IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Нищо не съм се опитвал да продавам през 2008г. Първото търговско помещение придобих януари 2010г.
    2009 или 2010г. вдигнаха лихвата по ипотеката по която бях съдлъжник. С 1%.
    Кажи за панела в Слатина.Защо замина скоропостижно?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Продължава да те държи от снощи явно :-)
      Като струва новото по 2К макс на това място хайде построй няколко блока аз ще се напъна с ипотечка и ще ти изкупя всичкото по 2100...:-)
      Който има пари / а този явно има при това от доста време - каза, че още от 2000 година продават в Щатите софтуера си/ , не се скръндзави за ПРАВИЛНИТЕ брокери. Изпаднал е парцел/стара къща за тези 20 години, звъннали са му и го е купил. Няма никаква загадка. Даже сигурно можеш по адреса в АВ да провериш кога го е купил.
      Та бизнеса му е кристален - направил е софтуер за инвестиционни посредници по СВЕТА. Със сигурност пада яко кеш. Какво да пере от такъв бизнес бре Джони ?!?!? Иначе е ясно, че човека не е случаен - от първите завършили АУ у нас е направил контактите и събрал хора от края на 90-те да пишат код без пари / познати програмисти тогава взимаха около или дори под 1000 лева като пишеха примерно за Нортън на ишлеме/
      Почти сигурно има някоя и друга офшорка и тва е.
      Да по света се перат купиша пари с имоти основно чрез офшорки. Тук гледам как пишете как ставало у нас. Може ли да ми го опишеш стъпка по стъпка ? И кой пере - строителя или купувача ? Нали DEF купувачите на този трябва да имат ДОКАЗАНИ милионни доходи бре , за да може този да изпере. За пример последната ми покупка беше на реална стойност - всичко по банка, макар и преди няколко години. В този случай инвеститора е изпрал нещо, но за мен не е проблем защото всичко се декларира и се плащат данъци. А ако строителя ми продава и аз плащам кеш той какво точно ще изпере ?!?!
      Приказвате си ей така и си измисляте абсурдни схеми като това дето си описал горе / А има доказани доходи и ще си самопродаде/КУПИ през няколко стъпки с доказаните доходи за да изпере доказаните си доходи/, не че няма изпирания ама те са генерално тъпи и скъпи у нас....Двата варианта са ясни какви са по-горе.
      Пълни глупости. Не го познаваш, но твърдиш как бизнесът му бил кристален. Който си е имал вземане даване с него.нега да преценява.
      Доказани доходи и България! Ти верно ли?
      Last edited by ejonny2376; 13.02.2022, 15:13.

