IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

    Точно от Сардиния мои познати ми пратиха снимки от менюто на плажно заведение. Цените бяха такива каквито казваш, най-странно ми беше, че виното беше от 18 до 22 евро. Тук цените на малките бут започват от там, а на трейшъна от 47 лв за малка.
    Така е, там е безбожно евтино на фона на посетителите. Принципно по-заможните италианци ходят там, както и средна класа франсета. Корсика е по-скъпа, но и там съотношението цена-качество е къде-къде.

    Абе гледам ги разни мизерни бг хотелиерчета как хленчат по тв-то. Да съм изберял българското. Не било вярно, че е скъпо. А той ми сложил 15 лева салата, 30-40 порция замразявана риба, 7 лева бира български боклук, сложил ми едно селско говедо да ми сервира, хигиената му нулева, кенеф нечистен с дни, в морето плуват пампреси и дамски превръзки (донесъл ги бил дъждът от канализацията)...Е как да идеш.

    Коментар


    • Понеже кауфланд няма сайт даваю цена на черешите в друг магазин.

      https://varna.parkmart.bg/chereshi-kg/

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
        Пак ще добавя - не слушай какво говорят, а гледай какво правят. Заведения и капанчета, никнат под път и над път. Това означава, че хляб има за всички, а приказките са за пред хората.
        Не е вярно. Умряха. Половината изпозатвориха. Дори места стъргалата на втора линия като Патриарха са мъртвило откъм заведения вече.

        Пъпешите не четат какво е написано и отговарят едно към гьотере, но са прави за едно - заведенията у нас са безобразно скъпи, а предлагането е на шокиращо ниско ниво. Дори скъпи заведения, посещавани от "елит" не стават.

        Опитах миналата седмица няколко дни ол инклузив на Слънчев ден. Прекрасен плаж, горичка и прочие... Храната по-зле от студевтски стол. И не, защото са скръндзи. Картофките бланширани, копеле. Това при положение, че не е пълен дори наполовина ресторантът. Знаеш ли колко са по-скъпи бланшираните. Х8-10 близо по себестойност. Идеята им е да спестиш време при натоварена кухня за сметка на по-високата цена. И цялото преживяване х3 като цена на курорт в Турция. Цените са безумни.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
          Верно ли 94% са с ипотека? Според мен има някаква грешка, тази цифра е абсурдна!
          Вече са коригирали данните в статията на 54%. Естествено, че няма как 94% да са с ипотека!

          https://www.capital.bg/biznes/imoti/...mesechie_tozi/

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

            Хаха, безбожно евтина храна казваш. Една пица 18 лева, едно кафе 5.50. В Сардиния пица 7,50 Евро, кафе 1,50 Евро. Къде видя евтиното? Дори в Лидъл цените са 30% над тези на запад. За качеството изобщо не искам да споменавам. И всичко това при минимална заплата 400 Евро - 4-5 пъти по-ниска отколкото в Европа, с над 50% от населението работещи на минимална.

            България е държавата на измамниците и търгашите. Да дадеш и 1 лева на български хотелиер или ресторантьор е престъпление.
            Точно от Сардиния мои познати ми пратиха снимки от менюто на плажно заведение. Цените бяха такива каквито казваш, най-странно ми беше, че виното беше от 18 до 22 евро. Тук цените на малките бут започват от там, а на трейшъна от 47 лв за малка.

            Коментар


            • Днес идва един дет прилича на Муктада Садр, викам отде си бре, вика - Пакистан. Тва в топ топ хотела на албена......

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

                Бетерчо, ти да не мислиш, че ресторантьорите купуват от кашкавала за 40лв/кг и най-скъпите розови домати? А тоя лаврак дето тука ти го сервират, предполагам се досещаш, че най-вероятно също е внесен от Турция, даже под 8лв, щото се купува на едро? Виж, че ресторантьорския бизнес разчита на спекулата в големите хранителни вериги за да надува цените. И като сложиш, че плащат и по-малко ДДС, че за капак укриват и оборот, сам можеш да сметнеш какъв марж на печалба се получава.

