IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Точно тъй е Левчо, Припомни му на Кавръка колко време търси гараж.... Не знам дали си намерил въобще....
    Един апарт особено НОВ сега има безкрай предимства и възможности... дори и тъмен да стои пак е плюс особено на 900 евро :-) А кефа като похарчиш кеша за нещо което да пипнеш е несравним....:-)
    Веднага му казвам на Кавръка. И в наемите има сегменти. Целим се в по-високия с апарт и локация. Кофторите с една спалня от 8 кв и хол-бокс са масовите. В момента македонци цакат по 600 до 700 лв за подобни. Има други студенти които дават по 500€ за апарт с подобни параметри и видонаблюдение.
    Общежитията са вече скъпи и затова и възнамеряват да правят такива, за да свличат пара. За бесараби и украинци...нека го почнат първо че и не е сигурно още. На другия край на града.
    Точно наемите в този сегмент са кът, за които аз говоря. А гараж аз още не мога да си намеря в района където живея. Добре че имам подземно място в един комплекс и срещу 70 лв на месец едната кола е на топло. За другата чакам ред, няма място. Асансьор от паркомястото до апарта на последния етаж на собственика. Ще ти пратя утре снимки на сградата. Стени, плочи, желязо самия той ми пусна клип от ранните етапи на строежа. Нямаше и стъпка къде да стъпиш без да си на железен прът на клипа. Строил е добре.
    Last edited by bulgarian lev; 23.03.2022, 01:21.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Жинътъ като ти земе половината имотя при развода, ще пееш фалцет тука
      Аз да не съм ти, бре. Ти затва ли и не пееш, сал пишеш да ти не личи фалцета. Я да видим, колко жени те одрънкаха, за две имам спомен аз. Е, нищо де, ти нямаше чак толкоз много за вземане.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

https://www.capital.bg/politika_i_ik...finansira_vse/

Виж с колко е поскъпнал новия дълг ,който България изтегли само за една година.

Заради въшни фактори държавата се финансира все по-скъпо от вътрешния пазар На аукциона за 7.5-годишните ДЦК в понеделник доходността е достигнала 1.33% при 0.49% през ноември миналата година

....поскъпването е тройно почти,същото поскъпване тепърва ще се реализира върху множество кредити и продукти от финансовия пазар...
        Тепърва нещо ще се случва, но каквото и да е, на мен ми остава 4 г. да изплащам нещо, което ще го изплатя при всички положения, при теб нещата са по-сложни..

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Споко бре, Евго!
          Не го разваляме, а заздравяваме.
          Жинътъ като ти земе половината имотя при развода, ще пееш фалцет тука

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

С него имахме закачка, неговия изяден от инфлацията депозит, vs моят потребителски кредит застрашен от повишена лихва за новозакупен имот в Бургас. На 1 май се навършва 1г. от моя кредит, който е 40% от цената на имота в момента на изтеглянето му. ЕДНА ГОДИНА лихвата не ми е повишена. През тази една година, инфлацията избуши тавана. Дори да предположим, че ще ми се вдигне лихвата по въпросния кредит, остатъка от главницата, който дължа е в размер на 1/3 от цената на имота в момента на придобиването му.
            Като се има предвид, че това не ми е основно жилище, а ваканционен каприз, колко притеснен бих бил от негова евентуална обезценка и с колко %?
            https://www.capital.bg/politika_i_ik...finansira_vse/

Виж с колко е поскъпнал новия дълг ,който България изтегли само за една година.

Заради въшни фактори държавата се финансира все по-скъпо от вътрешния пазар На аукциона за 7.5-годишните ДЦК в понеделник доходността е достигнала 1.33% при 0.49% през ноември миналата година

....поскъпването е тройно почти,същото поскъпване тепърва ще се реализира върху множество кредити и продукти от финансовия пазар...
            Last edited by nkavrakov1982; 22.03.2022, 23:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Тъкмо щях да пиша за бабите /модитата/ и хилавото дете /кавръка/ , ама се отказах.