Коментар

Каврък, цените си се трескат ЯКО нагоре на ВСИЧКО. Още преди 2 години един препарат за съдове който ползваме / извън таблетките за съдомиялна/ направиха следният трик - от бутилка 950-1000 мл намалиха бутилката на 750 мл и запазиха цената на голямата опаковка.
        Правят се всякакви щуротии - примерно промяна на състава на продутите също, но всичко е ЯКО нагоре....
        Транспорта от Китай 1 година не е мръднал надолу, дори е нагоре / сега контейнер не конкретно до България, а до Европа е 13-15К долара/, чета газа че нямало да пада много. Ми не ти ли е ясно примерно, че торовете са на газ ? Петрола е двойно по-скъп за година. Земеделската продукция ще е яко оскъпена следващата реколта. От нея всички храни ОТНОВО.... Цените тепърва ще растат.....
        И да речем след 2-3 години газа/петрола поевтинеят, транспорта и той цените на производителите НЯМА да върнат назад, нито магазините ще ги свалят. Сега се сетих - знаеш ли как се сушат/пекат тухлите в Луковит и на какво ?
        Добре е да осъзнаеш , че строителната себестойност ще върви яко и само нагоре поне още няколко години. От там вече е въпроса дали ще има кой да плаща тази себестойност. Ако няма се спира строенето до навирването на кеш у хората които да могат да платят тези цифри. Най-добрата ми надежда е че е възможен временен спад или задържане защото ще се изсипят прекалено много тухли едновременно за възможностите на хората. Т.е може да има 1-2 сгодни години, но не е сигурно....
        Да бе, и аз забелязвам че от доста време намирам само тия 750 мл, нема вече от по-големите. Евтини номерца...
        Поне таблетките за миялна май не са поскъпнали засега.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
          Той джонито си представя някакви неща в главата и си мисли че са така.
          Пари джони да те светна се перат най-много през работещи и фиктивни предприятия. Никой няма да чака 5 години да се построи нещо да изпере 5-10 милиона, като може да изпере 2-3 пъти повече на година.
          И човек със 100к евро на година няма проблем да си позволи жилище за милион, ако това го влече разбира се.
          нямаш идея какво се препра през строителството в РБ точно.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Ние тука се оплакваме, ама май цяла Източна Европа е полудяла - Варшава по-скъпо от Брюксел, а в Прага абсурдни цени, много над възможностите на местните:
            Дневник - Най-важното и най-новото, Всичко за парламентарни избори 2021, Избрано съдържание от България и света, Новини, Анализи, Видео, Фотографии.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
              https://www.capital.bg/biznes/kompan...a_inflaciiata/

Unilever се отказа от придобиванията, инфлацията удря печалбите Компанията предупреди, че има затруднения в прехвърлянето на по-високите цени върху потребителите

​​​​​​ХА ха..Юниливър има проблеми с прехвърлянето на по вискоите цени на потребителите,щом за един прах за пране ,или шампоан,има проблеми,представям си какво остава за всичко останало...от там са ударени и в печалбите....
              Каврък, цените си се трескат ЯКО нагоре на ВСИЧКО. Още преди 2 години един препарат за съдове който ползваме / извън таблетките за съдомиялна/ направиха следният трик - от бутилка 950-1000 мл намалиха бутилката на 750 мл и запазиха цената на голямата опаковка.
              Правят се всякакви щуротии - примерно промяна на състава на продутите също, но всичко е ЯКО нагоре....
              Транспорта от Китай 1 година не е мръднал надолу, дори е нагоре / сега контейнер не конкретно до България, а до Европа е 13-15К долара/, чета газа че нямало да пада много. Ми не ти ли е ясно примерно, че торовете са на газ ? Петрола е двойно по-скъп за година. Земеделската продукция ще е яко оскъпена следващата реколта. От нея всички храни ОТНОВО.... Цените тепърва ще растат.....
              И да речем след 2-3 години газа/петрола поевтинеят, транспорта и той цените на производителите НЯМА да върнат назад, нито магазините ще ги свалят. Сега се сетих - знаеш ли как се сушат/пекат тухлите в Луковит и на какво ?
              Добре е да осъзнаеш , че строителната себестойност ще върви яко и само нагоре поне още няколко години. От там вече е въпроса дали ще има кой да плаща тази себестойност. Ако няма се спира строенето до навирването на кеш у хората които да могат да платят тези цифри. Най-добрата ми надежда е че е възможен временен спад или задържане защото ще се изсипят прекалено много тухли едновременно за възможностите на хората. Т.е може да има 1-2 сгодни години, но не е сигурно....
              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 13.02.2022, 14:50.

Коментар

• Той джонито си представя някакви неща в главата и си мисли че са така.
                Пари джони да те светна се перат най-много през работещи и фиктивни предприятия. Никой няма да чака 5 години да се построи нещо да изпере 5-10 милиона, като може да изпере 2-3 пъти повече на година.

И човек със 100к евро на година няма проблем да си позволи жилище за милион, ако това го влече разбира се.
                Last edited by pwise; 13.02.2022, 14:47.