                Пак ще добавя - не слушай какво говорят, а гледай какво правят. Заведения и капанчета, никнат под път и над път. Това означава, че хляб има за всички, а приказките са за пред хората.
                Не разбира се, но си предстсви турските ресторантьори/хотелиери за колко купуват доматите, черешите, дините и лавраците.
                Никнеха преди, вече не е така, някои са затворени други са полупразни - баш в сезонЯ.
                Last edited by better; 15.07.2023, 15:33.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                  Пич, ти друсаш ли нещо? Храната у нас е безбожно евтина. Ако ти пазаруваш от черешите за 8 лева и кашкавал за 30, си е твой проблем. Ся, ако си свикнал на отлежал половин година тибон стек на слайсове с фростинг от джънджър (винаги го бъркам с джендър) и пистачо, проблемът си е твой.

                  Но готвеното по ресторанти и хотели е безбожно безвкусно. По незнайно какв причини дори бабите са се отучили да готвят. Една супа не могат направят и те гледат като извънземен като им разправяш, че не може без корен магданоз и целина. Шопската салати ти я носят без лук!!! Да не говорим, че вече не се овкусява нищо - на ти оливия и оцет, оправяй се. От подправките върхът на кулинарията е черен пипер. Тийнове не знаят какво е кимион, сминдух, девесил. Един боб като хората нямя, а струва стотинки порцията. Патладжанът е екзотика вече, имамбайълдъ по морето не съм виждал от години, а по юга има бая турчаци.

                  В интерес на истината по планинските курорти съм случвал на нелоши неща. В самия Смолян си има култура на хапване на готвено и повече места да хапнеш набързо отколкото в Русе сигурно.

                  Това за мръсните плажове и пренаселени също е смешно. Почти месец съм на морето вече. От Царево до Балчик. Първо, навалица няма никъде. Второ, плажовете са чисти. Трето нашата ивица няма аналог в Европа. Комбинацията от супер фин пясък, море без камъни и опасни животини, високи температури на водата, изключително плитко десетки метри навътре, ниска соленост на морето... От 20 ще се пека на най-добрия плаж в Турция. Клеопатра в Анталия. Нищо не струва в сравнение с места като Аркутино.

                  Имам двама познати с малки хотели по Южното ЧМ. Е, как няма да са им високи цените, когато и двамата не работят преди 1 юли!!! И двамата са семейни, под средна възраст, с деца тийнове... Обаче наемат по сигурно 5-6 души персонал. Те са шефове. Сакън жената или децата да не чистят стаи и да не сервират. Цените са им безумни и нямам идея как се навиват хора при тях. Като минах минала седмица при единия - под 50% заетост, ресторантът празен дори вечер, сервитьорката си цъка на телефона.
                  Хаха, безбожно евтина храна казваш. Една пица 18 лева, едно кафе 5.50. В Сардиния пица 7,50 Евро, кафе 1,50 Евро. Къде видя евтиното? Дори в Лидъл цените са 30% над тези на запад. За качеството изобщо не искам да споменавам. И всичко това при минимална заплата 400 Евро - 4-5 пъти по-ниска отколкото в Европа, с над 50% от населението работещи на минимална.

                  България е държавата на измамниците и търгашите. Да дадеш и 1 лева на български хотелиер или ресторантьор е престъпление.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                    Къде е безбожно евтина? Нещо си се объркал. Черешите са 10 лв. Кашкавала 30-40, сиренето 25-30 лв дини 1.50 килото, домат розов хубав 6 лв, краставици 3 лв. Само за сравнение в тр доматите бяха 50 ст, краставиците 30 ст, черешите 3.50 лв, див лаврак 8 лв в магазина (тук 30 лв).
                    Трябва да си доста болен за да сравняваш някво аркутино на най-мръсното море с плаж на кристално чисто средиземно море.
                    Бетерчо, ти да не мислиш, че ресторантьорите купуват от кашкавала за 40лв/кг и най-скъпите розови домати? А тоя лаврак дето тука ти го сервират, предполагам се досещаш, че най-вероятно също е внесен от Турция, даже под 8лв, щото се купува на едро? Виж, че ресторантьорския бизнес разчита на спекулата в големите хранителни вериги за да надува цените. И като сложиш, че плащат и по-малко ДДС, че за капак укриват и оборот, сам можеш да сметнеш какъв марж на печалба се получава.

