IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Стана така, че лихвите по ипотечните кредити са политически инструмент и дъвка за всякакви популисти прикрили се и зад десни и зад леви идеи. Мисля си, че както започнаха(банките) с таксите ще се прехвърлят и към лихвите по потребителски кредити и кредитни карти, а после към бизнес кредити. Ипотеките ще са последни, но първоначално ще издуят разходи по оценки, изисквания и тн., за да ги оскъпят скрито.
    Те ипотеките отдавна са скрито оскъпени- цената на продавача на имота се разминава с 15% процента с тази на оценителя на банката въз основа на която ти отпускат кредит. Отделно с оскъпяването на съществуващите такси и въвеждането на нови голяма част от печалбата на банките започна да се формира от такси

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
      https://trafficnews.bg/bulgaria-ikon...z-2021-231568/

Експерти : Ръст на лихвите и таксите по ипотечните кредити от догодина ?
      Стана така, че лихвите по ипотечните кредити са политически инструмент и дъвка за всякакви популисти прикрили се и зад десни и зад леви идеи. Мисля си, че както започнаха(банките) с таксите ще се прехвърлят и към лихвите по потребителски кредити и кредитни карти, а после към бизнес кредити. Ипотеките ще са последни, но първоначално ще издуят разходи по оценки, изисквания и тн., за да ги оскъпят скрито.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• https://trafficnews.bg/bulgaria-ikon...z-2021-231568/

Експерти : Ръст на лихвите и таксите по ипотечните кредити от догодина ?

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
          https://m.24chasa.bg/novini/article/10547193

Значи, според експерта, ако номинално имам в бабината зелена книжка на ДСК 75000€, реално инфлацията(инфлуенцата) ги била изяла до 67500
          Експерта обаче не казва какво причиняват тези процеси Ако си спомняш същата ситуация докара предишната криза и после имаше дефлация след инфлацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Весела Коледа!

Банковите такси не са съществен проблем.

при кешова сделка можеш да изповядаш на малко над данъчна оценка и по този начин да платиш много по малко държавни такси ( + става и да се оправиш с брокера на по-ниска комисионна особено ако няма грам заслуга за продажбата, а те е вързал с онези ексклузивни договор, които хич не харесвам).

втори проблем при банковата сделка е, че даже да навиеш човека да си платите дебела такса при изповядване на голямата цена - може да се окаже, че той няма доказани доходи за тия пари и да 'светне' и да го подгонят с ревизия на физическо лице. Ако има доказани доходи тогава може да му покриете таксата вие и да мине сделката както му трябва на брат ти.

стискам палци да има сделка на цена и начин на плащане който ви устройва!
            Весела Коледа,
            Случката е такава,че дори не е сигурно ,че има сериозен купувач.Уж го търсел ,с негов приятел,а взе да подпитва и дали сме имали и други имоти за продаване,после почва да се пазари преди още изобщо да е видял имота.
            Най важното е че ние не сме там,а брат ми дори е в Дания,и без брокер,няма ка да стане,защото брокера физически движи всичко в Карлово,имаше и проблем с гаражите,който оправихме и оак брокерката ще докара всичко до вписване и на двата гаража(всъщност е двоен такъв).Ние каквото можахме направихме с чичо ми и той ни съдейства.
            Относно доказването на доходите мисля че масово хората имат спестявания от какво ли не до работа в чужбина,през ако щеш и бакшиши от някаква дейност,или дребен бизнес който не е изцяло на светло и ред,още неща,така че не виждам приблем с това.Данъчните знаят много добре тези неща.
            През банките става и с кредити и ,там така купуват,от самата брокерка го знаем.
            Не ме разбирайте погрешно,ок съм и с кеша,още по добре ,но така като гледам изобщо не се знае тази история с приятеля дали е достоверна,дали изобщо някой е сериозен или го е харесал и така нататък.