Коментар

• https://www.capital.bg/biznes/kompan...a_inflaciiata/

Unilever се отказа от придобиванията, инфлацията удря печалбите Компанията предупреди, че има затруднения в прехвърлянето на по-високите цени върху потребителите

​​​​​​ХА ха..Юниливър има проблеми с прехвърлянето на по вискоите цени на потребителите,щом за един прах за пране ,или шампоан,има проблеми,представям си какво остава за всичко останало...от там са ударени и в печалбите....

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Осъзнавам ги по-добре, отколкото си мислиш.
                    200 квадрата и цена от 10.000 Евро за нещо, което струва 2.000 макс. Идеалният начин за изпиране на крадени пари. Зад този кой стои според теб. И кой му е предоставил този парцел, как го е придобил?

Ако лицето А има крадени милиони, лицето B е строител, лицето C е "Инвеститор", D, E и F са купувачи.
                    Всички от B до F са в същност (под)разклонения на А. И създават една имагинерна добавена стойност, целяща вкарването на крадените милиони в oбращение. Вие все ми говорите тук за пазар, а такъв има само за панелките в Обеля. Не знам как може да си толкова наивен - тези схеми преобладават дори в развитите държави, какво остава за България. Никой няма намерение да прави реклама, нито го интересуват данъците, нито качеството на живот в Оборище. Беззаконието в България е основната причина да се прави тук и не другаде. Тези хора просто могат да правят каквото си поискат и никой не им държи сметка.
                    Продължава да те държи от снощи явно :-)
                    Като струва новото по 2К макс на това място хайде построй няколко блока аз ще се напъна с ипотечка и ще ти изкупя всичкото по 2100...:-)
                    Който има пари / а този явно има при това от доста време - каза, че още от 2000 година продават в Щатите софтуера си/ , не се скръндзави за ПРАВИЛНИТЕ брокери. Изпаднал е парцел/стара къща за тези 20 години, звъннали са му и го е купил. Няма никаква загадка. Даже сигурно можеш по адреса в АВ да провериш кога го е купил.
                    Та бизнеса му е кристален - направил е софтуер за инвестиционни посредници по СВЕТА. Със сигурност пада яко кеш. Какво да пере от такъв бизнес бре Джони ?!?!? Иначе е ясно, че човека не е случаен - от първите завършили АУ у нас е направил контактите и събрал хора от края на 90-те да пишат код без пари / познати програмисти тогава взимаха около или дори под 1000 лева като пишеха примерно за Нортън на ишлеме/
                    Почти сигурно има някоя и друга офшорка и тва е.
                    Да по света се перат купиша пари с имоти основно чрез офшорки. Тук гледам как пишете как ставало у нас. Може ли да ми го опишеш стъпка по стъпка ? И кой пере - строителя или купувача ? Нали DEF купувачите на този трябва да имат ДОКАЗАНИ милионни доходи бре , за да може този да изпере. За пример последната ми покупка беше на реална стойност - всичко по банка, макар и преди няколко години. В този случай инвеститора е изпрал нещо, но за мен не е проблем защото всичко се декларира и се плащат данъци. А ако строителя ми продава и аз плащам кеш той какво точно ще изпере ?!?!
                    Приказвате си ей така и си измисляте абсурдни схеми като това дето си описал горе / А има доказани доходи и ще си самопродаде/КУПИ през няколко стъпки с доказаните доходи за да изпере доказаните си доходи/, не че няма изпирания ама те са генерално тъпи и скъпи у нас....Двата варианта са ясни какви са по-горе.
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 13.02.2022, 14:36.

Коментар

https://www.bloombergtv.bg/a/4-anali...alga-na-evropa

Лихвен армагедон се задава...
                      ОЛП влияе единствено на паричния пазар, не и на дългосрочните облигации. Със спирането на PEPP и АPP от страна на ЕЦБ и ФЕД още през тази година ще наблюдаваме покачване на доходността при 10 годишните облигации. Станат ли отново нискорисковите ДЦК атрактивни за инвеститорите, имотите и високорисковите корпоративни облигации ще пострадат най сериозно. Акциите в далеч по-малък размер, тъй като рисковият капитал на пенсионните фондове ще се увеличи, съответно те ще могат да увеличат квотата си на акции (която е регулирана).

