IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Ами не е баш така. Зависи кой е този някой и защо е готов да плати тази цена, освен това зависи и от това дали ще има в бъдеще такъв някой.

Цената на долара се определя на световните пазари.

Цената на един Софийски апартамент се определя по следния начин:

1) Инвеститор X има пари за изпиране и построява сграда в елитен квартал.
    2) Крадецът Гербаджия Y има крадени пари и не го интересува какво купува и на каква цена - просто гледа да се отърве от кеша и пълни гушата на X (а в много случаи двамата са свързани). Не го и интересува, че този имот ще е празен, нито дали цената е набалончена или не. Купува 10 апартамента още на зелено. С крадени пари е лесно
    3) Бай Гошо чува, че за новото строителство в квартала му са дадени 2500 Евро на квадрат и решава да прави печалбата на живота си - обявява си панелката на цена 2000, мигар някой глупак клъвне
    4) Заблуденият IT-специалист Z няма никакво понятие от икономика, инвестиции и пазари, нулева финансова култура. Вместо да инвестира парите си в нещо истинско и стойностно, той чува от баба си че имотът бил най-ценното нещо на света и че ще пази парите му от инфлация. Реално за него е много по-изгодно да живее под наем - предлагане огромно, наемите твърде достъпни за неговите доходи. Да не говорим, че баба му живее в стар апартамент, който в идните 5-10 години ще се освободи. Да не говорим, че и родителите му имат апартамент. Родителите на жена му също. Апартаменти колкото искаш. Жилищна площ предостатъчно. Така, но:
    5) Появява се брокерастът, който с откровени лъжи го примамва, целейки да му открадне 3%
    6) Банката му сваля звезди от небето - колко били достъпни имотите
    7) Z ще не ще купува апартаментът от бай Гошо с кредит от банката, на цена 2100 - допълнително набалончена от брокера. Не може да си позволи цените на X (нито е останало нещо за продаване)

Всеки нов глупак Z реално удвояване на жилищната площ, която притежава. Всеки крадец Y я умножава многократно. Целият този капитал, налят в имоти, в един момент трябва да бъде уползотворен по някакъв начин и да бъде вкаран в икономиката. Но икономиката не може да поеме този шок - липсват доходи, липсва БВП, който да го покрие. Цикълът се завърта.

В обобщение на горното - имотният пазар в София се определя от една шепа крадци и измамници (инвеститори, крадци, брокери, банкери) и още една по-голяма шепа глупаци (ИТ-та, чиновници, хора с доходи над средното), които са дойните крави на първите. Дойните крави се трудят, и произвеждат, а купуват боклук - отпаден продукт на икономиката, който не им е нужен.Купуват го, защото са измамени и заблудени.

Когато от Голдман или JP Morgan почнат да купуват имоти в София и плащат по 2000 Евро за панелка в Гоцето, аз ще съм първият, който ще купи такава, защото тогава тя наистина ще струва толкова. Когато обаче гореописаните индивиди определят пазарните цени, мога само да съжалявам в каква държава-кочина живея.
    Прекрасен анализ

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
      Срува точно толкова, колкото някой е готов да плати за него
      Ами не е баш така. Зависи кой е този някой и защо е готов да плати тази цена, освен това зависи и от това дали ще има в бъдеще такъв някой.

Цената на долара се определя на световните пазари.

Цената на един Софийски апартамент се определя по следния начин:

1) Инвеститор X има пари за изпиране и построява сграда в елитен квартал.
      2) Крадецът Гербаджия Y има крадени пари и не го интересува какво купува и на каква цена - просто гледа да се отърве от кеша и пълни гушата на X (а в много случаи двамата са свързани). Не го и интересува, че този имот ще е празен, нито дали цената е набалончена или не. Купува 10 апартамента още на зелено. С крадени пари е лесно
      3) Бай Гошо чува, че за новото строителство в квартала му са дадени 2500 Евро на квадрат и решава да прави печалбата на живота си - обявява си панелката на цена 2000, мигар някой глупак клъвне
      4) Заблуденият IT-специалист Z няма никакво понятие от икономика, инвестиции и пазари, нулева финансова култура. Вместо да инвестира парите си в нещо истинско и стойностно, той чува от баба си че имотът бил най-ценното нещо на света и че ще пази парите му от инфлация. Реално за него е много по-изгодно да живее под наем - предлагане огромно, наемите твърде достъпни за неговите доходи. Да не говорим, че баба му живее в стар апартамент, който в идните 5-10 години ще се освободи. Да не говорим, че и родителите му имат апартамент. Родителите на жена му също. Апартаменти колкото искаш. Жилищна площ предостатъчно. Така, но:
      5) Появява се брокерастът, който с откровени лъжи го примамва, целейки да му открадне 3%
      6) Банката му сваля звезди от небето - колко били достъпни имотите
      7) Z ще не ще купува апартаментът от бай Гошо с кредит от банката, на цена 2100 - допълнително набалончена от брокера. Не може да си позволи цените на X (нито е останало нещо за продаване)

