IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Всичко има връзка с имотите. По тази логика във форума не трябва да има теми. Просто едно общо пространство и всеки да си маже там.
    रादोस्त

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Сигурни имаш и такива сметки и т.н., но съм сигурен че ползваш Еторо.... 1 милион процента....Дано да си прочел пояснението на колегата за него.
      Еторо позлвам за игра на комар с дребни суми по няколко хиляди макс, никога не бих вложил сериозно там, да не говорим за дългосрочни инвестиции.
      Last edited by ejonny2376; 07.03.2022, 15:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
        Ако обичате пишете по темата. Има си теми за злато, за акции, за борси, за Украйна, за политика.
        Вече веднъж уточнихме детайлите мисля или не сте разбрали ?
        Може ли да ми отговориш ,в състояние на война и то в Европа с риск от Световна такава дори ,коя тема може да се коментира сама по себе си без никаква корелация с всички останали ?????
        Надявам се да получа адекватен отговор защото нямам време да ескалирам въпроса към редакцията от където съм сигурен че ще ме разберат .

Коментар

• Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
          Ако обичате пишете по темата. Има си теми за злато, за акции, за борси, за Украйна, за политика.
          Сори, но всичко това има ОГРОМНА връзка с имотите.
          сега е 1 от моментите в които се вижда кое, къде, колко , какво и защо.
          Разхвърля ли се по другите теми се губи връзката/нишката...

Коментар

Ми нямам апартаенти в Украйна, а Порше ще става донякъде, ако почне да прави танкове.... Мисля е ясно кое става повече.... за мен :-)
            Само ти си мислиш така. След Одеса Варна е следващата. И дори да не е така - самият риск от война автоматически влиза в оценката на имота и едни 50% дискаунт са наложителни. Просто в момента стойността на твоите имоти е напълно виртуална - реално струват 1/3 от офертните цени в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Не ползвам платформи, имам си банкови сметки с брокерски депа извън БГ. IB е единствената алтернатива за БГ, която си струва. Не ги ползвам и нямам идея кое как е.

Някак не схванах две неща от въпроса ти:
              - Защо гледаш бичи ли е пазарът или не. По този начин загубите са предначертани. Инвестира се дългосрочно в световната икономика, като се държи резерв, чрез който се увеличава квотата в акции при криза и се увеличава резервът при успокояване.
              - Как така приемаш,че след 5 години ще имаш 240к при покупка на имот? Удвояване на цените за 5 години? Нали този кредит го плащаш ти, наемът (ако изобщо има такъв) покрива само лихвите.

При акците средната дългосрочна доходност ти е 7-8%. При имотите в София в момента е 2% без всякакви ремонти. Ако е купен с кредит - още по-малко при съществен кредитен риск. Сам си прави изводите.

Намери ми имот в София, който струва колкото 15 годишни наема и аз ще съм първият, който ще се втурне да купува. При 40 годишни наема сметката не излиза.
              Сигурни имаш и такива сметки и т.н., но съм сигурен че ползваш Еторо.... 1 милион процента....Дано да си прочел пояснението на колегата за него.

Коментар

• Ако обичате пишете по темата. Има си теми за злато, за акции, за борси, за Украйна, за политика.
                रादोस्त

Коментар

Златото сигурно в момента е добре , АКО го притежаваш физически и разходите ти за съхранение са под половин процент на година и БЕЗ риск да изчезне. Ако е виртуално влизаш в 200 страници общи условия, които не си прочел / т.е. ще гониш Михаля/
                  На 3 женски разкрача от ореха, северно от плевнята!

Копаш, зариваш и чекаш!

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

За физическо де ,следвам твоите повели за пипането ,трябва да има опции да го пипнеш
                    И въпреки, че на теория е чудесен момент за него пак е значително по-зле от имотите последните 5 години....

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Скоро процентът ще стане даже отрицателен, т.е. идеална възможност да се купува. Акциите на Porsche са супер евтини в момента.
                      Кое носи повече стойност - Порше или Апартамент близо до фронтовата линия?
                      Ми нямам апартаенти в Украйна, а Порше ще става донякъде, ако почне да прави танкове.... Мисля е ясно кое става повече.... за мен :-)

Коментар

Златото сигурно в момента е добре , АКО го притежаваш физически и разходите ти за съхранение са под половин процент на година и БЕЗ риск да изчезне. Ако е виртуално влизаш в 200 страници общи условия, които не си прочел / т.е. ще гониш Михаля/
                        За физическо де ,следвам твоите повели за пипането ,трябва да има опции да го пипнеш

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

само ако се споразумеят за мир, но тепърва влизаме в рецесия
                          по едно време беше голям фен на долара - той се представи много стабилно в тази криза.
                          Като теглим чертата исторически -злато и долари ,това е

Коментар

Ами виж златото ,днеска два пъти проби 2000 долара ,виж сега за акциите момента е добър -за купуване

Коментар

• Първоначално изпратено от comandante_40 Разгледай мнение

Въпрос към ejonny2376:
                              Ако приемем, че сме в бичи пазар и активите, които купуваме, след 5г. ще удвоят стойността си при равни други усовия, тоест изключваме статистистческите грешки за огромни повишения като при биткойн или акциите на Тесла, а инвестираме в стабилни активи с нормална доходност и ръст. Имаме 20 хил. лв. - ако купя акции, ще имам след 5г. 40 хил. лв. (умножил съм парите си по 2), ако купя имот на стойност 120 хил. лв. със 100 хил. лв. кредит, след 5г. ще имам 240 хил. лв. - умножил съм парите си по 6, като през това време кредитът, който се изплаща от наемателя, е намалял със значителна сума. Също така приемаме, че си договорил кредитът за 25-30г. с минимална вноска, можеш да го изплатиш за 5г., имаш достатъчно доходи да надвнасяш всеки месец и имаш фиксирана лихва за първите 5г. Защо да купувам акции в случая? Плюс че не знам коя платформа изпозлваш, но доколкото знам единствената, при която наистина притежаваш акциите е Interactive Brokers, а не като Еторо, където имаш CFD (договор за разлика). Обаче при IB за мен е проблем, че децата ти не могат да наследят милионите в брокерската ти сметка след смъртта ти, освен ако не си американски гражданин - тук силно се надявам да греша, но това четох на сaйта им.
                              Не ползвам платформи, имам си банкови сметки с брокерски депа извън БГ. IB е единствената алтернатива за БГ, която си струва. Не ги ползвам и нямам идея кое как е.

Някак не схванах две неща от въпроса ти:
                              - Защо гледаш бичи ли е пазарът или не. По този начин загубите са предначертани. Инвестира се дългосрочно в световната икономика, като се държи резерв, чрез който се увеличава квотата в акции при криза и се увеличава резервът при успокояване.
                              - Как така приемаш,че след 5 години ще имаш 240к при покупка на имот? Удвояване на цените за 5 години? Нали този кредит го плащаш ти, наемът (ако изобщо има такъв) покрива само лихвите.

При акците средната дългосрочна доходност ти е 7-8%. При имотите в София в момента е 2% без всякакви ремонти. Ако е купен с кредит - още по-малко при съществен кредитен риск. Сам си прави изводите.

Намери ми имот в София, който струва колкото 15 годишни наема и аз ще съм първият, който ще се втурне да купува. При 40 годишни наема сметката не излиза.

Коментар

Ами виж златото ,днеска два пъти проби 2000 долара ,виж сега за акциите момента е добър -за купуване
                                само ако се споразумеят за мир, но тепърва влизаме в рецесия
                                по едно време беше голям фен на долара - той се представи много стабилно в тази криза.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X