Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://trafficnews.bg/bulgaria-ikon...z-2021-231568/
Експерти : Ръст на лихвите и таксите по ипотечните кредити от догодина ?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
https://trafficnews.bg/bulgaria-ikon...z-2021-231568/
Експерти : Ръст на лихвите и таксите по ипотечните кредити от догодина ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеhttps://m.24chasa.bg/novini/article/10547193
Значи, според експерта, ако номинално имам в бабината зелена книжка на ДСК 75000€, реално инфлацията(инфлуенцата) ги била изяла до 67500
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Весела Коледа!
Банковите такси не са съществен проблем.
при кешова сделка можеш да изповядаш на малко над данъчна оценка и по този начин да платиш много по малко държавни такси ( + става и да се оправиш с брокера на по-ниска комисионна особено ако няма грам заслуга за продажбата, а те е вързал с онези ексклузивни договор, които хич не харесвам).
втори проблем при банковата сделка е, че даже да навиеш човека да си платите дебела такса при изповядване на голямата цена - може да се окаже, че той няма доказани доходи за тия пари и да 'светне' и да го подгонят с ревизия на физическо лице. Ако има доказани доходи тогава може да му покриете таксата вие и да мине сделката както му трябва на брат ти.
стискам палци да има сделка на цена и начин на плащане който ви устройва!
Случката е такава,че дори не е сигурно ,че има сериозен купувач.Уж го търсел ,с негов приятел,а взе да подпитва и дали сме имали и други имоти за продаване,после почва да се пазари преди още изобщо да е видял имота.
Най важното е че ние не сме там,а брат ми дори е в Дания,и без брокер,няма ка да стане,защото брокера физически движи всичко в Карлово,имаше и проблем с гаражите,който оправихме и оак брокерката ще докара всичко до вписване и на двата гаража(всъщност е двоен такъв).Ние каквото можахме направихме с чичо ми и той ни съдейства.
Относно доказването на доходите мисля че масово хората имат спестявания от какво ли не до работа в чужбина,през ако щеш и бакшиши от някаква дейност,или дребен бизнес който не е изцяло на светло и ред,още неща,така че не виждам приблем с това.Данъчните знаят много добре тези неща.
През банките става и с кредити и ,там така купуват,от самата брокерка го знаем.
Не ме разбирайте погрешно,ок съм и с кеша,още по добре ,но така като гледам изобщо не се знае тази история с приятеля дали е достоверна,дали изобщо някой е сериозен или го е харесал и така нататък.
Коментар
-
https://m.24chasa.bg/novini/article/10547193
Значи, според експерта, ако номинално имам в бабината зелена книжка на ДСК 75000€, реално инфлацията(инфлуенцата) ги била изяла до 67500
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеКаква е разликата дали ще е с плащане по банков път или в брой?
Все тая,само че при кеша ила такси,за теглене и внасяне.
Банковите такси не са съществен проблем.
при кешова сделка можеш да изповядаш на малко над данъчна оценка и по този начин да платиш много по малко държавни такси ( + става и да се оправиш с брокера на по-ниска комисионна особено ако няма грам заслуга за продажбата, а те е вързал с онези ексклузивни договор, които хич не харесвам).
втори проблем при банковата сделка е, че даже да навиеш човека да си платите дебела такса при изповядване на голямата цена - може да се окаже, че той няма доказани доходи за тия пари и да 'светне' и да го подгонят с ревизия на физическо лице. Ако има доказани доходи тогава може да му покриете таксата вие и да мине сделката както му трябва на брат ти.
стискам палци да има сделка на цена и начин на плащане който ви устройва!
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
явно брокерите не са ти направили дори начално обучение, преди да започнеш.
пред нотариуса минава, каквато прецените сума по банка, тя е и на нотариалния акт.
обикновено се изповядва на малко над данъчната. още при нотариуса се брои другата част кеш.
винаги е добре да имаш пари извън банка.
Все тая,само че при кеша ила такси,за теглене и внасяне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не е въпроса в това,а и още никой не е казал че го купува.Въпроса е че самата сделка не може да мине пред нотариуса по този начин.
пред нотариуса минава, каквато прецените сума по банка, тя е и на нотариалния акт.
обикновено се изповядва на малко над данъчната. още при нотариуса се брои другата част кеш.
винаги е добре да имаш пари извън банка.
препоръка е
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Ко искаш аз ще ти ги държа . Не моел - кат не моеш НЯМА да продадеш. Хората ти дават БЕЗУМНО много пари той не моел
Коментар
-
Няма начин да държа такъв кеш,нямам такси в банката,дори имам малка положителна лихва.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ще си ги държиш дома парите, асъл КЕШ. За кво ти е банка да те дере с такси?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Ще си ги държиш дома парите, асъл КЕШ. За кво ти е банка да те дере с такси?
Коментар
-
Вече всичко е по банка,няма как да плащаш кеш.
Ще имаш големи трудности с продажбата с това мислене и както каза Ратко ще вземеш 50-60К макс.... по банка....
- 1 like
Коментар
Коментар