IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

усещам как докато се наканите, на човека ще му мине мерака
    и после и на 60 няма да има кой да я купи.
    Ела да те заведа и да видим какво можеш да купиш там.Знаеш ли какво?Нищо,защото просто няма предлагане ,както навсякъде.Такива имоти няма,дори в Карлово.И там хората искат да имат двор,с гаражи и така нататък.А нашите гаражи са два ,строени са с канал,и всичко необходимо за сервиз на коли има даже,инструменти,каквото се сетиш.Покрива не е мръднал,бетон е всичко с дървени врати,които са здрави и не се налага нищо да пипаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ще му свалите на човека комисионната на брокерката.....Тя върши на вас услуги, а не на него...
      На мен 75К за ЕТАЖ от къща ми се струват доста.за малък град защото не е самостоятелна къща...може да има проблеми със съседите и т.н.....Бих ги взел бързо.... Това без да знам подробностите кое и колко струва в града....Да не се окаже, че ако изалчнеете за няколко К повече да останете с нищо накрая....Търсенето едва ли е като в София или Пловдив...
      И ние така си мислехме за търсенето но се оказа обратното,парите от Пловдив се изливат и там Пловдивчани купували имоти в Карлово Брокерката ни каза ,че имало запивания дори от Франция,докато бяхме там беше лудбица в офиса и.Ниви,имоти всеки камък се изкупува Сделките и за подобен имот са стигали до 70 000 евра.
      Нас не ни устройва кеш плащане,защото трябва произход на парите да има,а имоте се плаща само по банков път.
      Last edited by nkavrakov1982; 26.12.2021, 19:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

75 000 евра,кеш на ръка .Казвах му на брат ми да сложим 80 000 .Едвам се нави на 79000 ,било много,кой щял да даде толкоз,и т.н.Сега хоп 75000.Но искат да избегнем брокера,това няма как да стане защото жената ни върши много неща,и аз обясних че не е възможно.Сега като отида в Копенхаген,че по спешност излитам за натам ,ще му кажа за какво иде реч,и твърдо го слагаме на 80000 евра.Иначе горната къща която е на 3 етажа огромна,и искат за цялата 80 000 евра.То си е като кооперация направо,но не могат да я продадат ,не знам защо.Или защото нямат гараж,и двора е малък,или защото са малко откачени ,имаха там разни смахнати изтирии с тяхната фамилия ,и може би хората се плашат да им купят имота.
        Пазар,какво да правиш
        усещам как докато се наканите, на човека ще му мине мерака
        и после и на 60 няма да има кой да я купи.
        препоръка е

Коментар

75 000 евра,кеш на ръка .Казвах му на брат ми да сложим 80 000 .Едвам се нави на 79000 ,било много,кой щял да даде толкоз,и т.н.Сега хоп 75000.Но искат да избегнем брокера,това няма как да стане защото жената ни върши много неща,и аз обясних че не е възможно.Сега като отида в Копенхаген,че по спешност излитам за натам ,ще му кажа за какво иде реч,и твърдо го слагаме на 80000 евра.Иначе горната къща която е на 3 етажа огромна,и искат за цялата 80 000 евра.То си е като кооперация направо,но не могат да я продадат ,не знам защо.Или защото нямат гараж,и двора е малък,или защото са малко откачени ,имаха там разни смахнати изтирии с тяхната фамилия ,и може би хората се плашат да им купят имота.
          Пазар,какво да правиш
          Ще му свалите на човека комисионната на брокерката.....Тя върши на вас услуги, а не на него...
          На мен 75К за ЕТАЖ от къща ми се струват доста.за малък град защото не е самостоятелна къща...може да има проблеми със съседите и т.н.....Бих ги взел бързо.... Това без да знам подробностите кое и колко струва в града....Да не се окаже, че ако изалчнеете за няколко К повече да останете с нищо накрая....Търсенето едва ли е като в София или Пловдив...

Коментар

Много или малко ?
            Пазар,какво да правиш

Коментар

Вчера се обади комшията от другата страна на улицата,и разбрал че продавамв етажа ,чак се втрещих като ми каза колко пари кеш е готов да брои.
              Много или малко ?

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
                Весела Коледа на всички

Каврък гледам не си я постнал тази новина та реших аз да я пусна

https://www.investor.bg/po-sveta/453...2021-g-341846/
                Вчера се обади комшията от другата страна на улицата,и разбрал че продавамв етажа ,чак се втрещих като ми каза колко пари кеш е готов да брои.

