IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
    Каква е разликата дали ще е с плащане по банков път или в брой?
    Все тая,само че при кеша ила такси,за теглене и внасяне.
    Весела Коледа!

Банковите такси не са съществен проблем.

при кешова сделка можеш да изповядаш на малко над данъчна оценка и по този начин да платиш много по малко държавни такси ( + става и да се оправиш с брокера на по-ниска комисионна особено ако няма грам заслуга за продажбата, а те е вързал с онези ексклузивни договор, които хич не харесвам).

втори проблем при банковата сделка е, че даже да навиеш човека да си платите дебела такса при изповядване на голямата цена - може да се окаже, че той няма доказани доходи за тия пари и да 'светне' и да го подгонят с ревизия на физическо лице. Ако има доказани доходи тогава може да му покриете таксата вие и да мине сделката както му трябва на брат ти.

стискам палци да има сделка на цена и начин на плащане който ви устройва!
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• А щом въведат и енергиен клас/паспорт при продажба/наем (2030) евтините предложения съвсем ще изчезнат-ще се изчерпят.
      Ако желаят плащания кеш - теоретично може да се прехвърли на части по 1/16 или пък - на лизинг.
      Last edited by Кисимов; 27.12.2021, 00:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

явно брокерите не са ти направили дори начално обучение, преди да започнеш.

пред нотариуса минава, каквато прецените сума по банка, тя е и на нотариалния акт.
        обикновено се изповядва на малко над данъчната. още при нотариуса се брои другата част кеш.

винаги е добре да имаш пари извън банка.
        Каква е разликата дали ще е с плащане по банков път или в брой?
        Все тая,само че при кеша ила такси,за теглене и внасяне.

Коментар

Не е въпроса в това,а и още никой не е казал че го купува.Въпроса е че самата сделка не може да мине пред нотариуса по този начин.
          явно брокерите не са ти направили дори начално обучение, преди да започнеш.

пред нотариуса минава, каквато прецените сума по банка, тя е и на нотариалния акт.
          обикновено се изповядва на малко над данъчната. още при нотариуса се брои другата част кеш.

винаги е добре да имаш пари извън банка.
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Ко искаш аз ще ти ги държа . Не моел - кат не моеш НЯМА да продадеш. Хората ти дават БЕЗУМНО много пари той не моел
            Не е въпроса в това,а и още никой не е казал че го купува.Въпроса е че самата сделка не може да мине пред нотариуса по този начин.

Коментар

Няма начин да държа такъв кеш,нямам такси в банката,дори имам малка положителна лихва.
              Ко искаш аз ще ти ги държа . Не моел - кат не моеш НЯМА да продадеш. Хората ти дават БЕЗУМНО много пари той не моел
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Ще си ги държиш дома парите, асъл КЕШ. За кво ти е банка да те дере с такси?
                Ботич, да ида до банката, а те са 5 поне и да им ревна да ми броят всичките хиляди че съм решил да си ги кътна дома. Колко ли ще ми ги сбират и колко ще ме ощавят.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Няма начин да държа такъв кеш,нямам такси в банката,дори имам малка положителна лихва.

Коментар

Вече всичко е по банка,няма как да плащаш кеш.
                    За мен не е проблем щото доходите ми са по банка и с платени данъци, но за голяма част от хората е проблем... Например на село има съседи дето правят по 10-20-30К годишно от вино и ракия. Няма как да ти платят по банка....
                    Ще имаш големи трудности с продажбата с това мислене и както каза Ратко ще вземеш 50-60К макс.... по банка....

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

То част от сделката все ще е по банка....
                      Ти нали работи брокер известно време....
                      Вече всичко е по банка,няма как да плащаш кеш.

Коментар

На брат ми му трябва произход за Дания.
                        То част от сделката все ще е по банка....
                        Ти нали работи брокер известно време....

Коментар

На брат ми му трябва произход за Дания.

Коментар

Чакай сега ,никой нищо не е харесал още.Разбрахме се да отидат да го видят и после ще се говори.Навремето така чичо ми продаде горния етаж,искаше му колосална сума,накрая дойдоха едни от близките села и го купиха.
                            Доколкото ми е известно имотните сделки минават само по банка.
                            Предвид ограниченията в законодателството и цените на недвижимите имоти, плащането на цената трябва да стане (в огромен брой от случаите) задължително по банков път. Законът посочва плащанията по договорите за продажба на недвижими имоти да стават задължително по банков път, когато цената е по-висока от 10 000 лв.

Плащането на суми по-големи от 15 000 лв., независимо от основанието за плащане, не може да стане на ръка, в брой, предвид забраните в законодателството и предвидените сериозни глоби и имуществени санкции при нарушаване на това правило.

Предвижда се глоба в размер на 25 % от сумата, която не е заплатена чрез банка, ако извършителят на нарушението е физическо лице, а ако е юридическо лице имуществената санкция е в размер на 50 % от платената сума
                            Last edited by nkavrakov1982; 26.12.2021, 20:01.

Коментар

И ние така си мислехме за търсенето но се оказа обратното,парите от Пловдив се изливат и там Пловдивчани купували имоти в Карлово Брокерката ни каза ,че имало запивания дори от Франция,докато бяхме там беше лудбица в офиса и.Ниви,имоти всеки камък се изкупува Сделките и за подобен имот са стигали до 70 000 евра.
                              Нас не ни устройва кеш плащане,защото трябва произход на парите да има,а имоте се плаща само по банков път.
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

В Провинцията ще намериш много малко хора с легални доходи / платени данъци/ , които да искат да платят по банка. Едва ли са много програмистите в Карлово, а с макс 1000-1500 лева за останалите трудно се доказват 75К евро....То и таксите по прехвърляне ще са повече....
                                Проявявате капризи и трудно ще намерите някой навит за етаж и всичко по банка....., а Французи и етаж аПсурт........
                                Но решенията са си ваши....
                                Чакай сега ,никой нищо не е харесал още.Разбрахме се да отидат да го видят и после ще се говори.Навремето така чичо ми продаде горния етаж,искаше му колосална сума,накрая дойдоха едни от близките села и го купиха.

Коментар

Working...
                                X