Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ще му свалите на човека комисионната на брокерката.....Тя върши на вас услуги, а не на него...
На мен 75К за ЕТАЖ от къща ми се струват доста.за малък град защото не е самостоятелна къща...може да има проблеми със съседите и т.н.....Бих ги взел бързо.... Това без да знам подробностите кое и колко струва в града....Да не се окаже, че ако изалчнеете за няколко К повече да останете с нищо накрая....Търсенето едва ли е като в София или Пловдив...
Нас не ни устройва кеш плащане,защото трябва произход на парите да има,а имоте се плаща само по банков път.Last edited by nkavrakov1982; 26.12.2021, 19:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
75 000 евра,кеш на ръка .Казвах му на брат ми да сложим 80 000 .Едвам се нави на 79000 ,било много,кой щял да даде толкоз,и т.н.Сега хоп 75000.Но искат да избегнем брокера,това няма как да стане защото жената ни върши много неща,и аз обясних че не е възможно.Сега като отида в Копенхаген,че по спешност излитам за натам ,ще му кажа за какво иде реч,и твърдо го слагаме на 80000 евра.Иначе горната къща която е на 3 етажа огромна,и искат за цялата 80 000 евра.То си е като кооперация направо,но не могат да я продадат ,не знам защо.Или защото нямат гараж,и двора е малък,или защото са малко откачени ,имаха там разни смахнати изтирии с тяхната фамилия ,и може би хората се плашат да им купят имота.
Пазар,какво да правиш
и после и на 60 няма да има кой да я купи.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
75 000 евра,кеш на ръка .Казвах му на брат ми да сложим 80 000 .Едвам се нави на 79000 ,било много,кой щял да даде толкоз,и т.н.Сега хоп 75000.Но искат да избегнем брокера,това няма как да стане защото жената ни върши много неща,и аз обясних че не е възможно.Сега като отида в Копенхаген,че по спешност излитам за натам ,ще му кажа за какво иде реч,и твърдо го слагаме на 80000 евра.Иначе горната къща която е на 3 етажа огромна,и искат за цялата 80 000 евра.То си е като кооперация направо,но не могат да я продадат ,не знам защо.Или защото нямат гараж,и двора е малък,или защото са малко откачени ,имаха там разни смахнати изтирии с тяхната фамилия ,и може би хората се плашат да им купят имота.
Пазар,какво да правиш
На мен 75К за ЕТАЖ от къща ми се струват доста.за малък град защото не е самостоятелна къща...може да има проблеми със съседите и т.н.....Бих ги взел бързо.... Това без да знам подробностите кое и колко струва в града....Да не се окаже, че ако изалчнеете за няколко К повече да останете с нищо накрая....Търсенето едва ли е като в София или Пловдив...
- 1 like
Коментар
-
Много или малко ?
Пазар,какво да правиш
Коментар
-
Вчера се обади комшията от другата страна на улицата,и разбрал че продавамв етажа ,чак се втрещих като ми каза колко пари кеш е готов да брои.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнениеВесела Коледа на всички
Каврък гледам не си я постнал тази новина та реших аз да я пусна
https://www.investor.bg/po-sveta/453...2021-g-341846/
Коментар
-
Първоначално изпратено от rashkovg Разгледай мнениеВесели празници на всички. Метнах едно око на темата и реших да се включа и аз като бивш брокер. Няма да коментирам цените, защото сега се занимавам именно със строителство много добре виждам, че клиентите са недоволни от покачването им през последните години. За съжаление, цените на материалите и разходите за техника и труд обаче се повишиха доста повече за нас работещите в бранша, и затова непрекъснато ни се налага да прекалкулираме цените. Даже чувам, че колеги, не продават вече на зелено, а ще продават след като довършат обектите си на 100% и чак тогава ще калкулират крайните цени според разходите за енергия, труд и материали. На ниво ЕС за зелената сделка се предвижда новото строителство да бъде енергийно неутрално в което няма лошо, но това означава още разходи за още по-скъпи строителни материали и още по-скъп специализиран труд. Последиците и негативите пак ние ще ги обираме, както и продажбите ще стават все по-трудни. Та общо взето нещата вървят към свиване на строителството и още по-високи цени заради регулациите от ЕС. Едно време нашите баби, дядовци и родители строяха сами жилищата си. Вижте днес кой строи сам. Никой. Така е и по света, хората вече не строят сами къщите си с редки изключения, което си има своята цена и все по-малко хора се очертава да живеят в собствени жилища. Пак от колеги чувам, че дори възнамеряват да не продават отделни апартаменти от обектите си, а да отдават само под наем, което немунуемо ще доведе до голямо предлагане при наемите и съответно по-поносими наемни цени. Лично аз с моето семейство живеем под наем, така, че наемането на жилилище не е някаква трагедия. Е, когато решим, че е време да си построим собствено жилище сме се подготвили само със собствена земя.