Всеки нов глупак Z реално удвоява на жилищната площ, която притежава. Всеки крадец Y я умножава многократно. Целият този капитал, налят в имоти, в един момент трябва да бъде оползотворен по някакъв начин и да бъде вкаран в икономиката. Но икономиката не може да поеме този шок - липсват доходи, липсва БВП, който да го покрие. Цикълът се завърта.

В обобщение на горното - имотният пазар в София се определя от една шепа крадци и измамници (инвеститори, крадци, брокери, банкери) и още една по-голяма шепа глупаци (ИТ-та, чиновници, хора с доходи над средното), които са дойните крави на първите. Дойните крави се трудят, и произвеждат, а купуват боклук - отпаден продукт на икономиката, който не им е нужен.Купуват го, защото са измамени и заблудени.

Когато от Голдман или JP Morgan почнат да купуват имоти в София и плащат по 2000 Евро за панелка в Гоцето, аз ще съм първият, който ще купи такава, защото тогава тя наистина ще струва толкова. Когато обаче гореописаните индивиди определят пазарните цени, мога само да съжалявам в каква държава-кочина живея.
      Last edited by ejonny2376; 10.12.2021, 00:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Глупости не чета.Както съм ти казвал много пъти интернет не е източник на знания...Историята на долара не ме интересува щото е минало.В днешно време това е тоалетна хартия.
        Понеже е тоалетна хартия затова компютъра на който пишеш и изобщо имаш достъп до форума се търгува САМО в долари .

Коментар

Аз маломерки нито съм имал нито съм продавал.Кой е тоя Страхил в Явлена хептен не знам може би е кмета на Красна поляна..Другите глупости къде си написал изобщо е глупаво да коментирам...И да знаеш аз нямам самочувствието да разбирам от НИ камо ли акъл да раздавам за да се смеят хората и да ми се подиграват...
          Мен са ме поканили като икономист ,имотите са част от икономиката ,икономиката е това което движи света ,живота на хората иначе отиваш в землянката и да събираш лишеи и да ядеш червеи на полето.Това става ако няма икономика.Пример е Северна Корея в която като пуснат концлагеристите на работа по полетата и нивите ,всичко дето мърда бива изядено от червея до плъха .
          Така че в тоя ред на мисли коментирам имотите като част от икономиката ,сега стана ли ти ясно ,имам диплома на която пише икономист ,с печат от УНСС .

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Чети да се образоваш и бъди по тих ,разликата между умния и простия човек ,знаеш ли каква е ?
            Умния е тих и не парадира ,а простия е гръмогласен ,той напада,обижда ,агресира ...по това се отличава
            Чети за какво иде реч ,белким нещо научиш

https://finansovagramotnost.bg/2019/...RoCYvsQAvD_BwE
            КАК АМЕРИКАНСКИЯТ ДОЛАР СТАНА СВЕТОВНА РЕЗЕРВНА ВАЛУТА

Във времена на стагфлация, висока инфлация или дефлация, доларът остава световна резервна валута, която се подкрепя от силата на американската икономика и доминацията на американските финансови пазари. Въпреки големия дефицит на САЩ, американските ценни книжа остават едни от най-сигурните и предпочитани финансови инструменти за защита на парите, поради доверието, което останалата част от света има в способността на САЩ да плащат дълговете си. И до ден днешен американският долар е валутната единица в най-голямо обръщение в световната търговия.
            Глупости не чета.Както съм ти казвал много пъти интернет не е източник на знания...Историята на долара не ме интересува щото е минало.В днешно време това е тоалетна хартия.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid

Ма ти и долара ли знаеш какво е?Има ли въобще тема по която ти да не си компетентен и да не канят на интервю.Време е да почнеш да пишеш учебници
              Чети да се образоваш и бъди по тих ,разликата между умния и простия човек ,знаеш ли каква е ?
              Умния е тих и не парадира ,а простия е гръмогласен ,той напада,обижда ,агресира ...по това се отличава
              Чети за какво иде реч ,белким нещо научиш

https://finansovagramotnost.bg/2019/...RoCYvsQAvD_BwE
              КАК АМЕРИКАНСКИЯТ ДОЛАР СТАНА СВЕТОВНА РЕЗЕРВНА ВАЛУТА

Във времена на стагфлация, висока инфлация или дефлация, доларът остава световна резервна валута, която се подкрепя от силата на американската икономика и доминацията на американските финансови пазари. Въпреки големия дефицит на САЩ, американските ценни книжа остават едни от най-сигурните и предпочитани финансови инструменти за защита на парите, поради доверието, което останалата част от света има в способността на САЩ да плащат дълговете си. И до ден днешен американският долар е валутната единица в най-голямо обръщение в световната търговия.

