IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Тези прогнози,как мисллш ще се отразят на твоя джоб?Ти можеш ли да поемеш поскъпване ище и още и още ,за всичко от клечките за зъбо до колата и всички разходи за живот...в един момент ще клекнеш и ти...
    Ами аз надали. Все пак съм живял през 90-те съзнателно и мога и с много малко и скромно.
    Обаче голяма част от другите кандидат купувачи за първо жилище ще трябва да се примирят че както е на Запад ще бъдат наематели до края на живота им.... Наемите ще са сгодни. Ако трябва в даден момент и държавата ще им плаща наема към наемодателите ако те самите не могат....и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Продължава да те държи от снощи явно :-)
      Като струва новото по 2К макс на това място хайде построй няколко блока аз ще се напъна с ипотечка и ще ти изкупя всичкото по 2100...:-)
      Който има пари / а този явно има при това от доста време - каза, че още от 2000 година продават в Щатите софтуера си/ , не се скръндзави за ПРАВИЛНИТЕ брокери. Изпаднал е парцел/стара къща за тези 20 години, звъннали са му и го е купил. Няма никаква загадка. Даже сигурно можеш по адреса в АВ да провериш кога го е купил.
      Та бизнеса му е кристален - направил е софтуер за инвестиционни посредници по СВЕТА. Със сигурност пада яко кеш. Какво да пере от такъв бизнес бре Джони ?!?!? Иначе е ясно, че човека не е случаен - от първите завършили АУ у нас е направил контактите и събрал хора от края на 90-те да пишат код без пари / познати програмисти тогава взимаха около или дори под 1000 лева като пишеха примерно за Нортън на ишлеме/
      Почти сигурно има някоя и друга офшорка и тва е.
      Да по света се перат купиша пари с имоти основно чрез офшорки. Тук гледам как пишете как ставало у нас. Може ли да ми го опишеш стъпка по стъпка ? И кой пере - строителя или купувача ? Нали DEF купувачите на този трябва да имат ДОКАЗАНИ милионни доходи бре , за да може този да изпере. За пример последната ми покупка беше на реална стойност - всичко по банка, макар и преди няколко години. В този случай инвеститора е изпрал нещо, но за мен не е проблем защото всичко се декларира и се плащат данъци. А ако строителя ми продава и аз плащам кеш той какво точно ще изпере ?!?!
      Приказвате си ей така и си измисляте абсурдни схеми като това дето си описал горе / А има доказани доходи и ще си самопродаде/КУПИ през няколко стъпки с доказаните доходи за да изпере доказаните си доходи/, не че няма изпирания ама те са генерално тъпи и скъпи у нас....Двата варианта са ясни какви са по-горе.
      АУ е на ниво ПУЦ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Пълни глупости. Не го познаваш, но твърдиш как бизнесът му бил кристален. Който си е имал вземане даване с него.нега да преценява.
        Доказани доходи и България! Ти верно ли?
        Да, нямам представа какъв е , но ако не лъже е ясно какъв му е бизнеса. Освен да е скрил малко приходи по офшорки нема кво друго да е направил.
        Може би ще ги върне обратно с имоти.
        С доказаните доходи не те разбирам какво имаш предвид, но да който си купи апарт при него / за да изпере той/ за 2 милиона ще му плати по банка и това ТРЯБВА да са доказани доходи.
        Иначе това което описа в миналият пост е начин да докажеш доказани доходи от преди това....

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Кажи за панела в Слатина.Защо замина скоропостижно?
          Продал е панела в Слатина?
          Какво по дяволите стана ?
          Не разбирам,дори не мога да повярвам...

Коментар

Каврък, цените си се трескат ЯКО нагоре на ВСИЧКО. Още преди 2 години един препарат за съдове който ползваме / извън таблетките за съдомиялна/ направиха следният трик - от бутилка 950-1000 мл намалиха бутилката на 750 мл и запазиха цената на голямата опаковка.
            Правят се всякакви щуротии - примерно промяна на състава на продутите също, но всичко е ЯКО нагоре....
            Транспорта от Китай 1 година не е мръднал надолу, дори е нагоре / сега контейнер не конкретно до България, а до Европа е 13-15К долара/, чета газа че нямало да пада много. Ми не ти ли е ясно примерно, че торовете са на газ ? Петрола е двойно по-скъп за година. Земеделската продукция ще е яко оскъпена следващата реколта. От нея всички храни ОТНОВО.... Цените тепърва ще растат.....
            И да речем след 2-3 години газа/петрола поевтинеят, транспорта и той цените на производителите НЯМА да върнат назад, нито магазините ще ги свалят. Сега се сетих - знаеш ли как се сушат/пекат тухлите в Луковит и на какво ?
            Добре е да осъзнаеш , че строителната себестойност ще върви яко и само нагоре поне още няколко години. От там вече е въпроса дали ще има кой да плаща тази себестойност. Ако няма се спира строенето до навирването на кеш у хората които да могат да платят тези цифри. Най-добрата ми надежда е че е възможен временен спад или задържане защото ще се изсипят прекалено много тухли едновременно за възможностите на хората. Т.е може да има 1-2 сгодни години, но не е сигурно....
            Тези прогнози,как мисллш ще се отразят на твоя джоб?Ти можеш ли да поемеш поскъпване ище и още и още ,за всичко от клечките за зъбо до колата и всички разходи за живот...в един момент ще клекнеш и ти...