                    Пак ще добавя - не слушай какво говорят, а гледай какво правят. Заведения и капанчета, никнат под път и над път. Това означава, че хляб има за всички, а приказките са за пред хората.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                      Пич, ти друсаш ли нещо? Храната у нас е безбожно евтина. Ако ти пазаруваш от черешите за 8 лева и кашкавал за 30, си е твой проблем. Ся, ако си свикнал на отлежал половин година тибон стек на слайсове с фростинг от джънджър (винаги го бъркам с джендър) и пистачо, проблемът си е твой.

                      Но готвеното по ресторанти и хотели е безбожно безвкусно. По незнайно какв причини дори бабите са се отучили да готвят. Една супа не могат направят и те гледат като извънземен като им разправяш, че не може без корен магданоз и целина. Шопската салати ти я носят без лук!!! Да не говорим, че вече не се овкусява нищо - на ти оливия и оцет, оправяй се. От подправките върхът на кулинарията е черен пипер. Тийнове не знаят какво е кимион, сминдух, девесил. Един боб като хората нямя, а струва стотинки порцията. Патладжанът е екзотика вече, имамбайълдъ по морето не съм виждал от години, а по юга има бая турчаци.

                      В интерес на истината по планинските курорти съм случвал на нелоши неща. В самия Смолян си има култура на хапване на готвено и повече места да хапнеш набързо отколкото в Русе сигурно.

                      Това за мръсните плажове и пренаселени също е смешно. Почти месец съм на морето вече. От Царево до Балчик. Първо, навалица няма никъде. Второ, плажовете са чисти. Трето нашата ивица няма аналог в Европа. Комбинацията от супер фин пясък, море без камъни и опасни животини, високи температури на водата, изключително плитко десетки метри навътре, ниска соленост на морето... От 20 ще се пека на най-добрия плаж в Турция. Клеопатра в Анталия. Нищо не струва в сравнение с места като Аркутино.

                      Имам двама познати с малки хотели по Южното ЧМ. Е, как няма да са им високи цените, когато и двамата не работят преди 1 юли!!! И двамата са семейни, под средна възраст, с деца тийнове... Обаче наемат по сигурно 5-6 души персонал. Те са шефове. Сакън жената или децата да не чистят стаи и да не сервират. Цените са им безумни и нямам идея как се навиват хора при тях. Като минах минала седмица при единия - под 50% заетост, ресторантът празен дори вечер, сервитьорката си цъка на телефона.
                      Къде е безбожно евтина? Нещо си се объркал. Черешите са 10 лв. Кашкавала 30-40, сиренето 25-30 лв дини 1.50 килото, домат розов хубав 6 лв, краставици 3 лв. Само за сравнение в тр доматите бяха 50 ст, краставиците 30 ст, черешите 3.50 лв, див лаврак 8 лв в магазина (тук 30 лв).
                      Трябва да си доста болен за да сравняваш някво аркутино на най-мръсното море с плаж на кристално чисто средиземно море.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                        Няма как да не е скъпо. Храната е много по-скъпа тук, освен това се вдигнаха заплатите, и вследствие на това загубихме конкурентоспособност. Бруталното бетониране също оказа влияние. Оттук нататък, туризЪма го чакат тежки дни.
                        Плажове може би искаш да кажеш претъпкани и мръсни нали? Да няма другаде такива.
                        Пич, ти друсаш ли нещо? Храната у нас е безбожно евтина. Ако ти пазаруваш от черешите за 8 лева и кашкавал за 30, си е твой проблем. Ся, ако си свикнал на отлежал половин година тибон стек на слайсове с фростинг от джънджър (винаги го бъркам с джендър) и пистачо, проблемът си е твой.