Коментар

Понеже сте големите специалисти затова от страх продадохте маломерките ,а в Явлена Страхил моментално е разкарал дузина брокери и са му побелели косите ....айде да не плещим дежурните глупости ,ако бяхте толкова компетентни вас щяха да канят редакторите на медиите ,а не мен .Ясно ли ти е ?Обществото определя кой е компетентен и кой не ,в случая обществото в лицето на дадена медия отразяваща огромен кръг събиития в международен икономически мащаб се обръща към мен ,а не към теб или някой дето притежавал десетки имоти.Притежанието на пари,имоти и т.н. не те прави специалист в дадена материя .
                Аз маломерки нито съм имал нито съм продавал.Кой е тоя Страхил в Явлена хептен не знам може би е кмета на Красна поляна..Другите глупости къде си написал изобщо е глупаво да коментирам...И да знаеш аз нямам самочувствието да разбирам от НИ камо ли акъл да раздавам за да се смеят хората и да ми се подиграват...

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Доларът е обезпечен с активи. Реални такива. Срещу него можеш да си кушиш всичко.Курсът му се определя на същия принцип.
                  Празният апартамент защо трябва да струва нещо? Ако бай Гошо поиска 3000 Евро за апартамент в Гоцето, струва ли този апартамент толкова?
                  Струва точно толкова, колкото някой е готов да плати за него Т.е. ако има някой да даде 3500 ще струва 3500
                  Last edited by pepe1234; 10.12.2021, 00:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

маломерката аз я продадох.
                    не мисля, че някой друг се мина да продава.

когато прекалиш, се заяждам с теб. а понякога просто от скука.
                    но наистина ще ми е интересно да ти прочета мнението, но твоето, не на някой дето ти го е казал
                    и ми е интересно дали ще се покрива с това, което пишеш тук.
                    та ако искаш да ми спестиш ровене из сайтовете, пусни линка тук, като излезе.
                    Първо информацията ще мине през редактор ,около края на годината смятат да публикуват ,от сега ти казвам че мнението ми ще е балансирано,няма как да е на ниво форум и като цяло смятам да се фокусирам около реалните факти-инфлацията ,малкото предлагане ,изобщо свързаност от фактори.

Коментар

но наистина ще ми е интересно да ти прочета мнението, но твоето, не на някой дето ти го е казал
                      Притежаването на повече от 1 имот (който да е за собствено ползване) е върховна глупост.
                      Маломерките ти не струват нищо. Радвай се, че си намерил глупак, който да ти даде пари за нея.

Коментар

• https://www.capital.bg/biznes/promis...che_ne_raboti/
                        Индийският завод "Варок лайтинг системс" край Димитровград вече не работи

Фабриката за автомобилни светлини, която отвори в началото на 2019 г., е влязла в ликвидация

Коментар

Ок,от всичките специалисти не си се усетил и си споделил,другите специалисти по имоти са направили други неща ,нали не мислиш че след всичко ще ги обявят ?

Коментар

Понеже сте големите специалисти затова от страх продадохте маломерките ,а в Явлена Страхил моментално е разкарал дузина брокери и са му побелели косите ....айде да не плещим дежурните глупости ,ако бяхте толкова компетентни вас щяха да канят редакторите на медиите ,а не мен .Ясно ли ти е ?Обществото определя кой е компетентен и кой не ,в случая обществото в лицето на дадена медия отразяваща огромен кръг събиития в международен икономически мащаб се обръща към мен ,а не към теб или някой дето притежавал десетки имоти.Притежанието на пари,имоти и т.н. не те прави специалист в дадена материя .

Last edited by ratten; 09.12.2021, 23:26.
                            препоръка е

Коментар

Е тва е най големият виц оправи ми настроението..Хи хи хи
                              Най големия виц си ти .Долара не като каскета ти ,който се клати всеки ден на главата ти докато ходиш на външната тоалетна .

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Тук, няма да се съглася с теб. Тогава / 13.03./ ти скачаше от радост ,че има локдаун като си мислеше, че заради това ще паднат цените. Всички, включително и аз ти пишехме да не се радваш защото този пазар не работи както ти си мислиш ! Кой прогнозира тогава правилно, а ?!!!

Коментар

Working...
                                X