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
              Ние тука се оплакваме, ама май цяла Източна Европа е полудяла - Варшава по-скъпо от Брюксел, а в Прага абсурдни цени, много над възможностите на местните:
              Около 20% от клиентите ми, които обмисляха заем, са се оттеглили поне временно от търсенето заради увеличените разходи.

Робин Петрашек, , брокер на ипотечни заеми в Прага

20% са само сега ,преди по ще цикъл ана затягане да е стартирал както трябва..

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

бобка, знаеш ли според мен какъв е тренда
                определен поток ще се движи от държави с прекомерни регулации
                към страни с по-демократично тълкуване на законите съчетан с липса на усилия за прилагането им.
                Засега не се забелязва нищо такова. Колкото по насрана и деспотична е една държава толкова повече бягат от нея. На пръв поглед е готино да имаш свобода и да не те гонят много, но до момента в който трябва да търсиш "връзки" заради някоя несправедливост спрямо тебе.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Имам, но това беше на предния цикъл, последните 10-на години не го ползват толкова много.
                  Ти да не би да си счетоводител на някой строител, че да знаеш колко много го ползват?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

нямаш идея какво се препра през строителството в РБ точно.
                    Имам, но това беше на предния цикъл, последните 10-на години не го ползват толкова много.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

колегата радев ще се посвени да го купи
                      в притивен случай, ще чуя звука от отварянето и ще долетя от младост3 със скорост, неизвестна на физиката към тоя момент

Той веднъж е губил бас от мен. Няма да се реши на втори...пък и добре знае колко съм му допълвал главата с пропуснатите му лекции по икономика и право през годините.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Пак не си разбрал. Панелът в Слатина си стои, чисто мой. Провери в АВ и после приготви 1 бутилка Ямадзаки.

Това му е цената:
                        https://m.imot.bg/details/1b163914726685843

На твоя това му е цената:

https://m.imot.bg/details/1a157312403391034
                        колегата радев ще се посвени да го купи
                        в притивен случай, ще чуя звука от отварянето и ще долетя от младост3 със скорост, неизвестна на физиката към тоя момент
                        препоръка е

Коментар

Каврък, цените си се трескат ЯКО нагоре на ВСИЧКО. Още преди 2 години един препарат за съдове който ползваме / извън таблетките за съдомиялна/ направиха следният трик - от бутилка 950-1000 мл намалиха бутилката на 750 мл и запазиха цената на голямата опаковка.
                          Правят се всякакви щуротии - примерно промяна на състава на продутите също, но всичко е ЯКО нагоре....
                          Транспорта от Китай 1 година не е мръднал надолу, дори е нагоре / сега контейнер не конкретно до България, а до Европа е 13-15К долара/, чета газа че нямало да пада много. Ми не ти ли е ясно примерно, че торовете са на газ ? Петрола е двойно по-скъп за година. Земеделската продукция ще е яко оскъпена следващата реколта. От нея всички храни ОТНОВО.... Цените тепърва ще растат.....
                          И да речем след 2-3 години газа/петрола поевтинеят, транспорта и той цените на производителите НЯМА да върнат назад, нито магазините ще ги свалят. Сега се сетих - знаеш ли как се сушат/пекат тухлите в Луковит и на какво ?
                          Добре е да осъзнаеш , че строителната себестойност ще върви яко и само нагоре поне още няколко години. От там вече е въпроса дали ще има кой да плаща тази себестойност. Ако няма се спира строенето до навирването на кеш у хората които да могат да платят тези цифри. Най-добрата ми надежда е че е възможен временен спад или задържане защото ще се изсипят прекалено много тухли едновременно за възможностите на хората. Т.е може да има 1-2 сгодни години, но не е сигурно....
                          Кой го интересува себестойността на строителството? Ти наясно ли си какво означава 60% по-малко активно търсещи жилище, двойно повече умиращи пенсионери и 30% празно още към днешна дата. Това горното за идното десетилетие спрямо предходното. Ясно ли ти е 2%-3% повече кредитна лихва какво означава? Какво ме интересува колко жилища мога да си купя, след като имам вече 2-3, на които не мога да платя само режийните? Ясно ли ти е, че себестойност от няколкостотин Евро не оправдава цена от няколко хиляди Евро и че на инвеститорите им е през оная работа колко са скочили материалите?

Очевидно тези неща не са ти ясни или просто не искаш да ги проумееш.

Коментар

Ние тука се оплакваме, ама май цяла Източна Европа е полудяла - Варшава по-скъпо от Брюксел, а в Прага абсурдни цени, много над възможностите на местните:
                            Брюксел е изключение и има добри причини цените да са толкова ниски там.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Кажи за панела в Слатина.Защо замина скоропостижно?
                              Пак не си разбрал. Панелът в Слатина си стои, чисто мой. Провери в АВ и после приготви 1 бутилка Ямадзаки.

Това му е цената:
                              https://m.imot.bg/details/1b163914726685843

На твоя това му е цената:

https://m.imot.bg/details/1a157312403391034

Коментар

бобка, знаеш ли според мен какъв е тренда
                                определен поток ще се движи от държави с прекомерни регулации
                                към страни с по-демократично тълкуване на законите, съчетано с липса на усилия за прилагането им.
                                Last edited by ratten; 13.02.2022, 15:59.
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X