Пожелавам ви успех.
коментар на 25Декември от rashkovg
коментира | 25 декември 2021, 05.38ч.
хахахаха, я си пери чаршафите и не се изказва там от хана.
Рашков ,като бивш брокер и строител ,доста агресивно коментираш redcretin,с лафове от темата от доста отдавна....
Ха ха ха...
Отново погрешен опит да си замаскираш глупостите.
Банско крещи..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
мен ме притеснява инерционното поскъпване да не набере голяма скоростLast edited by pesimist4o na kvadrat; 26.12.2021, 12:26.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Сложен въпрос е тва и ми се чини, че Купата тоя път нема да познае за 2029.
Изглежда повече като една от 2039 и 2049, но е сигурно, че инерцията не може да е вечна.препоръка е
Коментар
-
само трябва да уточним годината
Изглежда повече като една от 2039 и 2049, но е сигурно, че инерцията не може да е вечна.
Коментар
-
Весели празници на всички. Метнах едно око на темата и реших да се включа и аз като бивш брокер. Няма да коментирам цените, защото сега се занимавам именно със строителство много добре виждам, че клиентите са недоволни от покачването им през последните години. За съжаление, цените на материалите и разходите за техника и труд обаче се повишиха доста повече за нас работещите в бранша, и затова непрекъснато ни се налага да прекалкулираме цените. Даже чувам, че колеги, не продават вече на зелено, а ще продават след като довършат обектите си на 100% и чак тогава ще калкулират крайните цени според разходите за енергия, труд и материали. На ниво ЕС за зелената сделка се предвижда новото строителство да бъде енергийно неутрално в което няма лошо, но това означава още разходи за още по-скъпи строителни материали и още по-скъп специализиран труд. Последиците и негативите пак ние ще ги обираме, както и продажбите ще стават все по-трудни. Та общо взето нещата вървят към свиване на строителството и още по-високи цени заради регулациите от ЕС. Едно време нашите баби, дядовци и родители строяха сами жилищата си. Вижте днес кой строи сам. Никой. Така е и по света, хората вече не строят сами къщите си с редки изключения, което си има своята цена и все по-малко хора се очертава да живеят в собствени жилища. Пак от колеги чувам, че дори възнамеряват да не продават отделни апартаменти от обектите си, а да отдават само под наем, което немунуемо ще доведе до голямо предлагане при наемите и съответно по-поносими наемни цени. Лично аз с моето семейство живеем под наем, така, че наемането на жилилище не е някаква трагедия. Е, когато решим, че е време да си построим собствено жилище сме се подготвили само със собствена земя.
Пожелавам ви успех.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Те падат вече цялата 2021. Това, което се заблуждаваш е инерция дето дори и един 30%-ов годишен връх не може да изкачи, а изкачи ли го случайно тогава следват 300% надолЕ със ските намазани с вдигнатите много сериозно основни лихви от минус 0.5% на минус 0.25%....при 15% инфлация/препоръка е
Коментар
-
тази е за рубриката.
и като гледам там как е тука имотите ще паднат всеки момент.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнениеВесела Коледа на всички
Каврък гледам не си я постнал тази новина та реших аз да я пусна
https://www.investor.bg/po-sveta/453...2021-g-341846/
и като гледам там как е тука имотите ще паднат всеки момент.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар