IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Подобни надници отдавна са факт в София за ''майстори''...., че и повече...Например правят една баня за 2 дни 2 ма за 1000 на човек като работа. / 500 лева надник на ден/....Моите от години НЕ искат да ходят на Запад. Тук изкарват повече - няма грешка....В провинцията може и да не е така не знам....
    Баня за 2 дни не знам как ще ти направят ако ще и 5 човека- само водопровода преди да се покрие трябва да се тества 24 часа, отделно имаш технологично време за съхнене на силикони, латекси, лепило за плочки, та после да можеш да монтираш душове, моноблоци и т.н......

Коментар

Подобни надници отдавна са факт в София за ''майстори''...., че и повече...Например правят една баня за 2 дни 2 ма за 1000 на човек като работа. / 500 лева надник на ден/....Моите от години НЕ искат да ходят на Запад. Тук изкарват повече - няма грешка....В провинцията може и да не е така не знам....
      Точно така стоят нещата - както ги описваш.

Нашенците, ако изобщо ходят на запад, това е за 2-3 сезона (години). Основната причина: на запад са коректни и плащат, но там не са "кьорави" и знаят за какво качество и обем на работата - какво да плащат. Нашите трудно издържат на темпото, ако и да са договаряли предварително, но не са преценили нещата дългосрочно... Обикновено, утвърдили те се там нашенци - търсят млади българи, с които "споделят" част от своето възнаграждение, най-често - от допълнително наета работа..., но и тяхната Инспекция по труда не спи...

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Преките ми впечатления са, че изпълнението на строителните работи и сега (както беше и преди) е приоритет на малцинствените групи.
        Много от тях - до скоро организираха езикови курсове тук (например - фламандски/нидерландски) - и се спасяват на запад (Нидерландия - Източна Белгия), но семействата им са в България... С "пандемията" се върнаха тук (масово). Очаквам отиването им отново на запад - да е доста по-трудно и най-вероятно все повече ще се реализират тук. Разбира се, ще търсят високо заплащане - по възможност - адекватно на тамошното (над 15-20 € за час) за труда и качеството на работата си... (част от бъдещите цени на жилищата)...
        Зная, че тук разценките са доста по-ниски, но високите разряди са търсени при сериозни стимули, с цел - финализиране на дадена работа в кратки срокове.

Коментар

При тази демография е така....И ще бъде още по-зле докато не внесем работници от някъде или ще трябва да разчитаме на 100-200 годишни сгради, че нови няма да има кой да ги построи....
          Преките ми впечатления са, че изпълнението на строителните работи и сега (както беше и преди) е приоритет на малцинствените групи.
          Много от тях - до скоро организираха езикови курсове тук (например - фламандски/нидерландски) - и се спасяват на запад (Нидерландия - Източна Белгия), но семействата им са в България... С "пандемията" се върнаха тук (масово). Очаквам отиването им отново на запад - да е доста по-трудно и най-вероятно все повече ще се реализират тук. Разбира се, ще търсят високо заплащане - по възможност - адекватно на тамошното (над 15-20 € за час) за труда и качеството на работата си... (част от бъдещите цени на жилищата)...
          Зная, че тук разценките са доста по-ниски, но високите разряди са търсени при сериозни стимули, с цел - финализиране на дадена работа в кратки срокове.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat

Ми аз горе долу добре съм с демографският въпрос. Малко късно започнах иначе щеше да е и по-добре.
            Аз съм задръстен и старомоден както при тулите т.е. верен на жена ми. Има 1 основен принцип за живота , бизнеса, всичко, който спазвам - не причинявай другиму това, което не искаш на теб да причинят.
            Иначе да Украинките са най-красивите жени на света, особено в Източната и част. За другите качества не съм много сигурен.... Беше пълно с агенции за брак зарубежом....
            Не може да не си топнал пръста в кацата с меда.Там даже и усилие не ти трябва.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

Това какво ви говори. на мен лично че ще се вдигат заплати.
              Туй добре, ама не може бизнеса да ги плаща Щото когато лапаше едни пари за осъвременяване на производствата, беше иху-аху, сега със старите методи е неефективен - при европейски цени на тока

Това ти говори на теб лично че ще мизерствате. Ще завиждате на гърците ... то беше ясно отпреди.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

на 100к€ кредит е 150€ отгоре вноска или 30%. Или со същата вноска 70к€ може да вземат ипотекарчетата
                Още по-кофти, 30% надолу.

Коментар

При тази демография е така....И ще бъде още по-зле докато не внесем работници от някъде или ще трябва да разчитаме на 100-200 годишни сгради, че нови няма да има кой да ги построи....
                  Ти като беше в Украйна,защо не поработи по този въпрос,или тогава мислеше как да изнесеш повече украински кеш,към Гоцето за апарти??

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

От 3 на 5% лихва по ипотеките автоматично значи 20- тина процента надолу в цените на имотите. Съчетано със забавяне на икономиката и повишена безработица.
                      Толкова е горе долу. Има едни сметки на редфин. Приблизително се отнасят и за България с 20% първоналчално, Най-голямата разлика е че в САЩ 1.25% е данъка на имота. И се получава че колкото повече пада цената на жилището по малко и данък плащаш и това освобождава малко повече ресурс да плащаш пък закъсала ипотека. В България данъка е 0.1% с тенденция да го вдигнат сериозно и да го обновяват на няколко години.

Тука в България обаче имаме и плаващи лихви, т.е. това ще засегне и стари ипотеки.
                      Освен това в България имаме и 10%-15% първоначално масово, вместо 20%, даже и 0% имаме поне няколко хиляди ипотеки. Така че гърмежа накрая в България ще е доста по-голям. Ако Лагард се сети да загаси принтера де...

Коментар

• Нови служители ще се търсят навсякъде - всички сектори имат невероятен глад за хора.

Това заяви пред БНТ Надя Василева, председател на Българската конфедерация по заетостта.

Около 90 000 работни позиции има отворени в момента, като най-голям процент от тях са в сектор "Производство".
                        Last edited by pepe1234; 20.02.2022, 22:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Koй квартал?
                          На 300м. от пл. Кирил и Методий в посока морската

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

942€
                            Koй квартал?

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                              лордче, на колко купи квадрата в бургас?
                              942€

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

От 3 на 5% лихва по ипотеките автоматично значи 20- тина процента надолу в цените на имотите. Съчетано със забавяне на икономиката и повишена безработица.
                                на 100к€ кредит е 150€ отгоре вноска или 30%. Или со същата вноска 70к€ може да вземат ипотекарчетата
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X