Хахахаха
              С него имахме закачка, неговия изяден от инфлацията депозит, vs моят потребителски кредит застрашен от повишена лихва за новозакупен имот в Бургас. На 1 май се навършва 1г. от моя кредит, който е 40% от цената на имота в момента на изтеглянето му. ЕДНА ГОДИНА лихвата не ми е повишена. През тази една година, инфлацията избуши тавана. Дори да предположим, че ще ми се вдигне лихвата по въпросния кредит, остатъка от главницата, който дължа е в размер на 1/3 от цената на имота в момента на придобиването му.
              Като се има предвид, че това не ми е основно жилище, а ваканционен каприз, колко притеснен бих бил от негова евентуална обезценка и с колко %?

Коментар

Както казах всички освен Кавръка биват изтрити, накрая ще си пишете само с него, модита.
                Не знам защо ме споменаваш мен все едно аз съм виновен,за това че се трият коментари,ами те трият и мои ако си забелязъл?

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Защо критикуваш този "РЕШИТЕЛЕН"инвеститор в имоти?
                  Тъкмо щях да пиша за бабите /модитата/ и хилавото дете /кавръка/ , ама се отказах.

Хахахаха

Коментар

Както казах всички освен Кавръка биват изтрити, накрая ще си пишете само с него, модита.
                    Защо критикуваш този "РЕШИТЕЛЕН"инвеститор в имоти? Та той само 5 години къта парите за основно жилище. Какво е това на фона на Млечния път?
                    Last edited by 13ADROL; 22.03.2022, 22:13.

Коментар

• Както казах всички освен Кавръка биват изтрити, накрая ще си пишете само с него, модита.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

В щатите може да паднат, но тук не се надайте. Банките преливат от мангизи, няма да качат лихвата близките години.
                        https://www.standartnews.com/biznes/...si-488003.html

Ще усетим растящите лихви във всички видове финансови продукти. Ще трябва да се оцени това движение в международните капиталови пазари и финансирането на държавните бюджети", посочи Тротсенбърг.
                        Копирано от standartnews.com
                        Растящи лихви по всички финнасови продукти ,това е от Световната банка новина .

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение

Вярно, че няма връзка между лихвите на банките и лихвите по ДЦК, но знае ли човек.
                          Дългосрочно имат връзка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Аз пък не одобрявам човек да си разваля семейството на зрели години,

Има платени услуги с млади жрици, хем разнообразие, хем пито, платено. Например с някоя 20 годишна, да ти скрие шапката.

Но трябва да внимаваш да не ти открадне кредитната карта.

Ако инфлацията се успокои, цените на старото строителство може да спаднат поради слабото търсене.
                            Споко бре, Евго!
                            Не го разваляме, а заздравяваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                              В щатите може да паднат, но тук не се надайте. Банките преливат от мангизи, няма да качат лихвата близките години.
                              Вярно, че няма връзка между лихвите на банките и лихвите по ДЦК, но знае ли човек.
                              Дневник - Най-важното и най-новото, Избрано съдържание от България и света, Новини, Анализи, Видео, Фотографии.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                                https://www.infostock.bg/infostock/c...-pazar-v-sasht
                                Свободно падане на жилищния пазар в САЩ?

22 Март 2022 14:20

Пазарът на жилища е в ранните етапи на значително понижение в активността, което ще предизвика рязък спад в темповете на нарастване на цените на жилищата, започвайки може би още от пролетта“, пише Шепърдсън в изследователска бележка, разпространена в неделя.

Според изчисленията на Шепърдсън, покачването на лихвите по ипотеките от септември насам е увеличило цената на месечната ипотечна вноска за жилище със средно повече от 400 долара, или 27%.

„Това е огромно увеличение, дори за домакинствата, които седят върху спестявания, натрупани по време на пандемията – еднократно увеличение на спестяванията не може да финансира увеличение на ипотечните плащания за следващите 30 години – и ще натисне търсенето още много надолу" написа експертът.

Коментар

Working...
                                X