Коментар

• Първоначално изпратено от rashkovg Разгледай мнение
                  Весели празници на всички. Метнах едно око на темата и реших да се включа и аз като бивш брокер. Няма да коментирам цените, защото сега се занимавам именно със строителство много добре виждам, че клиентите са недоволни от покачването им през последните години. За съжаление, цените на материалите и разходите за техника и труд обаче се повишиха доста повече за нас работещите в бранша, и затова непрекъснато ни се налага да прекалкулираме цените. Даже чувам, че колеги, не продават вече на зелено, а ще продават след като довършат обектите си на 100% и чак тогава ще калкулират крайните цени според разходите за енергия, труд и материали. На ниво ЕС за зелената сделка се предвижда новото строителство да бъде енергийно неутрално в което няма лошо, но това означава още разходи за още по-скъпи строителни материали и още по-скъп специализиран труд. Последиците и негативите пак ние ще ги обираме, както и продажбите ще стават все по-трудни. Та общо взето нещата вървят към свиване на строителството и още по-високи цени заради регулациите от ЕС. Едно време нашите баби, дядовци и родители строяха сами жилищата си. Вижте днес кой строи сам. Никой. Така е и по света, хората вече не строят сами къщите си с редки изключения, което си има своята цена и все по-малко хора се очертава да живеят в собствени жилища. Пак от колеги чувам, че дори възнамеряват да не продават отделни апартаменти от обектите си, а да отдават само под наем, което немунуемо ще доведе до голямо предлагане при наемите и съответно по-поносими наемни цени. Лично аз с моето семейство живеем под наем, така, че наемането на жилилище не е някаква трагедия. Е, когато решим, че е време да си построим собствено жилище сме се подготвили само със собствена земя.

Пожелавам ви успех.
                  Москва посочи грешните стъпки на Европа, които оскъпиха природния газ с 400%

коментар на 25Декември от rashkovg

коментира | 25 декември 2021, 05.38ч.
                  хахахаха, я си пери чаршафите и не се изказва там от хана.
                  Рашков ,като бивш брокер и строител ,доста агресивно коментираш redcretin,с лафове от темата от доста отдавна....
                  Ха ха ха...
                  Отново погрешен опит да си замаскираш глупостите.
                  ​​​​​​​Банско крещи..

Коментар

мен ме притеснява инерционното поскъпване да не набере голяма скорост
                    Няма проблем, сега ще регистрирам един нов профил и за да ти разсея притесненията ще ти напиша от него, че инерцията е към края си,,,, направо я няма, ама брокерите лъжат с обявите и прецакват продавачите с измамни обещания да надуват цените и имотите да им седят по няколко години без да имат и един оглед....Така никога няма да продадат и сега си изпускат последният шанс да се отърват преди да се сурнем надолЕ....
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 26.12.2021, 12:26.

Коментар

Сложен въпрос е тва и ми се чини, че Купата тоя път нема да познае за 2029.
                      Изглежда повече като една от 2039 и 2049, но е сигурно, че инерцията не може да е вечна.
                      мен ме притеснява инерционното поскъпване да не набере голяма скорост
                      препоръка е

Коментар

само трябва да уточним годината
                        Сложен въпрос е тва и ми се чини, че Купата тоя път нема да познае за 2029.
                        Изглежда повече като една от 2039 и 2049, но е сигурно, че инерцията не може да е вечна.

Коментар

• Весели празници на всички. Метнах едно око на темата и реших да се включа и аз като бивш брокер. Няма да коментирам цените, защото сега се занимавам именно със строителство много добре виждам, че клиентите са недоволни от покачването им през последните години. За съжаление, цените на материалите и разходите за техника и труд обаче се повишиха доста повече за нас работещите в бранша, и затова непрекъснато ни се налага да прекалкулираме цените. Даже чувам, че колеги, не продават вече на зелено, а ще продават след като довършат обектите си на 100% и чак тогава ще калкулират крайните цени според разходите за енергия, труд и материали. На ниво ЕС за зелената сделка се предвижда новото строителство да бъде енергийно неутрално в което няма лошо, но това означава още разходи за още по-скъпи строителни материали и още по-скъп специализиран труд. Последиците и негативите пак ние ще ги обираме, както и продажбите ще стават все по-трудни. Та общо взето нещата вървят към свиване на строителството и още по-високи цени заради регулациите от ЕС. Едно време нашите баби, дядовци и родители строяха сами жилищата си. Вижте днес кой строи сам. Никой. Така е и по света, хората вече не строят сами къщите си с редки изключения, което си има своята цена и все по-малко хора се очертава да живеят в собствени жилища. Пак от колеги чувам, че дори възнамеряват да не продават отделни апартаменти от обектите си, а да отдават само под наем, което немунуемо ще доведе до голямо предлагане при наемите и съответно по-поносими наемни цени. Лично аз с моето семейство живеем под наем, така, че наемането на жилилище не е някаква трагедия. Е, когато решим, че е време да си построим собствено жилище сме се подготвили само със собствена земя.

Пожелавам ви успех.

Коментар

Те падат вече цялата 2021. Това, което се заблуждаваш е инерция дето дори и един 30%-ов годишен връх не може да изкачи, а изкачи ли го случайно тогава следват 300% надолЕ със ските намазани с вдигнатите много сериозно основни лихви от минус 0.5% на минус 0.25%....при 15% инфлация/
                            само трябва да уточним годината
                            препоръка е

Коментар

тази е за рубриката.
                              и като гледам там как е тука имотите ще паднат всеки момент.
                              Те падат вече цялата 2021. Това, което се заблуждаваш е инерция дето дори и един 30%-ов годишен връх не може да изкачи, а изкачи ли го случайно тогава следват 300% надолЕ със ските намазани с вдигнатите много сериозно основни лихви от минус 0.5% на минус 0.25%....при 15% инфлация/

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
                                Весела Коледа на всички

Каврък гледам не си я постнал тази новина та реших аз да я пусна

https://www.investor.bg/po-sveta/453...2021-g-341846/
                                тази е за рубриката.
                                и като гледам там как е тука имотите ще паднат всеки момент.
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X