                        Но готвеното по ресторанти и хотели е безбожно безвкусно. По незнайно какв причини дори бабите са се отучили да готвят. Една супа не могат направят и те гледат като извънземен като им разправяш, че не може без корен магданоз и целина. Шопската салати ти я носят без лук!!! Да не говорим, че вече не се овкусява нищо - на ти оливия и оцет, оправяй се. От подправките върхът на кулинарията е черен пипер. Тийнове не знаят какво е кимион, сминдух, девесил. Един боб като хората нямя, а струва стотинки порцията. Патладжанът е екзотика вече, имамбайълдъ по морето не съм виждал от години, а по юга има бая турчаци.

                        В интерес на истината по планинските курорти съм случвал на нелоши неща. В самия Смолян си има култура на хапване на готвено и повече места да хапнеш набързо отколкото в Русе сигурно.

                        Това за мръсните плажове и пренаселени също е смешно. Почти месец съм на морето вече. От Царево до Балчик. Първо, навалица няма никъде. Второ, плажовете са чисти. Трето нашата ивица няма аналог в Европа. Комбинацията от супер фин пясък, море без камъни и опасни животини, високи температури на водата, изключително плитко десетки метри навътре, ниска соленост на морето... От 20 ще се пека на най-добрия плаж в Турция. Клеопатра в Анталия. Нищо не струва в сравнение с места като Аркутино.

                        Имам двама познати с малки хотели по Южното ЧМ. Е, как няма да са им високи цените, когато и двамата не работят преди 1 юли!!! И двамата са семейни, под средна възраст, с деца тийнове... Обаче наемат по сигурно 5-6 души персонал. Те са шефове. Сакън жената или децата да не чистят стаи и да не сервират. Цените са им безумни и нямам идея как се навиват хора при тях. Като минах минала седмица при единия - под 50% заетост, ресторантът празен дори вечер, сервитьорката си цъка на телефона.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                          Няма как да не е скъпо. Храната е много по-скъпа тук, освен това се вдигнаха заплатите, и вследствие на това загубихме конкурентоспособност. Бруталното бетониране също оказа влияние. Оттук нататък, туризЪма го чакат тежки дни.
                          Плажове може би искаш да кажеш претъпкани и мръсни нали? Да няма другаде такива.
                          Аз не мога да разбера какъв е проблемът с построените сгради и заведения при положение, че не са на плажа. По-добре ли е да има пущинак както беше по времето на комунизма?
                          И отивам другата седмица на Несебър.Ако е претъпкано ще те държа лично отговорен,щото си ме излъгал, че няма хора.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

                            Напълно в унисон с Германския индекс,който се движи 6-12 м пред нас
                            А Германия вече е в рецесия и ръст там близките години няма да видим,тук пък хептен !
                            Това което ще видим обаче е цени под 2008 като за начало


                            https://www.capital.bg/biznes/imoti/...iHW10MMao7pOeg


                            Започна се.

                            Коментар


                            • Българин със снимка от Варна: Докато си мерим пилоните, емблемата на родния туризъм се е превърнала в чалга поляна без посетители!

                              https://www.varna24.bg/novini/Bylgar...titeli-1752774

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

                                Напълно в унисон с Германския индекс,който се движи 6-12 м пред нас
                                А Германия вече е в рецесия и ръст там близките години няма да видим,тук пък хептен !
                                Това което ще видим обаче е цени под 2008 като за начало


                                Като себестойност или в шума ,щото заплатките са х5 от 2008 -ма ..... и нема кой да работи !

                                Коментар

                                Working...
                                X