек в Латинска Америка ? Не съм написал че Маями е част от Латинска Америка, а написах съвсем конкретен въпрос защото аз имам престава, а ти не...Не е като по списанията освен ако няма криминална хроника в тях :-)
        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 03.12.2021, 16:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

За твоята порода, дето в Германия се бута сред мангустите - Маями е в Латинска Америка, не ви учат на география до 8клас явно, а после си бил на улицата вече с протегната ръка
          Факт е тва - в центъра на Франкфурт нема други...., затва теб не можах да те разпозная :-)
          За Маями ко речи ?! Флорида се е отделила от Щатите ли ? Е нормално то нема бели там :-)
          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 03.12.2021, 16:33.

Коментар

С твоя доход сигурно не е трудно
            Така е малък ми беше тогава дохода, но повече от теб със сигурност след като компютърните клубове ми бяха клиенти та знам колко си изкарвал....:-)

Коментар

За твоята порода, дето в Германия се бута сред мангустите - Маями е в Латинска Америка, не ви учат на география до 8клас явно, а после си бил на улицата вече с протегната ръка
              Чак сега видях че Песимиста се е изказал за Маями САЩ че локацията била в Латинска Америка ...при това изказване аз лично повече в такива дискусии не влизам понеже са безпредметни

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Кои факти бре Каврък ? Не четеш ли какво съм написал дипломатично, за да не засегна Джони ? Той е пуснал имот, който е на 20-30 минути с метро или влак от центъра на града ако имаше такова в предградие , което е все едно Елин Пелин, но за сметка на това е съвсем близо до адски натоварена магистрала и голямо кръстовище Като бонус за мобилност е на етаж където тук са ни мазетата и гаражите. Софийското метро и влакове и спирки са 100 пъти по-хубави и чисти. За центъра разбра само от етноса на Крети са, децата по училищата са пълни със забулени / 10 годишни/ , пълно е с открити пикалници и СМЪРДИ на урина по улиците, на всеки ъгъл просяци. Мрачен и влажен климат и поне в центъра мръсен град. Цените са космически - например такситата са 5 пъти по-скъпи.... Безкрай по-лоши неща от София/ Единствено доходите са добри, ама не за всички например през годините съм срещал БЪлгарчета по хотелите. Заплати нето 1300-1500 евро дори и в Мариот на едно момиченце беше толкова, но храната им е безплатна де.....:-) Моите познати, които си купиха къща в града / на 30км/ за 500К са меринджеи в застраховането.... случайност иначе НИКОГА не можеш да купиш дори и на 30 км от града. Сметни си на 900К / толкова е апарта на Джони с разходите/ и при 1% лихва колко ти е месечната вноска да речем за 30 години при ''голямата'' стандартна за наш обслужващ персонал заплата от 1500 ецро минус 300-500 евро месечно за поддръжка на апарта :-)
                За Маями сме писали, ама ще ти повторя накратко. Там под 5% от хората са бели НЕлатиноси. Знаеш ли какво се случва с белите в Латинска Америка ? Имоти има всякакви обаче тези, които стават са по 10К квадратя. За сметка на това поддръжката и данъка са ти 2-3-5К на месец. На нашето море и в скъпите комплекси поддръжката ти и данъка са ти 1-2К макс на година, а в Красна Поляна си 5-10 лева на месец.... нема и хиляда пъти разлика.....Не защитавам нашето море щото не съм стъпвал на него от 25 години и е възможно да е надценено защото е малко, ама в Маями какво да правя бре човек ?! Знаеш ли колко пари харчи града на година за да предодврати потъването на града ? Погледай малко как са улиците след дъжд или някой от ежегодните урагани.
                Та тъй , ако съм мултимилионер към милиардер и искам да пестя от данъци с радост бих се преместил в Маями ....ама не съм. На който му харесва никой не му пречи до ходи. Поне прави разлика между реклама и реалност особено като не си на даденото място като турист за 2 седмици....:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

аз го закачам, но той искал е да помогне човека.
                  има и една поговорка
                  най-много може да ти навреди човек, който смята, че действа за твое добро.