Коментар

• https://m.24chasa.bg/novini/article/10547193

Значи, според експерта, ако номинално имам в бабината зелена книжка на ДСК 75000€, реално инфлацията(инфлуенцата) ги била изяла до 67500

Коментар

Каква е разликата дали ще е с плащане по банков път или в брой?
                Все тая,само че при кеша ила такси,за теглене и внасяне.
                Весела Коледа!

Банковите такси не са съществен проблем.

при кешова сделка можеш да изповядаш на малко над данъчна оценка и по този начин да платиш много по малко държавни такси ( + става и да се оправиш с брокера на по-ниска комисионна особено ако няма грам заслуга за продажбата, а те е вързал с онези ексклузивни договор, които хич не харесвам).

втори проблем при банковата сделка е, че даже да навиеш човека да си платите дебела такса при изповядване на голямата цена - може да се окаже, че той няма доказани доходи за тия пари и да 'светне' и да го подгонят с ревизия на физическо лице. Ако има доказани доходи тогава може да му покриете таксата вие и да мине сделката както му трябва на брат ти.

стискам палци да има сделка на цена и начин на плащане който ви устройва!
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• А щом въведат и енергиен клас/паспорт при продажба/наем (2030) евтините предложения съвсем ще изчезнат-ще се изчерпят.
                  Ако желаят плащания кеш - теоретично може да се прехвърли на части по 1/16 или пък - на лизинг.
                  Last edited by Кисимов; 27.12.2021, 00:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

явно брокерите не са ти направили дори начално обучение, преди да започнеш.

пред нотариуса минава, каквато прецените сума по банка, тя е и на нотариалния акт.
                    обикновено се изповядва на малко над данъчната. още при нотариуса се брои другата част кеш.

винаги е добре да имаш пари извън банка.
                    Каква е разликата дали ще е с плащане по банков път или в брой?
                    Все тая,само че при кеша ила такси,за теглене и внасяне.

Коментар

Не е въпроса в това,а и още никой не е казал че го купува.Въпроса е че самата сделка не може да мине пред нотариуса по този начин.
                      явно брокерите не са ти направили дори начално обучение, преди да започнеш.

пред нотариуса минава, каквато прецените сума по банка, тя е и на нотариалния акт.
                      обикновено се изповядва на малко над данъчната. още при нотариуса се брои другата част кеш.

винаги е добре да имаш пари извън банка.
                      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Ко искаш аз ще ти ги държа . Не моел - кат не моеш НЯМА да продадеш. Хората ти дават БЕЗУМНО много пари той не моел
                        Не е въпроса в това,а и още никой не е казал че го купува.Въпроса е че самата сделка не може да мине пред нотариуса по този начин.

Коментар

Няма начин да държа такъв кеш,нямам такси в банката,дори имам малка положителна лихва.
                          Ко искаш аз ще ти ги държа . Не моел - кат не моеш НЯМА да продадеш. Хората ти дават БЕЗУМНО много пари той не моел
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Ще си ги държиш дома парите, асъл КЕШ. За кво ти е банка да те дере с такси?
                            Ботич, да ида до банката, а те са 5 поне и да им ревна да ми броят всичките хиляди че съм решил да си ги кътна дома. Колко ли ще ми ги сбират и колко ще ме ощавят.
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Ще си ги държиш дома парите, асъл КЕШ. За кво ти е банка да те дере с такси?
                              Няма начин да държа такъв кеш,нямам такси в банката,дори имам малка положителна лихва.

Коментар

Вече всичко е по банка,няма как да плащаш кеш.
                                За мен не е проблем щото доходите ми са по банка и с платени данъци, но за голяма част от хората е проблем... Например на село има съседи дето правят по 10-20-30К годишно от вино и ракия. Няма как да ти платят по банка....
                                Ще имаш големи трудности с продажбата с това мислене и както каза Ратко ще вземеш 50-60К макс.... по банка....

Коментар

Working...
                                X