If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е, добре. Ми да сложим и на някое ИТ заплатата от 10 хилки. Хептен добре. Преди кризата ИТ та немаше, демек заплатата беше 0 лева.
6288 годишна заплата НСИ 2008 ма , 525 месечна т.е.30 годишни средни заплати към днешна дата 2200средна София парите които са платени за 90к тухла в свобода ще бъдат 30х12х2200= 792 000лв ,как ти се струва ?!
София е аут от 2016г а 2022 е финансово самоубийство !
Че моите покупки са от 2016. Какво самоубийство е това като платеното е много скромно по 2.5 към момента ? С какво трябваше да диверсифицирам 2016, че да запазя кеша на същото равнище ? А то няма и такива имоти за продажба въобще на обява.....
Това без да пиша за личната нужда и полза....
За конкретните периоди не ми се зацикля но смяташ като бакалин , така не се смята !!!
Дадох ти реален пример. Човека който ми продаде апарта тогава се прекара с продажбата.
А ти просто си извадил късмет , ако не си продал по нужда. Мисля че си споделял , че тези пари са ви трябвали за нещо друго и не си продавал с цел печалаба/спекула.
Пак да повторя , продал съм за 90к евра тухла в свобода преди кризата. Собственика пи студена вода поне 10г а спрямо потребителската кошница тогава е пълен шах и мат и към днешна дата .Хубавото беше , че беше кеш и човека уж да се прибира от някъде си така и не се прибра и тоя имот си стои на тъмни прозорци .
ПП 35 годишни учителски заплати към онзи момент, как ти се струва ? Към днешна дата ако приемем че учителската е 1500лв прави 630к лева . В свобода виждал ли си такъв дзвер ?!!
Е, добре. Ми да сложим и на някое ИТ заплатата от 10 хилки. Хептен добре. Преди кризата ИТ та немаше, демек заплатата беше 0 лева.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Ами в такъв случай Сф е аут за инвестиция от дребни собственици. По-добре да се захлупи едно апартче в Кюстендил и да се отдава летния сезон или целогодишно отколкото голям град. Гледах наскоро къщи за гости - слугуване е, но по-върви отколкото месечен наем.
София е аут от 2016г а 2022 е финансово самоубийство !
Ами в такъв случай Сф е аут за инвестиция от дребни собственици. По-добре да се захлупи едно апартче в Кюстендил и да се отдава летния сезон или целогодишно отколкото голям град. Гледах наскоро къщи за гости - слугуване е, но по-върви отколкото месечен наем.
Морето според мен ще е добра инвестиция след известно време , просто яко трябва да крашнат там имотите като в Банско ,
При това изкупуване на поразия наемите няма как да покатерят, вика му се конкуренция
Ти си спечелил, а 10 други, които са продали са загубили . Ето 2007 аз купих ново, но от собственик. Той изкара от мен мисля около 300 евро на квадрат спрямо платеното от него 2004-5. Обаче 2008 на върха цената беше 50-60% над платеното от мен и никога не падна под нея.
Освен това имаше графика долу може да видиш , че настоящият момент няма нищо общо дори близко с момента когато си продал....
Няма никакъв шанс да уцелиш кога е върха. Дори и да си много умен и разбирач. Ето Бота е отличен математик с добра логика и се размина до момента с върха с поне 5 години и 100%....
За конкретните периоди не ми се зацикля но смяташ като бакалин , така не се смята !!!
Пак да повторя , продал съм за 90к евра тухла в свобода преди кризата. Собственика пи студена вода поне 10г а спрямо потребителската кошница тогава е пълен шах и мат и към днешна дата .Хубавото беше , че беше кеш и човека уж да се прибира от някъде си така и не се прибра и тоя имот си стои на тъмни прозорци .
Ти си спечелил, а 10 други, които са продали са загубили . Ето 2007 аз купих ново, но от собственик. Той изкара от мен мисля около 300 евро на квадрат спрямо платеното от него 2004-5. Обаче 2008 на върха цената беше 50-60% над платеното от мен и никога не падна под нея.
Освен това имаше графика долу може да видиш , че настоящият момент няма нищо общо дори близко с момента когато си продал....
Няма никакъв шанс да уцелиш кога е върха. Дори и да си много умен и разбирач. Ето Бота е отличен математик с добра логика и се размина до момента с върха с поне 5 години и 100%....
А колко струва/би се продал този апарт сега?
Ами практиката показва, че повечето хора не могат да диверсифицират правилно.
Ако не беше така то имотите нямаше да поевтиняват никога....
Разбира се има и фактори извън покупателната сила, които помагат за падането на цените у нас. Ако не беше се случила войната щяха да са много силни. Сега е сложно....
ПП 35 годишни учителски заплати към онзи момент, как ти се струва ? Към днешна дата ако приемем че учителската е 1500лв прави 630к лева . В свобода виждал ли си такъв дзвер ?!!
Коментар