един приятел отдавна гледаше да купи апартамент и все не можеха да намерят подходящ
                  миналата година, точно в началото на паниката, харесаха един и то скъп
                  много съм го мислил и съм му казвал, че сега /тогава/ не е добре да се купи.
                  един ден тамън да му звънна да го съветвам, да се откаже и той ми звъни и вика, капарирахме го.
                  направо ми се при...сра.
                  затраях си обаче, да не го натоварвам излишно.
                  и сега година и нещо по-късно си говорим и му викам
                  тогава ако ти бех казал и ти ми беше послушал, сега не знам къде щях да се дявам от срам.
                  Да, ама това си ти, спасителя в ръжта едва ли има такива скрупули, той е гьонсурат

Коментар

• Първоначално изпратено от ЦветомирК Разгледай мнение

спасителю156,

Приятелите ти сигур са ти много благодарни и ти носят у село армагани секи ден.
                    аз го закачам, но той искал е да помогне човека.
                    има и една поговорка
                    най-много може да ти навреди човек, който смята, че действа за твое добро.

един приятел отдавна гледаше да купи апартамент и все не можеха да намерят подходящ
                    миналата година, точно в началото на паниката, харесаха един и то скъп
                    много съм го мислил и съм му казвал, че сега /тогава/ не е добре да се купи.
                    един ден тамън да му звънна да го съветвам, да се откаже и той ми звъни и вика, капарирахме го.
                    направо ми се при...сра.
                    затраях си обаче, да не го натоварвам излишно.
                    и сега година и нещо по-късно си говорим и му викам
                    тогава ако ти бех казал и ти ми беше послушал, сега не знам къде щях да се дявам от срам.

препоръка е

Коментар

Това е положението за всички ни които 4 години сме чакали....Всъщност аз съм го преживявал едно към едно 2003-7 докато не купих....Имаше години в които цените номинално бяха нараснали с повече от годишният ми заплатен доход без да отчитам разходите. Така е сега и през 2021 за огромното мнозинство хора. Среден апарт е 32К евро нагоре. И това че са дали 3-5К евро за наем е наистина капка от цялото . Освен това в тези пари има и амортизация....
                      Проблема е поскъпването номинално. Все по-малко хора ще могат да насмогнат заплатно/доходно на него....
                      С твоя доход сигурно не е трудно

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

Това е ясно, но все пак не е приятно на 1во число да превеждаш на някой пари, след като вече си претърпял такива загуби
                        Айде сега загуби....Нали са инвестирали на борсата парите и са изкарали през годината 20-200%... поне....Никой тогава не им казва дай ми половината на мен от печалбата :-)....3-5К наем нема ги съборят. Хазяйките са сгодни и не са като банките ....:-)

Коментар

Това е положението за всички ни които 4 години сме чакали....Всъщност аз съм го преживявал едно към едно 2003-7 докато не купих....Имаше години в които цените номинално бяха нараснали с повече от годишният ми заплатен доход без да отчитам разходите. Така е сега и през 2021 за огромното мнозинство хора. Среден апарт е 32К евро нагоре. И това че са дали 3-5К евро за наем е наистина капка от цялото . Освен това в тези пари има и амортизация....
                          Проблема е поскъпването номинално. Все по-малко хора ще могат да насмогнат заплатно/доходно на него....
                          Това е ясно, но все пак не е приятно на 1во число да превеждаш на някой пари, след като вече си претърпял такива загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Като ми дойдеш на крака в забутаното село да ми се молиш ще те изгоня. От сега ти казвам голчо
                            спасителю156,

Приятелите ти сигур са ти много благодарни и ти носят у село армагани секи ден.

Коментар

Нищо чудно че се е покрил на село
                              Като ми дойдеш на крака в забутаното село да ми се молиш ще те изгоня. От сега ти казвам голчо
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Скъп не скъп, представи си че преди 4 години си имал 60% от сумата за жилище с желаните параметри, 48 наема по-късно, имаш 40% (като междувременно си спестявал)

Коментар

Working...
                                X