Ако някой гледа само ОЛП и се надява, че ако той остане на нула няма да има сътресения при кредитирането - дълбоко се лъже.

Коментар

• песимисчо, мавриков изпрати ли ти инфо на лични?
                        препоръка е

Коментар

Джони, айде по-сериозно. Нямах идея кой е този и изгледах некво видео. Лично на мен ми е неприятен като излъчване, НО го разбирам прекрасно за тази сграда - място като за ново трудно може да има по-добро, апартите са 200+ квадрата и са само около 10. Не е ли ясно, че ще ги строи за него и може би съдружниците му и най-много да има няколко ;;случайни''. Вероятно ще държи 2-3 празни за гости от чужбина.....
                          Разбирам го, подобни хора няма да искат да се мешат с простосмъртни като мен да ги занимават с битовизми. И разбира се, че ще живее ОСНОВНО тук Данъците са сгодни и производството на бизнеса му е тук. Къде да живее през това време ? Сградата на НИКМИ до парка не СТРУВА / има малки апарти и наематели/ Тази сграда е перфектна за целта, освен това е чудесна реклама защото ще я направи топ на много по-ниска себестойност от Швейцария същото примерно.-
                          Иначе не му пречи да си купи където иска по света... Явно има пари.
                          Странно е как като вече си сериозно в бизнеса и много прилични доходи на световно ниво не осъзнаваш нещата....:-)

ПП Предполагам си прав в голяма степен за крадени пари, мафия и т.н.. Макар и рядко обаче има хора , които са изкарали парите си /големи/ без тези неща като този - съмнявам се че си продава софтуера у нас. Иначе съм чувал, че който има добър местен бизнес в даден момент му идват ''гости'' и бизнеса приключва или просто им го ''продава''....Сега ще видим дали нещата ще се променят с новите управляващи / съмнявам се/
                          Осъзнавам ги по-добре, отколкото си мислиш.
                          200 квадрата и цена от 10.000 Евро за нещо, което струва 2.000 макс. Идеалният начин за изпиране на крадени пари. Зад този кой стои според теб. И кой му е предоставил този парцел, как го е придобил?

Ако лицето А има крадени милиони, лицето B е строител, лицето C е "Инвеститор", D, E и F са купувачи.
                          Всички от B до F са в същност (под)разклонения на А. И създават една имагинерна добавена стойност, целяща вкарването на крадените милиони в oбращение. Вие все ми говорите тук за пазар, а такъв има само за панелките в Обеля. Не знам как може да си толкова наивен - тези схеми преобладават дори в развитите държави, какво остава за България. Никой няма намерение да прави реклама, нито го интересуват данъците, нито качеството на живот в Оборище. Беззаконието в България е основната причина да се прави тук и не другаде. Тези хора просто могат да правят каквото си поискат и никой не им държи сметка.
                          Last edited by ejonny2376; 13.02.2022, 13:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

но като цяло виждам,че си си извадил поука предвид на последната ти покупка.
                            Така е, вече не споделям дълг. Дългът е личен и съобразен с рисковете, а и много по-малък % от цената на придобиване.
                            Last edited by 13ADROL; 13.02.2022, 13:24.

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/4-anali...alga-na-evropa

Лихвен армагедон се задава...

Коментар

За кога ги имаш тия неща???
                                Сам си отговори на този въпрос?
                                За кога...
                                Ако беше на 20,30 години,разбирам,но картинката е друга.
                                При мен въпроса не е за кога, а за кого. Всичко се ползва многофдобре , а и СЕГА за СЕГА носи прекрасно сладък текущ пасивен доход.

Коментар

Working...
                                X